HABERLER>POLİTİKA
13 Ağustos 2023 Pazar - 20:53

Arslan'dan yerel seçim çıkışı: Bir ilçeyi bile ittifaka kurban etmeyeceğiz!

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı seçiminde kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, yerel seçimlere değinerek, "Biz İzmir'de CHP'nin öz gücüyle 30 ilçeyi ve Büyükşehir'i tekrar kazanacağız. Bizim o gücümüz var. Yeter ki inanalım ve motive olalım. İttifak olsun ya da olmasın ancak Bir ilçeyi bile İzmir'de ittifaka kurban etmeyeceğiz! 30 ilçeyi hep birlikte kazanacağız" dedi. 

Arslan dan yerel seçim çıkışı: Bir ilçeyi bile ittifaka kurban etmeyeceğiz!

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ- Adaylar öncesi kürsüye çıkarak konuşmasını gerçekleştiren CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, "Gençlik kollarından gelmiş bir milletvekili olarak çok heyecanlandığım bir kongre. Enerjisi yüksek, katılımı güzel, meraklısı izleyeni çok… Burada iki tane gençlik kolları başkanım aslanlar gibi aday oldular birlik ve beraberlik içinde inşallah birini seçeceğiz. Kaybeden olmayacak. Bu kongrede kazanan CHP gençliği olacak. Çok değerli şeyler söylendi. Sizlerden almış olduğum uyarıları ikazları yetkili kurullarda dile getireceğim. Hepimizin de bildiği gibi 14 ve 28 Mayıs’ta yapılmış olan seçimleri kaybettik. Çok büyük motivasyon ile girdiğimiz, çok büyük umutla beklediğimiz ancak kaybettiğimiz bir seçim var. Burada yol arkadaşlarımı dinlerken şunu söylemek isterim. Sayın Kılıçdaroğlu ile 71 ile gitmiş biri olarak söylüyorum, hepinizden daha çok suçlu biri varsa Ednan Arslan’dır. Daha çok çalışmalı daha çok mücadele etmeliydik. Bu süreçte yoğun bir tempoda genel seçimleri atlattıktan sonra kongre sürecini açıkladık. Son 1 aydır yaşadıklarıma inanamadım. Mahallede çalışmak için delege çalışma grupları, seçim sürecine görmediğimiz, hiç aramayan, genel başkanımız cumhurbaşkanı olsun diye çaba göstermeyen bir çok kişi delege seçimlerindeydi. Hedefimiz sadece parti içi iktidar mı? İlçe başkanı, belediye başkanı olmak bize yetiyor mu? Kendi iç mücadelemizde çok acımasızca eleştiriyoruz. Eleştireceğiz elbette ancak bunu da büyük nezaket içinde yapacağız. Asla bir partilimizin hakkına hukukuna girmeyeceğiz, kalp kırmayacağız. Görevimiz ne olursa olsun siyaset yanınızda insan biriktirme sanatıdır. Kaybetmeden birleşe birleşe büyümek zorundayız. Aldığımız 25 milyon oy bize yetmedi. Karşımızda 27 milyon oy verdi.  Değişim demek sadece genel başkan kalksın onun yerine ben otururum demekle olmaz. Ben genel başkanın olağanüstü bir gayret ile cumhurbaşkanı olmak için elinden gelenin en iyisini yaptığına şahit olan birisiyim. Bu delege sisteminde kurtulamadığımız sürece, bu sistemi değiştirmediğimiz sürece kısır döngünün içinde hep ilk düğmeyi yanlış ilerleyeceğiz. Bu sistemin bir an önce değişmesi lazım. Genç bir milletvekili  olarak söylüyorum... Hiçbir zaman unutmayın; Ednan Arslan olarak  başınızı öne eğecek hiçbir işlem yapmadım, yapmayacağım" dedi.

30 İLÇEYİ HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ
Yerel seçimdeki ittifak süreciyle ilgili de dikkat çekici bir çıkışta bulunan Arslan, "Çeşitli söylentiler var... İttifaklar şöyle oldu böyle olacak diye. CHP gençlik kolu başkanı ve ilçe başkanı olmuş biri olarak diyorum. Biz İzmir'de CHP'nin öz gücüyle 30 ilçeyi ve büyükşehir'i tekrar kazanacağız. Bizim o gücümüz var. Yeter ki inanalım ve motive olalım. İttifak olsun ya da olmasın ancak 1 ilçeyi bile İzmir'de ittifaka kurban etmeyeceğiz! 30 ilçeyi hep birlikte kazanacağız" ifadelerini kullandı.

İYİ Kİ TARAF OLMUŞUM!
İlçe başkan adayları hakkında da yorum yapan Arslan, "İki başkan arkadaşım bana bakıyor. Devrim benim kardeşim. İlçe başkanlığı yaptığımız dönemde birçok oyun yazdı. Bir çoğunda Vural ile birlikte oynadı. Devrim kardeşimiz partiye gelmişti, parti yöneticimiz kalbini kırmıştı, siyaset yapmayı bırakmak istemişti, ben kendisini buldum ve CHP'nin senin gibi gençlere ihtiyacı var demiştim. İyi ki partiye onu geri kazanmıştık. Vural kardeşimiz benim gençlik kolu başkanlığımı yaptı. Yiğit mert bir kardeşimiz. Atatürk, CHP için gözünü kırpmadan ölüme gidecek kadar delikanlıdır. 2014 seçimlerinde gençlik kolu başkanımız olarak başkanımızın, belediye meclis üyelerimizin seçilmesi için çok büyük emekleri oldu. Süreçte gemiyi terk edip gidenler vardı, biz 6 oku belediye binasından indirmeyeceğiz dedik ve indirmeyerek başkanımız iyi bir oyla seçtirdik. Ben süreçte tarafsız kalmaya çalışıyorum. Bir partilimiz bana ulaşırsa benim hakkım yeniliyor derse o zaman işi ciddiye alıp müdahale etmeye ihtiyacı duyarım. onun dışında hiçbir kardeşime şu adayı destekleyin demem. Ben biliyorum ki buradaki delege tüzükten kaynaklı yetkisini nasıl kullanacağını bilir. Bizim vicdanlı delegemiz vardır.Ben Güzelbahçe'de bir kere taraf oldum 2014'de 2019'da Mustafa İnce'nin belediye başkanı olması için ona haksızlık yapılmaması için ahaf oldum. İyi ki de taraf olmuşum!" diye konuştu

 
Ekmek parası uğruna can verdi: İşçinin acı sonu!
 
Türbeye silahlı saldırı: 2 kişi hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Buca'lı 13 Ağustos 2023 Pazar 22:58

Sayın Arslan kürsüden ve atanarak oturduğunuz kaltuktan atmak çok kolay,seçimden sonra halk suçlanıyor ve sokağa çıkmaya çekiniyorlar çünkü umut bulut bırakmadınız,ÖNDEYİZ,KAZANDIK palavraları ile seçim alınmıyor...

Yorumu oyla      9      3  
Hasan Kılınçarslan 13 Ağustos 2023 Pazar 21:23

Kadrolu milletvekilleri avucunu çukur tutsun; ellerindeki mevcutlar dökülmesin.

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe seçiminde 'delegelere baskı' iddiasına 'İnce' tepki: Ben değilsem yapanı açıkla!
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanlığı seçiminde Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin ...
Davutoğlu'ndan yerel seçim açıklaması!
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 31 Mart 2024'te yapılacak ...
Uzlaşı sağlandı… Karşıyaka’da ‘başkanlık’ düğümü çözülüyor!
CHP İzmir’de 19 Ağustos tarihinde sandık başına gitmeye hazırlanan Karşıyaka’da ...
 
CHP’li Serter suskunluğunu bozdu: Benim hakkım vekillikti!
CHP önceki dönem milletvekili Bedri Serter kontenjan milletvekilleri sebebiyle ...
CHP’li Bayır’dan delegelere: Parti sizi amele gibi kullanıyor!
CHP önceki dönem milletvekili Tacettin Bayır, ön seçim konusunda yaptığı ...
CHP’li Aslanoğlu’ndan ‘yeniden aday olacak mısınız?’ sorusuna yanıt!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, 16 Eylül’de yapılması planlanan ...
 
CHP Ödemiş’te Bülent Eker dönemi
Kurultay sürecinin devam ettiği CHP’de Ödemiş İlçe Örgütü yeni başkanını ...
CHP Güzelbahçe'de kıran kırana yarış... Kazanan belli oldu!
Kurultay sürecinin devam ettiği CHP’de Güzelbahçe İlçe Örgütü yeni başkanını ...
CHP Gaziemir'de Özkan güven tazeledi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de ilçe kongre süreci hız kesmeden devam ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva