HABERLER>POLİTİKA
25 Temmuz 2022 Pazartesi - 10:24

AK Partili Kaya’dan ‘Opera Binası’ çıkışı: İzmirliler buna izin vermez!

Yapımı uzun yıllardır devam eden ve henüz yüzde 40-45’lik oranı tamamlanan Opera Binası ile ilgili değerlendirme yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projeyi bitiremeyeceğini ve binanın yaşlı geriatri merkezine çevrilmek istendiğini belirtti. Kaya, projenin opera binası olarak tamamlanması gerektiğini ve bunu gerçekleşmemesi durumunda İzmirlilerin buna izin vermeyeceğini söyledi.

AK Partili Kaya’dan ‘Opera Binası’ çıkışı: İzmirliler buna izin vermez!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde vizyon projesi olarak lanse edilen ve ilk adımları atılan Opera Binası’nın bir türlü tamamlanamaması yeni iddiaları beraberinde getirmişti.

Uzun süredir tamamlanamayan ve projesi yarışma ile belirlenen merkez ile ilgili ekonomik kriz ile birlikte artan maliyetler sebebiyle projenin revize edileceği ve binanın yaşlı bakım merkezi olarak inşa edileceği iddiaları kamuoyunda tartışılmaya başlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi cephesinden henüz net bir açıklama gelmezken AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, projenin devamı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kaya değerlendirmesinde projenin sonlanması için Büyükşehir Belediyesi’nin harekete geçtiğini, binanın yaşlı pediatri merkezine çevrileceğine dair duyumlar aldığını ve belediye bürokrasisi içinde iç hesaplaşma olduğunu iddia etti.

GERİADRİ MERKEZİNE ÇEVİRECEKLER
Kaya açıklamasında “Çözümsüzlük ve çıkmaz Buca Metrosu’nda olduğu gibi Opera Binası’nda da olabilir. Opera Binası projesi 2006’da başlamıştı. 10 senede projesi hazırlanmıştı. 2018’de temeli atmışlardı ve bin 58 günde çalışmalar bitecek demişlerdi. Sene 2022… Geçtiğimiz gün itibari ile bin 500 gün oldu. İnşaatın yüzde 40 seviyelerine geldi. Aldığımız duyum şu: Bu projeyi yapmamak. Gelinen nokta itibari ile CHP’li belediyenin böyle bir karar verdiğini öğrendik. Bunu opera binasından çevirip yaşlı pediatri merkezine çevirmek” ifadelerini kullandı.

PROJEYİ DEĞİŞTİRMEYİ AKLINIZDAN BİLE GEÇİRMEYİN
Proje ile ilgili belediye bürokrasisi içinde sorunlar olduğunu da belirten Kaya, opera binasının devam etmesinin gerekli olduğunu dile getirerek “Burası opera binası yapılmak amacıyla projelendirilmiş ve yüzde 40’ı bitmiş bir alan. Ancak İBB bunu bitiremeyeceğiz diyor. İşi buna döndürme niyetleri var ancak İzmirliler buna müsaade etmez. Bunu akıllarından geçirmesinler ve gerekli çalışmayı yapıp Opera Binası’nı bitirsinler. Firmaya işi bıraktırmaya çalışıyorlar. Bunlar İBB Genel Sekreterini gönderdiler. Sonrasında bu firmayı da göndermeye çalışıyorlar. Firma bu işi tamamlamak istiyor çünkü. Aldığımız duyumlar eski genel sekreteri iç sorunlar nedeniyle binanın yapılmaması. Kendi iç hesaplaşmaları da bu projenin gerçekleşmesinde bir engel gözüküyor. Bunu kamuoyuna nasıl açıklayacaklar onun telaşındalar" dedi.

 
Aksiyon merkezi için geri sayım... İzmir'de ilk olacak!
 
CHP'li Beko'dan 'meslek hastalıkları' teklifi!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 25 Temmuz 2022 Pazartesi 21:53

Bir gün akp milletvekili opera binasını savunacak ve halk buna izin vermez diyecek deseler gülmekten kendimi tutamazdım. Sayın kaya bunu kendi seçmeninizle hiç değerlendirdiniz mi? akp seçmeninin bu duruma bakışı nedir? Ha olaya gelirsek kendisiyle görüşlerimiz pek uymaz ama bu konuda haklı. Ne yapıp edilip bu yapının tamamlanması sağlanmalı. Belediyenin bütçesi yetmiyorsa hazır akp’li vekilden destek bulmuşken buluşup hükümet yardımı talep etsin.

Yorumu oyla      6      3  
Bülent Işık 25 Temmuz 2022 Pazartesi 15:15

Ankara ile ızmir arası çalışacak hızli trenin 10 yılda altyapısının ancak yüzde 45 ı bitmiş.

Yorumu oyla      8      3  
haklısın ewet ama...!!! 25 Temmuz 2022 Pazartesi 13:23

bu konuda haklısın..ama sizki 2011 de kıskançlıgınızdan selçuga kongre merkezı yaptınız şimdi çürüdü..reisin açılışta izmirede belediye kültür merkezi yapsın dedi..bu izmire hakmı pekiii?..bunun hesabını verıceksınız!!

Yorumu oyla      7      3  
Oğuz Kaan 25 Temmuz 2022 Pazartesi 13:09

İlk defa Ak Parti milletvekilli ile aynı görüşü paylaşıyorum. Opera binası Mavişehir'e çok yakışacak. Aziz başkana böyle vizyon projeleri için sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yorumu oyla      7      3  
Bakanlık tamamlasın 25 Temmuz 2022 Pazartesi 11:07

Her şey İstanbul mu? Metroyu, sanat merkezlerini, fuarı, kentsel dönüşümü ... İzmir'de neden sadece belediye yapacağım diye uğraşıyor? Burada belediye haklı olarak eleştiriliyor ancak bakanlığın Bornova'da yaptığı kültür merkezi binası vardı; kaç yılda bitmişti? 25 yıl mı? İzmir'e verilen değer bu mudur? Kıytırık bir bina 25 yılda biter mi? https://www.sozcu.com.tr/kultur-sanat/kultur-bakanliginin-kultur-projesi-curuyor.html zamanında bina çürüyor diye haber bile olmuştu.

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter'den Bakan Kurum'a 'ölüm gemisi' tepkisi: İzmir'in Çernobili'ne kafa yor!
'Ölüm gemisi' olarak adlandırılan Neo Sao Paulo’nun Aliağa’ya söküm için ...
Mehmet KARABEL yazdı... Ümit Hoca nereye koşuyor?
Mehmet KARABEL yazdı... Ümit Hoca nereye koşuyor?
Erdoğan'dan 'kur-faiz-enflasyon' açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da katıldığı İbn Haldun Üniversitesi ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan mesaj seli... Balıkesir'de gövde gösterisi!
Balıkesir'deki Milletin Sesi mitinginde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ...
MSB'den tahıl koridoru açıklaması
Milli Savunma Bakanlığı, "Ukrayna limanlarında bekleyen tahılın güvenli ...
'Lozan cumhuriyet aydınlığıdır'
Lozan Anlaşması’nın yıldönümü Lions Kulübü toplantısında irdelendi.
 
Meral Akşener'den Ankapark ziyareti
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ...
AK Parti’den İzmir stratejisi… Kuzeyden güneye yayılış!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, kuzey ilçelerindeki belediye ...
CHP’li Sertel’den İvrindi mesaisi: Her yer toz toprak!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP Genel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva