HABERLER>POLİTİKA
16 Temmuz 2022 Cumartesi - 16:31

AK Parti’den 'ballı arsa' çıkışı: Üç yılda holding oldular!

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasının ardından AK Parti'den yeni bir açıklama geldi. AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, "Kamu gücüyle elde ettiği tüm yetkileri kendisi ve yakınları lehine kullanan belediye başkanının kurduğu düzen üç yılda holding seviyesine ulaşmıştır” dedi.

AK Parti’den  ballı arsa  çıkışı: Üç yılda holding oldular!

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ilçede bulunan bir otel inşaatının kaçak yapılarına göz yummak ve bundan menfaat sağlamak koşuluyla haksız kazanç elde etmek iddiasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınırken AK Parti’den yeni bir açıklama geldi. AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, “Kamu gücüyle elde ettiği tüm yetkileri kendisi ve yakınları lehine kullanan belediye başkanının kurduğu düzen üç yılda holding seviyesine ulaşmıştır” dedi.

AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı

Artcı şunları söyledi:
“Kamuoyunun da bildiği gibi Menderes ilçemizde şikayetçiler ve mağdurların yaptığı başvuru sonucunda uzun süredir yürütülen bir hukuki süreç bulunmaktadır. Menderesli hemşehrilerimizin oylarıyla üç yıl önce göreve gelen Sayın Kayalar ve çalışma ekibi ne yazık ki bu süre zarfında hizmet etmeyi ya da üretmeyi bırakın müsrif tüccar mantığıyla hareket etmişlerdir. Mendereslilerin atadan, dededen kalan topraklarını satmaktan imtina etmeyenler kamu gücünün getirdiği yetki ve sorumluluğu hizmet yerine oy aldığı vatandaşa, tüccara, yatırımcıya karşı kullanmışlardır. Belediyeyi borç batağına sürükleyenler kadroları doldurmuş, yakınlarına ve partideki ilişki ağlarına hizmet edecek şekilde kurumu sadece maaş ödeyebilen bir noktada tutmuşlardır.

Sayın Kayalar ve bir meclis üyesinin görevden el çektirilmesinin gerekçesi de ilçede bulunan bir turizm yatırımına imkan sağlamak suretiyle kazanç elde edildiği iddiasıdır. Başkanın kayınpederi ve eşinin doğrudan bu sürecin içinde bulunması kendisinin bilgisi dışında olması mümkün değildir. Yaşanan durum hayatın olağan akışına da aykırıdır. Turizm yatırımı olan otel inşaatının emsal fazlalıkları ve inşaat yoğunluğuna göz yumanlar yakınları üzerine şirketin başka yatırımlarından mülk, gayrimenkul edinimi gerçekleştirmiştir. Menfaat sağlamayı dolaylı yollardan yapmayı amaçlayanlar karanlıkta gözüne ışık tutulan tavşan gibi yakalanmıştır.

Menfaat sağlama anlayışını yakınları dışında mecliste birlikte hareket ettiği bazı siyasi yoldaşlarına ve arkadaşlarına da öğreten Sayın Kayalar’ın talimat ve direktifleri doğrultusunda otel yatırımı yapan söz konusu şirketin Menderes’te bulunan başka bir arsasına villa inşaatı yapılmıştır. Aynı turizm grubuna ait bu arazi üzerindeki inşaatın kabası bitirilmiş, ön satışları şimdiden yapılmaya başlanmıştır. Sayın Kayalar’ın yakın arkadaşı olan Belediye Meclis Üyesi Hasan Yücel Kara’nın geçmişte market işletmeciliği yaptığı dönemde yanında çalışan şahıs üzerine kurulan inşaat şirketi söz konusu arsa üzerinde 6 adet villa projesi yürütmektedir. Aynı şahıs üzerine kurulan Cumaovası Sosyal Tesis İşletmeleri A.Ş isimli şirketin hibe alınarak belediye şirketi haline getirilmesi ilişkinin apaçık göstergesidir. Sayın Kayalar’ın görevden alınmasına sebep olan otel grubunun ilçe merkezindeki arsası, başkanı olduğu belediyenin tüm sosyal tesislerini işleten şirketi kuran ve bağışlayan kişiye sunulmuştur. Söz konusu belediye şirketi Cumaovası A.Ş’nin yönetim kurulu başkanı sıfatını taşıyan meclis üyesinin sosyal medya hesaplarında ve kartvizitinde “Left İnşaat” Markası bulunmaktadır. İnşaat projesi de bu marka adı altında gerçekleştirilmektedir. Ayrıca belediyenin tüm sosyal tesislerini işleten şirketin Yönetim Kurulu Başkanvekili de yine Belediye Başkanı Kayalar’ın siyasi ekibinde bulunan Meclis Üyesi Halil Şen’dir. Üç yıl boyunda bu düzene hizmet etmeyen sağduyulu meclis üyeleri ve duyarlı isimler safdışı edilmiş, dışlanmış ve parti içi muhalif olarak lanse edilmiştir.

Ne yazık ki kamu gücüyle elde ettiği tüm yetkileri kendisi ve yakınları lehine kullanan belediye başkanının kurduğu düzen üç yılda holding seviyesine ulaşmıştır.  Kendisine verilen oyların sayesinde Mendereslilere hizmet etme görevine getirilen Sayın Başkan ve siyasi yol arkadaşları; çantada keklik gördükleri hemşehrilerimizin oylarının gücünü fütursuzca kullanmaktan çekinmemiştir. Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin içinde bulunduğu yapıda yer alanlar, belediye imkanlarıyla müteahhit olanlar, bakkal çırağıyken şirket sahibi olanlar er ya da geç vicdanlarda hesap verecektir”

 
Paylaşımları nedeniyle iki doktor açığa alındı!
 
'Ölüm gemisi'ne Başkan Soyer'den tepki: Kararın iptali için mücadeleyi sürdüreceğim!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sade vatandaş 18 Temmuz 2022 Pazartesi 01:21

yorumlar komik, hadi eleştirenler Ak partili diyelim, kayalar ı mendereste yerlilerden bile seven 1 kişi var mı? kendisini seçen vatandaşı bile ilallah etti. Görevinden alınmasaydı bir daha seçileceğini sanmıyordum zaten, yerinde bir karar oldu üzülmesin:)

Yorumu oyla      7      3  
DELEGE 17 Temmuz 2022 Pazar 23:56

Hemen teşhis doğru akp li algısı bir zamanlarda saray giden var dendi kim olduğunu söyleyemediler,bizim iktidara yürümek gibi hedefimiz var parti küçük olsun bizim olsun mantığı ile hareket etmiyoruz doğruları söylemezsek içimizdeki bulunan defoluları baştan almazsak o zaman oy çıtası yükselir,onun için genel merkez temsiliyet ha?kını çıkar çevresine sunmayacak nasıl düzen ve dolapların döndüğünü biliyoruz ve yakın kaynaktan öğrendik,kaset kumpaslar ile uğraşmaktan hizmet yok koltuk ve makamlar yerinde...

Yorumu oyla      6      3  
CHP''li 17 Temmuz 2022 Pazar 23:40

Sütten çıkmış ak kaşık lar sizin tavşanlar hangi şapkadan çıkacak acaba

Yorumu oyla      2      3  
CHP ‘ li 17 Temmuz 2022 Pazar 18:13

Yorum yapanların hepsi Ak partili. Ülkenin 20 yıldaki hali için konuşsanıza yüreğiniz varsa

Yorumu oyla      2      11  
Düz Partili 17 Temmuz 2022 Pazar 00:49

Sayın eski görevine son verilen belediye başkanının yüzeysel görüntüden ibarettir,bu işin arkasında bir holding olup ve bir çok siyaset adamları olduğu söyleniyor,çünkü genel merkez il disiplin eski üyesi genel merkezde işlerin nasıl olduğunu açıkladı ve adı geçen şahıs hukukçu olup söylediklerinin belgeye dayalı olduğu için açıklama yapmıştır çünkü gelişi güzel atılan bir açıklama değil daha bir çok açıklamalarını beklerken malesef derin ve etkili yöneticiler tarafından susturuldu olsun yinede bu işlerin nasıl yapıldığını esas kaynaktan halk biliyordu öğrendi...

Yorumu oyla      12      3  
sahil 16 Temmuz 2022 Cumartesi 23:52

kayalar rezil etti kendini

Yorumu oyla      17      4  
otuzbeş 16 Temmuz 2022 Cumartesi 22:29

aile boyu dolandırıcılık, güzel menderesimiz kimlerin elinde harcandı

Yorumu oyla      11      4  
is8 16 Temmuz 2022 Cumartesi 21:27

ve hala insan içine çıkabiliyorlar

Yorumu oyla      14      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O gençlik örgütünde 'böcek' çıktı!
Türkiye Gençlik Birliği'nin İzmir'de binasında 'böcek' çıkarken il başkanı ...
Çelik: Müfettişler, iktidarın sopası!
Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Devrim Barış Çelik, CHP’li ...
CHP Menderes için ‘Torbalı modeli’ iddiası!
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından ...
 
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na tepki
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ...
OHAL Komisyonu'ndan darbeci generallere ret!
FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimin en kritik isimleri Akın Öztürk, Mehmet ...
Bahçeli: Türkiye'nin ihtiyacı olan birleştiren iradedir
15 Temmuz darbe girişiminin 6. yıl dönümü kapsamında Saraçhane Meydanı'nda ...
 
CHP’den Çeşme’de yangın bölgesine ziyaret
Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un da bulunduğu heyet ...
İzmir Ülkü Ocakları'ndan Atatürk vurgulu 15 Temmuz açıklaması
İzmir Ülkü Ocakları Başkanı Soner Erkan Yıldız “çelikten irademizle ve ...
'15 Temmuz'da halkın gücü tankın gücünü yendi'
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva