HABERLER>POLİTİKA
24 Nisan 2023 Pazartesi - 09:49

AK Partili Kaya’dan Başkan Soyer’e: 100 milyar TL verildi, ortada bir şey yok!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, merkezi hükümetin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne destek verdiğini ancak bu desteklerin doğru kullanılamadığını belirterek “Para veriyorsun CHP’ye, yapmıyor. 100 milyarın üzerinde bütçe verildi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, yapmıyorlar. Veriyorsun kaynağı ne yaptın, yok. Bana 5 yılda başladığı ve bitirdiği bir eser anlatın. Park da dahil…” dedi. Kaya ayrıca Buca Cezaevi konusunda seçimin hemen arifesinde kolları sıvayacaklarını da belirtti.

AK Partili Kaya’dan Başkan Soyer’e: 100 milyar TL verildi, ortada bir şey yok!

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de katıldığı programda kent gündemine dair açıklamalarda bulundu.

BİNA ARTIK KENDİSİNİ GÖSTERİYOR
İzmir İktisat Kongresi binasının tamamlandığını kaydeden Kaya, İktisat Kongresi binasının tamamlandığını söyleyen Kaya, “CHP’nin Atatürk çizgisinden koptuğunu gösteren en önemli işlerden birisi kongre binasının hikayesidir. CHP’li belediye zamanında yıkmış. Asıl önemlisi İzmirlinin iradesini çantada keklik görüyor. Öyle bir belediye başkanı göndermişler ki bu kadar manevi değeri büyük eserin bulunduğu yere otopark ruhsatı veriyordu. Bu kadar Atatürk hassasiyetinden uzak biriyle İzmir baş başa kaldı. İzmir Valiliğimiz müdahale etti ve binanın olduğu alan kültür varlığı olarak tescillendi ve otopark ruhsatı verilmesi engellendi. Daha sonra valimiz yer sahipleri ile görüşerek arazinin alımını yaptı ve bina artık kendini gösteriyor” dedi.



PARA VERİYORSUN CHP’YE, YAPMIYOR
Yerel yönetimi ve Başkan Soyer’i hedef alan Kaya, devletin yardımlarına rağmen İzmir’de belediyenin başarısız bir performans sergilediğini kaydetti. Kaya açıklamasında “Para veriyorsun CHP’ye, yapmıyor. 100 milyarın üzerinde bütçe verildi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, yapmıyorlar. Eserlerimiz ortada. Stadyumlar havadan mı geldi? Adana Menderes İç Hatlar Terminali, Konak Tüneli, stadyumlar ortada. İzmir hak ettiği yönetimi yerel manada 2024’te kazanacak. İktidar belediyesi ile İzmir tanışmış olacak. Veriyorsun kaynağı ne yaptın, yok. Bana 5 yılda başladığı ve bitirdiği bir eser anlatın. Park da dahil… Üç dört heykel açılışı var. Heykel konusunda hassasiyetleri var arkadaşların… Torbalı mesela. İki artıma tesisine başlayamadı. Yazık değil mi? Nerede Çiğli Tramvayı? İktisat Kongresi’nde harcadığı paranın 4’te 1’i ile koca bina diktik. Milyonlarca lira para döktü. Türkiye, İzmir ne kazandı? İçi boş organizasyon. Milyonlarca İzmirlinin parası gitti. Buca’daki, Kınık’ta hemşerime ne faydası oldu kongrenin? 100 milyonun üzerinden bir kaynak döktüler buraya… 7’li masaya şirin görünmek istedi kendisi. Yazmadılar cumhurbaşkanı yardımcığına da… Aday bile göstermediler. Kılıçdaroğlu habire dağıttı ama ona vermedi. Oraya aday adayı gibi değerlendirmeye de giremedi. Yazık. Anayasa değişiklikleri yapılırken cumhurbaşkanı yardımcısı sınırsız olabilir demişti Kılıçdaroğlu. Yarın Erdoğan bin tane yardımcı atayabilir dedi. Şimdi herkesi atadı, bir Soyer’i yazmadı. Bunlar hayali koltuklar, önemli olan milletin gönlündeki seçimden çıkabilmek” ifadelerini kullandı.
Buca’da Adnan Kahveci Bulvarı’nda yeni yol açılması konusunda değinen Kaya, “Ulaşım master planı dahi yok. Alternatif güzergah açamıyorlar. Adanan Kahveci Bulvarı’nı biz açtık. Bizim görevimiz değildi. Ama öyle bir çalışma yaptık ki vatandaş Allah razı olsun diyor. Pazaryeri için yol ayrılmış teşekkür ediyor vatandaş. Ama halktan uzak Soyer ve yandaşları ayrı ayrı türküler çalıyorlar. Ayrı, marjinal dünyaları var. Biz bulvarı açtık mı açtık. Gittim gördüm. Ne güzel…” şeklinde konuştu.



BUCA CEZAEVİ İÇİN SEÇİM SONRASI HAREKETE GEÇİLİYOR
Yerel mahkemenin Buca Cezaevi alanı ile verdiği ‘yürütmeyi durdurma ret’ kararını istinaf mahkemesinin bozması hakkında konuşan Kaya, seçim sonrası sürecin hızlanacağını belirterek “Davalar doğru değil ki dava düşsün. Belgesi ile koyduk. 44 bin 442 metrekare kazandırdık. Burada beş lira para çıkmadı vatandaşın cebinden… Buca Belediye Başkanı Erhan Bey’le bir araya geleceğiz. Mayıs’tan sonra burada ne yapabiliriz konuşacağız. Senin desteğin nedir diye soracağız. Yapacağımız işlerin başında seçimden sonra projeyi netleştirmek olacak” açıklamasını yaptı.

Muhalefetin seçim kazandığına inandığını ve projeleri yeniden revize edeceklerini söylemeleri ile ilgili de konuşan Kaya şunları söyledi:
“Kendileri bile buna inanmıyor. Erdoğan’ın Türkiye’de yaptıklarıyla ülkemiz bambaşka noktaya geldi. Tam bağımsızlık ideal olarak gerçekleşmiş noktada. Kılıçdaroğlu’nun en önemli kıstaslarından birisi dışarıdan kaynak bulacağım, ülkeyi dışarıya bağlayacağım diyor. Salgın, savaş, deprem buna rağmen sapa sağlam duruyoruz. Doğalgazımız çıkarabiliyor. Eskiden bunu yapabilir miydik? Tam bağımsızlık yolunda Erdoğan’ın izinde devam edeceğiz. Silahımız mı vardı, mermi mi üretiyorduk? Kendi silahımızı, tankımızı, savaş uçağımızı, SİHA’mızı da kendimi yapıyoruz. Bunların hepsini kendi üreten bir Türkiye var. Togg’u yapamazlar dedi Kılıçdaroğlu. Yaptık mı? Yaptık. İzmir sokaklarında da geldi bakamız. Yaptıktan sonra satamaz dediler. Müracaat sağanağı oldu. Togg’a vatandaşın ilgisi yoğun. Vatandaş bize oy vermiş, vermemiş o gururu görmeniz lazım. Çekilişte çıkan arkadaşlarımıza yakında gelmiş olacak. Yapamazlar, satamazlar dediler. Milletimize güvenmiyorlar. Milletin eserler yapacağına inançları yok. Toplumu tanımıyorlar”

 
AK Parti Gençlik Kolları’ndan Karşıyaka’da 23 Nisan şenliği
 
AK Partili başkanlar sahaya indi… Adaylara destek verecekler
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REİS GELİYOR.... 24 Nisan 2023 Pazartesi 15:07

KONAK TÜNELİ, BAYRAKLI TÜNELİ OTOYOLU, SABUNCUBELİ TÜELİ , GÖZTEPE VE ALSANCAK SITADI,ÇANDARLI LİMANI VE OTOYOLU. VS ASIL 40 YILDIR İZMİRİ YÖNETENLER NE YAPTI....OYUM BİR İZMİRLİ OLARAK RTE REİSE....

Yorumu oyla      2      3  
Bülent Işık 24 Nisan 2023 Pazartesi 14:52

Torbalı Fetrek Çayı projesi ne oldu?

Yorumu oyla      2      3  
Seferihisarlı 24 Nisan 2023 Pazartesi 11:42

Seferihisar belediyesinde on yıl belediye başkanı olarak görev yapan SOYER hizmet olarak milyonlarca borç yaptı daha sonrasında büyük şehir belediye başkanı olarak atandı çünkü borç yiğidin kamçısı olduğu için atandı,belediye başkanı olarak atanmak için hiç bir şey yapmamak için her şeyi yaparsan belediye başkanı olarak genel merkez tarafından atanıyor formül budur...

Yorumu oyla      3      5  
hadi ordan 24 Nisan 2023 Pazartesi 11:12

siz izmire ne yaptınız pekı? izmir her yıl 200 mılyar vergı verıyo10 senede 4 kmlık metro hattını yapamadınız..çandarlı lımanı noldu? buc a cezaevıne 1 kat bına yapın izmir ayaga kalkar sölim inciaraltını çözebıldınızmı?hastane yol zaten bunları hukumet olarak yapmak zorundasınız

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Gençlik Kolları’ndan Karşıyaka’da 23 Nisan şenliği
Karşıyaka Bostanlı Sahili’nde, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı ...
Diren ÇELİK sordu... Siyasal İletişim Uzmanı Şeyda TALUK yanıtladı... Kapı siyasetine önem veren kazanır
Diren ÇELİK sordu... Siyasal İletişim Uzmanı Şeyda TALUK yanıtladı... ...
AK Partili Sürekli'den tarım raporu: 21 yılda 19 milyar TL'lik yatırım!
AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Kerem Ali Sürekli, Bergama, Kınık, ...
 
Binali Yıldırım TBMM'ye istiklal marşı okuyarak veda etti!
AK Parti'de 3 dönem kuralına takılan isimlerden birisi olan eski Başbakan ...
Kılıçdaroğlu'ndan Yavaş ve İmamoğlu ile ortak video!
Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından ...
AK Partili İnan'a Bostanlı'da protesto! Pankart tutanların yanına gitti ve...
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir 2'nci bölge 1'nci sıra Milletvekili ...
 
Bakan Kasapoğlu GSB tırında çocuklarla bayramlaştı
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Konak Meydanı'ndaki ...
AK Parti ve CHP karşı karşıya... İzmir'de 'protokol' atışması!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan 23 ...
Soylu: Uyuşturucu satıcıları yüzde 15 civarında azaldı
Sarıyer'de vatandaşlara seslenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Uyuşturucu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva