HABERLER>GÜNCEL
29 Nisan 2017 Cumartesi - 09:41

AK Partili eski vekilin kardeşine milyonluk vurgun soruşturması!

Hakkında yakalama kararı çıkartılan AK Parti İzmir Eski Milletvekili Rıfat Sait’in kardeşi Besim Sait ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Valiliğin koordinasyonunda yürütülen soruşturmada emniyet birimleri çok sayıda adreste arama yaparken mağdur olan çok sayıda kişi de şikayetçi oldu.

AK Partili eski vekilin kardeşine milyonluk vurgun soruşturması!

EGEDESONSÖZ - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait Bergama’da lojmanların ihalesini kazandığı iddiasıyla piyasadan para toplayan ve sonrasında kayıplara karışan AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in kardeşi Besim Sait ile ilgili kamu kurumları harekete geçti.  Yakın arkadaşları ve yıllardır tanıdıkları başta olmak üzere çok sayıda kişiyi dolandırarak vurgun yapan Sait’in 10 milyon TL’yi aşan para ile sırra kadem basması ailesini de zor durumda bıraktı. 

Milletvekili Sait ve Besim Sait’in abisi olan Kadri Sait’in alacaklılar ve borçlularla görüşmeye başladığı, ailenin zor durumda olan kişilerle masaya oturmaya ve mağduriyetleri gidermeye çalıştığı öğrenildi.

Konuyla ilgili eski Milletvekili Rıfat Sait kamuoyuna bir açıklama yapmazken İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın talimatıyla tüm güvenlik birimleri harekete geçti. Karşıyaka ve Bergama’da bulunan mağdurların şikayetleri İzmir Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat’ın hazırladığı soruşturma dosyası ile birleştirilecek.

ARAMALAR YAPILDI
Hakkında yakalama kararı ve yurt dışına çıkış yasağı konulan Besim Sait’in nerede olduğu bilinmezken güvenlik güçleri yurt içi ve yurt dışındaki birimleri de uyardı.  Savcılık soruşturması kapsamında çok sayıda adreste arama yapıldı. Sait’in ikamet ettiği ev başta olmak üzere olaya isimleri karışanların ev ve arabalarında da aramalar gerçekleştirildi.

SUÇ DUYURUSU GELDİ
Besim Sait’in paraları topladığı kişilere verdiği çeklerin tamamına yakını sahte çıkarken banka hesap numaraları, ihale bilgileri, sözde satış yetkileri ve alım belgelerinin tamamının kurgu olduğu öğrenildi. Sait’in imzasını taklit ederek, resmi yazıda ismini geçirdiği Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdür Yardımcısı Hülya Sözlü de savcılığa suç duyurusunda bulunurken Sait’in adını, konumunu kullandığını belirtti.

BİZ DE MAĞDUR OLDUK
Olaylar ve dolandırıcılık patlak verince çekler adına düzenlenen Bergama’da bulunan Çiçeksever Eczanesi’nin sahibi Gamze Kor da Sait’in kendisini mağdur ettiğini söyledi. Olaylardan haberdar olmadığını, ismi ve şirketinin bulunduğu çeklerin kimler tarafından düzenlendiğini bilmediğini anlatan Kor, savcılığa yaptığı başvuruda sorumluların cezalandırılmasını istedi. Kor’un avukatı Pınar Serdaroğlu Çaylı, müvekkilinin mağdur edildiğini söyledi. 

Avukat Çaylı, “Gamze Hanım Bergama İlçesinde 23 yıldır eczacılık yapan sevilen ve saygı duyulan bir insandır. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının 2017/37413 hazırlık numaralı soruşturma evrakında adı geçmektedir. Ancak müvekkilim de Besim Sait adlı şüphelinin mağdur ettiği kişilerden bir tanesidir. Müvekkilim bu kişiyi daha önce ilaç mümessili olması nedeniyle tanımaktadır, bunun dışında da bir bağlantısı yoktur. Hal böyle iken geçtiğimiz günlerde eczanesine gelen telefonlar nedeniyle rahatsızlık duymuş ve arayan kişilerle ve özellikle avukatlar ile bağlantıya geçildiğinde başka soruşturmalara da konu müvekkilin adına kesilmiş gibi görünen ve yine müvekkilin sahte imzası ile sahte bir kaşe ile birtakım çeklerin verildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bu nedenle de 12 Nisan’da Bergama’da savcılığa başvurarak şahıstan nitelikli dolandırıcılık suçlaması ile şikayetçi olunmuştur” açıklamasında bulundu.

BAŞKA KURUMLAR DA VAR
Milletvekili Rıfat Sait’in kardeşi Besim Sait’in dolandırdığı ve mağdur ettiği kişiler kamu kurum ve kuruluşlarına yaptıkları başvuruların ardından soluğu AK Parti İzmir İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıklarında aldı. Kardeş Sait’in abisinin nüfuzunu kullanarak birçok yerde iş bitirdiğini, kendilerine böyle bir teklifle geldiğini anlattı.

Öte yandan Sait’in sadece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait lojmanlar üzerinden değil hazineye ait arazilerin satışı üzerinden de vurgun yaptığı iddia edildi. Konuyla ilgili yapılan araştırmalarda başka kurumlara ait resmi belge mühürleri, fotokopiler, tapuların ele geçirildiği öğrenildi.

 
BBŞT kursiyerleri profesyonelleri aratmıyor!
 
Aday profili!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Murat Yetkin ‘İzmir’i yazdı: Türkiye’de iyi şeyler de oluyor!
Hürriyet Gazetesi Yazarı Yetkin sosyal medya fenomeni ‘küçük zeybek’ ve ...
TSK'dan Sincar ve Karaçok açıklaması
25 Nisan'da Sincar bölgesine yönelik hava harekatında PYD/YPG/PKK kamplarında ...
İzmir’de havadan, karadan ve denizden ‘huzur’ operasyonu!
Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ...
 
İzmir’de nişan yolunda dehşet: 2 ölü, 9 yaralı
İzmir’in Bornova İlçesi'nde, bir akrabalarının nişan törenine giden ailelerin ...
Adil Öksüz'ün yengesi itirafçı oldu
Ahmet Öksüz'ün eşi Havva Emel Öksüz'ün, 'ByLock' kullandığı halde etkin ...
Türkiye genelinde dev 'huzur' operasyonu!
Türkiye genelinde, EGM ile Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarına ...
 
Emektar gemi dalış turizmi için batırıldı
İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, dalış turizmine hizmet vermesi ve balık yuvası ...
Şemdinli'de hain tuzak: 4 asker yaralı
Şemdinli'de mayına basarak yaralanan 4 asker tedavi altına alındı.
Türk Cemaatleri Umre'de birbirine girdi!
İsmailağa Cemaati'ne bağlı olduğu iddia edilen iki grubun Umre için gittikleri ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva