HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
7 Şubat 2021 Pazar - 16:47

90 ağaç başka bir alana taşınarak kesilmekten kurtuldu

İZMİR Bornova’da hayata geçirilmesi planlanan 'Bornova Allways 1000 Evler Projesi' inşaat sahasında kalan farlı türlerdeki yaklaşık 90 ağaç kesilmeden başka bir bölgeye taşındı.

90 ağaç başka bir alana taşınarak kesilmekten kurtuldu

Yeni Bornova Kent Merkezi Bölgesi’nde Ci Group'un yeni projesi hızla devam ediyor. Çok yakında hayata geçirilmesi planlanan ‘Bornova Allways 1000 Evler Projesi’ için inşaat alanında bulunan ağaçlar, kesilmeden başka bir alana taşındı. Projede bugüne değin aralarında palmiye, hurma, nar, ceviz, narenciye, erik ve zeytin gibi çeşitli türlerin bulunduğu 90 ağaç farklı yere nakledildi. Böylelikle ağaçların kesilmesinin önüne geçildiği kaydedildi.

Ci Group Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Aktaş, “Yeni Bornova projemizin inşaat sahasındaki ağaçları, özel araçlarla taşıdık. Ağaçları, doğaya verdiğimiz önemden dolayı kökleriyle birlikte naklettik" dedi. Doğanın korunması için ‘doğa dostu projeler’ üretmeye devam edeceklerini belirten Aktaş, “Yeni projemizin inşaat sahasında bulunan yarım asırlık ağaçları kesmeye içimiz el vermedi. Naklettiğimiz başka bir alanda ağaçlar, yaşamaya devam ediyor. Bizim için doğayla iç içe olmak çok önemli" ifadelerini kullandı.

'70-90 YILLIK AĞAÇLARI KURTARDIK'
Aktaş, inşaat sahası içinde taşınamayacak tüm ağaçların korunması için çaba gösterdiklerini dile getirerek, "Hepsi en az 70-90 yıllık çok güzel ağaçlar. Burayı aldığımız andan itibaren hiçbir şekilde kesmeyi düşünmedik. Ağaçları nasıl kurtaracağımız düşündük. Sonunda  ağaçları köküyle birlikte başka bir yere transfer yaparak yaşatan firmayı bulduk. Bu uygulamayla kesimin önüne geçiyoruz. Yaşadığımız doğayı hep birlikte koruyalım" dedi.

‘YABANCI YATIRIMCILARIN İLGİSİNİ ÇEKİYOR’
Doğa dostu projeler ile İzmir’in değerine; değer katmak istediklerini belirten Cihan Aktaş, "Biz, ülkemizin en büyük inşaat grubu olmayı hedefliyoruz. Bu amaca her yıl, daha çok yaklaşan Ci Group yeni projeleri, artık sadece İzmirlilerin değil tüm Türkiye'nin ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. 2 ay içinde lansman satışları başlayacak. Buna rağmen müşterilerimize bu aşamada projenin yüzde 25’ini şimdiden sattık. Projemiz, İzmir Körfezi’nin tam ortasındaki bir noktada. Şehrin, tüm ilçelerine eşit uzaklıkta. Çevre yoluna yakınlığı projemizi değerli yapan bir özellik" diye konuştu.

‘YENİ CAZİBE MERKEZİ OLACAK’
Proje ile ilgili bilgi veren Aktaş, "Artık gündelik hayatımızda, hepimiz zamanı iyi kullanmakla ilgili, kaygı taşıyoruz. Yoğun iş programımıza, trafikte yitirilen saatler, bitmeyen toplantılar, uzak mesafeler ekleniyor. Bu nedenle bazen gündelik hayatta tıkanıyoruz. Zamanı doğru yönetmek hepimiz için çok önemli. Zamanı doğru yönettiğimizde hem ailemiz ve çevremiz hem iş hayatımız için çok daha önemli güzellikler üretebiliyoruz. İzmirliler adına değer verdiğimiz her şeyin bir arada bulabileceği bir proje gerçekleştirmek istedik. Burada hem doğa dostu hem de zamanı iyi kullanmamızı sağlayacak projeyi hayata geçirmek istedik.  Böylelikle, İzmir’e yeni soluk kazandıracak, yeni cazibe merkezi olacak, 'Bornova 1000 evler projesi’ ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

4 FONKSİYON BİR ARADA
Ci Group’un hayata geçireceği yeni projesinde; konut, ofis, alışveriş ve yeme içme alanlarının yanı sıra doğa da önemli yer tutuyor. Yaklaşık 1 milyar lira değerindeki yatırımda 4 farklı fonksiyonun aynı anda hayata geçirileceği bildirildi. Temel olarak konut, ofis, cadde mağazaları ve doğa şeklinde bir yatırım ortaya çıkacak. Proje, 'Yeni Bornova'ya Yeni Yaşam Alanı' sloganıyla öne çıkıyor. (DHA)

 
İzmir Barosu 'çıplak arama' iddiası için harekete geçti!
 
Sular çekilince kokutan görüntü ortaya çıktı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş’te TOKİ planı yeniden davalık!
İzmir’in Ödemiş ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılmak ...
Cumhurbaşkanlığı ilan etti: İşte son sınır!
Balçova Termal Turizm Merkezi ile İzmir İnciraltı Termal Turizm Merkezi'nin ...
Kentsel dönüşümde KDV oranı düşürüldü
Riskli yapılara yönelik dönüşüm projeleri çerçevesinde taşınmaz maliklerine ...
 
İzmir’in imar planlarına Bakanlık vizesi!
AK Parti İzmir milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
Bakanlık onayladı: Bayraklı'da yıkımın yaşandığı alana yeni plan!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir depreminde yıkılan Bayraklı’daki Karagül ...
Karşıyaka'da kentsel dönüşüm için kritik viraj: Planlar askıya çıktı
İzmir'in konut anlamında en gözde ilçeleri arasında yer alan Karşıyaka'da, ...
 
Milli Emlak, İzmir'de yine satışta!
İzmir'in Torbalı ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve İzmir Çevre ve ...
TCMB açıkladı: Konut Fiyat Endeksi kasımda yüzde 1,5 arttı
Konut Fiyat Endeksi, 2020'nin kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5, ...
Zorunlu deprem sigortasında azami teminat artırıldı
Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile zorunlu deprem sigortasında uygulanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva