HABERLER>POLİTİKA
25 Mayıs 2018 Cuma - 15:14

İnce: Çocuk sayısına karışmam, bezine karışırım!

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Uşak'ta konuştu. İnce, "Ben cumhurbaşkanı seçilince çocuk sayısına karışmam, ama çocuk bezine karışırım. Benim ülkemin nüfusu genç olsun isterim, ama takdir size ait. Çocuğun donundan yüzde 18 vergi alan devletten adam olmaz." dedi.

İnce: Çocuk sayısına karışmam, bezine karışırım!

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Emekliler size sesleniyorum, bayramlarda 1000'er lira verecekler. Biz birer maaş demiştik, çaldılar, biraz kopya. 1000'er lirayı verirsin, enflasyon bunu belli bir yerden sonra sıfıra düşürür. Senin her yıl emekliye, asgari ücret kadar ikramiye vermen lazım" dedi.

İnce Uşak'ta vatandaşlara seslendi. İnce'nin açıklamaları şöyle:

"ÇOCUK SAYISINA KARIŞMAM, BEZİNE KARIŞIRIM"
"Meydanlara geliyor, 3 çocuk yapın diyor, şimdi artırdı, 5 çocuk yapın diyor. Ben cumhurbaşkanı seçilince çocuk sayısına karışmam, ama çocuk bezine karışırım. Benim ülkemin nüfusu genç olsun isterim, ama takdir size ait. Çocuğun donundan yüzde 18 vergi alan devletten adam olmaz. Benim görevim çocuk sayısını belirlemek değil, bezdeki KDV'yi indirmek. Bebek mamasından yüzde 8 vergi alan bir devletten adam olmaz. Çocuğa süt içireceğim, yüzde 8 KDV var. Çocuğa verilen sütten KDV alan devletten adam olmaz. Amacım bunu çözmek. Cumhurbaşkanının görevi bunları çözmek. Çocuğun sayısına karış, doğumun şekline karış, senin haddine mi?"

"Size ne kadar yakın olduğumu anlatacak bir örnek verceğim. 16 yıldır milletvekiliyim. Vekil olduktan sonra Kurban Bayramı geldi. Hayatımda arefe gününde babamın evinden başka hiçbir yerde olmadım. Programı yapan arkadaşım Engin Altay'a dedim ki, 'Arefe günü babamın evinde olmam lazım, programı ona göre ayarlayın'.  Babam kurban satıyor. Daha yeni seçilmişim, ağıra girecek miyim anne dedim. Gir oğlum baban kızar dedi. Girdim ağıra, oradan birisi ağabey seni birine benzetiyorum dedi. Kime dedim, Muharrem İnce dedi. Amcamınoğlu olur dedi. İkinci kez seçildim, yine girecek miyim dedim, annem babama girmesin çocuk, vekil oldu dedi. Babam ben onu, bu ağırdan kazandığımla okuttum, öyle vekil oldu, vekil olunca ne oldum sanıyorsun kendini dedi. Vekilken ağıra giren Muharrem İnce, hayvancılık sorununu çözer."

EMEKLİLERE İKRAMİYE
"Emekliler size sesleniyorum, bayramlarda 1000'er lira verecekler. Biz birer maaş demiştik, çaldılar, biraz kopya. 1000'er lirayı verirsin, enflasyon bunu belli bir yerden sonra sıfıra düşürür. Senin her yıl emekliye, asgari ücret kadar ikramiye vermen lazım. Türkiye'de en yüksek maaş ile en düşük maaş arasında 9 kat fark var. Finlandiya'da 2 kat var. Bunu çözmemiz lazım. 2008'den beri her emeklinin maaşı düşüyor. Türkiye'de sadece emekliler bir tarafa geçse Muharrem İnce, reisi cumhur olur."

"MARKAMIZ YOK"
"Türkiye'de televizyon yapılıyor, ama Türkiye bundan 10 euro kazanıyor. Otomobil yapılıyor, 100 euro kazanıyor. Boşa çalışıyoruz, neden? Markamız yok. Gençler sizi iyi eğiteceğiz, siz marka oluşturacaksınız. 19 Mayıs'ta ve 29 Ekim'de karşılıksız 500'er TL vereceğiz. Size bu parayı Muharrem İnce değil, Türkiye Cumhuriyeti verecek. Bugün garibe, gurebaya verilen parayı AK Parti mi veriyor, devlet veriyor. 2 yıl içerisinde, hiçbirinizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. Üniversiteyi bitirdin, iş bulacaksın. Oldu ki, aksilik oldu bulamadın. Aldığın kredi burs var ya, o iş bulana kadar devam edecek. Parayı nereden bulacaksın diyorlar? 4 milyon Suriyeliye 40 milyar dolar para harcadın. Konut yapsan, 2 milyon konut yapardın. Saraya 2 milyar dolar harcadın, ev yapsaydın, 100 bin ev yapardın."

"4 Mayıs'ta parti rozetini çıkardım, Türk bayrağı taktım. Herkesin cumhurbaşkanı olacağım. Barışaağız, ekonomik olarak büyüyeceğiz, adil bölüşeceğiz. Özel kanallar bile TRT'den daha iyi. O çeken arkadaş değil, o emekçi. Ben patron ve kuklalarını kastediyorum. TRT payı ödüyor muyuz? Ödüyoruz. Hakkımız haram olsun mu, olsun. Boğazlarında kalsın mı, kalsın. Cumhurbaşkanı olunca bu yalaka takımı bana borazanlık yapmaya çalışacak. Ama o yalaka takımına borazanlık yaptırmayacağım."

"Ben imam hatiplerde öğretmenlik yaptım göndermek istiyorsan gönder kardeşim. Sınavda başarılı mı, başarısız mı, ona bak. Nerede hangi kıyafetle istiyorsan, onunla gez. Birini, bir yere müdür yaparken, sadece işin ehli mi ona bakacağız." (Hürriyet)

 
Küçük Alp'in bileğine balkon demiri saplandı
 
CHP İzmir'de 'alternatif SKM' tartışmasında söz Başak'ta: Ben gelince mi sorun oldu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'in listesindeki BBP'li isim Gürhan: Gidip orada askerlik yapacağız!
İzmir 1. Bölge 8. sıra milletvekili adayı Gürhan, “Bizler önce ülkenin ...
AK Parti'den Bayraklı buluşması: İzmir'de birinci parti olacağız!
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanlığının düzenlediği sahur programına binlerce ...
CHP’li Engin’den liste çıkışı: Kimlerin aday olduğu önemli değil
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Adayı Ali Engin seçimlerin ...
 
AK Parti Buca'dan 2000 kişilik iftar
AK Parti seçim beyannamesi Buca'nın da gündemi oldu. Buca-Koop'ta düzenledikleri ...
CHP ve MHP aynı saatte açıklıyor
24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala, seçime girecek siyasi partiler ...
CHP İzmir İnce için ateşledi!
CHP İzmir İl Başkanlığı, partilerinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin ...
 
İYİ Parti İzmir’in adayları vitrinde: Kim/ ne mesaj verdi?
24 Haziran seçimlerine ilk kez sandık mesaisi yaşayacak olan İYİ Parti’nin ...
Demirtaş'tan Perinçek'e: Siz seçilirseniz biz kapatırız
HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş sosyal medya üzerinden ...
ABD heyeti Münbiç için Ankara'da
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, çalışma grubu toplantısı için ABD'den bir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva