HABERLER>GÜNCEL
3 Nisan 2022 Pazar - 13:19

AK Partili Dağ'dan Buca Metrosu açıklaması: Tüm Türkiye bilmeli!

Katıldığı televizyon programında Türkiye ve İzmir gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir Mileltvekili Hamza Dağ, CHP'li belediyelere sert sözlerle yüklendi. Buca Metrosu ihale sürecini anlatan Dağ, bunları tüm Türkiye'nin bilmesi gerekliliğine dikkat çekti. Dağ ayrıca, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın çok fazla vaadi var ama bunu oranlasak... Hiçbiri gerçekleşmiyor" dedi.

AK Partili Dağ dan Buca Metrosu açıklaması: Tüm Türkiye bilmeli!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Beyaz TV'de 'Akılda Kalsın' programına konuk olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumdan, İzmir yerelinde gündem olan konulara kadar geniş bir yelpazede değerlendirmelerde bulunan Dağ, CHP'li belediyelerin verdikleri sözleri tutmadıklarına dikkat çekti. AK Partili Dağ ayrıca Buca Metrosu'na ilişkin süreci, tüm Türkiye'nin bilmesi gerektiğini ifade ederek anlattı.

Pandemiyle birlikte artmaya başlayan fiyatlar hakkında Türkiye'nin aldığı önemlemleri aktaran Dağ, "Bir kere pandemi 2 senedir bütün ekonomik anlamda döngüyü etkiledi. Üretim azlığı ve talep fazlalığı mevcut. Tedarik zincirlerinde yaşanan sorunlar emtia fiyatlarının artışına sebebiyet verdi. Biz bunlardan en az şekilde vatandaşımız etkilenmesi noktasında gayret gösterdik. Yem fiyatlarını düşürmek adına TMO önlemler aldı. Gübreyle ilgili de öyle... Biz, bu emtia fiyatlarının artışından kaynaklı vatandaşımıza direkt temas eden hususlara müdahale ediyoruz. Pandemi sonrası sürece ciddi bir hazırlık yapıyoruz. Türkiye'nin ekonomik modelini uygulamak için mücadele ediyoruz. Her ay ihracatta yeni bir rekor kıracağız. Biz enerji ithalatçısı bir ülkeyiz bu sebeple üretmekten başka çaremiz yok. Dünyayla rekabet etmemiz gerekiyor. 10 büyük ülkeye baktığımızda bunlar cari fazla veren ülkelerdir. Eğer ki biz enerjiyi dışarıdan almıyor olsa daha iyi durumda olurduk" dedi.

YARINIMIZ BUGÜNDEN ÇOK DAHA REFAHLI OLACAK

Türkiye'yi ilerleyen süreçte bekleyen gelişmeleri ifade eden Dağ, "Bugün organize sanayi bölgelerinin genişlemesini isteyen birçok iş insanımız var bir hareketlilik görüyoruz. Nisan-Mayıs aylarında turizmin de etkisiyle her şey yoluna girmeye başlayacak, bununla ilgili çalışmaları bugünlerde yapıyoruz. Rusya Ukrayna savaşının bir an önce bitmesi ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu sene Allah'a hamd olsun güzel bir kış geçti. Yağmurla ilgili de güzel haberler geliyor, oradan da rekolte artışı olması iyi bir yol çizecektir. Geçen yıl bu dönemler sokağa çıkma yasakları vardı, daha zor bir dönemdi... Belirsizliği yönetmek çok zordur. Alacağınız kararlar, işler boşa çıkmakla karşı karşıya kalabilir. Ama biz bunları inşallah geride bıraktık. Belirsizlik durumu söz konusu ama Rusya Ukrayna savaşı şu an bir kriz... Belirsizlik geride kaldığı bir süreçte, pandemi sonrası dünyaya hazırlanan bir Türkiye... Emin olun 2-3 ay içinde daha da rahat nefes alacağız, dünyanın ilk 10 ekonomisine girmek için çalışmalarımız olacak. Yarınımız bugünden çok daha refahlı olacak" diye konuştu.

STOKÇULUK AHLAKİ BİR MESELE

Dağ, stokçulara uygulanacak yaptırımları ifade ederek, "Bu sene başında bu konuyla alakalı yasal düzenleme yapıldı, cezalar artırıldı. Caydırıcı cezalar meclisimizden geçti. Biz bu dönemde yaşanan sıkıntıların farkında olarak KDV'de ciddi indirimler yaptık. Bu indirimlerin yansıması çok önemli. Sene başında belirlediğiniz gelir kalemlerinden vazgeçiyorsunuz, bunun tek sebebi vatandaşımızın refahı. Buradaki amaç KDV indiriminin vatandaşa yansıması. Vatandaşın 50 liralık bir üründe 3.5 lira da olsa bunu görebilmesi için denetim mekanizması ve belediyelerinin zabıtaları, müfettişlerin marifetiyle denetimler devam edecek. Bu yolla bir devlet, artık kim varsa, belediyeler... Bu sadece AK Parti meselesi değil, muhalefetteki belediyelerinde yapması gerekenler. Belediyelerin bu denetimleri yapması gerekiyor. Tüm görevlilerin yoğun bir denetim yapması gerekiyor. Bu devlet görevi olduğu kadar ahlaki bir mesele. Bu meseleyi daha çok ön plana koymak lazım. Ceza yaptırımı mutlaka olur ama toplumun kültürü bu olmalı... Yapmanız gereken iş; stokla fahiş fiyatla değil, helal para kazanmak" açıklamasında bulundu.

VATANDAŞ HER ŞEYİ GÖRÜYOR

Muhalefet partilerinin olumsuzluklardan beslendiği yönündeki iddialar hakkında konuşan Dağ, "Muhalefet cenahında bu fiyat artışlarıyla yapmış oldukları siyasete baktığınızda, bu muhalefetin yaptıklarını görüyoruz... Sadece olumsuzluklar daha da artsın beklentisiyle işe girişirse, muhalefetin yolunun ucunda ışık olmaz. 20 senedir muhalefet sadece olumsuzlukları söylüyor, hiçbir şey yapmıyor vatandaş da bunu görüyor. Vatandaşımız her şeyi görüyor. Anadolu irfanının gördüğü şey bu... Nerede siyaset yaparsanız yapın, sadece olumsuzlukla muhalefet yaparsanız ya da vatandaşı anlamadan sadece farklı şeyler ortaya koyarsanız vatandaş bunu görür. Bir mesele var ve biz çözmek için mücadele ediyoruz. Bir çok krizi aynı anda yaşayan bir dünyada biz ne yapabiliriz ona bakıyoruz" dedi.

YALAN CHP'NİN PARTİ POLİTİKASI

Katar'a gönderildiği iddia edilen küçükbaş hayvanlara ilişkin konuşarak, 2 buçuk milyon küçükbaş hayvanın gönderilmesi iddiasının bahsedilen şartlar altında mümkün olmadığını ifade eden Dağ, "Ben ana muhalefetin genel başkanı olsam, 2 buçuk milyon küçükbaş hayvanın Katar'ın nüfus sayısıyla ters olduğunu görürüm. 2 buçuk milyon hayvan ne kadar seferde uçaklarla gider? Nereden baksanız bu sayı akla, mantığa hiç uymuyor. Kemal Kılıçdaroğlu, su içer gibi yalan söylüyor. Artık yalan bunun doğal hali... Bu yalanları defalarca yüzüne söylenmiş olduğu halde bir kızarma da yok yüzünde. Muhalefete biz bakarız, takip ederiz. Ama bu tarz şeyleri görünce takibi bırakıyoruz. Esaslı yalanlarını düşünüyorum... 100 milletvekili, AK Partili bylockcu dedi. Unutmuyoruz, ispatlayacaktı... Birçok yalan söyledi ama özür gelmedi. Genel bir parti politikası halinde yalanı söyleyelim, doğru söylerlerse biz bir yalan daha söyleyelim diyorlar... Kurumlarımız da vatandaşımız da gerçekleri ortaya çıkıyor. CHP Genel Başkanı neredeyse her gün yeni bir yalan ortaya koyuyor. Bakalım bu salı ne yalan söyleyecek..." diye konuştu.

ÜRETİCİ, ÜRETTİĞİNİN KARŞILIĞINI ALACAK

Tarımsal anlamda üreticiye ciddi teşvikler oluşturduklarını söyleyen Dağ, "Bakanlık, izliyor kontrol ediyor... Rusya'dan 18 milyon tonluk bir ayçiçek yağı gemisi daha geliyor... Alınacak önlemler, eldeki verilere göre karar verilir. Gıda konusu en önemli konulardan biri" dedi ve Avrupa'da da bir gıda krizi söz konusu olduğunu ifade ederek, "Türkiye böyle bir durum yaşamaz. Biz ihracat yapıyoruz tarımda. Türkiye, yüzde 136'sını tarımsal üretiminin karşılıyor. Hava şartlarıyla birlikte buğday ve arpada çok yüksek bir rekolte bekliyoruz. Burada bizim tarımla alakalı zaten 20 yıldır yaptığımız çalışmalar var. En temeli, teşvik mekanizması... 30'a yakın kalemde destek var. Üretici daha çok üretsin diye çalışmalar yapıyoruz. Ayçiçekle ilgili bölgeler belirlendi, bu bölgeler desteklenecek. Yaşanılan süreçlerle 29 milyar çiftçimize maddi bir destek söz konusu olacak. Bizim temennimiz üreticilerin, üretiminin karşılığını alacağını unutmamasıdır. Tarımın her kolunu kapsayan bir süreç işletiyoruz. Üretimi desteklediğimiz için Avrupa'daki görüntüleri biz yaşamıyoruz" şeklinde konuştu.

İZMİR'DE 3 YILDA BİN 900 PALMİYE KESİLDİ!

Kültürpark'ta kesilen palmiyelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Dağ, Gezi Parkı eylemlerinden örnek vererek, "Gezi olaylarının ne olduğu, niçin olduğunu bugünlerde çok daha iyi görüyoruz... O günlerde de ifade etmiştik; biz bulunduğumuz ortamlarda, meselenin 3-5 ağaç olmadığını... Ne ekonomik ortam, ne sosyal ortam bu tarzdaki bir süreç yaşandı. Bu ağaç, yeşil samimiyet göstergesi... O dönemden bu döneme bir çok hadisede görüyoruz. Siyaset yapma hevesinde olan bazı sanatçılar var. Onlarda bu iki yüzlülük kervanına katılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 112 tane çınar ağacını kimseye haber vermeden kesti. Ben İstanbul'da yaşamadım ama benim bile orada hatıram var. Herkesin huzur bulduğu bir yerdi. Belediye oradaki ağaçları kesmekle 84 milyonun hakkına girmiş oluyor. Zeytinle ilgili konuşan sanatçılardan bir tanesi bir kelime etti mi bunun için? 3 yılda 1900 tane palmiye kesildi İzmir'de, son olarak 72'si Kültürpark'ta... Gerekçe; ağaçlar hastalandı... Tedavisi var... Bize yeşili doğayı bir üstünlük meselesi olarak anlatmaya kalkışmasınlar biz kıymetini kendi kültürümüzde biliriz. Yarın kıyamet kopacaksa elindeki fidanı dik diyen ümmetin temsilcileri olarak hassasiyet taşıyoruz. CHP'lilerin yaptıkları bu konudaki yanlışlara çokça örnek verebiliriz... Bursa'da, Çanakkale'de, Milas'ta... En kötü eylemleri ortaya koyanlar, eylemleri gözükmesin diye en çok bağıranlar. Kendi yaptıkları edepsizliği kapatmaya çalışıyorlar. Biz gerçekten yeşilin daha da artması için çalışıyor. AK Parti döneminde 5.5 milyar fidan dikildi. Refah seviyesi artması için hem yeşili artırmalı, ticareti geliştirmeliyiz. İkisinden birinden vazgeçmek mümkün değil. Birileri kendi siyasal düşüncelerine göre bunu kim yaptı üzerinden siyaset yürütüyor" dedi.

SOYER'İN VAATLERİNİN HİÇBİRİ GERÇEKLEŞMİYOR

CHP'li belediyelerin seçim döneminde verdiği sözleri yerine getirmediğine dikkat çeken Dağ, "Benim çok fazla bir şey söylememe gerek yok. Kendileri ifade ediyor. 3 sene geçti. Biz her gittiğimiz açılışta, ziyarette yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz... 3 sene geçti ve 1 Nisan günü CHP'li başkanların da şunları gerçekleştirdik, şunları da yapacağız diyebilmesi lazım. Ama kendilerini gösteriyorlar... Metro demişler, bir İzmir'de başlandı sanırım ama o ayrıca değerlendirilmesi gereken bir konu. 1 tane işçi çıkarmayacağız demişler ama... 10 binlerce işçi çıkardılar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının çok fazla vaadi var ama bunu oranlasak... Çok fazla vaat var ama hiçbiri gerçekleşmiyor. Kendi kendilerine zaten her şeyi söylüyorlar, ortaya çıkıyor gerçekler, vatandaş da gerçekleri görüyor" diye konuştu.

BAZI LAFLAR DÖNMEYE BAŞLAMIŞTI...

Buca Metrosu ihale sürecini detaylandırarak anlatan ve tüm Türkiye kamuoyunun bu konuda bilgilenmesi gerektiğini ifade eden Dağ, "Buca Metrosu sürecinde ne olduğunu İzmir kamuoyu biliyor... Türkiye'de bilmeli. 2019 vaatlerinden CHP'nin... Seçimden sonra CHP'li başkan bizden de talepte bulundu. Yatırım programına alınması konusunda... Bizimde takiplerimizle, Cumhurbaşkanımızın kararıyla onayı yayınlandı. Haziran 2019'dan 2021 Mart aylarına kadar hazırlık çalışmaları devam etti ve ihale yapıldı... İhaleye 7-8 firma katılmış, teklifler verilmiş... En düşük teklif veren firma, Nurol ve Yapı Merkezi ortaklığı... İkinci firma Gülermak... İhalenin sonuçları açıklanmayınca bazı laflar dönmeye başlamıştı... Sonuç açıklandı 529 milyon lira fazla teklif veren firma kazandı. Biz buna tepki gösterince Soyer, 'Biz karar vermedik, uluslararası kuruluş karar verdi' diyor. Biz de 'Parayı veren kararı mı veriyor?' dedik, sonra 'Biz karar verdik' diye açıklama yaptılar... Yürütmeyi durdurma kararı duyulunca... Birinci teklifi veren firmalar dava açmış, Danıştay'a gitti ve süreç devam ediyor..." dedi.

BUNLARIN DERDİ BELLİ!

6 parti liderinin bir araya gelmesi hakkında konuşan Dağ, masada HDP'nin olmaması hakkında konuşarak "Orada 6 artı 8'lik bir birliktelik var. Bir tarafta HDP'nin başında olan 8 partili bir yapı var... Bunların tek gündemi AK Parti bir daha hükümet olmasın... Olur ki bir seçim kazanılırsa nasıl bir ortam oluşabilir yayımlanan videoda anlatılmış. Yeni bir şey ortaya koyma durumu var. Bugün Rusya Ukrayna savaşında dahi Türkiye'nin almış olduğu pozisyon, Cumhurbaşkanımızın liderliği dünya tarafından takdir ediliyor. Dünyanın çözmekte zorlandığı meseleyi biz çözüm noktasına götürüyoruz. Bir haftalık süreçte birçok liderle Cumhurbaşkanımız görüşme yaptı. Heyetler Türkiye'de toplandı... Bundan sonra Kiev'den Rus unsurları çekildi. İnsani koridor oluşturuldu. Artık liderler görüşmesine doğru yaklaşıldığı ifade ediliyor bunun İstanbul'da ya da Ankara'da olacağı konuşuluyor. Avrupa bu krizin ortadan kalkması için bir an önce çözülmesini arzuluyor" ifadelerini kullandı.

Sözlerini genel bir değerlendirme yaparak sonlandıran Dağ, "Rusya-Ukrayna krizi konusunda ciddi bir insiyatif alan bir Türkiye var. Yarın bugünden çok daha iyi olacak. Yaptığımız hamleler meyvelerini vermeye başladı. Biz 20 yıldır ülkemize çok önemli değerler kazandırdık. Önümüzdeki dönemde de Türkiye'yi çok daha ileriye taşıyacak gücümüz de irademiz de var" diye konuştu.

 
CHP'li kadınlar haklarına sahip çıktı
 
10 yaşındaki çocuk sahurdan sonra ölü bulundu!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mahir 4 Nisan 2022 Pazartesi 09:33

Konak Tünelinin üzerindeki metruk binaları Karayolları neden yıkmıyor.

Yorumu oyla      2      3  
süleyman 4 Nisan 2022 Pazartesi 08:45

İhaleler şeffaf olunca malum kişilere verilmeyince bunlar deliriyor.Ülkenin limanlarını,derelerini sattınız.Bütün kurumlarını özelleştirme adı altında peşkeş çektiniz. yediniz bitirdiniz.Seçim olucak kaybediceksiniz.

Yorumu oyla      2      3  
hadi ordan 4 Nisan 2022 Pazartesi 00:04

candarlı lımanı yok.. otogar metrosu yok ızmırde kültür merkezı yokken gittiniz selçuga kultur merkezı yaptınız fuar izmire kıskançlıktan kavşak bıle yapmıyonuz..ya sız ızmırı salakmı sanıyosunuz?

Yorumu oyla      5      3  
Bülent Işık 3 Nisan 2022 Pazar 19:14

Çiğli tramvayı metro gibi yeraltında olsa gözükmüyor diyeceğim ama yerüstünde ve viyadükleri de bitti.

Yorumu oyla      6      3  
Hadi ordan 3 Nisan 2022 Pazar 15:41

Sen Otogar Metrosundan bahset.

Yorumu oyla      14      3  
vatandaş 3 Nisan 2022 Pazar 15:20

Hadi diyelimki 1900 palmiye ağacı kesildi.Peki yıllardır yok taş ocağı yok mermer ocağı yok önünü alamadığınız yangınlarda yok olan ağaçlarımız için zeytinliklerimiz için ne yaptınız merak ediyorum.Bırakın artık şu çamuru at izi kalsın söylemlerini.Lafla peynir gemisi yürümez.Siz İZMİR için ne yaptınız onu anlatın bilelim.

Yorumu oyla      17      3  
Fıkralarla Türkiye 3 Nisan 2022 Pazar 14:22

Çok acayip. Hiçbir şeyden sorumlu değiller. Hep başkaları hatalı, yanlış ... Belediye çalışmıyor ama kendileri sanırsın İzmir'e her gün proje yapıyorlar. Metroya 3 bin TL ödenek ayıranlar, metro yapan belediyeyi eleştiriyor. İhaleyi fazla verene vermişler. Kardeşim bu mantıkla 5 milyarlık işe 1 milyar teklif verene işin verilmesi gerekiyor. Böyle bir mantık var mı? En düşük teklife işin verilmesi gerekiyorsa 2017 yılında İSKİ çıktığı master plan ihalesini neden en yüksek teklife verdi? Üstelik yaklaşık maliyetin de üstündeki teklife :) En düşük teklife iş verilirse, Buca-otogar arası tünel ihalesini en düşük değil de bir üst teklife verin diye KİK niye dedi? Konak Tüneli 150 milyon diye yola çıktı, 310 milyona bitti. Bu nasıl iş?

Yorumu oyla      17      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 1 kişinin öldüğü kavgada 2 tutuklama!
İzmir'in Konak ilçesinde, 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı silahlı ...
Bakanlıktan satılık tekne!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı toplam bedeli 7 milyon ...
DSİ’nin ocak projesine bakanlıktan onay!
DSİ’nin baraj ve göletlerin inşaatında kullanmak için Bergama’da açacağı ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Bu fotonun ağzı dili olsa!
Mehmet KARABEL yazdı... Bu fotonun ağzı dili olsa!
TIR ile geri manevra yapan sürücü babasını ezdi
TEM Otoyolu Kaynaşlı gişeleri Ankara-İstanbul yol ayrımında yanlış istikamete ...
Yangında öldüğü sanılan Suriyeli cinayete kurban gitmiş
Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde, 3 katlı binanın 2'nci katında çıkan yangında ...
 
İzmir için ilk iftar!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Atatürk Meydanı’nda verdiği iftar ...
Ramazan ayının gelişini ateş ederek karşıladılar
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde Ramazan ayının başlamasını silahla karşılayanlara ...
İzmir zaman makinesine üç ilçe daha ekleniyor!
Tarihi ve turistik merkezleri üç boyutlu gözlükle deneyimleme imkanı sunan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva