HABERLER>POLİTİKA
21 Nisan 2015 Salı - 17:23

Özdil, Sertel’i yazdı, Balbay’a kızdı!

Yılmaz Özdil bugünkü yazısında CHP'ye ağır eleştirilerde bulundu.

Özdil, Sertel’i yazdı, Balbay’a kızdı!

Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil bugünkü 'Söylesem tesiri yok sussam gönüz razı değil' başlıklı yazısında Atilla Sertel’in adaylığını iptalini kaleme alırken, Silivri günlerinde hiç yalnız bırakmadığı CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın kendisine vefasızlık ettiğini savundu.

İşte o yazı:
 
 
Altı sene evvel, 2009…
Karanlığın en koyu günleriydi. Mustafa Balbay içerdeydi, ha bugün ha yarın derken, yedi aydır yatıyordu, çıkacağı yoktu. Basın korkuyor, tutuklu gazeteci hakkında haber yapmak bile tehlikeli bulunuyordu.
 
*
 
Bir kişi hariç.
 
*
 
O güne kadar yapılmayanı yaptı, atladı otomobiline Silivri’ye geldi, savcıya başvurdu, izin istedi. Mustafa Balbay’la ailesi dışında görüşen ilk kişi oldu. “Merhaba arkadaş” dedi, “yalnız değilsin!”
 
*
 
Bir kişi, korku duvarını yıkmıştı. Arkasından kimsenin gelmesini beklemedi, açtığı o gedikten gene kendisi ilerledi. Adalet Bakanlığı’na başvurdu, evrensel kriterleri masaya koydu, tutuklunun ailesi dışındakilerin de açık görüş’e katılabilmesi için izin istedi. İzni kopardı. Sarıldı telefona, gelir misiniz diye sordu, liste yaptı, ilk kez 10 gazeteciyi Silivri’ye götürdü, Balbay’la görüştürdü.
 
*
 
Bu sayede, tek tük de olsa, gazetelerde Silivri haberleri çıkmaya başladı. Otobüs kiraladı. Duruşmalara gazeteci taşıdı. Kitap Fuarı’nda Mustafa Balbay standı açtı. “Beton tabut”ta unutulmasın diye çırpındı.
 
*
 
Bir seferinde, Balbay’ın kızı Yağmur, babası imzalasın diye karnesini getirmişti. Ancak, açık görüş olmadığı için boynu bükük kalakalmıştı. Gene oradaydı… Ayrılma burdan, bekle dedi. Çıktı savcıya, kanunların savcısı’ndan değil, evlat sahibi baba’dan izin istedi. Tarihte ilk kez o gün, evlat’a özel açık görüş izni çıktı. Balbay, kızının karnesini imzaladı, öptü, sarılabildi her baba gibi.
 
*
 
Kapsamı genişletti. Gazetecilerin sadece Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan’la değil, öbür tutuklularla görüşmelerini de sağladı. Meslektaşları tarafından içerde yalnız bırakılan profesörler, subaylar ondan yardım rica ediyor, seslerini duyurabilmek için aracılık etmesini istiyorlardı. Silivri’dekilerin nefesi olmuştu.
 
*
 
Hakaretlere uğradı tabii… Yalanlarla iftiralarla linç etmeye çalıştılar, darbeci filan dediler. Yılmadı. Göğüsledi. Her duruşmaya geldi, her açık görüşe geldi. 200’den fazla gazeteciyi getirdi. Silivri’dekilerin durumu hakkında yayınlanan haberlerin-yorumların yüzde 80’ini ona borçluyduk. Toplumun bilgi edinme hakkına hizmet etti.
 
*
 
Atilla Sertel’di o… İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı’ydı.
 
*
 
Silivri duvarlarının yıkılması için kendi hayatını, kendi ailesini riske attı. En başta Mustafa Balbay’ın, kumpas iftiralarıyla içeri tıkılanların kurtarılmasında büyük emeği vardı.
 
*
 
Gel zaman git zaman, geçen ay… Gazeteciler cemiyeti başkanlıklarından istifa etti, CHP’den milletvekili aday adayı oldu, İzmir’den ön seçime girdi. Kadere bakın ki, çocukluktan beri arkadaşı olan Mustafa Balbay da, İzmir’den aynı bölgeden ön seçime girdi.

 
*
 
Rahat rahat kazandılar. Kılıçdaroğlu birinci, Mustafa Balbay ikinci, Atilla Sertel üçüncü oldu. İki arkadaş, kol kola TBMM’ye gidiyordu.
 
*
 
O da ne?
“Gazeteciler cemiyeti görevinden istifa ettikten sonra basın ilan kurumu toplantısına katıldı” gibi, palavradan bir gerekçeyle yüksek seçim kuruluna şikayet edildi. Üstelik, herkes gayet net biliyor ki… Bizzat CHP rozeti taşıyanlar tarafından şikayet edilmişti.
 
*
 
Şak… Yüksek seçim kurulu, şikayeti inceledi, mazbatasını bile almış olan Atilla’nın adaylığını iptal etti.
 
*
 
Aday olmasıyla, adaylığının iptal edilmesi arasındaki sürede, İzmir gazeteciler cemiyetine yeni bir başkan seçildi. Böylece… TBMM’ye gitmesi gereken Atilla Sertel, doooğru evine gönderildi.
 
*
 
Akp döneminin kumpaslarına karşı mücadele eden gazeteci… CHP’nin partiiçi kumpasıyla tasfiye edilmişti.
 
*
 
Atilla’nın başına gelenleri öğrenince, Mustafa Balbay’ın ortalığı ayağa kaldırdığını, bu tezgahı kuran CHP’lilerin yakasına yapıştığını, hatta “Atilla yoksa, ben de yokum” dediğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Dün baktım Cumhuriyet’teki köşesine “Atilla sen gönlümüzün milletvekilisin” filan demiş… Hepsi o.
 
*
 
Hayatını CHP ideallerine vakfetmiş insanlar, harcanıyor. CHP’yle alakası olmayan, üye bile olmayan tipler, paraşütle birinci sıralara monte ediliyor. Bu durumdan rahatsız olanlara da “aman sakın sesini çıkarma, seçime sayılı günler kaldı, oyları bölersin, AKP’nin ekmeğine yağ sürersin” yaftası yapıştırılıyor.
 
*
 
2010’dan beri söylüyorum, bu vesileyle bir daha söyleyeyim…
Yeni CHP’nin CHP’ye ettiğini AKP bile edemez!

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet kerimol 22 Nisan 2015 Çarşamba 07:18

Yılmaz Özdil çok sevdiğimiz köşe yazarlarından Bekir Coşkun,Necati Doğru gibi.Ne yazıkki bu yazıda olaya bakışı,yorumları yanlış.Atilla Sertel CHP den aday adayı oldu ön seçimde üyeler onun hakkını teslim etti.Seçimin 3.sü aslında 2.si yaptı.Bunları yok sayıyorsun.3 Zibidi çıkmış kendi başlarına veya birinin tetikçiliğiyle bir halt yemiş.Burdan CHP yi ve ayrıca Mustafa Balbayı vuruyorsun.Adaylık iptalini yapan YSK .Mustafa Balbay YSK ya mı o yoksa bende yokum diyecek.Böyle saçma birşey olabilirmi ?.Fırsat yakaladığında ,olmadık yerlerde CHP ye vurmana alışktık. Ama iki arkadaşı birbirine kırdırmaya çalışman Yılmaz Özdil e yakışmadı.CHP yönetimi bu haltı yiyenleri ihraç edeceğini açıkladı.Atilla Sertel e Mustafa Balbay da diğer yoldaşları ,arkadaşları ve biz sade vatandaşlarda sahip çıkarız.Sende sahip çık ama bu şekilde sadece ben senin dostunum öbürleri kaka anlayışıyla değil.

Yorumu oyla      12      6  
T.C Erol DURUKAN 21 Nisan 2015 Salı 18:33

Doğru Söze Söyleyecek Bir Şey Ağzına Yüreğine Sağlık Büyük Usta...

Yorumu oyla      14      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve Gül ailesi Huber Köşkü'nden taşındı
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevinin bitmesine rağmen yaklaşık 8 ...
AB Bakanı Bozkır: Tahminin o ifadeyi kullanmayacak
AB Bakanı Volkan Bozkır "ABD Başkanı Obama'nın soykırım ifadesini kullanmayacağını ...
Taksi sürprizi: AK Partili Dağ sürdü, CHP’li gençler sordu
Meclis Taksi Programı’na konuk olan ve şoförlük yapan AK Parti İzmir Milletvekili ...
 
Ve HDP de beyannamesini açıkladı: Sultan’ın kabusu!
AK Parti ve CHP'nin ardından HDP de İstanbul'da Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde ...
Flaş! Ve AK Parti ‘İzmir’in tramvayı’nı çıkardı!
AK Parti, seçim beyannamesine koyarak İzmir'e vaatte bulunduğu 'Konak- ...
Bakan Şimşek’ten Kılıçdaroğlu’na açık çek!
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Sayın bakanın hiç maliye deneyimi yok, ...
 
İşte ‘AK’ beyannamede matbaaya giderken düşen bölüm!
AK Parti seçim beyannamesinde yer almayan ve eleştirilere neden olan ‘Çözüm ...
Konak’ın Eski Başkanı Tartan suskunluğunu bozdu
Yerel seçimde DSP'den girdiği yarışı kaybeden Konak Belediyesi eski Başkanı ...
Çanakkale’nin 100.yılında Erdoğan’dan dua ve şiir!
Cumhurbaşkanlığı Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü dolayısıyla bir tanıtım filmi hazırladı.
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva