HABERLER>DÜNYADAN
25 Aralık 2016 Pazar - 11:56

92 kişiyi taşıyan Rus uçağı düştü!

Rusya'da 92 kişiyi taşıyan askeri uçak düştü. Düşen Rus uçağının Noel için Suriye'nin Lazkiye kentine gittiği belirtildi. Uçağın enkazı Soçi sahiline yakın bir alanda bulundu. Arama kurtarma ekipleri bölgeye ulaştı. Uçakta Kızıl Ordu Korosu'ndan 65 kişi bulunuyordu.

92 kişiyi taşıyan Rus uçağı düştü!

Rusya'nın Karadeniz kıyısında bulunan Soçi kentinden Suriye'nin b şehrine giden Rusya Savunma Bakanlığı'na ait uçak Karadeniz'e düştü.
8'i mürettebat, 92 kişinin yer aldığı uçağın enkazı Soçi sahiline bir buçuk kilometre uzaklıktaki alanda 50 metre derinlikte bulundu.

Moskova'dan havalanan Tu-154 tipi uçağın Soçi'de yakıt ikmali yaptıktan sonra Suriye'ye gitmesi planlanıyordu. Uçak, Rusya'nın Suriye'deki Himeymim üssünde yeni yıl konseri vermek için giden koro üyelerini taşıyordu.

"KURTULAN OLMADI"
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Karadeniz'de düşen Tu-154 tipi Rus uçağında bulunan 92 kişiden sağ kurtulan olmadığını duyurdu. 

Moskova'da gazetecilere açıklama yapan Konaşenkov, Savunma Bakanlığına ait Tu-154 tipi uçağın saat 05.25'te Soçi'deki Adler havalimanından havalandıktan sonra 05.27'de radardan kaybolduğunu söyledi.

"4 KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI"
Arama kurtarma çalışmalarına dört gemi, dört helikopter, bir uçak ile bir insansız hava aracının katıldığını ifade eden Konaşenkov, Tu-154'ün parçalarının Soçi kıyılarında Karadeniz'in 70 metre derinliklerinde tespit edildiğini belirtti. 

Konaşenkov, 4 kişinin cesedine ulaşıldığı bilgisini paylaştı.



PUTİN BİLGİLENDİRİLDİ
Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e kazaya dair gelişmelerle ve kurtarma operasyonuyla ilgili düzenli olarak bilgi verdiğini ifade etti. Putin kazayla ilgili araştırma komisyonu kurulmasını istedi. 



65 KIZIL ORDU KOROSU ÜYESİ BULUNUYORDU
Rusya Savunma Bakanlığı uçaktaki yolcuların listesini açıkladı. Listeye göre uçakta bulunana yolcuların çoğunluğu Kızıl Ordu Korosu üyelerinden oluşuyor. Uçakta dünyanın en ünlü korolarından biri olan Kızıl Ordu Korosu'ndan 65 kişi bulunuyordu.
Geriye galan 28 kişiyi ise sekiz mürettebat, dokuz medya temsilcisi, sekizi asker 10 Rus hükümeti görevlisi, ve bir de uluslararası yardım kuruluşu olan Fair Aid'in üyesi bulunuyordu. 
93 kişi arasında 'Doktor Liza' adıyla bilinen, Ukrayna ve Suriye'de sivillere yönelik yardımlarıyla tanınan doktor Elizaveta Glinka, Kızıl Ordu Korosu Sanat Yönetmeni Aleksandr Halilov ve Savunma Bakanlığı Kültür Dairesi Başkanı Anton Gubankov da var.

2010 yılında Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynzki Katyn Katliamı'nın 70. yıldönümü için Varşova'dan Rusya'nın Smolensk şehrine gidirken kendisini ve eşini taşıyan Tu-154 tipi uçağın düşmesi nedeniyle hayatını kaybetmişti. Kazada toplamda 97 kişi ölmüştü 

39 KEZ DÜŞTÜ
Üç jet motorlu Tupolev 154 uçağı 1960'ların ortasında tasarlandı. Uçağın en önemli özelliği ise Tu-154'ler 1968 yılından beri 39 kere düştü. 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN TAZİYE MESAJI
Başbakan Binali Yıldırım'ın, Rus uçağının Karadeniz üzerinde düşmesi sebebiyle Rusya Federasyonu Başbakanı Dimitri Medvedev'e doğrudan bir taziye mesajı gönderdiği bildirildi. 

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Tupolev Tu-154 tipi bir uçağın bugün Soçi kentinden 92 kişiyle havalandıktan sonra düşmesi üzerine, Rus mevkidaşı Medvedev'e doğrudan bir taziye mesajı gönderdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, hayatını kaybedenler için hükumetin taziye ve dayanışma mesajını ilettiği kaydedildi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da , Rus askeri nakliye uçağının düşmesi nedeniyle Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya taziyelerini iletti.

 

 
İGC'den 'dayanışma' buluşması
 
Bergamalı çocuklar Keloğlan’ı izledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz'de korkunç 2016 bilançosu: 5 bin kişi...
2016 yılı içerisinde Akdeniz’de hayatını kaybeden sığınmacıların sayısı ...
91 kişiyi taşıyan Rus askeri uçağı düştü
Rusya'da 91 kişiyi taşıyan askeri uçak düştü. Düşen Rus uçağının Noel ...
McCain'den Obama'ya sert Halep eleştirisi
Cumhuriyetçilerin önde gelen isimlerinden Arizona Senatörü John McCain, ...
 
İsrail'den BM'ye ilişki durdurma resti!
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ...
Bir haftada 3.ölüm: Bu kez NATO denetçisi...
Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov ve Rusya Dışişleri Bakanlığı ...
Obama 619 milyar dolarlık savunma bütçesini onayladı
ABD Başkanı Barack Obama'nın, Savunma Bakanlığının (Pentagon) 619 milyar ...
 
Otobüs nehre düştü: 14 ölü
Malezya'nın Johor eyaletinde bir yolcu otobüsünün nehre düşmesi sonucu ...
BM Güvenlik Konseyi'nden tarihi İsrail kararı
BM Güvenlik Konseyi'nde İsrail'in işgali altındaki Filistin topraklarında ...
Putin'den 2 kritik Türkiye mesajı!
Putin, “Rus uçağını düşürme emrinin arkasında Türk liderliğinin olduğu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva