HABERLER>POLİTİKA
25 Mart 2016 Cuma - 11:03

AK Partili Kaya’dan yaylım ateşi: Kocaoğlu ve EGİAD’a sert sözler!

‘İstifa çağrısı’ tartışmasında AK Partili Kaya’dan yeni bir açıklama geldi. Kocaoğlu ve EGİAD’ı topa tutan Kaya çok sert mesajlar verdi.

AK Partili Kaya’dan yaylım ateşi: Kocaoğlu ve EGİAD’a sert sözler!

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, geçtiğimiz gün yaptığı "EGİAD Başkanı Seda Kaya açıklamalarıyla terörü cesaretlendiriyor, HDP'li gibi konuşuyor" açıklamasından sonra kendisini eleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yanıt verdi.

Kaya, Aziz Kocaoğlu'nun ve Seda Kaya'nın açıklamalarının terörle mücadele eden güvenlik görevlilerinin mücadelesini zedelediğini söyledi.

Mahmut Atilla Kaya açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Bugün İzmirli şehidimiz Cemil Koç’u memleketi Bergama’da hakka uğurlayacağız. Şehidimize Allah’tan rahmet ve tüm ailesine sabırlar diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Terörle ve teröristle arasına mesafe koymayan, söz ve eylemleriyle hizmet edenlerle sonuna kadar, kararlı bir şekilde, son bir terörist kalmayıncaya dek mücadele edeceğiz. Şunu net bir şekilde ifade ediyorum, teröre karşı sürdürülen mücadele asla sekteye uğramayacaktır. Terörle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir. Terör, bu ülkenin ayağına pranga olmaktan bertaraf edilecektir. Ülkemizin her karış toprağı terörist unsurlardan temizlenecektir. Ben de vatani görevim esnasında hain PKK terör örgütüyle bir fiil mücadele etmiş ve şu an o bölgede kararlı, inançlı bir şekilde görev yapan askerimizin ve polisimizin psikolojisini bilen birisi olarak söylüyorum. Hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’nun hem de EGİAD Başkanı Sayın Seda Kaya’nın yaptığı açıklamalar orada görev yapan ve hayatını bu vatan, millet için vermeye hazır güvenlik güçlerimizin mücadelesini zedelemektedir.


İZMİR’İ KÖTEKSİZ KÖY SANMASIN!
Sayın Aziz Kocaoğlu İzmir’e değil, terörü ve yandaşlarını cesaretlendiren söylemlere sahip çıkmaktadır. Terörün arzu ettiği ve onları memnun edecek açıklamalar yapan Sayın Seda Kaya’nın söylemlerine arka çıkmak ne İzmir’e ne de İzmirlilere sahip çıkmak değildir. Bu kimsenin hakkı da, haddi de değildir. Kocaoğlu İzmir’i köy yaptı ama köteksiz de sanmasın. İzmir köteksiz köy değildir. Genel Başkanları şehirlerin caddelerine, sokaklarına çukur kazıp, bomba yerleştiren teröristlere ‘hendek kazan arkadaşlar’ diyor. Bir bakıyorsunuz bazı milletvekilleri teröristlerin avukatlığını yapıyor, bazıları da PKK’lı teröristlerin cenazelerine, taziyelerine katılım gösteriyor.

AY-YILDIZLI BAYRAĞIMIZI ALANDA TAŞIMADILAR
Sayın Aziz Kocaoğlu daha önce terör saldırıları sonrası ‘hayatı durdurun’ çağrılarıyla Eshot araçlarını çalıştırmayıp, çöpleri toplatmayıp, Gündoğdu meydanında HDP’li vekillerle bir araya gelip, tek bir tane ay yıldızlı bayrağımızın olmadığı ortamda, nasıl teröre alan açıp prim kazandırdıysa, yine aynı şekilde terörün arzularını, isteklerini, amaçlarını dile getiren her olayda ortaya çıkmasını artık garipsemiyorum. Terör örgütünün siyasi sözcülüğünü yapan bir siyasi partinin barajı geçmesinin ardından kazanlar dolusu pilav dağıtarak sevinçlerini dile getiren CHP’li belediyeler gibi Sayın Aziz Kocaoğlu’da yoldaşlarıyla maalesef aynı çizgide buluşmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin karamsar bir ortama itilmesi ve güvensizlik oluşturmak, devletin millet ile olan bağını zayıflatmak terörün arzuladığı bir şeydir. Terörün hedefleri doğrultusunda konuşan herkes ve her beyan bu amaca hizmet eder. Türkiye’de yaşanan terör olaylarına karşı tek yürek olmak ve milli bir duruş sergilemek gerekirken Aziz Kocaoğlu’nun bu tip söylemlere arka çıkması birlik ve beraberliğimize katkı değil, terörün amaçladığı çukura düşmektir. Bunda partisi CHP’nin TBMM’de ve alanlarda HDP ile sık sık birlikte hareket etmesinin ortak söyleminin etkisi de muhakkaktır.

KOCAOĞLU KENDİ PARTİSİNE BAKSIN
7 Haziran genel seçimleri sonrası Sayın Kocaoğlu’nun mensubu olduğu partinin milletvekillerinden biri karşılaştığı, örgütün siyasi sözcülüğünü yapan bir eş başkana ‘birlikte iyi salladık’ demişti. Yine genel seçim öncesinde CHP’li her aileden HDP’ye bir oy talep edilmişti. CHP'nin İzmir Milletvekili adayları seçim kampanya süreci içerisinde her fırsatta HDP'ye oy istemiş, terör örgütünün siyasi uzantısının barajı aşmasının ne kadar yararlı olacağını anlatıp durmuşlardı. Tüm bunlar olurken Aziz Kocaoğlu’nun itirazını duyan, herhangi bir açıklamasını işiten oldu mu? Sayın Kocaoğlu, siz de söylediğiniz sözlerin kimleri memnun ettiğine iyi bakın. Eğer sözlerinizle terör örgütü ve onların siyasi uzantılarını memnun ediyorsanız, bunun anlamı terörü cesaretlendirmektir.

KAYA'YA CHP-HDP KAPILARI SONUNA KADAR AÇIKTIR
Sayın Seda Kaya ise her partiye eşit mesafede olduğunu savunuyor ama demeçleri CHP-HDP Milletvekilinden farksız durumda. Eğer siyaset yapacaksa ben eminim ki kendisine CHP ve HDP sonuna kadar kucak açacaktır. Bu değerlendirmelerimden EGİAD’ın üyelerini sonuna kadar tenzih ediyorum.  EGİAD’ın içinde çok farklı düşüncelerde, farklı siyasi görüşlerde olan arkadaşlarımızın olduğunu, onlarında terör konusundaki hassasiyetlerini biliyorum. Fakat Sayın Seda Kaya'nın talihsiz açıklamaları son derece de terörü cesaretlendirici noktadadır ve kendisinin de peşin hükümlü olduğu gayet nettir. Daha önce de Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, partimize ilişkin değerlendirmeleri ortadadır. Kararını vermiş, her ortamda görüşünü açıklamış şimdi de ‘Gelin yanlış anlaşıldım, kendimi ifade edeyim diyor’ Ege toplantılarına kısa süre önce Sayın Kılıçdaroğlu’nu konuk edeceksin, partimize ve hükümetimize karşı beyanlarını tekrar dile getireceksin. Ve ardından önümüzdeki hafta hamiliğine soyunan Sayın Aziz Kocaoğlu’nu davet edeceksin. Sonra da denge olsun diye ‘Gel seni de bir dinleyelim’ çağrısında bulunacaksın. Yok öyle yağma…

EGİAD'I SİYASALLAŞTIRDILAR
EGİAD yıllarca siyasi olarak tarafsızlığıyla örnek olmuştur. Ancak bu güzide kuruluşu kendi düşünceleriyle siyasallaştıran Sayın Seda Kaya’nın başkanlığı EGİAD'ı başka bir çizgiye çekmeyi amaçlıyor. Ben peşin hükümlü, kararını vermiş Sayın Seda Kaya’nın davetine icabet etmiyorum. Merak etmesin, biz EGİAD'ın vatanını ve milletini seven, bayrağına, istiklaline aşık çok değerli üyeleriyle her zaman fikir alışverişinde bulunuyor, iletişim kanallarını sürekli açık tutmaya devam ediyoruz. Kendisinin EGİAD'ı çekmeye çalıştığı çizgi, bu güzide derneğimizin üyelerinin görüş ve düşüncelerinin aksi bir istikamettedir. Ve son olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teröre karşı seferberlik çağrısını yineliyorum; "Terör örgütlerini darmadağın etmek, mensuplarının başlarını ezmek Türkiye için kolaydır. Önemli olan bizim millet olarak tarihimize, kültürümüze, değerlerimize, hedeflerimize güçlü sahip çıkarak terörün karşısında dimdik ayakta durmamızdır. Bunu başardığımızda ne terör örgütleri ne de onların arkalarındaki güçler bizi yolumuzdan alı koyamaz.  Tedbiri elden bırakmadan, terör örgütlerinin üzerine en şiddetli şekilde gitmeye devam edeceğiz. Rabbim bu mücadeleyi yürüten tüm kamu görevlilerimizin ve onlara yardımcı olan herkesin yardımcısı olsun. Bir kez daha Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor, yaralılarımıza şifa temenni ediyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum"

 
Kocaoğlu: ‘Yanağında bir beni eksik’ diyorlarsa...
 
Marble ekonomiye moral oldu!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
m.y. 25 Mart 2016 Cuma 14:26

sn.kaya, izmir sizi milletvekili seçmiş, şimdiye kadar izmir için ne çalışmalar yaptığınızı ve gelecekte izmir için neler yapacağınızı seçmenlerinize anlatırmısınız?

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 25 Mart 2016 Cuma 13:43

bunlar izmiri içlerine sindiremiyorlar... EGİAD ile birlikte tüm izmiri terörist ilan ederlerse şaşmamak lazım.....

Yorumu oyla      11      5  
tarafsız 25 Mart 2016 Cuma 11:49

illa ki herkes akp limi olacak yahu bu memlekette?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Delican’la gündem: ‘İZELMAN’ ve ‘EGİAD’ krizleri ve Körfez’e ÇED!
Kent ve ülke gündemi değerlendiren AK Parti İl Başkanı Delican, ‘İZELMAN’ ...
CHP’li Bakan jandarmaların özlük hakları için harekete geçti
Milli Savunma Komisyonu Üyesi olan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, ...
CHP İzmir’de flaş karar: 5 isim için ihraç talebi
Çiğli’de tartışmalara neden olan disipline gönderilme sürecinde yeni bir ...
 
Çocuk istismarını araştıracak komisyon kuruldu
Çocuk istismarı iddialarının incelenmesi için Meclis Araştırma Komisyonu ...
AK Parti’den flaş ‘Zarrab’ açıklaması
AK Parti Sözcüsü Çelik, İran asıllı Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.
Flaş! Eski bakan AK Parti'den ihraç edildi
Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış'ın da aralarında olduğu 4 kişi AK Parti'den ihraç edildi.
 
Sertel İzmir’in ÇED sorununu Meclis’e taşıdı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Büyükşehir ...
Karataş’tan EGİAD Başkan Kaya’ya destek: Terörün tek sorumlusu…
MHP İl Başkanı Karataş yazılı bir açıklama yaparak AK Parti İzmir Milletvekili ...
CHP PM Üyesi Kılıç’tan AK Partili Sait’e: Yalan makinesi!
AK Parti eski Milletvekili Sait’in İzmir’deki işsizlik oranları nedeniyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva