HABERLER>GÜNCEL
20 Şubat 2022 Pazar - 09:42

Başkan Yetişkin isyan etti: Sığacık İzmir’in çöplüğü değil!

Çeşme’nin özel turizm projesi ilan edilmesi nedeniyle kendine yeni yer arayışına giren iki balık çiftliğinin Sığacık Körfezi’ne taşınmak için yaptığı başvuruya bakanlığın ön onay vermesine isyan eden Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin "Sığacık Körfez’i İzmir’in çöplüğü değil" dedi. Başkan Yetişkin, ÇED kararının çıkması durumunda dava açacaklarını da dile getirdi. Balık çiftliklerinin halkın katılım toplantısı ise 10 Mart tarihinde yapılacak.

Başkan Yetişkin isyan etti: Sığacık İzmir’in çöplüğü değil!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ –  Balık çiftliklerine karşı yapılan eylemlerle pek çok kez gündeme gelen Seferihisar ve Urla sınırındaki Sığacık Körfezi’ne yenilerinin eklenmesi gündemde. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı son olarak iki balık çiftliği şirketinin yapmış olduğu başvuru üzerine ‘çevresel etki değerlendirme’ sürecinin başladığını duyurdu.

‘DAVA AÇACAĞIZ’
Sığacık Körfezi’ne açılmak istenen iki yeni balık çiftliği ile ilgili Egedesonsöz’e açıklamada bulunan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, denizlerin temizliği konusunda çok hassas olduklarını belirterek, “Denizlerimizin kirletilmesine izin vermeyeceğiz. Denize çiftlik değil mavi yakışır. Elimizden gelen yasal yollardan ne yapmamız gerekirse yapacağız, ÇED kararı çıktığında dava açacağız. Hali hazırda devam eden davalarımız var. Bu balık çiftlikleri alınan kararlardan dolayı mağdur olabilir ama bunun yeri bizim denizlerimiz olamaz. Bakanlığın iki projeye izin vermesi bakanlığın insiyatifidir ama balık çiftlikleri ile defalarca dava kazandık ve Seferihisar'ın korunması için elimizden geleni yaptık. O bölgeler turizm bölgesi ve buna rağmen o bölgeye ruhsat verilip yeni balık çiftliklerinin oraya taşınmasına, 'Yaptık oldu' anlayışına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Sığacık Körfezi İzmir’in çöplüğü değildir” dedi.

‘DENİZİMİZ YARINA MİRASIMIZ’

Bakanlığa ve balık çiftliği şirketlerine çağrıda bulunan Başkan Yetişkin şunları söyledi:

 “Gelsinler denizlerimizi görsünler, bu koylarda böyle bir faaliyetin yapılamayacağını, bu bölgenin ne kadar güzel olduğunu anlasınlar. Seferihisar'la Urla arasındaki bu koylar tamamen yelken ve yat projelerine açık; olta ve kıyı balıkçılığının olduğu bir bölge. Gezi turlarının yapıldığı bir bölge... Ankara’dan oturup da harita üzerinden ‘biz bunu buraya verelim, bu şekilde yapalım’ demekle olmaz. Gelip mutlaka burada yerinde görmeleri lazım ÇED raporlarını düzenleyenlerle beraber gezmemiz lazım. Yarına bırakacağımız bir mirasımız varsa eğer ki bizim mirasımız da bu denizlerimizdir.”

BALIK ÇİFTLİKLERİNİN KUŞATMASI ALTINDA!

Hali hazırda Çeşme Mersin Körfezi’nde balık yetiştiriciliği yapan Mehmet Süha Tümay sahibi olduğu  Ada Tarım ve Deniz Ürünleri ile Mustafa Reha Tümay’ın sahibi olduğu Martılar Tarım ve Deniz Ürünleri isimli şirketler, Cumhurbaşkanı kararıyla ilan edilen ‘Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ sınırları içerisinde kalınca yer arayışı içine girdiler ve gözlerini balık çiftliklerinin kuşatması altında olan Sığacık Körfezi’ne çevirdiler.

Seferihisar ve Urla arasındaki 9 numaralı su ürünleri potansiyel sahasında hali hazırda Özsu ve Başaranlar, Maviden ve Gümüşdoğa isimli şirketlere ait 7 tane balık çiftliği bulunuyor. İki şirkete de onay verilmesi halinde balık çiftliklerinin sayısı 9’a ve yıllık üretim kapasiteleri ise 17 bin 500 tona çıkacak. Projelerin halkın katılım toplantıları ise 10 Mart tarihinde yapılacakken nerede gerçekleşeceği ise ilerleyen günlerde açıklanacak. 

 
CHP’li Bayır, AK Partili vekillere seslendi: Taksiye binin, pazara gidin!
 
CHP’li Bakan ‘İklim Şurası’na seslendi: Yapılan her şura kakofoni!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ'nin kritik ismi İzmir'de öldü!
İzmir'de yakalanan ve FETÖ içinde 'kadim abi, irşatçı' olarak nitelendirilen, ...
Antik kente GES hançeri!
Çevre, Şehre ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kyme Antik Kenti 3. derece ...
Mehmet KARABEL yazdı... Milletine 400.000 kelimelik hesap pusulası!
Mehmet KARABEL yazdı... Milletine 400.000 kelimelik hesap pusulası!
 
Türk jetleri Karadeniz'de uçtu
Ukrayna geriliminin tırmandığı bir dönemde Türk jetleri Karadeniz üzerinde ...
Ekmek almaya giderken köpekler saldırdı
Tokat'ın Sulusaray ilçesinde sokak köpeğinin saldırarak burnundan ve dudağından ...
Minibüs geri giderken görme engelli bireyi ezdi
Ordu’nun Altınordu ilçesinde geri manevra yapan minibüsün altında kalan ...
 
Depremde ölen ikizler anısına çikolata atölyesi düzenlendi
İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde hayatını kaybeden 15 yaşındaki ...
Ayvalık'ta taksi şoförüydü... İzmir'de ölü bulundu!
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, duraktan aracıyla birlikte ayrılan taksi ...
Silahlı saldırıya uğrayan gazeteci hayatını kaybetti
Kocaeli İzmit'te, yerel internet haber sitesinin sahibi Güngör Arslan, ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva