HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Kasım 2015 Salı - 13:17

Büyükşehir'de 'kadro' hamlesi: Amiral kurum kapanıyor mu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kuruluşlarından birisi olan ESHOT Genel Müdürlüğü’nde kadro çalışması başladı. Kurum, 115 çalışanı belediyede başka birimlere gönderme kararı alırken 60 kişiyi ise emekliliğe sevk etmeyi planlıyor. Büyükşehir’in şu anda binin üzerinde kadrosu bulunan ESHOT’ta davalarla geçiş yapmaya çalışan personelin önünü kapatmak için böyle bir formül geliştirdiği ifade ediliyor. Öte yandan kurumda bulunan sendikalar da belediyeye yazı yazarak duruma tepki gösterdi.

Büyükşehir de  kadro  hamlesi: Amiral kurum kapanıyor mu?

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde otobüs taşımacılığı alanında faaliyet ESHOT Genel Müdürlüğü’nde personel ve kadro çalışmalarının startı verildi. Büyükşehir Belediyesi, kurumda görev yapan çalışanların belediyeye geçmesi için düğmeye bastı. Çalışma kapsamında 115 işçinin belediyede farklı birimlerde görevlendirileceği, 60’ının ise emekliliğe sevk edileceği ifade edildi. Konu, işçilerin bağlı bulunduğu sendikalara yetkili müdürler tarafından yazı ile bildirildi.
 


ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek imzalı gönderilen yazıda, “İdaremiz İzmir il sınırları içinde lastik tekerlekli araçlarla toplu ulaşım hizmeti ve buna ek olarak atölye hizmetleri gerçekleştirilmektedir. Bu görevin yerine getirilmesinde, ağırlıklı olarak şoförlük hizmeti veren işçi personelimizde gerçekleştirilen görevin yoğun bir programının olması, şehir içi trafiğinin güçlüğü ve yolcularla olan ilişkilerde yaşanabilen sorunlar sebebiyle yaş ilerlemesine bağlı olarak zamanla performans düşüklüğü ve kaza risk oranları artmaktadır. Bu açıklamalar doğrultusunda yaş şartı dahil emeklilik şartlarını tamamlayan daimi işçi kadrosundaki personelimizin iş akitleri fesh edilecektir” denildi.
 
KALAN BELEDİYEYE GEÇECEK
ESHOT Genel Müdürlüğü sayıları 60’ı bulan personeli emekliliğe sevk etmeyi planlarken aktif çalışanların ise görev yerlerini değiştirme kararı aldı. Kurumun bu çalışmayı göreve iade (muvaza) davaları nedeniyle yaptığı belirtildi. Bütünşehir Yasası kapsamında norm kadro hakkı elde eden ESHOT Genel Müdürlüğü’ne İçişleri Bakanlığı binin üzerinde kadrolu işçi alma hakkı vermişti. Şu anda ESHOT bünyesinde boş  1025 işçi kadrosu bulunuyor. Büyükşehir, davalar sonrasında bu kadroların dolmasının önüne geçmek için kurumun yapısında değişiklik yapıyor.
 
MAHKEME HAKLI BULDU
Öte yandan belediyenin diğer şirketlerinden maaş alan ve ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan yüzlerce otobüs şoförü  yaptıkları işlerin ESHOT personeli ile aynı olduğunu maaşları ve sosyal hakların da onlar gibi olmasını istedi. Konuyla ilgili iş mahkemelerinde dava açan çalışanların büyük bölümü haklı bulundu. Göreve iade davalarında mahkeme İzelman ve İzenerji gibi şirketler üzerinden düşük maaşla çalışan personellerin ESHOT personeli ile aynı işi yaptığını ve asıl işçi vasfını taşıdığına karar vermişti.
 
YASAL DEĞİL
ESHOT’un sendikalara gönderdiği yazı ortalığı karıştırırken Belediye İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Zeynel Ersoy da kuruma yazı uyarıda bulundu. Yapılanların kanunlara aykırı olduğunu ifade eden Ersoy, “Toplu işten çıkarma kanunsuzdur. Ayrıca yaş ilerlemesine bağlı olarak ifade edilen dikkat eksikliği ve kaza riski de gerçeği yansıtmamaktadır” dedi. Ersoy ayrıca sendika bünyesinde çalışanlar için kurulan sosyal medya hesapları üzerinden ESHOT’un tamamen kapatılmaya çalışıldığını vurguladı.

 
Bornova’dan 10 Kasım yası
 
Saat 09.05... İzmir...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Kasım 2015 Salı 15:40

ESHOT'u kapatıp ne yapacaklar?

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’dan 10 Kasım yası
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 77’ıncı yıldönümünde Bornova’da ...
Büyükşehir’den kritik ‘sermaye’ kararı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ulaşım ve toplu taşıma hizmetlerini yerine ...
Çiğli'de Ata'ya saygı duruşu
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 77. Yıl dönümünde, Çiğli ...
 
Buca’da istihdam için önemli işbirliği
Buca Belediyesi, ilçedeki istihdam sorununu ortadan kaldırmak için önemli ...
İki ilçeyi 'bağlayan' yol 3 ay erken açılıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, asfalt çalışmalarına başladığı Adnan Kahveci ...
Kocaoğlu’ndan ‘su faturası’ çıkışına ilginç yanıt: Bizim başımız kel!
Büyükşehir Meclis Kasım ayı oturumuna AK Partili üyelerden gelen çıkışlar ...
 
Kirazlı öğrenciler Ata'nın huzurunda
Kiraz Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği kapsamında 10 öğrenciyi ...
Başkan Badem’den 10 Kasım mesajı
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Atatürk’ün ölümünün 77. yıl dönümü ...
Bergama’da tarih yeniden hayat buluyor
“Tarihe saygı önceliğimizdir” anlayışı ile çalışmalarını sürdüren ve Bergama’daki ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva