HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Nisan 2019 Pazar - 21:39

Buca'da renkli pazar... 'Neşeli Otlar' buluşması

Buca ilçesindeki Karacaağaç Mahallesi'nde, bu yıl 5'inci kez düzenlenen Neşeli Otlar Festivali'ndeki konser ve çeşitli gösteriler, ziyaretçilere eğlenceli anlar yaşattı. Festivale katılanlar, mahallelerdeki organik otlardan yapılan yemeklerin tadına bakma fırsatı bulurken, arapsaçı, ebegümeci, labada, sarmaşıkotu semizotu, gelincik otu, hardal otu, yaban sarımsağı, ısırgan gibi otlar tüketiciyle buluştu.

Buca da renkli pazar...  Neşeli Otlar  buluşması

Neşeli Otlar Festivali, Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen ziyaretçileri Karacaağaç Mahallesi'nde buluşturdu. Festivale güzel havanın tadını çıkararak pazar gününü sevdikleriyle geçirmek isteyen birçok kişi akın etti. Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyen ziyaretçiler festivalde Karacaağaç Köyü'nde yetişen ot yemeklerinin tadına bakma fırsatı buldu. Organik zeytinyağı ile hazırlanan yemekleri deneyenler, mahallenin sokaklarında kurulan pazarda da yiyecek ve el emeği birçok ürünü satın aldı. Öte yandan köy meydanında düzenlenen konser, ve gösterilerle ziyaretçiler eğlenceye doydu. Buca Karacaağaç Köyü Muhtarı Dursun Atagün'ün de dans ederek katıldığı gösterilerde katılımcılar doyasıya eğlendi. Pazar günü boyunca süren festivalde arapsaçı, ebegümeci, labada, sarmaşıkotu semizotu, gelincik otu, hardal otu, yaban sarımsağı, ısırgan gibi otlar tüketiciyle buluştu.

'ÜLKENİN HER YANINDAN GELENLER OLDU'
Buca Karacaağaç Köyü Muhtarı Dursun Atagün, sadece İzmir'den değil ülkenin dört bir yanından ziyaretçilerin festivale katıldığını belirterek, "Bu yıl festivali Karacaağaç Köy Muhtarlığı olarak yaptık. Buca Belediyesi, seçimler yeni olduğu için bütçe oluşmadığından destek veremeyeceğini iletti. Biz de festivalin mutlaka yapılması gerektiğini düşündüğümüz için kendi bütçemizle düzenledik. Festivalde her hafta kurduğumuz, İyi Tarım Köy Pazarımız vardı. Festivalle köyümüzü tanıtmaya çalıştık. El işleri tezgahları, hediyelik eşyalar, oyuncaklar ve yiyecek tezgahlarımız vardı. Sanatçı ve şovmenler sahne aldı. Şovmen arkadaşımız sahnede anons ettiğinde, sadece İzmir değil Türkiye'nin dört bir tarafından gelen ziyaretçilerin olduğunu gördük. İllerin isimleri söylendiğinde misafirlerimiz el kaldırdılar. Bu durum bizi çok mutlu etti. Hepsini çok iyi ağırladık, eğlendirdik" diye konuştu.

KARAAĞAÇ KÖYÜ ISPANAK VE KEKİĞİ İLE ÜNLÜ
Festivalde yabani kekik, adaçayı, dereotu, ebegömeci, nane, kuzukulağı satışı yapan Dürdane Sekmen, "Festival oldukça güzel geçti ancak geçen senelere göre satışlar daha azdı. Ben Karacaağaç'ta yaşıyorum, bu yüzden 5 festivale de her seferinde katıldım. Festival köyümüz için çok faydalı. Köyü bilmeyenler geliyor öğreniyor, köyümüz şenleniyor. Hem ruhsal olarak rahatlıyoruz, enerji depoluyoruz hem de ekonomik yönden rahatlıyoruz" dedi.

Karacağaç'ta yaşayan Rahime Korkmaz, "Karabaş otlarımız var, develiğimiz, arapsaçımız var. Karacaağaç özellikle ıspanak ve kekiği ile ünlüdür. Bugün satışlarımız çok güzeldi. Allah bereket versin. Festival bize renk getiriyor. En çok arapsaçı satışı yaptım" diye konuştu. Doğal ürünlerin satışını yapan Mesude Atagül, "Festival çok güzel gidiyor. Daha öncekiler de çok güzeldi. Çok memnunum. Buralar hareketleniyor daha çok tanıtım oluyor. Müşterilerimiz artıyor. Ben stantta tereyağı, yumurta, baklava satışı yapıyorum. İneklerimiz, tavuklarımız var ürünlerimizin hepsi doğal" diye konuştu.

KATILIMCILARDAN TAM NOT ALDI
Festivali gezmek için İzmir'den gelen Duygu Kurşun, "Tam enginar mevsimi olduğu için bugün enginar, bakla, karabaş otu, şevketibostan satın aldım. Tam Ege otlarını almış oldum. Festival alanının bu kadar kalabalık olacağını hiç hayal etmemiştim. Hava çok güzeldi, Pazar günümüzü böyle değerlendirdik. Eğlenceler çok güzel, müthiş bir kalabalık var bu yüzden festival güzel geçiyor. Her sene mutlaka festivale katılıyorum. Bu yıl çok daha kalabalık olduğunu düşünüyorum" dedi.

Festivale tesadüfen geldiğini belirten Fadime Okaç ise "Çok güzel geçti. Biz tesadüfen festivale geldik ama inanın çok mutlu oldum, çok sevdim, çok eğlendim. Seneyi iple çekiyorum. Ayrancılar'dan Demirciköyü tarafına kahve içmeye çıktık, sonra tesadüfen kalabalığı görünce festivale bakmak istedik. Çocuklarım, torunlarım, komşularım kalabalık bir grup olarak geldik. Şarkılarla eğlencelerle bütün gün dans ettik çok keyifliydi" diye konuştu.(DHA)

 
Başakşehir'de kan kaybı sürüyor!
 
'Orada çok değişik gruplar hazırlık yapmış!'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur’a Genel Başkan Yardımcısı Kaya'dan tebrik ziyareti
CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekilimiz, TBMM Milli Eğitim ...
Selçuk'a kadın eli değdi
Mazbatasını aldığı günden bu yana ilk olarak sağlıklı yaşam için ilçenin ...
Başkan Kılıç'tan esnaflara işbirliği sözü
Yerel seçimlerin ardından süratle göreve başlayan Buca Belediye Başkanı ...
 
Genel Başkan Yardımcısı Kaya'dan İzmir mesaisi
CHP Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım ...
Genel Başkan Yardımcısı Kaya'dan Başkan Gümrükçü'ye ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili ...
Bornova’da Sanayi Siteleri Başkanlar Kurulu kuruluyor
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ilçedeki sanayi sitelerinin ...
 
Karşıyaka’da kültür-sanat zirvesi!
Karşıyaka’yı ‘ortak akıl’ ilkesiyle yönetmek için yola çıkan Belediye ...
Bornova'da tesisleşme hamlesi
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, tebrik ziyaretleri kapsamında ...
Genel Başkan Yardımcısı Kaya'dan Başkan Selvitopu'na tebrik ziyareti
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva