HABERLER>GÜNCEL
9 Ekim 2020 Cuma - 10:57

AİHM'den FETÖ elebaşı Gülen'e ret!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in, 2015'te gazetelerde çıkan haberlere yönelik tekzip talebinin mahkemelerce reddedilmesiyle hak ihlali yapıldığına ilişkin 6 başvurusunu kabul edilemez buldu. AİHM, FETÖ elebaşının yaşanan süreçlerde kendisine karşı ayrımcılık yapıldığı, bireysel başvurularında AYM'nin yetersiz gerekçe sunduğu şikayetlerini de reddetti.

AİHM den FETÖ elebaşı Gülen e ret!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in, 2015'te hakkında çıkan haberlerle ilgili tekzip taleplerinin mahkemelerce reddedilmesinin, bu konudaki bireysel başvurularında Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) yetersiz gerekçe sunmasının hak ihlali oluşturduğu, kendisine karşı ayrımcılık yapıldığı iddiasına ilişkin 6 başvurusunu kabul edilemez buldu.

FETÖ elebaşı Gülen, avukatı aracılığıyla, 2015'te kendisi ve örgüt hakkında bazı gazetelerde yayımlanan haberlerle ilgili tekzip taleplerinin mahkemeler tarafından reddedilmesiyle adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini ileri sürerek AİHM'e başvurdu.

Ayrıca, bu konuda yaptığı ve kabul edilemez bulunan bireysel başvurularının, Anayasa Mahkemesi tarafından birleştirilerek değerlendirilmesi ve yetersiz gerekçeler içermesi nedenleriyle de adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini savunan Gülen, mahkeme kararlarına karşı kendisine tarafsız ve bağımsız, başarı şansı sunan etkili başvuru yolu sağlanmadığını, başvuruların değerlendirilmesinde kendisine karşı ayrımcılık yapıldığını iddia etti.

Başvuruları birleştirerek incelemeye alan AİHM, başvurunun tekzip taleplerinin mahkemeler tarafından reddedilmesiyle adil yargılanma hakkının ihlal edildiği iddiasına yönelik bölümünü özel hayatın korunması hakkı kapsamında değerlendirdi.

Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını da dikkate alan AİHM, Gülen'in söz konusu yazılar hakkında tazminat davası açmadığına ve suç duyurusunda bulunmadığına işaret etti.

"TAZMİNAT VE CEZA HUKUKU YETERLİ TEMİNATI SAĞLIYOR"
Türk tazminat ve ceza hukukunun başvuranın kişilik haklarını korumak için yeterli teminatı sağladığı ancak başvuranın kendisi hakkında ciddi iddialar içeren yazılarla ilgili bu yolları denemediği sonucuna ulaşan AİHM, başvurunun bu bölümünü iç hukuk yollarının tüketilmemesi nedeniyle kabul edilemez buldu.

Anayasa Mahkemesinin bireysel başvurularda verdiği kararın temelsiz olmadığına hükmeden AİHM, bireysel başvuruların Anayasa Mahkemesi tarafından birleştirilerek değerlendirilmesi ve yetersiz gerekçeler içermesi nedenleriyle adil yargılanma hakkının ihlal edildiği iddiasını açıkça dayanaktan yoksun buldu, başvurunun bu konudaki kısmını da reddetti.

Mahkemelerin tarafsız ve bağımsız olmadığı iddiasını da açıkça dayanaktan yoksun bulan AİHM, FETÖ elebaşı Gülen'in, başvuruya konu süreçlerde kendisine ayrımcılık yapıldığı, etkili başvuru yolu sağlanmadığı şikayetlerini de iç hukuk yollarının tüketilmemesi nedeniyle kabul edilemez buldu. (AA)

 
Urla'da 140 kaçak göçmen yakalandı
 
Çırağa eziyete 36'şar yıl hapis istemi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da 140 kaçak göçmen yakalandı
İzmir’in Urla ilçesinden yurt dışına çıkmaya çalışan 140 kaçak göçmen ...
İzmir'de iki kardeşten bıçaklı düello: Biri yaralı, diğeri ölü!
İzmir'in Buca ilçesinde, Cumhur Vardar (39) ile ağabeyi Hikmet Vardar (46), ...
Bir ailenin yok olduğu siyanürlü intiharda, tefeci çetesiyle ilgili yeni detay!
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde siyanürle eşi, oğlu ve kızını zehirleyerek ...
 
Büyükşehir önünde benzin bidonlu, bıçaklı eylem!
İzmir Büyükşehir Belediye hizmet binası önüne gelen iki kişi işsiz olduklarını ...
3 yaşındaki çocuğa cinsel istismar: Anne ve erkek arkadaşı tutuklandı
Çorum’da kalp rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden ...
Mehmet KARABEL yazdı... İdam cezası geri gelir mi?
Mehmet KARABEL yazdı... İdam cezası geri gelir mi?
 
Yemeğin tuzunu beğenmeyen eşini bıçakladı!
Bursa'da 46 yaşındaki Nazım T. ile 23 yaşındaki 'imam nikahlı' eşi Merve ...
İzmir'deki iki zehir tacirine tutuklama!
İzmir'in Buca ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına ...
İzmir'de aile görünümlü çete! 10 yaşındaki çocuğu kullandılar
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, 10 yaşındaki oğlu S.A.'yı, pencerenin demir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva