HABERLER>POLİTİKA
20 Mart 2022 Pazar - 08:51

AK Partili Kaya’dan stat çıkışı: Daha yola çıkmadan projeyi kaybettiler!

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, Karşıyaka Stadı’nın yapım ihalesine çıkabilmek için projenin olması gerektiği yönündeki açıklamasına vurgu yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Yönetici ciddiyetine yakışmayan bir açıklama. Daha işin başında projeyi kaybettiler!  Göztepe ve Alsancak Stadı'nı yapan firma, belediyeye başvurdu ve projeyi teslim etti. Projesi yok demek, İzmirlilerin aklı ile dalga geçmektir” dedi

AK Partili Kaya’dan stat çıkışı: Daha yola çıkmadan projeyi kaybettiler!

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya Sonsöz TV'nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Kaya gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin ortaklaşa hazırladığı Seçim Kanunu teklifi hakkında değerlendirmelerde bulunana Kaya, "Seçimle ilgili konuları kapatacak hadise bu. Seçim 2023 Haziran’da diye söylüyoruz hep.  Bu da bunun böyle olduğunu ortaya koyan bir çalışma. Boş iddialar olduğu daha net ortaya çıkacak. Çünkü bu ancak bir yıl sonraki seçimde uygulanacak seçim kanunu olduğu için yine Haziran’a denk gelecek şekilde oluyor. 12 Eylül Anayasası’nın hepsinin değişmesi lazım ama hiç karşı taraftan öyle bir yaklaşım görmedik. Hatta bunu daha da ileri götüren değişiklikler istiyorlar" dedi.

TÜRKİYE, DÜNYANIN TAKDİRİNİ KAZANAN BİR DURUŞ SERGİLEDİ
 Türkiye'nin Rusya-Ukrayna arasındaki savaş durumuna olan tutumunun oldukça doğru olduğunu belirten Kaya, "Savaş boyutunda bakınca bu yüzyılda artık hiçbirimiz bu savaş gerçeğiyle karşı karşıya kalacağımızı düşünmüyorduk. Artık BM’nin bir yaptırımı kalmadığını, NATO gibi kuruluşların karar alamadığını ‘daha adil bir dünya mümkün’ sözüyle Cumhurbaşkanımız ifade ediyor. Rusya’ya karşı hiçbir karar alamıyorlar. Bu olacak bir hadise değil. Ukrayna ve Rusya arasındaki kriz büyük... Türkiye bu noktada tüm dünyanın takdirini kazanan bir duruş sergiledi. Antalya’da görüşme gerçekleştirdiler geçtiğimiz gün. Türkiye'nin oyun kurucu bir ülke olduğunu gösteren resimlerden biri oldu. Hem Rusya tarafından hem Ukrayna tarafından, en tarafsız ve doğru adımları atan ülke olarak gözüküyor Türkiye… 2023'ten sonra Türkiye’nin gücünü de ortaya koyacak bir hadise oldu bu" ifadelerini kullandı.

AKARYAKIT VE ELEKTRİK FİYATLARI GELECEK DÖNEMLERDE DÜŞECEK
Akaryakıt, elektrik gibi kalemlerde artan ücretlerin gelecek dönemlerde düşeceğini dile getiren Kaya, şunları söyledi:

 "Ekonomik kriz vardı zaten, 2021’de başlayan... Savaş da tuzu biberi oldu. Özellikle akaryakıttaki artış... Biz doğalgazı, elektriği sübvanse ediyorduk zaten... Biz devlet olarak bunu yaptık. Petrolde çok ciddi bir atış vardı. Brent petrol de düşüşteydi bugün. Bu tabii düşecek vatandaşlarımız rahat olsun. Düştükçe hemen fiyatlara yansıtılıyor zaten. Yine şimdi de savaşta uzlaşı sonrası durum düzelecek. Pompa fiyatlarına yansıması gözükecek. Geçmişte döndü. Neticede bunu dışarıdan alıyorsunuz. Türkiye’de yok akaryakıtta böyle olacak. Ama gıdada kur krizinden sonraki süreçte aşağı indi ama bazılarının indirim yapmadığı görüldü. Cezalar ve ağır yaptırımlar halen devam ediyor. En son ayçiçeğinde bu yapılmaya başlandı. Türkiye kendine yetebilen bir ülke. Gıda krizi yok. Üreten bir ülkeyiz. Başta muhalefet olmak üzere vatandaşımızı galeyana getiriyorlar" dedi.

KARABURUNLULAR, YAPTIK BİR HATA, DİYOR
Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin’in mülki amir sıfatını taşıdığı ilçede arazi alım satımlarıyla gündeme gelmesi ve Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özel Çevre Koruma (ÖÇK) alanı ilan edilen ilçede tarım arazisi vasıflı arazi alıp sonrasında “zeytin salamura tesisi” imarı çıkarttıktan sonra satışını yaptığı yönündeki haberler hakkında 'süreç' vurgusunu yapan Kaya şunları söyledi:

"Ben Karaburun'a gittim. Geçtiğimiz haftalar oradaydım vatandaşı dinledim. Esnafı tek tek gezdim. Esnaf belediye başkanı bizi talan etti diyor. Çoğu CHP'li. Beni dükkana çekip kapıyı kapatıp, talan ettiler, eşi dostu doldurdular, yolsuzluk gırla diyorlar. Ben de onlara, başkanı siz seçtiniz, dediğimde; yaptık bir hata, diyorlar. Ben CHP'li, İzmir'de oturan bir çok arkadaşa saygı duyuyorum. Bunu Murat Bakan için de, Sevda Erdan Kılıç için de, Ednan Arslan ve Mahir Polat  için de söylüyorum. Ya bir gidin kendi partinizin danışma toplantısını yapın. Bir dinleyin ne hale getirmiş ilçe. Siyaset her şey değil. Vatandaşın durumunu görmek lazım. Kapıyı kapatıp bana konuşanlar var. Bunu alıyorlar Kaymakam hanım şunu yapmış, bunu yapmış, diyorlar. Valilik bu konuda zaten çalışıyor.  Bunun kanuni, hukuki bir süreci var. "

Kaymakam Özmen ile ilgili kendisine bir şikayet gelmediğini de vurgulayan Kaya, "Bana bir şikayet gelmedi. Biz zaten hiçbir yerde ilçe kaymakamı ile ilgili bir şikayet gelmedi. Oradaki Belediye başkanı, Kaymakam hanımın üzerinden bir durum oluşturmak istedi. Menemen'de de Karaburun'da olduğu gibi  'biz arkasındayız' falan demişlerdi, sonra partiden attılar" dedi.

BU İZMİRLİLERİN AKLI İLE DALGA GEÇMEKTİR
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi'nin yapımına bırakılan Karşıyaka Stadı ile ilgili de 'proje yok' iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Kaya, şu ifadeleri kullandı:

"Ben 6 ay önce dedim. Yönetici ciddiyetine yakışmayan öyle açıklamalar var ki. Projesinin reklamı bile yapıldı. Belediyede var alsın, baksın. Göztepe ve Alsancak Stadı'nı yapan firma, belediyeye başvurdu ve projeyi teslim etti. Projesi yok demek, İzmirlilerin aklı ile dalga geçmektir.  Arşivlerinde kaybettilerse bakanlık orda,  biz de getiririz  projeyi. Ben bitirebileceklerine ihtimal vermiyoruz. Daha yola çıkamadan projeyi kaybettik diyorlar. Belediye var. Gitsin imar müdürüne. Yoksa bakanlıktan da alabilirler.

BAYRAKLI'DA ÇOCUKLAR NEREYE GİDECEK?
İzmir'de yaşanan 30 Ekim 2020 depremi sonrası Bayraklı'da başlayan 'parkları bile yapamadılar' tartışmaları hakkında Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ın "Buradaki iş bitmeden parkı, yolu yeniden yapmanın mantığını nerede buluyorlar? Anlamıyorum... Ne yiyorlar, ne içiyorlarsa bize de versinler!" sözlerine yanıt veren Kaya, şu açıklamayı yaptı:

"Biz ne söz verdiysek, onu tutuyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyesi depremden sonra yıkılan parkları bile yapamadı. Serdar Bey oradaki planları mı değiştirdi? Orası parktı, yine park. Oyuncaklar kırılmış onların yerine oyuncak koyacaksın, hepsi bu. Bayraklı'daki çocuklar nerede parka gidecekler? Yapamayacaksanız, bırakın bakanlık olarak yapalım. Başkanın söylediğini anlamadık. Parkı yapmak için binaları mı bekleyeceksiniz? Bence içtiklerine biraz o baksın."

 
Ege’nin çelik ihracatı 2 milyar dolara koşuyor
 
Selçuk'ta Dernekler Köyü açıldı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
beton zıhnıyetı 20 Mart 2022 Pazar 14:28

bütün ulkeyı stadyum çöplüğüne cevırdınız noldu ? her şehirde stadyum varda noldu? beton sadece benzın 18 tl yag 40 tl bıber 20 tl ...otur sıfır..bunun hesabını verıceksınız!!!

Yorumu oyla      6      3  
Burak 20 Mart 2022 Pazar 12:16

Kendi yarattıkları saçma gerçeklerine inanan bir AKP li daha. Sorsan her şey mükemmel, dünya bize hayran vıdı vıdı..

Yorumu oyla      5      3  
Otogar Metrosu 20 Mart 2022 Pazar 12:14

Yıllar önce söz verdikleri Otogar Metrosuna bir çivi bile çakmayanaların Milletin önünde konuşmaya hakları yoktur.

Yorumu oyla      3      3  
Bülent ışık 20 Mart 2022 Pazar 11:24

Ben olsam 4 yılda ancak bitirilen Alsancak Çadır stadyumundan hiç bahsetmem.

Yorumu oyla      3      3  
süleyman 20 Mart 2022 Pazar 09:09

Oraya stat olmaz.Olmamalı Sanki bütün Karşıyaka bu stadı oraya istiyormuş havası yaratılıyor.Yok böyle bişey.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İbrahim Kalın: Putin görüşmeye hazır değil
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Ukrayna'da barış için yürütülen ...
MHP İzmir'den Beydağ'da 'Adım Adım 2023' toplantısı
MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, ...
CHP, Bayraklı’da tek yürek! Başkan Gültekin: Hedef genelde de iktidar
Geçtiğimiz hafta yapılan Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Kongresi’nde, ...
 
Delican’dan 'Yıldırım' destek: Emekleri unutulmaz
AK Parti İzmir önceki dönem İl Başkanı Bülent Delican Çanakkale Köprüsü ...
İnce, İzmir'e geliyor!
Memleket Partisi'nde hareketlilik sürüyor. Örgütlenme anlamında atağa ...
Esad'dan 11 yıl sonra bir ilk: BAE'yi ziyaret etti
Suriye rejimi lideri Beşşar Esad, 11 yıl sonra bir Arap ülkesini ziyaret ...
 
Kaya'dan Soyer'e 'metro' göndermeli 'heykel' tepkisi: Bakar bakar binmiş oluruz!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO zirvesine katılacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Mart'ta düzenlenecek olağanüstü ...
İYİ Partili Dervişoğlu'ndan Kemeraltı esnafına ziyaret
İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, Kemeraltı'nda esnaf ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva