HABERLER>POLİTİKA
23 Kasım 2023 Perşembe - 14:48

AK Parti İzmir’de gündem yerel seçim… İşte öne çıkan isimler!

Yerel seçim öncesi belediye başkanlığı için adaylık başvurularının tamamlandığı AK Parti İzmir’de büyükşehir ve ilçeler için çok sayıda talep geldi.

AK Parti İzmir’de gündem yerel seçim… İşte öne çıkan isimler!

EGEDESONSÖZ- Yerel seçimlere hazırlanan AK Parti Genel Merkezi’nin belediye başkan adaylığı için açıkladığı başvuru tarihi bitti. Yüksek Seçim Kurulu’na gönderilecek süreye kadar genel merkez ve istisnai başvuruların kabul edileceği öğrenilirken ilk açıklanan takvime göre listeler şekillendi.

AK Parti İzmir eski Milletvekili Ali Aşlık, İşadamı Ercan Turan gibi isimlerin resmi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığı başvurusu yaptığı partide seçim sonuçlarına göre güçlü olunan yerlere rağbet arttı. Partinin oy oranı ve seçim dengesine göre adayların sayısı artış ya da azalma gösterdi. Partide görev yapan yeni- eski birçok ismin başvuru yaptığı listede aday adayları yeni dönemde göreve talip oldu.

Bayındır’da Belediye Başkanı Uğur Demirezen’e parti içinden rakip sadece İlhan Öztürk çıkarken, partinin güçlü olduğu Bayraklı’da AK Parti İzmir eski Gençlik Kolları İl Başkanı Bilal Kırkpınar ve eski İlçe Başkanı Mikail Bilici isimleri öne çıktı. Bornova’da Cevdet Çayır, Musa Çevik, Levent Taşer, Buca’da eski İlçe Başkanları Hakan Kalfaoğlu ve Mehmet Girgin ile eski Meclis Üyesi Adnan Öztekin ve Ahmet Selik, Çiğli’de eski sendikacı Mehmet Ali Kalafat ve Meclis Üyesi Nedim Arslan, Dikili’de eski İlçe Başkanı Önder Akşengür,  Foça’da Sinem Atan ve Ali Haydar Çapçı, Gaziemir’de Deniz Doğan ve Erdem Kılıç isimleri ön plana çıktı.

Karabağlar’da 2019 yerel seçimlerinin adayı Bilal Doğan yeniden başvuru yaparken İzmir Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ile Konak eski İlçe Başkanı Feyzi Bayram, eski İlçe Başkanı İrfan Doğruca isimleri dikkat çekti.

Karaburun’da meclis üyesi Gökhan Toramanlar, Karşıyaka’da Büyükşehir Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran ile eski İlçe Başkanı Didem Keseli ismi ön plana çıkarken partinin en güçlü olduğu yerlerin başında gelen Kemalpaşa’da ise eski Belediye Başkanı Arif Uğurlu, eski İlçe Başkanı Mustafa Baş ile Meclis Üyesi Galip Atar başvuru yaptı.  İzmir Servisçiler Odası eski Başkanı Hasan Basri Bostancı da Kemalpaşa’dan aday adayı oldu.

Menderes’te eski Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun yanı sıra İşadamı Sinan Akdeniz, Süleyman Artcı ve eski Meclis Üyesi Halil Taşkıran başvuru yaptı.  Ödemiş’te  Saygın Mercan ve Murat Öncel, Narlıdere’de eski Başkan Metin Yıldırım, Selçuk’ta eski Başkanlar Osman Başterzi ve Selim Girbiyanoğlu ile Büyükşehir Meclis Üyesi Sema Yeşilçimen, Seferihisar’da Hüsamettin Altuntaş, Tire’de eski İlçe Başkanı Mert Falakalı, Torbalı’da eski Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, eski İlçe Başkanı Selman Günaydın, Hasan Akbıyık, Yunus Değer ve Muhammet Sefa Yıldırım isimleri dikkat çekti.

 
'Savunma sanayide hedef 6 milyar dolar'
 
Kredi kartı faizleri için yeni karar!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
EFE 24 Kasım 2023 Cuma 09:34

KURTARIN İZMİRİ CHP DEN.....

Yorumu oyla      5      5  
Selçuklu 23 Kasım 2023 Perşembe 22:28

Osman Başterzi iki dönem önce belediye başkanı olarak atanmalıydı,çünkü SELÇUK için verimli projeler ve işler yapmak için inandırıcılığı olan biridir,Toki konutlarını Selçuk'a kazandıran biridir şimdi de seçilirse sanayi ve ticaret alanında kesinlikle devletin güçlü yatırımları Selçuk ta olacaktır...

Yorumu oyla      5      6  
Bülent Işık 23 Kasım 2023 Perşembe 18:04

altan koralttan nereden aday olacak?

Yorumu oyla      6      3  
İzmirli 23 Kasım 2023 Perşembe 17:25

Necdet sen ol abicim Narlıdere'de, madem çok iddialısın, neden belediye başkanı olmayasın, bence senin gibi akıllı adamların başkan olması lazım :)))

Yorumu oyla      2      3  
Objektif Yorum 23 Kasım 2023 Perşembe 17:07

Uğur İnan Atmaca kafası çalışan bir mimardır. Kaybedeceğini bildiği bir seçime aday olmaz. Nasıl olsa 1.sıra meclis üyeliği garanti. Kendisi garanti sever. AKP başkan adayı seçimi kaybeder.Ama o Büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyesi olur.Şimdiden meclis üyeliği hayırlı olsun. Demedi demeyin.

Yorumu oyla      3      4  
necdet koç 23 Kasım 2023 Perşembe 16:31

narlıderede bir aday çıkarın artık. akp seçmeni sandığa gitmiyor, chp'liler de sandığa gidenler üzerinden rekor kırdık diye seviniyor. her parti kendi adayınla girsin, görsün cümle alem kimin ne kadar oy aldığını ve sahte rekorlar kırdığını.

Yorumu oyla      5      9  
Gaziemirli 23 Kasım 2023 Perşembe 16:27

Hayretler içerisindeyim Gaziemir için Uğur Atmaca kendini yazdırmamış habere çok büyük eksiklik

Yorumu oyla      5      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Savunma sanayide hedef 6 milyar dolar'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türkiye, geçmişte küresel savunma ...
AK Partili Dağ’dan Soyer’e tepki: Ortada bir soruşturma bile yok!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, hakkında soruşturma açıldığını ...
'Yeni faizsiz finansal ürünler üzerinde çalışıyoruz'
İslami finans, yeni düzenlemelerle büyümesini sürdürüyor. Sermaye Piyasası ...
 
Yargıtay'dan HEDEP ismine veto
Yargıtay, Yeşil Sol'un adını Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak ...
Ümit Özdağ 'gizli' protokolü açıkladı
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı İkinci Tur ...
Gözler 31 Mart seçimlerinde… Narlıdere’de büyük yarış!
2019 seçimlerinde Narlıdere’de CHP’nin yüzde 79,44 oranında oy alması, ...
 
AK Parti temayül komisyonlarını oluşturdu
AK Parti, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için aday ...
Konak’ta gözler 31 Mart’ta… Kim/hangi partiden aday?
31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için geri sayım sürüyor. Konak’ta ...
İstifa iddialarına Özlale ne yanıt verdi?
İYİ Parti  İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İzmir Milletvekili ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva