HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ocak 2015 Cuma - 10:27

Karşıyaka'nın Avrupa gururu: 12 yıldızdan biri

Katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde sürdürdüğü çalışmaları Avrupa vitrinine taşıyan Karşıyaka Belediyesi, Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödüllerinden biri olan “12 Yıldız Şehri” unvanını kazandı. 24 ülkeden 45 belediyenin aday olduğu projede büyük başarı sağlayan ve örnek gösterilen belediye, 16 Şubat’ta Paris’te gerçekleşecek törenle 12 Yıldız bayrağını Karşıyaka’ya getirecek. 12 Yıldız Ödülü sayesinde, Karşıyaka’nın çalışmaları tüm Avrupa’da duyulacak ve yatırımlar için yeni hibe kapıları açılacak.

Karşıyaka nın Avrupa gururu: 12 yıldızdan biri

İZMİR - “Demokrasi yerelde başlar” ilkesiyle hareket eden, katılımcı demokrasi odaklı ve insan haklarına saygılı hizmetler üreten Karşıyaka Belediyesi; örnek çalışmalarıyla Avrupa Konseyi tarafından “12 Yıldız Şehri” unvanına layık görüldü. Konseyin en önemli uygulamalarından biri olan 12 Yıldız Şehri Projesi’ne geçen Haziran’da aday olan belediye, bu ay gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda ödülü almaya hak kazandı. Avrupa’nın yıldız kentleri arasına giren Karşıyaka, Ege Bölgesi’nde bu unvana sahip ilk belediye oldu.
 


HALK TOPLANTILARI
Karşıyaka Belediyesi, “12 Yıldız Şehri Projesi” adaylığı kapsamında, 2014 yılı için belirlenen ‘katılımcı demokrasi ve insan hakları’ ana temasına yönelik uygulamalar gerçekleştirdi. 13 - 20 Ekim 2014 tarihleri arasındaki Yerel Demokrasi Haftasıyla başlayan etkinlikler çerçevesinde, her yaş grubundan Karşıyakalının yönetimde söz sahibi olabilmesi için halk toplantıları yapıldı. Engelli vatandaşlar için kültürel ve sosyal etkinlikler, otizmli çocuklar için ise tiyatro ve dans gösterileri sergilendi. Karşıyaka Belediyesi’nin insan haklarına verdiği değer ve katılımcı demokrasi uygulamalarını gösteren etkinlikler, Avrupa Konseyi temsilcileri tarafından da izlendi.
 
ÖRNEK GÖSTERİLDİ
Fransa, Belçika, Almanya, İngiltere ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu 24 ülkeden 45 belediye ile birlikte adaylık sürecini tamamlayan Karşıyaka Belediyesi, değerlendirmeler sonucunda “12 Yıldız Şehri” unvanını almaya hak kazandı. Başarılı uygulamalarıyla büyük ilgi çeken belediye, aynı zamanda konsey temsilcileri tarafından diğer kentlere de örnek gösterildi. Avrupa çapında büyük prestij getirecek bu ödül, Karşıyaka’ya yeni stratejik ortaklıklar ve proje ortaklıklarının kapılarını açacak. “12 Yıldız Şehir” unvanı, yeni hibe kaynaklarının bulunmasına ve bu kaynakların daha etkin kullanılmasına da katkı sağlayacak.
 
KARŞIYAKAMIZA YAKIŞTI
Karşıyaka Belediyesi’nin ödülünü, 16 Şubat’ta Paris’te gerçekleşecek törende teslim alacak olan Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Göreve geldiğimiz günden bu yana ‘Bu kenti halkla birlikte yöneteceğiz’ dedik. Katılımcı demokrasi anlayışını, halkımıza da yönetimde söz hakkı tanımayı, hizmet prensiplerimizin temeline yerleştirdik. Bu çalışmalarımız sayesinde Karşıyakamıza ‘12 Yıldız Şehri’ unvanını kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu ödül Karşıyakamıza yakıştı. Hedefimiz, çalışmalarımızı dünyaya göstermek” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur'dan Beyaz Vadi teftişi
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur “Beyaz Vadi” projesi çalışmalarını ...
Dikili'nin Nazım sevgisi bir başka
Türk ve dünya şiirinin ulu çınarı Nazım Hikmet, doğumunun 113. yılında, ...
Ve Torbalı’da ders Osmanlıca!
Torbalı Belediyesince açılan Osmanlıca kursuna gösterilen yoğun ilgi üzerine ...
 
Üniversitelilerden Bornova'ya tasarım desteği
Bornova Belediyesi, ilçede yaşayanların günlük hayatında önemli bir yer ...
Pekdaş kurmaylarıyla buluştu: Hayal kurmaktan...
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, başkan yardımcıları ve birim müdürleriyle ...
Devlet Tiyatroları Urla’da sahne açıyor
Urla Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Devlet Tiyatroları oyunları için ...
 
İzmir 'Dünya Gurme Ligi'ne giriyor!
İzmir, dünyanın farklı coğrafyalarından 22 kentin yer aldığı “Dünya Gurme ...
Nazım’ın adı Buca’da yaşayacak
Buca Belediyesi tarafından Yenigün Mahallesi’nde, 4 bin 500 metrekarelik ...
Aliağa sokak hayvanlarına sahip çıkıyor
Aliağa Belediyesi sokak hayvanlarına sahip çıkmaya devam ediyor. Aliağa ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva