HABERLER>POLİTİKA
24 Ekim 2022 Pazartesi - 11:12

AK Partili Kaya’dan Başkan Soyer’e: İzmirli’nin 102 milyon TL’sini heba ettin!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karşıyaka’da yapımı devam eden opera binasında inşaatın durmasını gündeme taşıdı. İnşaat süreci ile ilgili değerlendirme yapan Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef alarak “İzmirli'nin hem fazladan 102 Milyon TL parasını heba ettin, hem de bu şehrin opera binası hayalini söndürdün” dedi.

AK Partili Kaya’dan Başkan Soyer’e: İzmirli’nin 102 milyon TL’sini heba ettin!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, yapımı yılan hikayesine dönen opera binası inşaatı ile ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kaya şunları söyledi:

"Haftaya, CHP'li İzmir Büyükşehir'in başlayıp da bitiremediği, yılan hikayesine dönen Mavişehir'deki opera binası ile başlayalım. 

Burası ihale edilirken özel bir şart konulmuştu.  Şarta göre, binayı yapacak olan firmanın daha önce sahne mekaniği deneyimi olması gerekiyordu. CHP'li Büyükşehir'in yaptığı ihaleye giren dört firmanın üç tanesi bu özel şarttan dolayı elendi.

Çağdan Mühendislik, sahne mekaniği deneyimi olan Avusturyalı bir firma ile anlaştı ve ortaklaşa girerek ihaleyi aldı. Hem de en düşük tekliften 102 Milyon TL fazlasına! Bir süre sonra, Avusturyalı şirket projeden çekildi. Böylece, ihaleyi kazanabilmek için gerekli olan "sahne mekaniği konusunda deneyimli olma şartı" ortadan kalktı. İhalenin iptali gerekirken, CHP'li Soyer'in onayıyla, iş Kasım 2019'da Çağdan Mühendislik'e devredildi.

Peki, kim bu Çağdan Mühendislik? 

Biliyorsunuz, bunu bir ay önce sordum. Ve CHP'li Soyer'i müteahhiti açıklamaya davet ettim.  Tık çıkmadı.  Bu firmanın CHP ile ilişkisi ne?  Bu karışık kuruşuk, alengirli işlerin ucu nereye dayanıyor?  Aradan geçen üç yıl boyunca inşaat ilerlemedi. Projeden vazgeçip opera binasını Geriatri Merkezi'ne dönüştürme kararı almışlarken, bu planlarını İzmir kamuoyu ile paylaştık.  'İzmir buna izin vermez' dedik.  Ve her zamanki gibi, İzmir kamuoyunun baskısıyla, Soyer çark etti!

Hatta CHP'li Soyer, konunun ulusal basında gündeme gelmesi üzerine, "Bizim binayı yapan müteahhitle başımız dertte. Müteahhit ipe un seriyor, işi durduruyor, geciktiriyor, bizi bezdirmeye çalışıyor" dedi. Yani, her zamanki gibi açık açık yalan söyledi. Kendi deyişiyle, "ipe un seren, işi durduran, geciktiren" bu firmaya, ihale özel şartını kaybetmesine rağmen, 2019 Kasım'da bizzat imzası ve onayıyla işi devretmedi mi! Sen de, biz de çok iyi biliyoruz ki, bu firmanın sahipleri iyi arkadaşın.  Bunlarla oturdun, kalktın.  İzmirli hemşehrilerimizin aklıyla alay etmeyi bırak! Beceriksizlik, yalanlarla gizlenemez.  Konuştukça, daha da batıyorsun.  İzmirli'nin hem fazladan 102 Milyon TL parasını heba ettin, hem de bu şehrin opera binası hayalini söndürdün!"

 
Karşıyaka'ya büyük onur!
 
Deprem uzmanı planı duyurdu... İzmir'i kurtaracak 227 eylem!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
avci 25 Ekim 2022 Salı 15:23

ya arkadaslar bergun opera insaatinin yanından vecmek zorundayim birakin bu demojileride insaatta kiprdanma yok nerede bunun sorumlusu niye durdu gerekli teminatlari alinmadimi aciklasinlarda bu dedikodular kesilsin yokmu bir yetkili allah askina baska konular bizi asar

Yorumu oyla      2      3  
Kaleli 25 Ekim 2022 Salı 07:35

Sayın vekil senin bu hesabı sorabilmen için önce kendi partine dönüp bakman lazım. Dahası Sedat Peker in ifşalarına cevap vermen lazım. O yüzden bu hesabı sormak istersek biz Tunç Soyer den sorarız sen heyecanlanma ??

Yorumu oyla      2      3  
Ağams 25 Ekim 2022 Salı 00:29

siz bizim geleceğimizi söndürdünüz bir opera binası çok mu ? Merak etme yapılır yarım kalmazzz rahat ol paaşaaaaaa

Yorumu oyla      2      3  
bucalı 24 Ekim 2022 Pazartesi 15:29

Ya bu adam değil mi Tunç Soyer bucadaki cezaevine AVM yapmak istiyor deyip kendi hükümeti konut alanına çeviren ? Senin sözlerine nasıl inanacağız artık sayın vekil ?

Yorumu oyla      2      3  
Fikret ASLAN 24 Ekim 2022 Pazartesi 13:55

128 Milyar dolar nerede Mahmut Atilla Kaya. Buna verecek cevabı olmayanlar başkasına hesap soramaz. Güneşi balçıkla sıvayamazsınız mahmut. Çıkalım sokağa dünyanın en büyük hırsızı kim diye soralım. Varmısın.

Yorumu oyla      9      4  
Gürkan 24 Ekim 2022 Pazartesi 13:50

İzmir Opera Binası'nı yapan firma aynı zamanda Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nu yapan firmadır.

Yorumu oyla      4      3  
izmirli 24 Ekim 2022 Pazartesi 13:27

128 milyar dolar ve bugünlerde yaklaşık 70 milyar dolar artısı geliveriyor insanın aklına... nerede ki acaba.. Tunç Bey cevap verin lütfen..

Yorumu oyla      6      5  
TÖBETÖÖÖBE 24 Ekim 2022 Pazartesi 12:49

Bak biz paraları heba ettik mi? OTOGAR METROSU için 30TL koyduk bütçeye, YAPMAYINCA sadece 30 TL zarar oldu. Öğren nasıl POROCE YAPILMAZ !!!!!

Yorumu oyla      4      3  
Bizim başımız kel mi? 24 Ekim 2022 Pazartesi 12:08

22 yıldır iktidardasınız; İzmir'e opera, tiyatro, fuar alanı, kongre merkezi, metro ... yaptınız da yapmayın diyen mi oldu? İstanbul'a gelince metrolar, opera binası, kongre merkezi yap; İzmir'e gelince üvey evlat muamelesi çek. Bu proje özelinde belediyeyi eleştirdik ancak Buca'daki tünel olsun, bu proje olsun esas sıkıntı ekonominin bu hâle gelmesi değil mi? İhaleye giriyorsun, dolar 5 lira, sonra bir anda 8-9'lara, 17-18'lere çıkıyor. Sonra da işler yarım kalıyor. Çandarlı Limanı'na 650 milyondan fazla para harcandı. Liman nerede? Ankara'yı 25 yıl yönettiniz; başkentin havaalanına hâlen daha metro yok. Son günlerde projenin tanıtımları dönmeye başladı. 20 milyarlık proje. Hadi yapın da göreyim!

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ firarisi Hakan Şükür kesinlikle oy vermeyeceği iki partiyi açıkladı, iki partiden de yanıt geldi
FETÖ firarisi, eski futbolcu Hakan Şükür, yaptığı bir yayında Zafer Partisi ...
Ender ALDANMAZ yazdı... Onlar dönek değil!
Ender ALDANMAZ yazdı... Onlar dönek değil!
Mehmet KARABEL yazdı... Neden devirsin ‘Altılı Masa’yı?
Mehmet KARABEL yazdı... Neden devirsin ‘Altılı Masa’yı?
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Müze oluyor
Diyarbakır’da 140 projenin toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı ...
CHP'li Torun: Belediyemizin yetki ve gelirleri ellerinden alınıyor!
CHP’nin Sivas’ta düzenlediği belediye başkanları çalıştayı tamamlandı. ...
'Devlet taşeron çalıştırmaz, kadrolu işçi çalıştırır'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Devlet taşeron çalıştırmaz, devlet ...
 
Bahçeli'den Manisa mesajları: TTB kapatılmalı, başkanı bedel ödemeli!
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Manisa ...
CHP’li Purçu yaşlıların sorunlarına dikkat çekti!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ülkemizde nüfusun yüzde 10’unu oluşturan ...
TBMM Başkanı Şentop'tan Binali Yıldırım'ı hastanede ziyaret
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan'da trafik kazası geçiren AK Parti ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva