HABERLER>POLİTİKA
12 Haziran 2012 Salı - 10:43

Çıray: AKP’nin İzmir masalında kötü son

Ömer Cihat Akay’ın İl Başkanlığı’nın düşürülmesiyle ilgi konuyu Meclis gündeme taşıyan tek isim olan CHP İzmir Milletvekili Dr Aytun Çıray, şok karar sonrası “ Ne dediysek o “ açıklamasını yaptı.

Çıray: AKP’nin İzmir masalında kötü son

İZMİR - Daha önce de pek çok konuda iktidarın maskesini düşürdüğünü ifade eden Aytun Çıray, “Sağlık Bakanlığı'nın getirttiği Domuz gribi aşısı palavradır, dedim kampanyanın ortasında aşı alımından vazgeçtiler. Kendi çıkardıkları tam gün yasasını delerek sayın Başbakan'ı ameliyat eden doktoru özel hastaneden çağırıp resmi hastanede ameliyat ettirdiler, dedim; doğru çıktı. Çocuklarımıza dağıttıkları süt bozuktu, dedim; doğru çıktı. Kenelerden bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hakkında tedbir almadınız, dedim; Mayıs ayında 18 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kürtaj tartışması AKP'nin sağlıkta iflâsını örtbas etmek ve kendi arttırdıkları sezaryen sayısını düşürmek için kılıftır, dedim; haklı çıktım. Haklı çıkmamın nedeni Türk halkını ciddiye almam ve hamaset yerine bilgiye dayalı siyaseti tercih etmemdir. Siyaset halka saygı, ahlâk ve bilgi ister.
 
Aynı şekilde iki gün önce de, elime ulaşan bilgi ve belgeleri inceledim.  AKP İzmir il kongresindeki pankarttan yola çıkarak, ‘Asıl hasta olanlar İzmirlilere hasta diyenlerdir. Akay İl Başkanı olmamalıdır açıklamasını yaptım Çünkü AKP, Özal’ın Başbakan olduğu 1985 yılında irtica'dan 20 ay ceza alan ve bunu 'fikir suçu' kabul eden, ardından da Kocaeli Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'Teşekkül halinde kaçakçılık'tan mahkum olmuş birini İzmirlilere il başkanı olarak lâyık gördü. Bu kabul edilemez, dedim onda da haklı çıktım. Mahkeme kararı ile haklılığım teyit edildi ve AKP'nin il başkanı düşürüldü.” Diye konuştu
 
Çıray “Aslında bu hadiseyi yüksek ahlâkın kalesi olan İzmirlilere ‘hasta’ yakıştırması yapılmasaydı önemsemezdim. Bu hadise İzmirlileri ‘gâvur’ gören anlayışın yansıması olmasaydı ilgilenmezdim. Benim bu hadise ile ilgilenmememin sebebi hükümetin son zamanlarda inanılmaz masallar ile İzmirlilerin yanıltılmaya çalışılmasıdır. Ben bu olayla AKP'lilerin ve Sayın Başbakan'ın İzmir’e bakış açısını yansıtması nedeniyle ilgiliyim. Yüksek ahlâkın ve demokrasinin kalesi olan İzmir’e ‘irtica’ ve ‘kaçakçılık’tan ceza almış birini il Başkanı yapmış olan Sayın Başbakan'ın maskesi düşmüştür. Tekrar ediyorum; İzmirliler ilk seçimde bunun cevabını verecektir. Milletin mutfağını unutmuş yatak odalarına kafayı takmış olan bu çağdışı zihniyet ile İzmirliler sandıkta hesaplaşacaktır.” Dedi
 
AKP’nin İzmirliyi kandırdırmaya çalıştığını öne süren Çıray İktidarın demokrasinin beşiği olan kenti “sinsi planlarının nihai hedefi” olarak gördüğünü öne sürdü. Çıray “İzmir savaş ganimeti değildir” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
adalet bizim içinde adalet 12 Haziran 2012 Salı 15:56

ne acıki çıray haklı. bize akay'ı layık görenler , yeterince araştırmayanlar, yarın ekomik kalkınmasıda ortaya çıkınca akayın turşusunu kursunlar. biz sandık derdiyle dertlenelim akay efendi cukkasıyla dertlensin.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ve AK Parti İzmir’de il başkanlığı koltuğu Tekbaş’ın…
AK Parti İzmir’de yaşanan depremin ardından başkanlığı düşürülen Ömer ...
'SGK IQ'su düşük çocukların ilaç paralarını kesiyor'
CHP’li Milletvekili, MPS hastalarında IQ’ su 60’ın altında olan çocukların ...
Mesut Yılmaz’ın acı günü
Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın annesi Güzide Yılmaz, zatürre teşhisiyle ...
 
Başbakan Erdoğan’a sordu: Öcalan İmralı'da mı?
Teröre çözüm arayışına giren CHP'nin 'görüşelim' teklifine kapıyı kapatan ...
Silivri'de yoğunluk yok 'uzun tutukluluk var'
Meclis komisyonu, Silivri Cezaevi'nde incelemelerde bulundu. Balyoz ve ...
Bakan Akdağ: Kürtajda orta yolu bulacağız
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kürtaj sorununa bundan önceki yaşanan tartışmalarda ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan sunucuya 'arz ederim' uyarısı
CHP Genel Merkezi'nde atanamayan öğretmenlerle buluşan Kılıçdaroğlu, sunum ...
'Özel yetkili mahkemelerle ilgili düzenleme yok'
Başbakan Yardımcısı Arınç, bugün Bakanlar Kurulu'nda 4. Yargı paketinin ...
AK Parti İzmir’de büyük şok: Akay 'ın başkanlığı düştü!
9 Haziran’da Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen İzmir İl ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva