HABERLER>POLİTİKA
4 Ocak 2022 Salı - 12:26

AK Partili Kaya'dan 'körfez' çıkışı: Soyer'in haberi yok!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ABD'nin eski başkanı Donald Trump'a benzeterek Gediz'in körfezi kirletme imkanı olmadığını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "1886'da Osmanlı, Gediz körfeze doğru akarken -tabi alüvyonları getiriyor - bakıyor ki tıkayacak, bir çalışma yapıyor ve ilk büyük akarsu projesin gerçekleştiriyor ve Çiğli tarafına doğru olan akışı Foça sırtlarına doğru çeviriyor. Sayın Soyer'in bundan haberi yok" diye konuştu

AK Partili Kaya dan  körfez  çıkışı: Soyer in haberi yok!

EGEDESONSÖZ - İzmir'de uzun süredir tartışmalara neden olan Körfez konusuna AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da dahil oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'yüzülebilir körfez' hedefi sonrasında başlayan ve körfezin yüzülüp yüzülemeyeceği konusunda uzun gerilimlere neden olan ve geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Gediz turu sonrası alevlenen körfez tartışmalarına AK Parti ise körfezin ortasından yanıt vermişti.

Beraberindeki İzmirli basın mensupları ile birlikte körfeze açılan AK Parti İl Teşkilatı kirliliği yerinde incelemiş ve açıklamalarda bulunmuştu. Soyer ise Gediz'in körfezi kirlettiği konusundaki tutumunda ısrarcı olurken AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'da tartışmalara dahil oldu.

FİKİR DE GİTTİ PROJE DE GİTTİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i ABD'nin eski başkanı Donald Trump'a benzeten AK Partili Kaya, "Soyer'in günlük fikirleri değiştiği için… Trump gibi Sayın Soyer. Çok kolay yalan söyleyebiliyor.  Yaklaşımlarına baktığımızda hep gerçek dışı beyanlar. Hatırlarsak Melez Çayı projesi çıkardı. 2020 başlarında projenin adı Melez Çayı Projesi… İsim olarak ne güzel dimi? Ne oldu? 17 Ocak'ta ilanı yapıldı yarışmanın 25 Eylül 2020'de sonuç açıklandı, 1,5 yıl zaman geçti hiçbir yeni hareket yapıldı mı? 2022 bütçe görüşmelerini yaptılar ancak hiç bu projeden bahsedildi mi? Kentsel ve Ekolojik Omurga olarak Melez Çayı Ulusal Kentsel Tasarım Fikir Projesi… Fikir'de gitti proje de gitti" diye konuştu.

GEDİZ YATAĞININ DIŞ KÖRFEZE AKTIĞINDAN HABERİ YOK
Osmanlı döneminde yapılan kanal çalışmaları ile birlikte Gediz'den gelen alüvyonların iç körfeze gelmediğini ve kirliliğin bu nedenle mümkün olmadığının altını çizen Kaya,  "Gediz'in aktığı yeri gösteren harita var. Gediz dış körfezde bir alana akıyor. Trump gibi… Trump da iklim değişikliği diye bir şey yok diyordu. Soyer de körfezi temizleyememeğini fark etti. İşin içinden çıkamayacağında şimdi Kütahyalardan falan gitti Gediz'e bağladı. Gediz bir kere dış körfeze akıyor. İç körfeze akışı yok. Ne zaman iç körfeze akıyordu biliyor musunuz? 1886 yılına kadar… 1886'da Osmanlı Gediz körfeze doğru akarken tabi alüvyonları getiriyor ve bakıyor ki tıkayacak, Osmanlı bir çalışma yapıyor ve ilk büyük akarsu projesin gerçekleştiriyor ve Çiğli tarafına doğru olan akışı Foça sırtlarına doğru çeviriyor. Sayın Soyer'in bundan haberi yok. 1886 yılında değişen, Osmanlı'nın yaptığı Gediz yatağının dış körfeze aktığından haberi yok" dedi.

MASKE VE KOKUDAN KURTULAMAYACAĞIZ
Trump üzerinden örneklerine devam eden Kaya, İzmir'de gelecek yıllarda maske takılmaya devam edebileceğine dikkat çekerken, "Akıntı bilimsel verilerde de gözüküyor dışa doğru akıyor. İzmir'in akışı yukarı doğru. İç körfezden dış körfeze doğru akıntı var; Gediz'den gelen kirlilikten Körfez'in kirlenmesinin imkanı bilimsel olarak yok. Ancak Trump gibi… Trump nasıl bilimin inkarcısı ise Sayın Tunç Soyer'de başta körfez olmak üzere bilimin itirazcısıdır. Körfezin temizlenmesinin yolu bellidir. Bu konuda geçmişte Aziz Kocaoğlu'nun da çalışması vardı, bakanlığımızın da başbakanımızın da verdiği talimatlar ile çalışmalar vardı. Biz körfezin kirliliğinden bugün koku yaşıyoruz. ABD'de Cumhuriyetçiler Trump ile birlikte iklim krizi konusuna karşılardı. Nereye kadar? Florida açıklarında küçük bir ilçe var, Gaziemir kadar... Geçen oranın Cumhuriyetçi başkanı bir açıklama yaptı… Dediler ki 'partimin görüşlerine saygı duyuyorum ancak iklim deşikliği gerçek.' Bunu neden dedi? Çünkü bilimsel verilere göre bölgeleri 30 yıl sonra sular altın kalacak kürsel ısınmadan kaynaklı. Sayın Soyer'in de bu hayali projelerine inandığımız sürece bir gün gelecek salgın bitmesine rağmen biz bu maskeden ve kokudan kurtulamayacağız" ifadelerini kullandı.

 
Kuruyan ağaçlar, ihtiyaç sahiplerine yakacak oluyor
 
Altay'ın radarında Muhammed var
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sonuçta burası kirli mi değil mi? 4 Ocak 2022 Salı 12:50

Yani; dış körfez kirlenebilir mi? Tarımda kullanılan su kirli olabilir mi? Normalde şehrin vekilleri belediye başkanlarıyla bu incelemeyi yapması gerekirken, belediye başkanı manasızca eleştiriliyor. 40 yıldır burası pis; niye temiz değil diyeceğimize, yok Trump, yok dış körfez, yok bilmem ne!

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli, korona oldu!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, koronavirüse yakalandı. Evde ...
Bahçeli'den İBB'ye teftiş açıklaması
MHP lideri Devlet Bahçeli, İBB'ye yönelik teftiş hakkında, "Suç sabit ...
Yeni yılın ilk mesaisinde gündem ekonomi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 13 günlük aranın ardından bugün yeniden ...
 
CHP'den Tanju Özcan ve Alim Karaca kararı
CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Fethiye ...
CHP'li vekillerden Yücel'e destek ziyareti
CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İzmir İl Binasına yapılan saldırının ardından ...
Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan ortak miting
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Mersin ...
 
CHP’li Bayır: Kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar!
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 31 Aralık’ta tüketim miktarı 150 ...
Tartışmalara AK Partili Kaya da katıldı: Soyer'in neyini dinleyeceğiz?
Türkiye'de son dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti arasında ...
CHP’li Sertel: Bu iktidar kazma kürek yaktırır
CHP'li Sertel gündemde olan elektrik, kömür ve doğalgaz zamları ile ilgili ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva