HABERLER>POLİTİKA
12 Aralık 2013 Perşembe - 16:12

Kocaoğlu Egedesonsöz’e konuştu: Genel merkeze liste verdi mi?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, parti genel merkezinden isteyeceği iddia edilen adaylar ve son dönemde ortaya çıkan listeler ile ilgili konuştu. Kocaoğlu, “Benim listelerle alakam yok. Dört gündür Tokat’ta annemin babamın yanındaydım. Kimseyle görüşmedim” dedi. Engin, “Genel merkeze şimdi liste ile gitsek bizi kovalarlar. Süreç devam ediyor” diye konuştu.

Kocaoğlu Egedesonsöz’e konuştu: Genel merkeze liste verdi mi?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçim öncesi ortaya çıkan anket ve listeler tartışma yaratırken farklı cephelerden açıklamalar gelmeye devam ediyor.

AK Parti ile CHP arasında fark olduğu, makasın kapandığı,  isim listeleri, ilçelerde öne çıkan kişiler farklı boyutlarıyla gündeme geliyor. Son günlerde CHP’de gündeme gelen ilçe belediye başkan adayları listesi hakkında konunun muhataplarından değerlendirme geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Merkezi’ne verdiği iddia edilen ilçe belediye başkan adayları listesi hakkında net konuştu.
 
Tokat programını tamamlayarak İzmir’e dönen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, liste hakkında Egedesonsöz’e konuştu.

Kocaoğlu, “Öyle bir şeyden haberim yok. Listeler gündeme geliyor, isimler ortaya atılıyor olabilir. Listeler ile alakalı değilim. Dört gündür İzmir’de yoktum. Tokat’a annemin babamın yanına gittim. Orada partililer ve dostlarımız ile bir araya geldik. Tokat siyasetine de biraz bulaştık diyebiliriz. Şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Bir liste hazırlanmadığı gibi, cebimde falan da isimler yok. Henüz süreç devam ediyor. Yani kısaca bu konuda mamusum” dedi.
 
Kocaoğlu, adaylık başvurusu ile ilgili de çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Kocaoğlu, “Zamanı geldiğinde ben de başvurumu yapacağım. Şimdiden ‘şu saatte, şurada’ demenin anlamı yok. Zamanı geldiğinde olur” ifadesini kullandı.
 
BİZİ KAPIDAN KOVALARLAR
İlçelerdeki isim listesi hakkında bir açıklama da İl Başkanı Ali Engin’den geldi. Engin, “Aday adayları ile ilgili değerlendirmeler devam ediyor. Daha bir buçuk ay gibi bir süre varken ‘listelerde şunlar var’ demenin bir anlamı zaten olmaz. Sağda solda isim listeleri dolaşıyor. Parti genel merkezi süreci tamamlamadığı için bir liste ortaya çıkmadı. Bu kesindir. Eğer biz buradan ‘şunları istiyoruz’ dersek elimizde bir liste ile genel merkeze gidersek bizi kovalarlar. Artık parti değişti. Eski sistem yok. Partimizin yetkili kurulları gereken değerlendirmeyi yapacaktır” dedi.
 
SÜREÇ TAMAMLANMADI
Her işin bir aşamasının olduğu gibi adaylık ilanlarının da bir zamanının bulunduğunu anlatan Engin, “Bu listeye meraklı arkadaşların acelesi neymiş anlamadım. Daha ilçelerdeki çalışmalar bitmedi. Kamuoyu yoklamaları sürüyor. Parti anketler yapıyor. Sadece bize değil ilçelerdeki kanaat önderlerine, STK’lara, işi bilenlere sorulacak. Öyle aday belirlemek hemen bugün yarın olacak iş değil” diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
13 Aralık 2013 Cuma 14:06

Karşıyaka da cihan türsen varsa oyda var yoksa oy da yok

Yorumu oyla      16      7  
partici 13 Aralık 2013 Cuma 11:55

Gözlerime inanamıyorum,bir il başkanı 'bizi Genel Merkez kapıdan kovar,, diye cümle kuruyor..Ali ENGİN Başkan sen KILIÇDAROĞLU'nu temsil ediyorsun..Azizi değil,korkma seni kimse genel merkezden kovamaz hala kavrayamadın ama sen İZMİR CHP nin İl Başkanısın,bunu anla artık..

Yorumu oyla      25      7  
ANLAMAK ANLAMAK 13 Aralık 2013 Cuma 10:25

YANİ ANLAMAKTA COKMU ZORLUK CEKİLİYOR BEN BUNU ANLAMIYORUM OLAYIN ESASI AZİZ BAŞKAN COK YIPRANDI COK HIRPALANDI MALUM İŞÇİLER KIZGIN;GEZİCİLERDE SORU İŞARETİ DAHASI İZMİRLİNİN SORUSU ŞU KOSKOCA CHP HİÇMİ BAŞKA ADAY YOK NİYE BU ISRAR NİYE NİYE...NEDENİNİ BİLDİĞİM TEK ŞEY HERKİM ADAY OLURSA OYUMUZ ZATEN CHP DİR....

Yorumu oyla      23      11  
PARTİLİ 13 Aralık 2013 Cuma 09:42

CHP Mevcut Belediye başkanları ve Belediye Meclis üyeleri ile seçimlere giderse yandı gülüm keten helvası.20 Belediye başkanlığı kazanırsa kendilerini başarılı saysınlar.

Yorumu oyla      33      12  
İZMİRLİ 13 Aralık 2013 Cuma 09:40

bÜTÜN BELEDİYE BAŞKANLARI VE MECLİS ÜYELERİDE 30 YILDIR MECLİS ÜYELİĞİ YAPANLAR VAR BU PARTİTE.BU KİŞİLER ÇOK ÖZEL GALİBA.6 / 7 DÖNEM MECLİS ÜYELİĞİ YAPANLAR BIRAKMIYOR DEMEKKİ BU GÖREV GENEL MERKEZE DÜŞÜYOR. YETER ARTIK GENÇLERE ÖNEM VERECEĞİZ DİYORSUNUZ NEREDEYSE 40 YILDIR MECLİS ÜYELİĞİ YAPANLARI GENE LİSTELERE ALIRSINIZ YETER ARTIK BU BELEDİYE MECLİSLERİNİ DEĞİŞTİRİN.2 DÖNEM MECLİS ÜYELİĞİ YAPANLARI GÖSTERMEYİN ARTIK CHP DE BU KİŞİLERDEN BAŞKA KİMSE YOKMU BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ YAPACAK KALİTEDE.YOKSA BU DA GENEL MERKEZİN HATASI DEMEKKİ PARTİLİNİ KÜSTÜRYORSUN HEP AYNI İNSANLARDAN GAG GELDİ ARTIK.

Yorumu oyla      23      7  
mahmut ak 13 Aralık 2013 Cuma 01:13

Kocaoğlunun listesini bilmem ama KILIÇDAROĞLU'nun listesinde CİHAN TÜRSEN var.

Yorumu oyla      20      11  
ksk 12 Aralık 2013 Perşembe 23:54

izmir de 25 belediye başkanı ve tüm belediye meclis üyeleri değişmezse chp nin işi zor.

Yorumu oyla      31      10  
seçmen 12 Aralık 2013 Perşembe 23:40

aziz başkan hatayı bu dönem başında yaptı büratlarını seçmedi yoksa bu yerel seçimlerde açık ar öndiydi şimdi akpeyle milim farkıylı koşar

Yorumu oyla      25      9  
12 Aralık 2013 Perşembe 23:17

İzmirdeki İlçelerin Tamamı değişmeli yeni adaylar gelmeli yeni yüzler olmalı yeni CHP ye Yeni Adaylar yeni kanlar Şart....

Yorumu oyla      34      12  
Şahap Kuru 12 Aralık 2013 Perşembe 21:05

Eğer İzmir'in kaderi üç beş kişinin iki dudağı arasındaysa buna demokrasi değil oligarşi denir.

Yorumu oyla      64      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz’dan Solak’a jet yanıt: AK Parti korkusu sarmış
Ak Parti Çiğli Belediye Başkan aday adayı Adnan Yılmaz, Çiğli Belediye ...
Erdoğan’dan telefon: O idamı durdurun!
Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina’yla telefonla görüşen Başbakan Erdoğan, ...
Ve Sarıgül ‘yüzde 50’ göndermesiyle resmen aday
Şişli Belediye Başkanı Sarıgül resmen CHP’den İstanbul Büyükşehir Belediye ...
 
Ulema AK Parti'nin İzmir yatırımlarını savundu
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, AK Parti hükümetlerinin bugüne ...
Tekin: Bir baktım, Gümüşhane'yi İsviçre zannettim!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AK Parti'nin yerel seçim adaylarını ...
Bornova adayı adayı Dündar iddiasını ortaya koydu
CHP Bornova Belediye Başkan aday adayı Enver Dündar çalışmalarına ev toplantıları ...
 
Ali Talak: Güzeltepe adı gibi güzel olacak
CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, Çiğli Güzeltepe Mahallesi’ni ...
Meclis’teki küfür maratonu Başkan’ı isyan ettirdi!
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, bütçe görüşmelerindeki tartışmalara ilişkin ...
CHP Gaziemir’den hükümete ‘kısa metraj’ salvo!
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin’in kaleme aldığı, partililer, gençlik ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva