HABERLER>POLİTİKA
23 Eylül 2017 Cumartesi - 09:40

CHP İzmir'deki seçim yarışında Cumartesi raporu: Hangi ilçede, kimler kazandı?

Mahalle delege seçimlerinin 3'üncü haftasının ilk gününde gözler yine metropoldeydi. Karşıyaka'da tek liste eğilimi görüldü. Buca'nın Hürriyet mahallesinde muhalefet kazanırken Karabağlar'daki muhalefetten ise kadın ağırlıklı bir liste geldi.

CHP İzmir deki seçim yarışında Cumartesi raporu: Hangi ilçede, kimler kazandı?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay takvimi kapsamında gerçekleştirdiği mahalle delege seçimlerine devam ediyor.

İzmir'de 2 hafta sonunda ilçelerde önemli gelişmeler yaşandı. Örgütün sandık mesaisinde 3'üncü haftanın ilk gününde de partililer delegasyon heyecanı yaşadı. Hafta içi günlerinde hafif hafta sonlarında ise yoğun tempoyla yapılan seçimlerde gözler yine metropoldeydi.

KARŞIYAKA'DA TEK LİSTE EĞİLİMİ!

Partinin kentte kalesi konumunda olan Karşıyaka ilk kez sandık mesaisi verdi. İlçede üyeler, Alaybey, Tersane, Tuna, Goncalar ve Bahariye mahallelerinde sandık başına giderek tercihlerini yaptı. 

Adnan Alabay'ın etkisinin hissedildiği Alaybey ve Tersane'de seçimler tamamlandı. 10 delege seçilen Alaybey'de; Gamze Coşkuner, Sezer Üçgül, Kaplan Alabay, Mehmet Arısoy, Ece Saba Alphan, Umut Elmas, Kalender Kaya, Cemre Beliz Karaçam, Kerem Yılmaz ve Mehmet Kalender isimleri listede yer aldı. Tersane'de ise; Adnan Alabay, Bülent Doğan, Gamze Uğurlu, Celal Abbas Algün, Aynur Zorer, Ahmet Uğurlu, Sibel Güç, Muhammed Emincan Alabay ve Fulya Sivrioğlu seçilen 9 delege arasında yer aldı. 

İlçede Goncalar ve Tuna mahallelerinde de tek listeli seçimler gerçekleşti. Goncalar’da; Yüksel Bakış, Nesrin İnetaş, Ali Can, Yıldız Akkel, Şevki Akyürek, Hatice Çınar, Mustafa Alptekin, Neşe Işıldak, Metin Durak, Sibel Sarı ve Ertuğrul Özgür delege seçilirken Meclis Üyesi Muammer Gezginci’nin liste dışı kalması şaşkınlık yarattı. Tuna’da da; İl Eğitim eski Sekreteri Abdullah Aydemir ve Hülya Ortaç, Öncül Kökten, Saliha Palalı, Lütfi Demirağ, Sakine Öğütcen, Mert Pekön, Gülcan Peker isimleri delege seçildi.

Bahariye Mahallesi'nde de seçilecek 17 delege için tek liste çıkarıldı. Buna göre; Hasan Taşkın, Arif Ertürk, Nurten Kahraman, Ateş Karaer, Ezgi Alkılıçgil, Dilhan Senem Genç, Özenç Kalkan, Beril Çisem Akbal, Cemile Bozan, Mustafa İnan, Gezgin Yeleser, Çağlar Çam, Aycan Fisun Özen, Umut Karataş, Fikri Işık, Hüseyin Odabaş ve Türkan Kaplan delege seçildi. 

BUCA'DA GÖZLER HÜRRİYET'TEYDİ: MUHALİFLERİN ZAFERİ!
Buca'da, Çaldıran, Hürriyet, Akıncılar, Fırat ve Çamlık mahallelerinde partililer sandık başına gitti. Delegasyon hesabı yapılan ve en sert mücadelelerin yaşandığı ilçelerin başında gelen Buca'da gözler Hürriyet Mahallesi'ndeydi. 

Hürriyet'te, İl eski Yöneticisi Orhan Karaoğlu'nun destek verdiği muhalif yapıyla ilçe ve belediyenin katkı koyduğu liste yarışacak. Kazananın 14 delegeye sahip olacağı Hürriyet'te belediye ve ilçe destekli mavi listede; Mert Süne, Pınar Gelibolu, Şüheda Tunçer, Bahar Özkan, Burcu Er Durmaz, Hüseyin Kaya, Gülse Gelirli, Deniz Üçes, Ali Yaman, Metin Bozlu, Ali Keskin, Hüsnü Cemal Özdemir, Temel Kaya ve Asiya Demir ye aldı. Muhali sarı liste ise; İsmail Hakkı Bekiroğlu, Nadir Naliç, Gürkan Terzi, Ahmet Yavuz Korkmaz, İsmail Sarıtaş, Ramazan Yurtçu, Mehmet Gündoğdu, Orhan Karaoğlu, Zeki Kaya, Şadıman Büyükbayraktar, Meriç Gezer, İrem Cinov, Zekiye Şendemirci ve Miray Aşkın isimlerinden oluştu. Seçim sonuçlandı. Mavi liste 106 muhalefetten oluşan sarı liste 133 oy aldı. 

ÇAMLIK'TA ZAFER BEYAZ LİSTENİN

Çamlık Mahallesi'nde çift liste rekabeti yaşandı. 8 delege çıkan mahallede mavi listede Volkan Yıldırım, Deniz Gökdoğan, Mesut Demiroğlu, Dilek Halıcı, Özdemir Parimli, Burhanettin Çiçek, Celal Fişır ve Hatice Üzer yer alırken beyaz liste ise Başak Güzel, Hasan Kara, Ülkün Basut, Ejder Acu, İpek Yıldız, Müslüm Kaban, Mehmet Savran ve Hüseyin Demiroğlu isimlerinden oluştu. Yarışı ilçe ve belediyenin desteklediği beyaz liste kazandı

Fırat, Çaldıran ve Akıncılar mahallelerinde tek listeli seçimlere gidildi. 

KARABAĞLAR'DA MUHALİF KADIN ETKİSİ!
Karabağlar'da partililer Poligon ile Kazım Karabekir mahallelerinde sandık mesaisine katıldı. Akşam saatlerinde gerçekleşen seçimlerde Poligon'da tek liste çıktı. Burada çıkan liste sadece muhalif isimlerden oluşuyor. Belediye ve ilçenin etkisinin bulunmadığı mahallede; Ayla Aktepe, Nazan Dinger, Mahinur Yener, Tarık Gavas, Sebahattin Yeşilova, Ufuk Birtürk ve Ahmet Ece listeye yazıldı.

Kazım Karabekir'de ise nefesler tutulacak. 10 delege için gerçekleşecek yarışta ilçe ve belediye destekli listede Berna Kuşçu, Saidin Demirkol, Zülküf Barçın, Hüseyin Özaskan, Nurettin Özkan, Enver Bayık, Yılmaz Kaya, Belgin Yaşin, Tugay Yıldırım ve Asliye Geçimli yer aldı. Geçmiş dönemde milletvekili adayı olmuş Sema Çuhadaroğlu'nun desteklediği muhalif kanatta ise kadın ağırlığı hissediliyor. Bu listede; Adil Kaya, Hayrullah Çuhadaroğlu, Cahide Kaçar, Şerife Baktimur, İlhan Ün, Filiz Süne, Tülin Tunçlar, Yeliz Eğrice, Deniz Ardıç ve Selda Özçetin bulunuyor.

KONAK'TA YİNE TEK LİSTELİ MESAİ...
İzmir'in kalbi olarak gösterilen, her kongre döneminde hareketliliğin had safhada olduğu fakat yaşanan süreçte tek liste eğilimi görülen Konak'ta, Altıntaş, Atilla, Çınarlı, Güneşli, Kocakapı, Kocatepe, Mersinli ve Yeşildere mahallelerinde partilileri seçim heyecanı sardı. Konak'ta üçüncü haftada da mahallelerde tek listeler çıktığı öğrenildi. 

Ayrıca Aliağa, Çeşme ve Dikili'de de sandık kuruldu. 

 
Karaburun Kent Konseyi Başkanı hayatını kaybetti
 
Gurur tablosu: İzmir'in Süt Kuzusu 5 yılda 10'a katladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlar Kurulu sonrası açıklama: Son çağrımız... Referandumu iptal edin!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de yapılan Bakanlar Kurulu ...
AK Parti'den Topbaş'ın istifası sonrası ilk değerlendirme... Göksel Gümüşdağ iddialarına ne dedi?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediye ...
Başbakan Yıldırım'dan kritik taşeron açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım, Türk-İş Sendikası'nı ziyareti sonrası gazetecilerin ...
 
AK Parti'den Topbaş'ın istifası için ilk yorum
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ...
CHP Çiğli'de eski yöneticiden Genel Başkan'a mektup: Adaleti kaybeder olduk!
Ataşehir'deki seçimin iptal edilmesi sonrasında eski ilçe yöneticisi Arat, ...
CHP Çiğli’deki seçimde 'sahte oy' iddiası: O seçimler iptal!
CHP Çiğli’de delege seçimleri ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İlçenin ...
 
CHP İzmir'in hafta sonu mesaisi: Hangi ilçeler sandığa gidiyor?
Kentte 3'üncü haftasına girilecek mahalle delege seçimlerinde gözler yine ...
Genel Sekreter Sındır: İktidara giden yol yerelden geçiyor
Politika, sanat, edebiyat, müzik ve spor gibi dallarda birçok önemli ismi ...
AK Parti İzmir'de kongre mesaisi tam gaz: Bu kez 2'nci bölge...
Antalya Milletvekili ve İzmir 1'inci Bölge Koordinatörü Mustafa Köse ile ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva