HABERLER>GÜNCEL
17 Nisan 2011 Pazar - 16:23

Adalet Bakanlığı art niyet bulmadı!

Adalet Bakanlığı, gazeteci Ahmet Şık'ın Ergenekon davası kapsamındaki duruşmasına götürülememesiyle ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Adalet Bakanlığı art niyet bulmadı!

ANKARA - Ön incelemeye göre; bir kasıt veya art niyet yok.  Adalet Bakanlığı, gazeteci Ahmet Şık'ın tutuklu bulunduğu Silivri 2 No'lu L Tipi Cezaevinden ''Ergenekon soruşturmasının gizliliğini ihlal ettiği'' iddiasıyla yargılandığı davanın duruşmasına götürülememesiyle ilgili inceleme başlatıldığını, ön incelemede herhangi bir kasıt veya art niyet söz konusu olmadığının tespit edildiğini bildirdi.
 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Şık'ın cezaevi aracı olmadığı gerekçesiyle duruşmaya götürülemediğinin öğrenilmesi üzerine konu hakkında inceleme başlatıldığı belirtildi.        
 
Ön incelemede Şık'ın duruşmaya gönderilememesi konusunda herhangi bir kasıt veya art niyet olmadığının tespit edildiği kaydedilen açıklamada, ''Tutukluların araç ve personel eksikliği gibi gerekçelerle duruşmalara gönderilememesi olaylarının tekrarlanmaması ve yargılama sürecinin aksamasına sebebiyet verilmemesi için bakanlığımızca Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne gerekli talimatlar verilmiştir'' denildi.
 
Adalet Bakanlığı, gazeteci Ahmet Şık'ın tutuklu bulunduğu Silivri 2 No'lu L Tipi Cezaevinden ''Ergenekon soruşturmasının gizliliğini ihlal ettiği'' iddiasıyla yargılandığı davanın duruşmasına götürülememesiyle ilgili inceleme başlatıldığını, ön incelemede herhangi bir kasıt veya art niyetin söz konusu olmadığının tespit edildiğini bildirdi.        
 
Açıklamada, Türkiye genelindeki 370 ceza infaz kurumunda 11 Nisan 2011 itibariyle 64 bin 867 hükümlü, 30 bin 036 tutuklu ve 18 bin 170 hükmen tutuklu bulunduğu belirtildi.       
 
Başka illere nakil, hastanelere sevk ve duruşmalara götürme gibi nedenlerle cezaevlerinde günlük ortalama 5 bin 500 hükümlü ile tutuklunun sevk ve nakil işlemlerinin düzenli olarak gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, cezaevlerinde bu sevk ve nakil işlemlerinde kullanılmak üzere toplam kapasitesi 6 bin 550 olan 599 nakil aracının bulunduğu ifade edildi.        
 
Açıklamada, şöyle denildi:        
 
''Silivri 2 No'lu L Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Ahmet Şık'ın cezaevi aracı olmadığı gerekçesiyle duruşmaya götürülemediğinin bakanlığımızca öğrenilmesi üzerine konu hakkında inceleme başlatılmıştır. Ön inceleme sırasında, 14 Nisan 2011'de Silivri Ceza İnfaz Kurumlarında kalan tutuklu ve hükümlülerden 20 adliyedeki duruşmalara katılmak üzere 273 kişi, 14 hastaneye 195 kişi olmak üzere toplam 468 hükümlü ve tutuklu sevki istendiği bildirilmiştir. Adliyelere ve hastanelere götürülmesi gereken tutuklu ve hükümlü sayısının yoğunluğu nedeniyle araç ve şoför sayısının yetersiz kalması üzerine Ahmet Şık'ın da aralarında olduğu 21 kişinin sevk işleminin yapılamadığı anlaşılmıştır. Ön incelemede adı geçen tutuklunun duruşmaya gönderilememesi konusunda herhangi bir kasıt veya art niyet söz konusu olmadığı tespit edilmiştir. Uluslararası sözleşmelerde ve iç hukuk mevzuatımızda güvence altına alınan savunma hakkının yerine getirilebilmesi için ceza infaz kurumlarında bulunan tutukluların duruşmalarda zamanında hazır edilmeleri gerekmektedir. Bakanlığımız bu sevk ve nakil işlemlerinin zamanında ve düzenli şekilde gerçekleştirilmesi için cezaevi idarelerinin talepleri doğrultusunda gerekli araç ve personel ihtiyacını karşılamaktadır.''        
 
Cezaevlerine 100 yeni nakil aracı alınması için 2011 bütçesine ödenek konulduğu ifade edilen açıklamada, kısa sürede araçların ihale yoluyla alımının gerçekleştirileceği belirtildi.        
 
Silivri Ceza İnfaz Kurumunun da aralarında bulunduğu cezaevlerinin şoför ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kısa süre önce sınavla yeteri kadar şoför alındığı bildirilen açıklamada, güvenlik soruşturmasının ardından şoförlerin görevlerine başlayacağı kaydedildi.        
 
Açıklamada ''Tutukluların araç ve personel eksikliği gibi gerekçelerle duruşmalara gönderilememesi olaylarının tekrarlanmaması ve yargılama sürecinin aksamasına sebebiyet verilmemesi için bakanlığımızca Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne gerekli talimatlar verilmiştir'' denildi.        
 
Gazeteciler Ahmet Şık ve Ertuğrul Mavioğlu, kaleme aldıkları 2 ciltlik ''Kırk Satır, Kırk Katır'' adlı kitapta ''Ergenekon soruşturmasının gizliliğini ihlal ettikleri'' iddiasıyla yargılanıyor. Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki perşembe günkü duruşmaya Silivri 2 No'lu L Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Ahmet Şık gönderilememişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
12 Eylül'cülerin kabusu konuştu
12 Eylül döneminde görevli bir savcı Diyarbakır Cezaevi'nde yapılan işkencelerin ...
'Ucube'nin yıkımı başlıyor
Başbakan Erdoğan'ın 'ucube'ye benzettiği 'insanlık anıtı'nı yıkmak için ...
'Geleceğine sahip çık' eylemi
Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, tüm kamu çalışanlarına ...
 
9 bin 500 kök kenevir ele geçirildi
İzmir polisinin uyuşturucu ticareti yapan gruba yönelik yürüttüğü operasyon ...
Karabağlar'da büyük patlama: 2 ölü
Karabağlar ilçesindeki bir kapı imalathanesinde meydana gelen patlama ...
Poşet dolusu para makam odasında
CHP, Aybastı’daki milletvekili, belediye başkanı ve işadamı arasında para ...
 
‘Atatürk’e hakaret etti, karşıyım’
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, CHP grubunun ünlü şair ...
Kopya kameraya yakalandı
Güneydoğu’da, 15 Ocak’ta yapılan Açıköğretim Meslek Lisesi sınavlarında ...
Çeşme'de Turizm Haftası çoşkulu başladı
İzmir'in Çeşme ilçesinde, Turizm Haftası dolayısıyla tören düzenlenen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva