HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Ocak 2015 Cuma - 11:57

‘Berkin Elvan Sokağı’na Kaymakam’dan veto: Yeni bir yere verin!

Narlıdere Belediye Meclisi'nin Yavuz Bingöl Sanat Sokağı ismini Berkin Elvan Sokak olarak değişiklik kararı İlçe Kaymakamı Osman Aslan Canbaba imzasıyla veto edildi.

‘Berkin Elvan Sokağı’na Kaymakam’dan veto: Yeni bir yere verin!

Narlıdere Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında Yavuz Bingöl isminin yer aldığı sokakta 2 AK Parti Meclis üyesinin ret oyuna karşılık 23 oyla isim değişikliği yapmıştı. Sokağın adını Berkin Elvan olarak değiştiren Belediye Meclisi'nin bu kararı Narlıdere Kaymakamlığı tarafından veto edildi. Kaymakam Osman Aslan Canbaba, Yavuz Bingöl isminin siyasal gerekçelerle değiştirildiğini de belirtti.

65 ÜNİVERSİTELİYE BERKİN ELVAN DAVASI!

CHP GRUBU TOPLANDI
Berkin Elvan Sokak isminin Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba tarafından veto edilmesinin ardından Narlıdere Belediye Meclisi CHP Grubu, CHP İlçe Başkanı ve Grup Başkanı Cafer Esen, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile birlikte olağanüstü toplandı. CHP Meclis Grubu yaptığı değerlendirme sonucunda Berkin Elvan isminin aynı sokağa verilmesi ve yeni bir meclis kararı alınarak Kaymakamlığa gönderilmesi konusunda oybirliği ile karar aldı. CHP İlçe Başkanı Cafer Esen ise İlçedeki sivil toplum örgütleri ile bir toplantı yaparak durumu değerlendireceğini açıkladı. Bu arada hukuk yollarına da başvurulacağı kaydedildi.



ASIL SİYASİ KARAR KAYMAKAM'IN
Belediye Başkanı Abdül Batur, uzun süredir ilçede Kaymakamlık icraatlarının halkın kararlarının aksi yönünde geliştirildiğine işaret etti. Binlerce yoksul öğrencinin üniversiteye hazırlık eğitimi aldığı kursların engellendiğine işaret eden Batur, şunları söyledi:  "16 yıldır binlerce karar aldık ve hiçbiri veto edilmedi. Halkın Meclisi'nin aldığı bir kararın veto edilmesi olağan bir teamül değildir. Kaymakamlık kararı dikkatlice incelendiğinde asıl siyasi kararın bu veto olduğu rahatlıkla anlaşılabilir. AKP İlçe Başkanlığı'nın birkaç gün öncesindeki basın toplantısındaki açıklamaları aynen bu karar içerisinde yer aldığı dikkat çekmektedir. "  Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Grubu'nun aldığı kararın arkasında olduğunu ve aynı ismin verilmesi önerisinin önümüzdeki Meclis'e yeniden getirilerek oylanacağını belirtti, "Bizler kararımızın arkasındayız. Meclis üyelerimiz yaptığı toplantıda kararda ısrar etme konusunda oybirliği ile karar aldı" diye konuştu.  

Kaymakam'ın veto yazısı
 
Kaymakam Osman Aslan Canbaba imzalı veto yazısında şu gerekçeler yer aldı:

NARLIDERE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA
İlgi yazınız ekinde 05.01.2015 tarih ve 2015/1 sayılı meclis kararında İlçemiz Ilıca Mahallesi Yavuz Bingöl Sanat Sokağı isminin Berkin Elvan Sokak Olarak değiştirilmesi ile ilgili 5393 sayılı Belediye Kanununun 81.Maddesi “Cadde, sokak, meydan, park, tesis ve benzerlerine ad verilmesi ve belediyeyi tanıtıcı amblem, flama ve benzerlerinin tespitine ilişkin kararlarda; belediye meclisinin üye tam sayısının salt çoğunluğu, bunların değiştirilmesine ilişkin kararlarda ise meclis üye tam sayısının içte iki çoğunluğunun kararı aranır. Bu kararlar mülki idare amirinin onayı ile yürürlüğe girer” hüküm yer almaktadır.
Berkin Elvan isminin İlçemizde bir alana verilmesi,  Kaymakamlığımızca da uygun görülen bir işlemdir; fakat siyasal gerçeklerle Yavuz Bingöl Sanat Sokağının isminin değiştirilmesi yerine Berkin Elvan isminin yeni açılacak olan bir yere veya yeni yapılacak bir meydana verilmesi daha uygun olacaktır. Örneğin Beyaz Vadi yerine, Berkin Elvan Vadisi gibi.
Bu kapsamda siyasal gerçeklerle isimler üzerinde rastgele oynanması yanlış olur, Belediye Meclisimizin isim seçerken kalıcı isimler seçmesi vatandaşın yer bulması açısından da önem arz etmekte olduğundan, ilgili Meclis Kararındaki isim değişikliği uygun görülmemiştir.
Gereğini rica ederim.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erkan sahin 16 Ocak 2015 Cuma 21:56

25yil sonra ne o sokak kalacak nede tabelasi...... yasasin AVM ler

Yorumu oyla      15      6  
m.y. 16 Ocak 2015 Cuma 19:47

cumhurbaşkanı bugünkü knuşmasında da israil yönetiminin öldürdüğü filistinli çocuklardan bahsetmiş, iyide sizin polisinizin öldürdüğü 14 yaşındaki berkin elvan çocuk değil mi? yoksa filistinli değil diyemi kendi çocucuğunu dışlıyor ve adına bile tahammül edemiyorsunuz. sn. kaymakAM

Yorumu oyla      21      8  
Sürgün Vatan 16 Ocak 2015 Cuma 14:45

Kaymakamın Berkin Elvan Sokak vetosu ile ilgili Ben tepkimi e-posta yolu ile dile getirdim. Sizler de medeni tepkinizi bu yolla dile getirebilirsiniz. . Narlıdere kaymakamlığı posta adresi. [email protected]

Yorumu oyla      23      10  
Mustafa Y 16 Ocak 2015 Cuma 13:08

sn. kaymakan sen devletin atanmış memurusun,yerel meclisin kararı oy çokluğu ile, halkın iradesine saygı duy. siyasi kaygılarla ve tutumla düşmanca davranıyorsun.15 yaşında öldürülen bir çocuğun ismine bile tahammülünüz yok.

Yorumu oyla      29      11  
Kazım EMİR 16 Ocak 2015 Cuma 12:16

narlıderenin padişahının olduğunu bilmiyorduk

Yorumu oyla      33      11  
T.C. Erol DURUKAN 16 Ocak 2015 Cuma 12:16

NE O BAY KAYMAKAM NEDEN RAHATSIZ OLDUN? DİYE SORARLAR ADAMA.

Yorumu oyla      31      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de bir ilk: Buca’da AB dönemi!
Buca Belediye Meclisi, yaşam kalitesinin yükseltilmesinin hedeflendiği ...
Konak Nazım Hikmet’i tiyatro ve şiirlerle andı
Konak Belediyesi, Türk ve dünya şiirinin usta kalemi Nazım Hikmet Ran’ı, ...
‘Sakin Şehir’ Seferikart’la Türkiye’nin zirvesinde!
12. eTürkiye (eTR) Ödülleri" TBMM’de gerçekleştirilen törenle sahiplerini ...
 
Selçuk’ta dönemlik projeler 9 ayda faaliyete geçti
Selçuk Belediyesi’nde başkanlık koltuğunu devralan Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, ...
Çiğli'den çevre sağlığı için büyük adım
Çiğli Belediyesi, çevre ve toplum sağlığını ilgilendiren konularda Ege ...
Karşıyaka'nın Avrupa gururu: 12 yıldızdan biri
Katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde sürdürdüğü çalışmaları Avrupa ...
 
Başkan Batur'dan Beyaz Vadi teftişi
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur “Beyaz Vadi” projesi çalışmalarını ...
Dikili'nin Nazım sevgisi bir başka
Türk ve dünya şiirinin ulu çınarı Nazım Hikmet, doğumunun 113. yılında, ...
Ve Torbalı’da ders Osmanlıca!
Torbalı Belediyesince açılan Osmanlıca kursuna gösterilen yoğun ilgi üzerine ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva