HABERLER>POLİTİKA
14 Ağustos 2023 Pazartesi - 11:28

AK Partili Dağ'dan 'Mart 2024' açıklaması: İzmir'de şaşırtıcı neticeler çıkacaktır!

Yaklaşan yerel seçimlere dair açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ " İzmir’de inşallah bu dönemde şaşırtacak neticeler çıkacaktır." dedi.

AK Partili Dağ dan  Mart 2024  açıklaması: İzmir de şaşırtıcı neticeler çıkacaktır!

EGEDESONSÖZ - A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Gelecek sene Mart ayında gerçekleşmesi beklenen yerel seçimlere de değinen AK Partili Dağ, İzmir’deki yerel seçim sonuçlarının şaşırtacağını vurguladı.

Dağ’ın açıklamalarından satır başları:

Belediye hizmetleri yönünde bir değerlendirme söz konusu olduğunda 3 büyükşehir de yönetim değişir. İzmir’de milletin farklı değerlendirmesi oluyor. İzmir’de inşallah bu dönemde şaşırtacak neticeler çıkacaktır. Ben İzmirliyim ve İzmir’de yaşıyorum. İnşallah yerel seçimlere açıkçası bu noktada uğraşıyoruz.

NE OLDU VERİLEN SÖZLERE?
Vatandaşlarımıza 2019’da CHP kampanyasında verilen sözler üzerinden 4,5 sene geçti. 4,5 sene sonrası CHP’li belediyelerde yaşayan vatandaşlar traktör sahibi oldu mu? Herkesin bir traktörü vardı. Ya da orada eğitim öğrenimin gören öğrenciler toplu taşımaya ücretsiz bindi mi? Bunlar verilen sözlerdi. Ne oldu bu sözlere? AK Parti’nin en büyük farkı biz tutamayacak sözü vermeyiz. Cumhurbaşkanımız bunu yaptı, bize bunu öğretti. AK Parti dendiğinde 3 tane ana medde var. Samimiyet, çalışkanlık, mücadele… 22 yıllık özetlerse samimi olduk, cumhurbaşkanımız gönül bağı gördü… Çalıştık, liderimiz çok çalıştı ve bize idol oldu ve onun önderliğinde mücadele ettik.

İL İL AYRI KAMPANYA YAPABİLİRİZ
HDP aday çıkarıp çıkarmayacağını kendisi bilir. Bir önceki yerel seçimde 3 büyükşehir ve bir çok yerde aday çıkarmadılar, cumhurbaşkanlığında aday çıkarmadılar. Aday çıkarıp çıkarmama kendileri bilir. 'HDP aday çıkardı, bu iller kazanılır'. Böyle bir genel yorum doğru değil. Böyle yorumların doğru olmadığını bizim açımızdan kendi sürecimiz yönetmek açısında kriter olarak görmüyoruz. CHP ve İYİ Parti ayrı adaylarla girdi. Böyle bir durumda daha seçim başlamadan netice alacakmış gibi yorumlar yapmayız. Sandıkta vatandaşın hangi siyasi görüşten olursa olsun yerel seçimlerde tercihler farklı olur. İzmir’de CHP yüzde 40 alır. Yerel seçimde arttırdığını görürüz. Küçük partilerin çoğu ikili kutuplaşmadan kaynaklı büyük bölümü CHP’ye, küçük bölümü AK Parti’ye oy atar. Burada aday çıkarttı, ittifakta farklı durum oldu denerek bir değerlendirme olamaz. Biz kendi adayımız ve karşı tarafın adayı olarak bakacağız. Her ilin ayrı dinamikleri olacak bu seçimde… Ülke genelinde değil il il bakmak lazım. 4 yerel seçimde de aynı şeye baktık, bu seçimde daha titiz olacağız. Belki il il ayrı kampanyalarımız olacak. İl il adaya göre ayrı sloganlarımız olacak. Buna göre yol yürüyeceğiz.

ANA GÜNDEMİMİZ EKONOMİ
-21 yıl iktidarda geçti. Bizim ana gündemimiz ekonomi ve ekonomi ile ilgili çalışmalarımız. Parti olarak da tabii önceliğimiz önümüzdeki yerel seçimler. Yerel seçimler çalışmalarına hızlıca başladık 28 Mayıs akşamı. Çalışmamıza devam ediyoruz. Rakiplerimizin içinde bulunmuş olduğu hal bizi çok fazla ilgilendirmiyor

SÜREKLİ KENDİNİ YENİLEYEN BİR SİYASİ HAREKETİZ
-28 Mayıs seçimleri öncesinde de ifade etmiştik. Açıkçası o zaman da onların içinde bulunmuş olduğu durumu aday tartışmalarını göz ucuyla izliyoruz ama biz kendi gündemimize bakıyoruz. Şimdi de 2024 yerel seçimlerine giderken ana gündemimiz baktığımız nokta tamamen kendi çalışmalarımız, kendi mücadelemiz. 22 yılın 21 yılını iktidarda geçirmiş olmak çok kolay bir iş değil. 17 seçim kazanmak çok kolay bir iş değil. 22 yıl boyunca sürekli kendini yenileyen bir siyasi hareketiz. İnşallah önümüzdeki seçimlerde de yine başarılı bir netice alacağımızdan hiç bir şüphemiz yok.

İLK KARNEYİ MAYIS’TA ALDILAR, İKİNCİ KARNEYİ MART’TA ALACAKLAR
-Büyükşehirlerde CHP’nin kazandığı belediyelerde yada CHP’de olup da devam eden belediyelere bakıldığında vatandaşta hayal kırıklığı olduğunu görüyoruz. Verilen sözlerin tutulmamamsının etkisi var. Verilen sözler derken bir namus sözü vardı. 2019 yerel seçimleri öncesi Kılıçdaroğlu, belediyelerde değişim olduğunda hiçbir işçi çıkartılmayacak denmişti. İstanbul 20 bin işçi çıkarıldı. CHP’li belediyelerde bir önceki başkan CHP’li ise yeni başkan CHP’li olsa dahi çıkarılanlar var. İktidar yerelden başlar dediler, 90’lı yıllarda Refah Partisi’nin başarısına atıf yaptılar. İstanbul ve Ankara’yı kazanmıştı Refah Partisi, cumhurbaşkanımız İstanbul’da belediyecilik hizmetleri üzerinden iktidarın kapısı açmıştı. İktidar yerelden başlar sözüne ilk karne 2023 seçimlerinde verildi. Siz başarılı değilsiniz dedi. Bir belediye başarılı ise kendi partisinin oyunu en az 10 puan arttırır. Var mı böyle artış? 11 tane büyükşehirde böyle bir artış yok. İlk karneyi Mayıs’ta aldılar, ikinci karneyi Mart’ta alacaklar. CHP’li belediyelerde yağmur yağdığında, kar yağdığında belediye başkanları yok. Şehirler çok hareketli ve çok basit sorunları dahi halı altına süpüremezsiz. O mesele çözülmezse büyür ver devasa sorun haline gelir.

-Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı adayı olup bir ay şehre uğramazsan sorunları çözemezsin. Onun dışından da sayın İmamoğlu Tunceli’deydi mesai saatlerinde… Vatandaşımız gayet iyi biçimde takip ediyor, biz de takip ediyor. Hem kamuoyu araştırmalarını yapıyoruz hem nabız ölçüyoruz. Hem kendimizin hem CHP’li belediyelerin ölçümlerini yapıyoruz. Biz eksiklerini tamamlayanlarla yola devam edeceğiz.

İMAMOĞLU’NUN ADAYLIĞI KONUSUNDA TRAJİ KOMİK OLAYLAR VAR
“Düğme yanlış iliklendi mi yanlış devam eder. 298 Mayıs’ta seçim kaybedildi ve 29 Mayıs sabahı değişim videosu yayınladı. Sayın İmamoğlu fırsat siyasetçiliği yaptı. Bu fırsattan nasıl istifade ederim dedi. Düğüme yanlış iliklenince bir belediye başkanı çıkıp CHP Genel Merkezi’nde ayrı açıklama yapar hale gelir. Mevcut belediye başkanı ben aday adayıyım demez. Potansiyel adaydır, bu yönde de komedi var. Hem CHP Genel Merkezi komik duruma düşüyor hem de Sayın İmamoğlu… Siyasal açıdan trajik komik durum var.

ÖZGÜR ÖZEL YA BRÜTÜS YADA TAVŞAN ADAY
Sayın Kılıçdaroğlu, Ekrem Bey’i en büyük rakip olacak olarak görüyordur. Sayın Özgür Özel adaylık düşüncesi olduğuna dair konuştu. Özel’in durumuna bakıldığında birincisi Özel ya Brütüs, -Çünkü grup başkanı oluncaya kadar ses çıkarmadı- ya da tavşan aday… 5 Kasım’da kongre olacak, en güçlü değil tek aday olarak gidilir gibi görünüyor. İmamoğlu’nun yaptığı tüm hamlelere bakıldığında tecrübesi olan birisi böyle siyaset yapılmayacağını bilir. Siyaset şöyle-böyle olsun diye yapılmaz. İmamoğlu’nda gördüğümüz böyle b ir durum var.

İYİ PARTİ’NİN YERİ FETÖ VE PKK’NIN DEĞİLDİR
MHP’nin mesajı oldu ve çağrısı İYİ Parti’ye… Daha önceden cumhurbaşkanımız tarafından İYİ Parti’nin Cumhur İttifakına gelmesi konusunda mesajı olmuştu. Önceki dönemde de Mayıs seçimleri öncesinde Bahçeli’den ve cumhurbaşkanımızdan açıklamalar gelmişti. İYİ Parti reaksiyon gösterdi ve proje olarak nitelendirdikleri 6’lı Masa ile yola devam ettiler. 2023 seçimleri bitti ve seçimi kazandık. Sayın Bahçeli’nin İYİ Parti’ye çağrısı önemlidir, İYİ Parti’nin cevaplarına bakıldığında açıkçası İYİ Parti’nin vekilleri tarafından sert cevaplar olduğunu, genel merkezin ise daha itidalli ama ne dediği tam anlaşılamayan eleştirileri olduğunu görüyoruz. 2023 seçimlerinde sahada gördüğümüz net bir şekilde şuydu; FETÖ ve PKK’nın açıklamalarının İYİ Parti tabanını rahatsız ettiğini gördük. Saha ile masa arasında bir zihin farklılığı oluştuğunu gördük. İYİ Parti buna nasıl tavır sergiler bilmeyiz ama İYİ Parti’nin yeri FETÖ ve PKK’nın değildir.

BAŞKA BİR SİYASİ PARTİNİN ARKASINA PİYON OLMUŞ BİR PARTİ
26 Ağustos’ta açıklama yapılacağı söylendi. İYİ Parti tarafından beklentiler de arttı. Sanki çok büyük, devrim niteliğinde açıklama yapılacak dendi. Kongrede de söylendi bu. Ama kongrede akıllarda kalan 15 vekili keşke istemeseydik, diyet borcuna dönüştü oldu. Bir siyasi parti belli bir süresi geçmiş, aktörleri, reaksiyonları, tavrı belli olmuş, başka bir siyasi partinin arkasına piyon olmuş bir partinin sözünün vatandaştan bir karşılığının olması söz konusu değildir. Her söylediğimizin hem bugüne dair karşılığı var hem de tarihsel karşılıkları var. AK Parti 22 yıllık tarihinde gerçekten onların söyleyeceği sözlerin çoğunu söyledi, bırakın söylemeyi hayata geçirdi.

 
Bakanlık’tan İzmir’deki mega projeye veto!
 
Bülent Ersoy da Barbie akımına uydu
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sız ve erdoğan projesınız 14 Ağustos 2023 Pazartesi 20:07

akp ve erdoğan turkiyeyi bölme ve batırma projesıdır..

Yorumu oyla      4      4  
Bülent Işık 14 Ağustos 2023 Pazartesi 14:51

Çarşı, pazarda şaşırtan fiyatlar var.CHP li belediyelerde yaşayan vatandaşlar traktör sahibimi olmuşlar demiş emekli 15-20 yıllık otomobiline yakıt alıp binemiyor.Emekli yürüyerek otomobilinden daha fazla kilometre yapıyor. O yüzden düşüp dirseğimi kırdım ve ameliyat oldum.Almanya bizi kıskanıyor diyorlardı doğru söylüyorlar oradaki yöneticiler bizim yöneticileri kıskanıyor.

Yorumu oyla      7      3  
Ayrancılar ilçe İzmir 14 Ağustos 2023 Pazartesi 14:49

Sözünde Ayrancılar a hastane sözünüz vardı yapmadınız Hamza Dağ

Yorumu oyla      7      3  
Mehmet Burhanettin 14 Ağustos 2023 Pazartesi 12:47

Dillerini düzeltmelerini daha çok bekleyeceğiz herhalde, zira zihinlerini açıyor bize dilleri. Düşman işgali altındaki yerler için söylenir 'almak'. 'Kazanmak', 'öne geçmek' gibi daha barışçıl söylemler varken. Veren olursa, alırsınız.

Yorumu oyla      10      3  
VATANDAŞ 14 Ağustos 2023 Pazartesi 12:23

Ben sayın DAĞ gibi iyimser olmak için, inanın her gün sakinleştirici içiyorum...

Yorumu oyla      13      3  
sahievleri 14 Ağustos 2023 Pazartesi 12:18

komşum sende inanmıyorsunda böyle demek zorundasın ne oldu sahilevleri limanı ne güzel bir proje idi izmir için niye engel oldunuz.hadi o kadar sözün geç,iyorsa bu işe sarıl yanındayız o zaman

Yorumu oyla      9      3  
İDRİS AKKOYUN 14 Ağustos 2023 Pazartesi 12:01

bu adamın bugüne kadar dedği h,ç bir şey tutmadı.çünkü sadece gündemde kalmak için palavra sıkıyor.Biliyorum büyük şehir adaylığı peşindesinde sana verecek oy yok be %20 alırsın ama

Yorumu oyla      20      3  
izmir 14 Ağustos 2023 Pazartesi 11:58

Önce siz tututun verilen sözleri Üniversiteli gençler hiçbiryere giremiyorlar 4 yıl bilgisayar bölümünü bitiriyor atanamıyor tecrübe deniliyor Heryerde torpil dönüyor çocuk zaten tecrübeli olucak atanırsa seçim vaadinde her evden 1 kişiyi kamuda 657 istihdam sağlanacaktı o da yok gençler bunalımda önce bunu çözüm bulun

Yorumu oyla      16      3  
laf çok, icraat yok 14 Ağustos 2023 Pazartesi 11:48

Bu arada benzine "yeni" bir 1,5 liralık zam daha geliyormuş. Haftanın 2-3 günü zam geliyor. Belediye eleştirenler sanırsın Konya-Kayseri-Trabzon gibi şehirlerde her gün yeni bir proje yapıyorlar. Konya'ya bakanlık-belediye metro yapacaktı. 2 dönem önceki yerel seçimlerde projenin görselleri paylaşıldı(video olarak), daha çivi çakılmadı. İzmir'de de bakanlık 8 yıldır otogara metro yapacak. Hızlı tren 10 yıldır bitmedi. Şehir hastanesinin temeli 9 yıl önce atıldı. Ülkede ağır bir ekonomik kriz var. Siz kendinizi cidden başarılı mı sayıyorsunuz? İzmir geçen yıl 133 milyar vergi verdi. Bırak 133 milyarı, 10 milyarlık doğrudan bir yatırım yaptınız mı? 133 milyarın karşılığı "3 bin TL" otogara ayrılan bütçe mi?

Yorumu oyla      17      3  
SOKAK 14 Ağustos 2023 Pazartesi 11:43

Motorin 40 lira, et 500 lira, fasulye 100 lira, barbunya 100 lira, simit 10 lira, kiralık daireler maaşı aşmış, hasta olacağız diye ödümüz kopuyor çünkü hasta haneler ve ilaçlar ulaşılacak şeyler olmaktan çıkmış, eğitim giderleri keza öyle, say saya bildiğin kadar... ama İzmir'i alırız diyor Sayın Dağ. Tüm bunlara rağmen nasıl iyimser oluyorsunuz? İnanın ne yiyip içiyorsunuz merak ediyorum vallahi...

Yorumu oyla      22      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ender ALDANMAZ yazdı... İzmir’deki o belediye AK Parti’ye mi geçiyor?
Ender ALDANMAZ yazdı... İzmir’deki o belediye AK Parti’ye mi geçiyor?
MHP İzmir'de kongreler başladı... Yeni başkanlar belli oldu!
Kurultay sürecinin başladığı MHP İzmir'de hafta sonu 10 ilçede kongreler ...
Yeni program hazırlığındaki CHP MYK'sı toplanıyor
CHP MYK, pazartesi Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanacak. MYK toplantısında, ...
 
Arslan'dan yerel seçim çıkışı: Bir ilçeyi bile ittifaka kurban etmeyeceğiz!
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı seçiminde kürsüye çıkarak açıklamalarda ...
Güzelbahçe seçiminde 'delegelere baskı' iddiasına 'İnce' tepki: Ben değilsem yapanı açıkla!
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı seçiminde Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin ...
Davutoğlu'ndan yerel seçim açıklaması!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 31 Mart 2024'te yapılacak ...
 
Uzlaşı sağlandı… Karşıyaka’da ‘başkanlık’ düğümü çözülüyor!
CHP İzmir’de 19 Ağustos tarihinde sandık başına gitmeye hazırlanan Karşıyaka’da ...
CHP’li Serter suskunluğunu bozdu: Benim hakkım vekillikti!
CHP önceki dönem milletvekili Bedri Serter kontenjan milletvekilleri sebebiyle ...
CHP’li Bayır’dan delegelere: Parti sizi amele gibi kullanıyor!
CHP önceki dönem milletvekili Tacettin Bayır, ön seçim konusunda yaptığı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva