HABERLER>EKONOMİ
23 Şubat 2015 Pazartesi - 21:29

Adana’da EBSO günü: Yorgancılar’dan idam çağrısı

Ege Bölgesi Sanayi Odası Şubat ayı meclis toplantısını, şehirler arasında köprü oluşturmak için kardeş oda, Adana Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Şehirdeki görüşmeler sonrası düzenlenen meclis toplantısında Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nin mütevelli heyeti tasfiye edilirken, gündemi yorumlayan Yorgancılar, Özgecan Aslan olayı ile ilgili “idam gelmelidir” dedi.

Adana’da EBSO günü: Yorgancılar’dan idam çağrısı

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) kardeş sanayi odaları ile düzenlediği buluşmanın 3.sünü Adana’da gerçekleştirdi. Adana Sanayi Odası’nın (ADASO)ev sahipliğinde Şubat ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.  Toplantıda Aliağa Organize Sanayi  Bölgesi için mevcut yönetimde değişme kararı alındı.

- EBSO ADANA’DA ÖZGECAN’I UNUTMADI: ASLAN AİLESİNE TAZİYE

Adana ve İzmir’in sorunlarının masaya yatırıldığı buluşmada Özgecan Aslan cinayetindeki hassasiyetini file getiren Ender Yorgancılar, ”İdam geri gelmelidir“dedi.  



İZMİR’DEN ADANA’YA SELAM
Sabahın erken saatlerinde Adana Şakir Paşa Havaalanı’nda ADASO yetkilileri 130 kişilik EBSO heyetini karşıladı. EBSO Başkanı Ender Yorgancılar beraberindeki temsilciler, Türkiye gündemine oturan, vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ın ailesi Panaromik kent gezisi ile Adana’nın sembolik yerlerini gezen heyet Adana esnafı ile bir araya geldi. Kent turunun ardından EBSO heyeti Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.

ORTAK NOKTAMIZ İŞSİZLİK
Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde bir araya gelen sanayiciler Bölge Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü’den kentteki yatırım olanakları hakkında bilgi aldılar. Bölgede elektrik, su ve doğalgaz kullanımının her yıl arttığına, 16 milyon metrekarelik OSB’de tüm alanların dolu olduğuna dikkat çeken Sütçü, yatırım yapmak isteyen sanayiciler için de ilave alan yaratılabileceğini kaydetti.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da, her iki kentte sanayinin gelişmesine rağmen işsizliğin yüksek seviyelerde bulunmasına dikkat çekerek bu çelişkinin giderilmesi gerektiğini kaydetti. İzmir’in sanayi tecrübesi ve gelişmiş altyapısıyla yatırıma en uygun kentlerden biri olduğunu savunan Yorgancılar, “Yerelde kalkınma hayata geçirildiği sürece Türkiye’nin önü açık. OSB’lerin planlı bir şekilde büyümesinin yolu da kümelenmeden geçiyor. Biz İzmir’de bunun örneğini plastik sektöründe hayata geçirdik. İşimiz zor, kolay değil. Türkiye’de siyasi gündem çok çabuk değişiyor. Ayrıca bir seçim süreci yaşayacağız. Biz kendi gündemimizde sadece yurt dışındaki rakiplerimizle eşit rekabet şansı istiyoruz” diye konuştu. 
 
ALİAĞA’YA YENİ YÖNETİM TAZE KAN
Adana OSB’de düzenlenen programın ardından EBSO Şubat ayı olağan meclis toplantısı ADASO meclisinde gerçekleştirildi.

Toplantıda 11 Mart’ta Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenecek mütevelli heyeti seçimleri için yeni yönetim listesi oy birliği ile kabul edildi. Yeni listede tasfiye edilen yönetimin başkanı Atıl Akkan’a yer verilmedi. Toplantıda Atıl Akkan’a teşekkür plaketi verilmesi önerisinin  ardından konuşan Ender Yorgancılar, ”Atıl Akkan bugüne kadar önemli işler yaptı önemli projelere imza attı. Kendisi ile görüştüm. Oraya taze kanın gelmesi için değişikliğin yapılmasını olumlu karşıladı. Orada arsası bulunan üyelerimizden ağırlıklı yeni bir mütevelli heyet üyesi oluşturduk. Ayrıca yönetim kurulumuzdan da 2 arkadaşımızı görevlendirdik. Orayı biran önce toparlamak istiyorum" ifadelerini kullandı. Önümüzdeki Mart ayında kendisini Meclis'e davet edeceklerini de aktaran Yorgancılar, "Kendisi de uygun olursa önümüzdeki Mart ayında yapılacak Meclis toplantısında teşekkür plaketi vermek istiyoruz" dedi” dedi.

İŞTE YENİ LİSTE
Onaya sunularak kabul edilen ve kendi içinden başkanını seçecek olan ALOSBİ Mütevelli heyeti şu isimlerden oluştu:
1- Akın Dalan
2- Mehmet Atik
3- Haluk Tezcan -
4- Deniz Gündüz -
5- Bayram Talay
6- Erdoğan Erdem
7- Zafer Ergen
8- Hüseyin Şairoğlu
9- Süleyman Özbay
10- Muhsin Dönmez -


 
NELER YAPABİLİRİZİ KONUŞMAK İÇİN GELDİK
Ortak meclis toplantısında karşılıklı sorunlar masaya yatırıldı. ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç’ın Adana’ya ait sorunları aktarmasının ardından konuşmasını yapan Ender Yorgancılar, ”Sizlere İzmir’in efelerinden Akdeniz’in delikanlılarına selam getirdik. Biz burada daha fazla nasıl iş imkanını nasıl sağlayabilirizi konuşmamız lazım. Organize Sanayi Bölgesi’nde başkanın sunumunda gördük. Adana’da rakamlar son derece olumlu gidiyor. Bu göstergeleri gördüğümüzde Anadolu sermayesinin önemli bir gelişimde olduğunu görüyoruz.  Biz buraya birliktelik mesajı vermek, ortak neler yapabilirizi konuşmak için geldik. Burada dile getirilen tüm konuların sonuna kadar takipçisiyiz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bizim için de öyledir” dedi. Yorgancılar, konuşmasını, “Buradaki sorunları bizde de aynı şekilde devam ediyor. Farklı hiçbir şey yok.  Sanayicinin derdi Türkiye’nin her yerinde aynı. İstanbul’daki verilere baktığımızda çıkan sonuçların aynısı İzmir’de de var. Sorun sanayicinin sıkıntısı. çözümünü de beraber bulmak zorundayız” şeklinde sürdürdü.

 İDAM GELMELİDİR
Türkiye gündeminde yer alan meclisteki kavgaları, Özgecan Aslan cinayetini ve Ege Üniversitesi’nde yaşanan kavga sonucunda 1 kişinin yaşamını yitirmesini yorumlayan Yorgancılar, ”Bunlar 2023 hedefine uygun görüntüler değil. Bu anlaşmazlıkların ortadan kalkıp ülkenin çıkarlarının, sanayicilerin hedeflerinin temsil edildiği 2023 ortamının oluşması için buradayız. Bu ortamı sağlamak hepimizin görevidir. Biz beraber hareket etmek mecburiyetindeyiz” diye konuştu. Özgecan Aslan konusundaki hassasiyetini dile getiren Yorgancılar, kadın cinayetlerindeki artışa dikkat çekerken, “Bu sözler tamamen şahsi fikrimdir. Ama bu olaylar karşısında Türkiye’ye idam cezası gelmelidir” dedi. Yorgancılar’ın sözü meclisten alkış aldı.

Toplantı sonunda iki oda arasında iş birliği antlaşması imzalandı.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in ünlü iş adamına Kemalpaşa’da dev tesis vizesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı protokol kapsamında Bornova Belkahve’deki ...
İş Bankası’ndan KAP’a flaş açıklama
İş Bankası hakkındaki Twitter iddiaları ve basında çıkan bazı haberlere ...
EBSO Adana’da Özgecan’ı unutmadı: Aslan ailesine taziye
Ege Bölgesi Sanayi Odası Şubat ayı olağan meclis toplantısı için Adana ...
 
Türkiye şirketlerine Libya şoku!
Libya'da Batılı devletlerce desteklenen Tobruk Hükümeti'nin, ülkede projeleri ...
Flaş! Hükümetten İş Bankası iddialarına ilk tepki
İş Bankası hisseleri yüzde 3 kayıpla hareket ederken, analistler düşüşte ...
EGİKAD’tan kadın aday çağrısı
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, ...
 
İntibak hamlesi: 2000’den sonra emekli olanlara…
2000'den sonra emekli olan milyonlarca kişinin maaşına 355 TL'ye varan zam yapılması gündemde...
Alkole ve sigaraya yeni düzenleme kapıda
Alkol ve sigaraya Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesi geliyor. Maliye ...
EBSO dostluk için Adana'da: Programda Özgecan da var
Ege Bölgesi Sanayi Odası, Türkiye’de faaliyet gösteren sanayi odaları ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva