HABERLER>POLİTİKA
28 Ocak 2024 Pazar - 21:52

AK Partili Kaya'dan CHP'ye 'faili meçhul cinayetler' tepkisi!

TBMM Genel Kurulu'nda faili meçhul cinayetler konusunda tartışma yaşandı. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, faili meçhul cinayetlerin yoğun olarak yaşandığı dönemde SHP'nin iktidar olduğunu söyledi.

AK Partili Kaya dan CHP ye  faili meçhul cinayetler  tepkisi!

EGEDESONSÖZ - TBMM Genel Kurulu'da CHP'nin "Faili meçhul cinayetler" ile ilgili grup önerisi görüşüldü. Yapılan oylamada CHP'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

Mecliste öneriyle ilgili olarak CHP ve AK Parti arasında tartışma yaşandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, faili meçhul cinayetlerin yoğun yaşandığı dönemde SHP iktidarının olduğunu söyledi.

Kaya açıklamasında şunları söyledi:

"1990’lı yılların başında başlayıp 93 yılında, ben de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde bir öğrenciyken, bir ocak ayında gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun bombalı suikast saldırısıyla öldürülmesiyle devam eden ve özellikle 93 yılından sonra yoğunlaşan bir faili meçhul cinayetler zamanından bahsediyoruz.
Bunu alıp, bundan on yıl sonra iktidar olmuş ve faili meçhul cinayetler üzerine, Türkiye'nin demokratikleşmesi adına, Türkiye'nin geleceğinin aydınlanması adına cesurca ve kararlılıkla giden AK Parti'yi suçluyoruz. Bu, bir defa hem tarihle hem gerçeklerle asla örtüşmeyecek bir yaklaşımdır. Siyasi saiklerle, hamasetle gelip bunları, burada ifade edebilirsiniz ama 93 yılında, işte, burada, AK Parti Grubu'na bakarak konuşma yapan, özellikle Cumhuriyet Halk Partisi hatibine söylüyorum: 93 yılında iktidarda Sosyaldemokrat Halkçı Parti vardı. 

Siz kendi partinizin geçmişini bile bilmiyorsunuz o dönemde iktidar olduğunuzu da bilmiyorsunuz ve o dönemde özellikle bu noktadaki gelişmelerde ne yaptınız, neler yaptınız size anlatayım.

Bakın, biliyorsunuz bu faili meçhul cinayetlere ilişkin olarak Meclisimiz 20'nci döneminde, ikinci yasama yılında bir komisyon kurdu faili meçhul cinayetlerin incelenmesi noktasında

16 ana başlıkta çok önemli tespitler gerçekleştirdi bu komisyon ve dönemde iktidarda siz varsınız, bakın özetle neler diyor: “İstihbarat birimleri arasında yeterli eş güdüm yoktur. İhbarlara rağmen gerekli güvenlik ve koruma tedbirleri -Uğur Mumcu’ya yönelik olarak bakın- alınmamıştır. Adli makamların güveni sarsıcı davranış ve eylemlerde bulundukları tespit edilmiştir.” diyor. Ve yine “Adli Tıp Kurumunda -demin de bahsettiğiniz Adli Tıp Kurumuna ilişkin bir konuda- zafiyet olmuştur.” diyor. Yine, “Soruşturmayı yürütenlerin -iktidarda siz varsınız- çağın gerektirdiği teknolojik imkânları yeterince kullanmadığını' ifade ediyor bu rapor. Yine, bakın “Operasyon tutanaklarında -burası önemli- tahribat yapıldığını.” ifade ediyor ve yine “Delillerin toplanmasında, ifadelerin alınmasında gerekli özenin ortaya konmadığını” işte bu dönem Türkiye Büyük Millet Meclisinde kurulan komisyon bu noktada ifade etmiş. 

Peki, siz ne yaptınız? Hiçbir şey yapmadınız. İşte, daha sonra AK Parti geldi ve AK Parti kararlılıkla bu faili meçhul cinayetlerin üzerine gitti ve o karanlığın üzerindeki, o karanlıkla ilgili özellikle aydınlanmayı da bu dönemde sağlamış olduk.

Şimdi, buradan belli siyasi amacı olmayan, münferit cinayetleri alıp ya da PKK terör örgütünün işlediği cinayetleri alıp açık olarak gelip burada AK Partş’yi suçlayamazsınız. Bu cinayetlerin failleri de bellidir, faillerinin hepsi de teker teker tespit edilmiştir ve bundan sonraki olacaklarda da aynı şekilde yol izlenecektir"

 
Milli sporcu Naz Arıcı, altın madalya kazandı!
 
Kamyonet ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tepeköylü 29 Ocak 2024 Pazartesi 13:28

Sayın vekil Kaya Torbalı ve Selçuk belediye başkan adaylarını çok mu? Aradınız geçen dönem AKP belediye başkanı olan Zeynel Bakıcı'nın icraatlarını bilmiyorsanız size bir şey söylemeye gerek yok,bu bölgede zaten düşük olan AKP oyları artık temelli düşecektir,bölgeniz için duyarlı bir vekil olarak lütfen Selçuk belediye başkanı olayını ele almalısınız...

Yorumu oyla      3      1  
chp kapatılsın 29 Ocak 2024 Pazartesi 10:20

chp bitmiş iflas etmiş

Yorumu oyla      1      2  
gazo 29 Ocak 2024 Pazartesi 09:22

Herzaman olduğu gibi iftira ve yalanla siyaset yapıyorsun kaya.Tarihi iyi oku

Yorumu oyla      2      1  
Fikret ASLAN 29 Ocak 2024 Pazartesi 08:21

EYYY AKP. Asıl sen kendine bak. Fetö diye diye bir sürü zenginin malına mülküne çöküp bu malları kendi yandaşlarınıza ve Tarikatlara peşkeş çektiniz. Asıl hain, Fetö ile ortak olup Türkiyeyi parsel parsel soyanlardır.

Yorumu oyla      4      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Fidan, Arnavutluk'u ziyaret edecek
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gidecek.
MİT Başkanı Kalın, Barzani ile görüştü
Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın Bağdat ziyaretinden sonra ...
Gündem: Adaylar... CHP İzmir’den tam kadro Ankara çıkarması!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, yarın İzmir ...
 
Zafer Partisi, İzmir adaylarını tanıttı
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
'Türkiye'nin üzerinde tüm oyunları bozduk'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye üzerinde oynanan tüm oyunları bozduklarını ...
Bahçeli: CHP iflas etmiş, işgal edilmiştir
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Demlenmiş CHP, terörle mücadeleye şaşı bakmaktadır. ...
 
AK Parti'de kritik zirve... İttifak, 30 ilçede sahaya iniyor!
Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, 30 İlçe ...
CHP İl Başkanı Aslanoğlu'ndan adaylar için açıklama: İzmir'in görüşünü sundum, top artık kurulda!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, yarın belediye başkan adaylarının ...
AK Partili Çelik'ten kilisedeki silahlı saldırıya kınama!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul'un ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva