HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Haziran 2012 Çarşamba - 19:31

Konak Belediyesi’nden Atilla Spor açıklaması

Konak Belediyesi, Atilla Mahallesi’nde Atilla Spor Kulübü tarafından kullanılan ve sözleşmesi sona eren tesisleri teslim aldı. Konak Belediyesi spordan sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Yunak, ilçe sınırları içinde 23 amatör spor kulübün bulunduğunu belirterek, yenilenecek olan tesislerden başta Atilla Spor Kulübü olmak üzere mahallenin kadın ve gençlerinin de yararlanacağını söyledi.

Konak Belediyesi’nden Atilla Spor açıklaması

İZMİR - Mehmet Yunak, Danıştay’ın son kararı üzerine belediye encümeni tarafından sözleşmenin yenilenmediğini hatırlatarak, “Konak ilçe sınırlarındaki 23 amatör spor kulübün bizden kendilerine saha tesis edilmesi konusunda başvuruları bulunuyordu. Belediyemiz her kulübe ayrı ayrı saha tesis edemeyeceği için alınan bu karar kapsamında Atilla Spor Tesisleri tekrar belediyemizin kullanımına alındı. Tesislerin tadilatı en kısa sürede tamamlanacak. Tesislerden hem Atilla Spor Kulübü hem diğer amatör spor kulüpleri ve hem de bölgede yaşayan kadın ve gençler yararlanacak” dedi.
 
OLAY NASIL GELİŞTİ:
Atilla Spor Kulübü ile yapılan kira sözleşmesi 1 Mayıs 2012 tarihinde sona erdi. Konak Belediyesi tarafından tesislerin tahliyesi istenince, Atilla Spor Kulübü, İdare Mahkemesi’ne başvurdu. İdare Mahkemesi 12 Nisan 2012 tarih 531 sayılı encümen kararı ile sözleşmenin sona erdiği konusunda karar aldı. Konak Belediyesi tarafından 13 Nisan 2012 tarihinde altıncı noter aracılığı ile tesislerin boşaltılması konusunda ihtarname çekildi. 2886 sayılı ihale kanununun 75’inci maddesine göre tahliye işlemini gerçekleştirmek için Konak Belediyesi ihtarname çekti. İdare Mahkemesi’nin Atilla Spor Kulübü aleyhine görevsizlik kararı vermesinin ardından, 75. madde kapsamında 17 Mayıs 2012 tarihli yazı ile Konak Kaymakamlığı’ndan söz konusu yerin boş olarak belediyeye teslimi talep edildi. Kaymakamlık 23 Mayıs 2012 tarih, 2375 sayılı yazısı ile talebi uygun gördü. Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü, tahliyenin gerçekleştirilmesi ve boş olarak teslim alınması konusunda işlemleri tamamlayarak tahliyeyi gerçekleştirdi. Danıştay’ın 22. 12. 2010 tarih 2010/13/671 esas ve 2010/696 kararın içeriği nedeniyle kira sözleşmesi ortadan kalktı.
 
Konak Amatör Futbol Kulüpleri Derneği Başkanı Hüseyin İğur:
Amatör spor kulüplerinin tesislerden eşit olarak faydalanması konusunda olumlu bir girişim. Bölgede Atilla Spor Kulübünün dışında Eşrefpaşa, Damlacık, Kaleçamlık, Yapıcıoğlu, Yeni Tayfun, Yılmaz Kaya ve Basmane Altınpark gibi kulüpler de var. Her kulüp kategorisine göre tesislerden eşit şekilde yararlanacak. Saatler ona göre ayarlanacak. Tesislerden tek kulüp değil onlarcası faydalanacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yusuf hoca 20 Haziran 2012 Çarşamba 09:54

atillspor sahası 50 yıldır orada. oradaki yoksul halk tırnaklarıyla yaptı o sahayı. belediye orayı park yapacaktı. yine aynı camia defalarca görüşmelerin ardından sahayı semte kazandırdı ve binlerce genç sokaklardan kurtuldu. eşrefpaşayı tanıyanlar bilir burada futbol kültürdür. türk futboluna kazandırılmıştır.siz oradaki ruhu yok edemezsiniz.sahanın yapımında tek damla teri olmayanlara veremezsiniz. oraya hormonlu bir yapı getiremezsiniz.semt ödülü hak etmektedir cezayı değil. saygılarımla..

Yorumu oyla      13      5  
onur 14 Haziran 2012 Perşembe 11:31

sacma bir açıklama atılla spor 65 yıldır orada spor faliyetlerini sürdürmektedir bahsedilen alan çok kücük bir alan nasıl olacak onlarca takım faydalanacak mantık lütfen neden 13 yıl önce acılan ihaleye katılmamışlar o mantıkla yaklaşılırsa sormazlar mı altınordu ve izmir spor sahasını neden kullandırmıyorlar burası kücücük bir saha lütfen doğruları söyleyin sayın yunak kendi imkanları ile bu sahayı bugünki şekle getiren yöneticileri kutkuyorum 65 yıllık tarihi yok edemez siniz

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağalı miniklerin mezuniyet coşkusu
Aliağa Belediyesi Çocuk Evi’nde miniklerin mezuniyet coşkusu yaşanıyor. ...
Kıyı Ege’nin Güneydoğu Semineri Gaziantep’te başladı
Kıyı Ege Belediyeler Birliği’ne üye belediyelerden gelen 140 bürokrat ...
Ayşe Kaya Anaokulu’nda karne heyecanı
Karşıyaka Belediyesi Ayşe Kaya Anaokulu’nun minik öğrencileri yılsonunda ...
 
Alaçatı Türk Sanat Müziği Korosu Bahar Konseri büyüledi
Alaçatı Türk Sanat Müziği Korosu Bahar Konseri dinleyicilerden tam not aldı.
Türkiye’nin hafızalara kazınan kareler Karşıyaka'da
İzmir’in tarihinden izler taşıyan Karşıyaka Belediyesi Hamza Rüstem Fotoğrafevi ...
Yeni oyuncaklarını çok sevdiler
Kahramanlar Mustafa Öğütveren İlköğretim Okulu Anasınıfı yeni öğretim yılına şimdiden hazır.
 
'Arsa mağdurları'nın avukatı komisyona katılmadı!
Balçova’da 40 yıldır tapulu arsalarına imar izni alamayan “Arsa Mağdurları’na” ...
Gazeteci Fevzi Yılmaz’ın adı Narlıdere’de yaşayacak
İki yıl önce amansız bir hastalık neticesinde kaybettiğimiz gazeteci Fevzi ...
Sındır’dan CHP İl Başkanı Ali Engin’e tebrik ziyareti
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, geçtiğimiz günlerde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva