HABERLER>GÜNCEL
26 Ocak 2013 Cumartesi - 09:03

Sağanak yağmur Kordon'u vurdu!

İzmir'de, aralıklarla yağan sağanak yağmur yoları göle çevirdi. 1'inci Kordon da sulardan etkilendi, zemin kattaki bazı işyerlerine su bastı.

Sağanak yağmur Kordon u vurdu!

İZMİR - Türkiye'nin batı kesimlerini etkisi altına alan yağmur, dün akşam saatlerinden itibaren sağanak olarak aralıklarla yağmaya başladı. Yağmura bir ara fındık tanesi büyüklüğünde dolu da eklendi. Sürücüler araçlarını kullanmakta, kentte oturanlar, evlerine gitmekte zorlandı. Yaklaşık 45 dakika süren dolu ile karışık sağanak yağmur, son buldu. 


EKİPLER, ASFAL ZEMİNİ KAZIDI
Gece yarısından itibaren sağanak bir kez daha etkili olarak yağmaya başladı. Kısa aralıklarla yol, cadde ve sokakları etkisi altına alan sağanak yağmur suları nedeniyle ekipler, zarar gören asfalt zeminde çalışma başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, son 1 ayda zaman zaman etkili olan sağanağın zarar verdiği, aşınan asfast zemini iş makinaları ile kazıdı. Yetkililer, yağmurun etkilediği asfalt zeminde araçların kayma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını, üzücü bir durumla karşılaşılmaması için önlem amaçlı yolların kazındığını, havanın uygun olması durumunda tekrar asfaltlama çalışması yapacaklarını bildirdi.
 


İŞYERİ SAHİPLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Mazgal ve rögarların biriken suyu tahliye etmede yetersiz kalması, taşkın, kentin genelenin yanı sıra merkezi noktalarından 1'inci Kordon'u da etkiledi. Göle dönen 1'inci Kordon'dan ilerleyen araç sürücüleri, yolda kalmamak için büyük çaba harcadı. Mazgaldan taşan suların dışında, asfalt zeminin altındaki topraktan ilerleyen deniz suları, zemin kattaki işyerlerini bastı. İşyerleri sahiplerinin daha önceki yaşadıkları su baskınlarından sonra yaptırdıkları su motorları ile deniz suyu, tahliye edilmeye çalışıldı. Her yağmurda aynı durum ile karşı karşıya kaldıklarını belirten işyeri sahipleri duruma, tepki gösterdi.



KENT MERKEZİNE 56 KİLOGRAM SU DÜŞTÜ
İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, en fazla yağışın kent merkezine ve metrekareye 56 kilogram olarak düştüğünü, sağanak yağmurun bu akşama kadar aralıklarla etkisini sürdüreceğini belirtti. İzmir'de pazar günü ise parçalı bulutlu bir havanın görüleceği tahmini yapıldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, zemin katta kalan ev ve işyerlerinde küçük çaplı su baskınları görüldüğünü, etkili olarak yol ve caddelerde biriken su için tahliye çalışmaları yapıldığını bildirdi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 27 Ocak 2013 Pazar 08:13

evet neden yoklar, aziz bey de kordonda yok zaten... tenteleri yıkıcam diye orda nöbet tutuyordu... siz büyük kanalı alelacele biz yaptık demek için devreye sokarsanız 50 yıllık ömdü olan, izmirlilerin su faturalarından kesilen atık su paralarıyla yapılan dev bir projeyi böyle işlemez hale getirir, yağmur sularını çekip götürecek sistemi zötedtirsiniz... eyyyy aziz bey uyuma İZSU'ya hesabını sor, yoksa izmirli sana soracak...

Yorumu oyla      13      6  
izmirli 26 Ocak 2013 Cumartesi 17:36

yorumcular neden ortada yok, eleştirin kendinizi biraz

Yorumu oyla      22      9  
baris 26 Ocak 2013 Cumartesi 16:33

Doğa kendinden alınanı elbet yavaş yavaş geri alır, hatalar zinciri, yıllar öncesinde buraların doldurulmasından başlıyor.Aynı durum deniz seviyesinde kurulmuş, Ege Adalarındaki yerleşimlerde de yaşanıyor.Derin alçak basınç + kuvvetli rüzgar ve yağış ile birleşince bölgede baskın yaşanılması kaçınılmaz, bölgeden tahliye edilen suyun yerini denizden yenisi dolduracağı için de durumun düzeltilmesi astarı yüzünden pahalı bir konumda.

Yorumu oyla      15      12  
26 Ocak 2013 Cumartesi 15:30

İZMİR AZİZDİR AZİZ KALACAK DİYENLER İNŞALLAH BİZİM ÇEKTİKLERİMİZİ BİR GÜN SİZDE ÇEKERSİNİZ O ZAMAN GÖRELİM NASIL AZİZ KALACAKMIŞ BU İZMİR

Yorumu oyla      32      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Van'da 'sahte karne' operasyonu
Van polisi notları kötü olan öğrencilere sahte karne hazırladığı tespit ...
İzmir’de STK’lar avukatlar için yürüdü
İzmir'de DİSK Ege Bölge Temsilciliği, KESK İzmir Platformu ve TMMOB İzmir ...
STK’lar Güler’e karşı: Büyükşehir önünde eylem
Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan farklı dernek ve sivil toplum örgütlerine ...
 
Selek: “Ülkeme dönmek için mücadele edeceğim”
15 yıldır süren Mısır Çarşısı’ndaki patlamayla ilgili davada ağırlaştırılmış ...
Hukuk tarihine geçti: Türbanla duruşmaya…
Danıştay kararının ardından türbanlı bir avukat ilk kez duruşmaya girdi. ...
Fatma 7 kardeşini buldu annesini de bulmak istiyor
Karabağlar’da Hasan Eryılmaz ve eşi Şehriban Eryılmaz tarafından iki günlük ...
 
İlk Kürtçe savunma KCK davasında yapıldı
Anadilde savunma ile ilgili tasarının Meclis'te kabul edilerek yasalaşmasının ...
Kordon’da karga kabusu!
İzmir İkinci Kordon'da otoparktan ayrılmayan karga araç sahiplerinin şikayetine neden oluyor.
Haluk Levent ‘çete’den hakim karşısında…
İzmir’de 'Çıkar amaçlı silahlı suç örgütünü kurmak ve yönetmek, yağma, ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva