HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Mayıs 2016 Cumartesi - 09:28

AASSM’de 97. yıl coşkusu: Başkan şef oldu!

Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Özel Konseri’nde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’yla birlikte sahne alan Konak Belediyesi Gençlik Korosu muhteşem bir konsere imza attı. İstiklal Marşı, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın şefliğinde seslendirildi.

AASSM’de 97. yıl coşkusu: Başkan şef oldu!

Konak Belediyesi ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası işbirliğinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Özel Konseri düzenlendi.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. Konseri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda davetli izledi.


 

ORKESTRA ŞEFİ PEKDAŞ
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde genç solistler ve Konak Belediyesi Gençlik Korosu’nun sahne aldığı konserin açılışında orkestraya Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş şeflik yaptı.



İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Ender Ünal’ün daveti üzerine sahneye çıkan Başkan Pekdaş’ın yönetiminde orkestra İstiklal Marşı’nı seslendirdi. Deneyimli orkestraya üyelerine yaptığı şefliği layıkıyla yerine getiren Başkan Pekdaş, uzun süre alkış aldı. Pekdaş, “Bu yıl 19 Mayıs’ı gençlerimizle ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrasıyla birlikte anlamlı bir şekilde kutlamak istedik. Marşlarımızla, milli duygularımızla kutlayalım istedik. Çünkü gerçekten zor ve karanlık günlerden geçiyoruz. Bundan 97 yıl önce Büyük Atatürk ve arkadaşları, ülkenin bağımsızlığının ve özgürlüğünün kendi hayatlarından, makamların ve rütbelerinden üstün olduğunu göstererek, bu makamları bir çırpıda bir kenara iterek, ülkemizin bağımsızlığı için büyük bir yürüyüş başlattılar. O yürüyüş Milli Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyetin kurulmasıyla taçlandı. Bu Cumhuriyetin, bağımsız, laik ve demokratik bir Cumhuriyet, bir hukuk devleti olması için de çok mücadele verildi. Hala bu mücadele veriliyor. Bu mücadele nedeniyle her gün şehit haberleriyle uyanır olduk. Her gün yüreğimiz kanıyor, acılar çekiyoruz. Bu acı günlerin biran önce bitmesi bizim temennimiz. Bu acı günlerin bitmesi için bizim 19 Mayıs ruhuna ihtiyacımız var. Sanatın iyileştirici etkisine ihtiyacımız var. İşte bu nedenle İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’yla birlikte 19 Mayıs’ı kutluyoruz. O günlerin ruhuna sahip çıkmak, Türkiye’deki karanlık günlerin sona ermesi için hep birlikte mücadele etmek, hep birlikte umut etmek istiyoruz” dedi. Konuşmasın ardından Pekdaş’a İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Ender Ünal, desteklerinden ötürü teşekkür plaketi sundu.

GENÇ SESLER HAYRAN BIRAKTI
Açılış seremonisinin ardından Şef Nesrin Bayramoğulları yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Bellini, Mozart ve Weber gibi klasik müziğin dünyaca isimlerin bestelerini seslendirdi. İlgiyle izlenen konserde genç solistler de dinleyenleri eşsiz bir müzik yolculuğuna çıkardı. Konserin ikinci bölümünde ise sahneye bu kez 33 kişilik Konak Belediyesi Gençlik Korosu çıktı. Koro Şefi Anıl Altınsoy yönetiminde marşlar seslendiren gençler, 19 Mayıs’ın 97. yıl coşkusuna yakışır bir konsere imza attı. Günün anlam ve önemine uygun marşlara dinleyiciler de ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak eşlik etti. ‘Hoş Gelişler Ola’, ‘Gençlik’ ve ‘İzmir’ marşlarının seslendirildiği konser salonda bulunan herkesin ayağa kalkarak söylediği,  ’10. Yıl Marşı’ ile son buldu. İzleyicilerden gelen yoğun istek üzerine koro 10. Yıl Marşı’nı bir kez daha söyledi.

 
Bornova'da satranç heyecanı
 
500 milyar dolar nakit 5 şirketin elinde
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Mayıs 2016 Cumartesi 16:25

konser ile mi 2019' a gitmeyi düşünüyorsunuz? Konak ve semtleri kentsel dönüşüm bekliyor. Bu gidişle Konak elden gidecek haberiniz olsun.

Yorumu oyla      11      5  
Sinan K. 21 Mayıs 2016 Cumartesi 09:55

Helal sana İzmir'in yüz akı güzel insan

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da satranç heyecanı
Bornova Belediyesi, Prof. Dr. Türkel Minibaş Gençlik Merkezi’nde satranç ...
Kemal Baysak’ın adı Karşıyaka'da ölümsüzleşti
Kente hizmet eden ve değer katan isimleri, hayattayken onore etmek ve ...
İzmir-Strasbourg hattında 3 önemli hedef!
Strasbourg ile İzmir arasındaki turizmi geliştirmek amacıyla İzmir’e gelen ...
 
İzmir Metrosu 16. yaşını rekorlarla kutluyor!
22 Mayıs 2000 tarihinde ilk yolculu seferini yapan metro, o tarihlerde ...
Bornova kırmızı-beyaza boyandı!
Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının yıldönümünde Bornova’da Mustafa ...
Foça'ya gemi seferleri 4 Haziran'da başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yazın başlangıcıyla birlikte Foça’ya her ...
 
İzmirliler 7’den 70’e Cumhuriyet için koştu
Karabağlar Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve geleneksel ...
Konak'ta şampiyonlara görkemli kutlama
Konak Belediyesi’nin düzenlediği futbol, atletizm ve sokak basketbolu ...
Narlıdere’de tüm çiçekler şehitler için yarıştı
Narlıdere Belediyesi ‘Geleneksel Çiçek Yarışması’ Narlıdere demokrasi meydanında gerçekleştirildi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bir tatlı huzur almaya geldik ‘Göztepe’den!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva