HABERLER>EKONOMİ
30 Mayıs 2015 Cumartesi - 14:37

Süt sektörü Tire'de buluşuyor

Şirketlerin hızla değişen rekabet ortamında ayakta kalabilmek için ürünlerini, hizmetlerini ve üretim yöntemlerini sürekli olarak değiştirmeleri ve yenilemeleri yani inovasyon yapmaları bir gereklilik halini aldı. Süt sektörü de bu gelişmeden geri kalmayarak 11 Haziran 2015 tarihinde İzmir’in Tire ilçesinde düzenlenecek3. Tire Süt sempozyumu’nda ana gündem İnovasyon olacak.Son yıllarda süt İşletmeleri ve süt teknolojilerindeki gelişmeler ve yenilikler bu sempozyumda masaya yatırılacak.

Süt sektörü Tire de buluşuyor

İZMİR - Tire için bu sempozyum büyük şans diyen Süt Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı ve  Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu Müdürü ProfDr Harun Uysal; “Meslek Yüksek Okulu olarak bölgemizdeki süt işletmelerini bir araya getirerek süt sektörüne katkı sağlamak istiyoruz. İzmir Türkiye süt üretiminde birinci sıraya yerleşti. Bölgemizdeki ciddi anlamdaki süt ve süt ürünleri üretiminin uluslararası standartlara getirilmesi ve gerekli koşulların sağlanması için bu tür sempozyumların önemli olduğuna inanıyorum. İnovasyonun konuşulacağı başarılı bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Sempozyumumuza destek veren tüm katılımcılarımıza verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

3. Tire Süt Sempozyumuna her zaman destek verdiklerini söyleyen Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Süt Sempozyumu Tire ilçemize bir canlılık getiriyor.Kooperatif olarak bölge ekonomisine canlılık getiren bir güç haline geldik. Ortaklarımızın sütünü ve etini mamule dönüştürüp tüketiciyi de koruyoruz. Kooperatif olarak bizler insanların önce iş ve aşını düşünüyoruz. Onların köyünde üreterek kazanmalarını ve yaşamlarını sürdürmeleri için mücadele veriyoruz. Türkiye'nin koşullarına uygun örnek bir kırsal kalkınma modeli yaratarak, tüm ülkenin ve dünyanın takdirini kazandık. Tire'yi süt sektöründe öncü yaptık. Düzenlediğimiz süt sempozyumu türü etkinliklerle de Tire süt sektörüne katkı sağlıyoruz" dedi.

Tire Ekonomisine katkı sağlayacak her türlü faaliyete destek olmaya çalıştıklarını belirten Gürsüt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Tire Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler; “TOSBİ’de süt işletmelerinin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bu sempozyuma ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Süt sektöründe inovasyonun konuşulacak olması ve sempozyuma Türkiye’nin her yöresinden katılımların olması bizleri sevindiriyor. Süt Sempozyumunun Tire gibi süt üretiminde ve işlenmesinde önemli paya sahip ilçemizde yapılması süt işletmelerimizi onurlandırmıştır” dedi.

Geleneksel hale gelen ve İzmir Tire’de üçüncüsünü düzenlenecek 3. Tire Süt sempozyumu 11 Haziran 2015’de Tire Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda düzenlenecek.  Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü, Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu, Tire Belediyesi, Tire Süt Kooperatifi, İzmir Veteriner Hekimler Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir şubesi işbirliği ile organize edilen "3.Tire Süt Sempozyumu"na süt sektörü ve üreticileri katılacak. Türkiye Süt üretiminde 1. Sırada olan İzmir bu sempozyum ile “Süt Sektöründe İnovasyon” konusuna ışık tutacak.

İzmir’den başladıkları Süt Sempozyumu organizasyonlarına önümüzdeki dönemde farklı şehirlerde devam edeceklerini söyleyen Sempozyum Organizasyon sorumlusu ve Sidas Medya Ltd Şti Genel Müdürü Şakir Sarıçay: “6. defa gerçekleştireceğimiz ama Tire’de 3. defa organize edeceğimiz Süt Sempozyumuna tüm Türkiye’den katılımcı bekliyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz Süt Sempozyumları önümüzdeki dönemde de devam edecek. Bölgemizdeki ciddi anlamdaki süt ve süt ürünleri üretiminin uluslararası standartlara getirilmesi ve gerekli koşulların sağlanması için bu tür sempozyumların önemli olduğuna inanıyorum. Başarılı bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Sempozyumumuza destek veren tüm katılımcılarımıza verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Organizasyonlar konusunda uzman olan Sidas Medya’nın altıncı defa organize ettiği Süt Sempozyumunda firmalar da standlı katılım gerçekleştirerek ürün ve hizmetlerini tanıtacaklar.

Sempozyuma izleyici olarak katılımların ücretsiz olduğu belirtildi. 11 Haziran 2015 tarihinde düzenlenecek Süt Sempozyumu için süt sektörünün Tire’ye akın etmesi bekleniyor.
 
 

 
Karabağlar’da ihtiyaç sahiplerine her gün ücretsiz yemek
 
Efes Antik Kenti’nde dev konser
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Abdigor köftesi canlı yayında vitrine çıktı
İçine soğan ve tuz eklenerek hazırlanıp ince kıyılmış kekik ve pirinç ...
İzmir’in girişim gururu: 53 liraya kurdu, 200 bin liraya sattı
Bumerang Ödülleri'nde 'en tarz blog' seçilen Yaşar Üniversitesi Sosyal ...
Flaş! Babacan’dan Bank Asya açıklaması
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya) ...
 
Ve beklenen oldu, Bank Asya TMSF’ye devredildi
BDDK, Bank Asya'nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, ...
Ünlü işadamı servetinin yarısını bağışlayacak
ABD’nin Türk yogurt devi Chobani’nin sahibi Hamdi Ulukaya da servetinin ...
İZİKAD’dan coşkulu yedinci yıl kutlaması
“İşte Kadın, Güçlü Kadın” sloganıyla 2008 yılında kurulan İzmir’in ilk ...
 
Konut kredisi alacaklar dikkat: Sözleşmede yeni dönem
Konut kredilerinde tüketicinin yazılı ya da elektronik ortamda açık talebi ...
Denizci gazeteciler ödüllerini aldı
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin, Ege Bölgesi’nde denizcilik ...
Ruslar geri gönderdi: Tehlikeli haşerat var
Rusya, Türkiye'den ithal edilen 4 ton kayısıda insan sağlığına zararlı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva