HABERLER>POLİTİKA
13 Mayıs 2023 Cumartesi - 08:57

AK Partili İnan’dan CHP’li Bakan’a ‘Soylu’ yanıtı: Önce FETÖ yancılığını bıraksın!

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir 2'nci Bölge 1'inci Sıra Milletvekili Adayı Eyüp Kadir İnan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı tartışma üzerinden kendisine “Soylu’nun yancısı mısın?” diyen CHP Milletvekili Murat Bakan’a “Önce FETÖ yancılığını bıraksın. Siyasi kariyerini FETÖ’ye duymuş olduğu mecburiyete borçludur” dedi.

AK Partili İnan’dan CHP’li Bakan’a ‘Soylu’ yanıtı: Önce FETÖ yancılığını bıraksın!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir 2'nci Bölge 1'inci Sıra Milletvekili Adayı Eyüp Kadir İnan, SonSöz TV’de katıldığı  programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

DERSİMİZE ÇALIŞTIK, NOTLAR ALDIK
İnan, seçim kampanyası süresince İzmir’de sahadaki izlenimlerini aktararak “Genel Başkanlığım süresinde İzmir’in tüm ilçelerini gezmek için uğraştım.İlk defa, 3 buçuk haftadır, Kınık’tan tutun da  Ödemiş’e kadar yoğun bir hasret giderdik. Eski çalışma arkadaşlarımızla, yeni arkadaşlarımızla, İzmirli arkadaşlarımızla zamanımız dar olsa da buluşmak için çok efor sarf ettik. Ama İzmirlilerin hayat enerjisi, bize sahadaki kuvvetlerden biri oldu. O nedenle bu 3,5 hafta benim için keyifli ve özlem dolu geçti.Şehrimizin insanlarının bunaldığı meseleler var. Bunlarla ilgili derslerimizi çalıştık, notları iyi aldık. Benim açımdan şehrin sıkıntılarını revize etmeme neden oldu.Kronik sıkıntıları zaten biliyorduk. Ama ufak tefek, vakıf olmadığımız, gözümüzden kaçanları da idrak ettik. Kampanya sürecinin önümüzdeki yasama döneminde hükümetimizle birlikte milletimiz teveccüh verir,seçimi kazanırsak iyi bir dosya hazırlayarak meseleleri takip edeceğiz. İzmirli hemşehrilerimiz hayat dolu.Aday olmamızla ilgili çok pozitif duygu ortaya koydular. Hepsine teşekkür ederim.Hem sahanın kabullenmesi, hem İzmir’in sokaklarında yetişip büyüdüğümden dolayı aile büyüklerimden değerli basın mensuplarına kadar, tüm destek taleplerini yerine getirdiler. Herkesle görüşme fırsatı elde etmek için çok uğraştık. Seçimden sonra da devam ettirmek niyetindeyiz.Bizim de eksikliklerimiz var. Yerel yönetimlerden kaynaklı eksiklikler de söz konusu. Pozitif olduğumuz yönler de var.İzmir’de bizim AK Parti Milletvekili kadromuz, İzmir’e emek koyan, katkı koyan, İzmir’i sokak sokak bilen kişiler olduğu için milletvekili  adaylarını hatırlattığımızda hemşehrilerimizle çok kolay bir iletişim kurma avantajını AK Partili milletvekili adayları olarak fırsat bulduk. Bu avantajımız, sahada farkımızı ortaya koyarak olduk. Hemşehrilerimiz de bunun farkında. Kendimizi iyi izah ettik. Bu şehirde yaşadığımız için trafiğinden sosyal sorunlara, yerel yönetimlere kadar sorunları bilmek bir yana bize tesir ediyor. Hikayeyi, sorunu ve tesiri de bildiğimizden dolayı,hemşehrilerimizle çok daha rahat, samimi diyalogları gerçekleştirdiğimiz bir kampanya yürüttük. Hem ilk sırada yer almak, hem 30 yaşında olmak bu şehrin genci olmam pozitif bir hava kattı. Gençliğimizin enerjisiyle bunu yansıtabilmek önemli. İzmir Gençlik Kolları başkanlığımdan tutun, genel gençlik kolları başkanlığıma kadar böyle bir gayret ortaya koymaya çalıştım. Vatandaşımız teveccüh ederse, milletvekilliğimde de bunu ortaya koyacağım” dedi.

‘KUŞAK ÇATIŞMAMIZ YOK’
İzmir nüfusunun yüzde 45’inin 35 yaş altı olduğunu kaydeden İnan, “Genç bir nüfusla yaşıyoruz. O nedenle genç bir bakış açısıyla şehre bakan hemşeri grubu daha fazla. Bu da benim şansım. Müşterek yönlerimiz daha fazla. Kuşak çatışmamız yok. Teknolojinin hızından tutun sosyolojinin değişim hızına kadar. Bu yönlerimizle beraber listelerimizin genç olmasıyla, sahada gençlik enerjimizi yansıtmamızla birlikte İzmirliliklerden çalışmaların neticesinde yoğun bir teveccüh alacağımıza inanıyorum. Tespitimiz bu yöndedir. Daha güzel çalışmaları şehrimiz için yapacağız” ifadelerini kullandı.

BAŞ SORUN TRAFİK
Kentte, yaşanan kronik sorunlarla ilgili konuşan İnan başat sorunun trafik olduğunu kaydederek, “Merkezden uzak ilçelerimize dek müşterek sıkıntılar var. Merkezle olan etkileşimde hükümet kaynaklı, yerel yönetimden kaynaklı yapılacak birçok iş var. Büyük ilçelerimizin de, nüfusu şişen ilçelerimizin de sıkıntısı müşterek. Baş aktör trafik sıkıntısı. Öğrencimiz de fabrikada çalışanımız da ulaşıma büyük vakit ayırıyor. Bunun kısaltılması ciddi bir mesele. Daha önce de biliyordum ama bu süreçte şahit oldum” dedi.

ÖDEMİŞLİ, BEYDAĞLI, KİRAZLI GENÇLERİMİZİN ŞEHİRLE İLGİLİ ENTEGRASYONUNU HER AÇIDAN BÜTÜNLEŞTİRECEĞİZ
Öte yandan kentte, kadın ve çocukların sosyalleşme imkânının kısıtlı olduğunu belirten İnan, “Bu konuda ciddi bir çalışma yapmamız lazım. Ayrıca, deniz ulaşımı açısından da kentin iddiası yok. İzmir Körfez şehri. Körfez geçiş projemize engel oldular. Takoz siyaseti diye eleştirdik ama deniz ulaşımı da efektif değil. İskeleler ve sefer sayımız o kadar az ki çoğaltıp trafik rahatlatılabilir. Şehrin potansiyelini yansıttığınızda çok kısa zamanda şehrin kronik problemlerini aza indirebiliriz ama topyekün çözüm AK Parti belediyeciliği ile olur. 2-3 yıllık sürede belli başlı kronik sorunları hükümet- yerel el birliği ile çözebilir. Ödemiş ve Tire mevzusunda da o ilçelerde bizim yarım bıraktığımız davalık olmuş yol projelerimiz var. Onları da bitireceğiz. Demir yolu projemiz de var onu da bitireceğiz. Ödemişli, Beydağlı, Kirazlı gençlerimizin şehirle ilgili entegrasyonunu her açıdan bütünleştireceğiz. İzmir merkezinde nasıl aktivite varsa Ödemiş’teki gencimizin de öyle olsun istiyoruz. Merkezle etkileşim yüksek olsun. Güçlü kariyer ve istihdam için yoğun mücadele ortaya koyacağız. Notlarım arasında hepsi var” şeklinde konuştu.

İZMİR’İN GENÇLİK YATIRIMINDA TÜRKİYE’NİN KALBİ OLMASI İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ
İzmirlilerin sorunlarıyla ilgili AK Parti’nin ortaya koyduğu projelere ilişkin açıklamalarda bulunan İnan, “ Gençlik Spor Bakanımız İzmir’den 1. sıra milletvekili adayı. Bakanlık döneminde birçok yatırıma imza attı. Şehirimiz için büyük kazanım. Biz de karınca kararınca gençlik politikalarında partimizi temsil etmeye çalışıyoruz. İzmir’in gençlik yatırımında Türkiye’nin kalbi olması için çok çalışacağız. İzmir yapay zekâ üssü haline gelecek. O nedenle elektrik fabrikası ile ilgili heyecanımız, çizeceğimiz endüstri alanı hem de teknoloji alanı tamamen gençlerimizin istihdamı ve bu şehrin dünyaya açılan bir yönü var ve liman şehri. Enerjiyi gençlerimizde adamak gibi bir derdimiz var. Bilişim Vadisini açtık. Burada da yaratacağımız teknoloji ve endüstri bölgesi limanımızla birleştikten sonra yeni bir etki olacak. Spordan tutun, diğer teknolojik ürünler konusunda, hükümetimizden teşvik dönemini de takip edeceğiz. Çeşme’de ciddi bir proje aşamamız vardı. Yargı tarafından durduruldu. Eğer etraflıca şehrimizi dinledikten sonra devam kararı alınırsa projemizin bir bölümünü de o bölge de teknoloji vadisi olacak şekilde hareketlilik sağlayacağız. Bu işin merkezi elektrik fabrikalarımızın olduğu bölümde olacak. Şehrin uçtan uca her bölgesinde hem teknoloji hem liman konusunda, ihracat konusunda hem de gençliğimizin istihdam konusunda şehrimizi büyütmek gibi bir hedefimiz var. Yapay zeka teknolojilerine hitap eden vizyoner bir atak dönemini başlatmak istiyoruz. Spor konusunda ciddi atak yaptık; Göztepe, Mustafa Denizli yapıldı, Karşıyaka stadının sıkıntısını önümüzdeki dönem sıkıntısını biz aşacağız. Ya yerelle ya genelle çözeceğiz. Karşıyaka eski potansiyeline kavuşacak. Polemik haline getirip topu taca atacağımız bir dönem değil. Spor konusunda yaptığımız stadlar, alt yapı tesisleri ortada.Göztepesi’nden Altayı’na kadar destek noktasında sınırları zorluyoruz. Bu gençlerin tek ihtiyacı spor mu? Hayır. Teknoloji konusunda da istihdam konusunda da gençlerin vizyonel büyüme alanlarında iddia ortaya koyup arkasını takip etmemiz lazım. Tarihi Hava Gazı fabrikası var yetmez dedik. Kültür ve Sanat Fabrikamızı gençlerimiz için açtık tüm gençlerimizi görmeye davet ediyoruz. Elektrik fabrikamız da hem endüstri hem de oyun sektörü alanında İzmirli gençlere hitap edecek, istihdamına dokunacak alan olacak” şeklinde konuştu.

Bir aya kadar kapılarını açacak olan Şehir Hastanesi’nin geniş imkânlara sahip olduğunu söyleyen İnan, “Çoğu ilçelerimizde AK Parti hastanelerimizi açtı. Ödemiş, Torbalı açıldı. Buca, Çiğli yenilendi kapsamı genişletildi. Oda Başkanı çıkıp açıklama yaptı. Şehirlerde yeteri kadar hastane var dedi. Hemşerilerimiz şehir hastanesine girince farkı görecek” dedi.

35 PROJENİN YÜZDE 80’İNİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZDEN BERİ…
Ulaşımda alternatif yollarla ilgili değerlendirmelerde bulunan İnan,”35 projeyi yapmasaydık bu şehrin nefes alması imkânsız hale gelebilirdi.35 projenin yüzde 80’ini gerçekleştirdiğimizden beri bugün ulaşım başta olmak üzere çoğu sorun hafifledi. Şehrimizin yeni ihtiyaçları var. Nüfus ve araç sayıısı arttı. Bu ihtiyaçlara cevap verebilecek kadro AK Parti kadrosudur. Yerel yönetim bunu çözebilseydi daha farklı ihtiyaçlara cevap verebilirdik ama bu kronik sıkıntıları da bizler hafifletiriz” şeklinde konuştu.

TAKOZ SİYASETİ ÇOK ŞEY KAYBETTİRDİ
Önceki gün açıklanan İnciraltı planları ve Körfez Tüp geçişi ile ilgili yorum yapan İnan, “2018 yılında da takip etmiştik. Biz bu işi ihale aşamasına getirdik. O gün bu ‘takoz’ ve ‘istemezük’ siyaseti engel olmasaydı dava açmasaydı o köprünün açılışını yapmıştık. İkinci çevre yolunu konuşmuyor olurduk. Trafik problemini konuşmuyor olurduk. Şehre zaman kaybettirdiler. ÇED’i bitmişti. Kurdeleyi kesiyorduk. Şehrimize gerdanlık kazandıracaktık. Ama takoz siyaseti engel oldu. Bize çok şey kaybettirdi” açıklamasında bulundu.

CHP’YE LİSTE TEPKİSİ!
Millet İttifakının listeleri ilgili eleştirilerini dile getiren İnan, “Doğru bulmadığımı söyledim. Liste seçmenle kendileri arasındaki diyalogtur dedim ancak bu şehirde FETÖ’ye, PKK’ya sinyal çakan kişiler gibi Kuvayi Milliye’nin şehri, kuruluşun kurtuluşun kenti, Atatürk’ün değerlerini  en fazla benimsemiş İzmir’imizde siyasi laboratuvar çalışması yapıyorlar dedim ve İzmirliler adına tepki gösterdim.1. Sıradaki kişi amiral koltuğuna oturan kişidir. Bu ülkede gazete tetikçiliğnden tutun, bu ülkede belki her alanda mağduriyet oluşturan alçak FETÖ’ye övgüler dizmiş birisi. Barış için akademisyenlere imza atmış bir kişi. Diyarbakır’da hendek olaylarında 77 şehidimiz var. Sözde bildiriye imza atmış bir kişi. Öte yandan alçak FETÖ’cüler dışarda devletimizin aleyhine onca projenin içerisine girmişken bugün KHK’lıların geri dönüş projesinin mimarı olmuş bir kişi. İzmir’de birinci sıraya koyuyorlar. Bunu İzmirli hemşerilerimize anlatmak gibi görevim var. Mehmetçiğimize hakaret eden kadın da İzmir’den aday yapıyorsunuz. İzmir Marşı okumayıp, Van’daki mitinge HDP bayraklarıyla Öcalan’ın lehine slogan atanlara bir tane tek kelime oldu mu? Hain terörist Duran Kalkan’ın açıklamaları var. Bir tanesi de ‘hadi oradan, biz İzmir’iz, lehimize nasıl açıklama yapıyorsunuz?’ diye açıklama geldi mi? Gelmedi. Terörün tahakkümü altına girmişler artık. Devletin kurucu partiyle de alakaları yoktur. Atatürk’ün çizdiği istikametle de alakası yoktur. Bizim yerli ve milli ortak paydada buluşacağımız nokta yoktur. Kılçdaroğlu ile birlikte İzmir siyasi labarotuvara dönüşmüştür. 2002-2010 arası siyasi tutuma bakın bir de bugünkü tutuma bakın.Bambaşkla bir reflekse sahip olmuş bir CHP var. Terörün sıradanlaştığı CHP İzmir üzerinden yapıyor. Bu liste Kılıçdaroğlu’nun Pensilvanya’daki hamburger ziyaretine hazırlanmıştır. Başka da açıklaması yoktur. Biz, 17 - 25 Aralık sonrası burada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Türkçe olimpiyatlarına sponsor olduğu zamanları gördük. Ali Engin o zaman il başkanıydı.Bunlar haşhaşiler dediğimizde bunlar iyi insanlar demişti. Sicillerinin ne kadar bozuk olduğunu 17-25 Aralık sonrası tavırlarını gördük. 15 Temmuz gibi hayin bir darbeyi gördük. Genel başkanları çıkıp kontrollü darbe dedi.Tepkim İzmirli hemşehrilerim adınadır. Bu şehirde terörün sıradanlaşmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

BAKAN’A SERT SÖZLER: SİYASİ KARİYERİNİ FETÖ’YE DUYMUŞ OLDUĞU MECBURİYETE BORÇLUDUR
Kendisine “Soylu’nun yancısı mısın?” diyen CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’a yanıt veren İnan konuşmalarını şöyle sürdürdü:

“İçişleri Bakanımızın isimini zikrettiği bir kişi var. İsmini dahi zikretmek istemiyorum. Çünkü kendisi şehrimize hiç yakışmıyor. Bu şehirle ilgili hiçbir iddiası da yoktur. Bu şehirde vekillik döneminde, 20 belediyeleri var. Hangi gencin sıkıntısını çözmüş? Onu da bilmiyorum. Emniyetin içerisinde  yeni bir paralel yapılanma kurup kripto bilgileri, referans dahi alınmayacak bilgileri referans alıp siyasetin gündemine taşıyacak kadar seviyesiz biri. Bunların hepsi hangi listede? CHP listesinde… Kendisi önce FETÖ’nün yancılığını bıraksın. Siyasi kariyerini FETÖ’ye duymuş olduğu mecburiyete borçludur. Gençleri küçümseyen,benim adaylığım ile ilgili boyunu aşar demesi ve kendilerini herşeye vakıf zannettikleri bir süreç ortaya koyuyorlar. Biz onların hangi kampanyada destek beklediklerini iyi biliriz. O nedenle kendisinin sözlerini kınıyorum. En ahlaksız kişiler, kendisinin kalkan olduğu alçak FETÖ’cülerdir. Ve bugün İzmir’de de Türkiye’de de ahlaktan en son bahsedecek kişi Murat Bakan’dır. Bu saatten sonra kendisine cevap vermeyeceğim”

 
Bucalı minikler Atatürk sergisine hayran kaldı
 
Ticaret Bakanlığı'ndan 489 firmaya izin belgesi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
JALE 13 Mayıs 2023 Cumartesi 12:09

YAPARSA RTR YAPAR....

Yorumu oyla      2      7  
RTE 13 Mayıs 2023 Cumartesi 12:09

ÇALIŞKAN GENÇLERE İHTİYACVAR

Yorumu oyla      2      7  
Sabriİzmir 13 Mayıs 2023 Cumartesi 11:25

Bu ne utanmazlık yaa.. Bu arkadaş genç, yaşı küçük, demek ki ağabeylerinin fetöyü bu ülkeye musallat ettiğini kimse söylememiş kendisine..

Yorumu oyla      5      3  
alo 13 Mayıs 2023 Cumartesi 11:03

benim feto ile resmim yok,ne stedinizde vermedik demedim,genel kurmay başkanını 6 yıl cezaevinde ben tutmadım,6.filoya karşı namaz kılmadım,domuz baını sizden öğrendim,harama el uzatmadım,haram lokmayı kursağıma indirmedim,yol yakınken dönmelisin gittiiğiniz yol karanlık

Yorumu oyla      5      3  
Onur 13 Mayıs 2023 Cumartesi 09:14

Oğlum fetöcü kadir inan başkasına fetö diyesuç atma senin başkanın ve senin gibi avaneleri fetönün uşağısınız

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘CHP’li Bakan kendini tarif ediyor’ dedi… ‘Manda derisi’ polemiği!
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, kendisine gelen ‘dönek’ ...
'Ev hanımlarının emekliliğine destek vereceğiz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 14 Mayıs sonrası Türkiye'nin, kadınların ...
Seçim günü yasakları devreye giriyor
Pazar günü gerçekleştirilecek seçimler nedeniyle yarın, seçim yasakları ...
 
AK Partili Yıldırım Buca'daki mitingde konuştu: 2 günlük ömrünüz kaldı!
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Ne yaparsanız yapın, hangi ...
Erdoğan'dan İnce açıklaması: Yardıma hazırız!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlik buluşmasında konuştu. Cumhurbaşkanı ...
Akşener: İlk turda kazanacağız!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Ankara mitingi: Değişime hazır mısınız?
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ...
Kasapoğlu'ndan 'yüzyılın seçimi' benzetmesi: İzmir akın akın AK Parti'ye koşuyor!
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "İzmir'in akın akın ...
Soyer 14 Mayıs sonrası hayalini anlattı: İzmir hakkını geri alacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva