HABERLER>GÜNCEL
20 Ocak 2023 Cuma - 16:18

AK Partili Dağ'dan Büyükşehir'e çöp salvosu: Gerekirse Bergama’yı oraya yığarız!

MÜSİAD toplantısında Harmandalı Çöplüğü alanın dolması sebebiyle Bergama’da yeni bir çöp alanı kurulması ile ilgili olarak iddialara değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Ne yazık ki orası ile ilgili çözüm üretilmediği gibi çöpleri Bergama'ya taşıyacaklarmış. Orada AK Partili belediye var, onun için mi taşıyacaksınız? Gerekirse tüm Bergamalı hemşehrileirmiz oraya yığarız. Yine buna müsaade etmeyiz" diye konuştu.

AK Partili Dağ dan Büyükşehir e çöp salvosu: Gerekirse Bergama’yı oraya yığarız!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nden AK Partili meclis üyeleri tarafından gündeme getirilen  'Harmandalı yerine çöpler Bergama'ya götürülecek' yönündeki iddialarla ilgili tartışmalar hız kesmeden devam ediyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal'ın, " İzmir merkez içlerinde katı atıkların bertaraf edildiği Çiğli İlçesinden faaliyet gösteren Harmandalı tesisinin dolmaya başlaması nedeniyle Bergama Entegre Katı Atık tesisine Menemen, Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı ve Bornova ilçelerinin katı atıkları getirilmesi planlanmaktadır… Kim yazmış bunu? Büyükşehir, Bergama Belediye Başkanlığı’na yazmış" ifadeleri kentte tartışmalara neden olurken, MÜSİAD toplantısında söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

MÜSAADE ETMEYİZ
Bergama'ya çöplerin götürülmesi fikrine sert bir dille karşı çıkan Dağ,  " Harmandalı Çöplüğü konusu yeni değil 10 senedir konuştuğumuz bir durum. Sayın Kocaoğlu döneminde de ifade diyorduk, sayın Soyer döneminde de bahsediyorduk. Bu sürdürülebilir değil. İstanbul'da Ümraniye çöplüğü durumu var ve Harmandalı'nda çözüm alınmazsa burası da o duruma doğru gidiyor. Biz bu sorun sizin sorununuz, siz çözün demiyoruz. Gelin birlikte çözelim diyoruz. Ne yazık ki orası ile ilgili çözüm üretilmediği gibi çöpleri Bergama'ya taşıyacaklarmış. Orada AK partili belediye var, onun için mi taşıyacaksınız? Gerekirse tüm Bergamalı hemşerilerimizi oraya yığarız. Yine buna müsaade etmeyiz” dedi.

İZMİR'DE, TÜRKİYE YÜZYILINDA KENTSEL DÖNÜŞÜME ARTIK BAŞLAMAMIZ GEREKİYOR
İzmir’de son 5 yıl içerisinde afetlere maruz kaldığının altını çizen Dağ şunları söyledi: “2011’den bu yana milletvekilliği yapıyoruz. 22-23-24’ncü dönemlere baktığımızda diğer dönemlere göre afetler konusunda çok zor bir dönem geçti. Son 5 yıla baktığımızda deprem, sel, yangın ve dünyada yaşanan, bizi etkileyen pandemi süreçleri yaşandı. O afetlerde sizler ve kabinedeki bakanlar ve Cumhurbaşkanımızın liderliğinde  hiçbir vatandaşımıza 'devlet nerede' dedirtmedik. 30 Ekim depreminden sonra günlerce burada  kaldıktan sonra da sorunları çözmek için kolları sıvadık. İnsanı kendini güvende hissettiren bir şey bu... Bu işi gerçekten sahiplenmek vatandaşlarımız için çok önemli bir durum. 5 bin konutluk dönüşümü sağlamış olduk. Bu bize bir şey hatırlattı. Biz İzmir'de Türkiye yüzyılında kentsel dönüşüme artık başlamamız gerekiyor. Öyle bir şey ki yarın değil hemen şimdi diyerek bu sürece başlamamız gerekiyor. Herkes burada taşın altına elini koyarak bu süreci hayata geçirmesi gerekiyor. Görev süresi boyunca sadece bir takım sözlerle, ifadelerle, açıklamalarla bu süreyi tamamlarım geçer giderim diyerek sorunlar çözüme kavuşmuyor”

 
'Çip yatırımı yapmak Arçelik'e yakışır'
 
Eğlence mekanında kanlı hesaplaşma!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandas 20 Ocak 2023 Cuma 22:03

Su cop konusunda surekli itiraz eden AKP’lilere tek soru sormak lazim. Nereye yapilmasini istiyorsunuz? AKP teskilatlari her ilcedeki cop toplama merkezine karsi cikiyor. Farkli bir cozumleri varsa bir de onlari dinleyelim. Bir onerisi yoksa bosuna herseye itiraz etmesin. Secim zamani oy isterken bergamalilara yonlendiririz, Izmir’e bosuna gelmesine gerek yok.

Yorumu oyla      4      3  
hadi ordan 20 Ocak 2023 Cuma 19:46

nereye yapılsın ozaman yer göster yapsınlar sadece işi yokuşa sürün izmire gram katkınız yok

Yorumu oyla      4      3  
Bülent Işık 20 Ocak 2023 Cuma 19:41

Menemen'in,Çiğli'nin,Karşıyaka'nın katı atıklarının Bergama'ya götürülmesi sorun ama İngiltere'nin plastik atıklarının Turkiye'ye gelmesi sorun değil

Yorumu oyla      4      3  
İstemezük! 20 Ocak 2023 Cuma 17:15

Bergama'da modern katı atık tesisi daha yeni açılmadı mı? Buraya çöp gelmeyecek de ne gelecek? Siz gerçekten ne olsun istiyorsunuz? Yamanlar'a, Torbalı'ya, Menemen'e ve en son Menderes Katı Atık Tesisine karşı gelme amacınız nedir?

Yorumu oyla      4      3  
Bakanlık yapsın 20 Ocak 2023 Cuma 16:35

Tamam da kardeşim siz katı atık tesislerine de karşısınız. Çözümüz ne? "Yaptırtmayız!" bir çözüm değil. Kocaoğlu, zamanında ÇED için az mı gitti geldi? Bulunan her yere itiraz ettiniz, bakanlık onay vermedi. İzmir'in çöp sorununu bakanlık çözsün. Bu saatten sonra olacaklardan istemezükçüler sorumludur.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de etkili sağanak yağış!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verdiği ‘sarı kod’ sonrasında İzmir’de sağanak yağış etkili oluyor.
SGK'dan EYT açıklaması: Farklı hesap yapılmayacak
Sosyal Güvenlik Kurumu, aylık hesaplama sisteminde bir değişiklik yapılmadığını, ...
Kaçak sigara ve içki operasyonu: 12 gözaltı!
Eskişehir'de polisin baskın yaptığı 6 iş yeri, 3 depo ve evde çok sayıda ...
 
Tarihi eser kaçakçılarına operasyon!
Batman'da polisin düzenlediği tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda, 74 ...
Üç kişi otomobilde ölü bulundu
Ankara'da Mehmet Gökdemir (43), Satılmış Koç (41) ve Kurban Duran (41), ...
Kemal ANADOL yazdı... Tarihi çarpıtmak!
Kemal ANADOL yazdı... Tarihi çarpıtmak!
 
EYT açıklaması: Şubat'ta yasa Mart'ta maaş!
AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, "Şubatta yasalaştırıp EYT'lilerin ...
Kamu işçilerinin toplu sözleşme süreci başladı
TÜRK-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "700 bin kamu işçisiyle ilgili toplu ...
İkizler Vurgunu'nda ikinci dalga... Çok sayıda gözaltı!
İzmir merkezli 9 ilde ikiz kardeşler Rıdvan ile Kaan T.'nin yönettiği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva