HABERLER>GÜNCEL
13 Kasım 2022 Pazar - 13:34

82 kişiyi dolandırmışlardı... Mağdurlardan uzlaşma çağrısı!

İzmir'de Torbalı ilçesinde, 3 yıl önce 82 kişiden topladıkları 100 milyon liranın üzerindeki altınla ortadan kaybolan ve yakalandıktan sonra haklarında 'her bir mağdur için 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan kuyumcu Osman K. (62) ile oğlu Barış K.'nın (38) yargılanmasına devam edilirken; şikayetçilerin avukatı Başak Atalay, en azından mağduriyetin giderilmesi için baba-oğulla uzlaşmak istediklerini söyledi.

82 kişiyi dolandırmışlardı... Mağdurlardan uzlaşma çağrısı!

Tepeköy Mahallesi 1. Hürriyet Caddesi'nde 30 yıldır kuyumcu dükkanı işleten Osman K. ile oğlu Barış K., iddiaya göre, yüksek kazanç sağlama vaadiyle vatandaşın elindeki altını topladı. 2019 yılı rakamlarıyla 82 kişiden toplam 100 milyon liranın üzerinde altın toplayan baba-oğul, dükkanı kapatıp ilçeden kaçtı. Dükkanı kapalı gören, Osman K. ve oğluna da ulaşamayan vatandaşlar, mağdur oldukların belirtip, şikayetçi oldu. Torbalı Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Polis tarafından yakalanan Osman K. ile oğlu Barış K., 05 Nisan 2019 tarihinde tutuklandı. Baba -oğul, aynı yıl 13 Mayıs'ta tutuksuz yargılanmaz üzere serbest bırakıldı.

Osman K. ile oğlu Barış K. hakkında 'Serbest meslek sahibi kişilerin dolandırıcılığı suçlamasıyla' 82 mağdurun her biri için 10'ar yıl olmak üzere hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz sanıklar baba- oğulun yargılanması sürerken; bazı mağdurlar, kapatılan kuyumcu önünde bir araya gelerek tepkilerini dile getirdi. Mağdurlardan Fadime Özlü, "Evim güvenli olmadığı içim 2017 yılında 37 adet Cumhuriyet altınımı bu kuyumcuya verdim. Bankada saklı tutacaktım ama son anda bu kuyumcu bana ulaşarak 2 katı faiz vereceğini söyledi. Ben de altınlarımı kendilerine verdim. 2 hafta sonra da kaçtı. 82 mağdur var, daha hiçbiri geri ödeme alamadı. Yuvaları yıkılan arkadaşlarımız var. Devlet büyüklerimizden mağduriyetimizin giderilmesi için yardım istiyoruz" dedi. Kalabalık daha sonra sessizce dağıldı.

'UZLAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ'
Şikayetçilerin avukatı Başak Atalay ise, "Baba ve oğul uzun yıllardır Torbalı'da kuyumculuk yapıyor. Bu nedenle çevreye güven tahsis ediyor. Kuyumcu baba-oğul, piyasanın biraz altında fiyatla altın satıyor. Böylece kendilerine çektikleri müşterilere, altınlarını yastık altı yerine çalınmaması için kendi kasalarında saklayabileceklerini söyleyip, ikna ediyor. Sonrasında çeşitli gerekçelerle altını vermiyor. Bazıları altınını alıp, bankaya yatırmak istiyor. Ancak, bankadan daha fazla kazanç verebilecekleri ancak varlıklarına dokunmamalarını söyleyip yine kandırıyorlar. Bu kişiler ayrıca gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteriyor. Müştekilerden bazıları ev alacağını söylemiş. Bunlara, uygun fiyata ev satabileceklerini söylüyorlar. Altını hesaplayıp, ev için gerekli kısmı senet yapıyorlar. Yine kandırıyorlar. 2009 yılına göre, 100 milyon liranın üzerinde bir dolandırıcılık olayı söz konusu. Biz, bu kişilerle uzlaşmaya çalışıyoruz. En azından müştekilerin mağduriyeti giderilebilsin" dedi.

Son dönemde benzer birçok dolandırıcılık olayıyla karşılaştıklarını belirten Avukat Başak Atalay, "İnsanlarımız az parayla çok kazanmaya çalışıyor. Böyle durumlara itibar etmeyin. İlk başta böyle kar marjları verilir, sonra kandırılırsınız" diyerek uyardı. (DHA)

 
Silahlı-bıçaklı kavga: 1 ölü, 5 yaralı
 
Toprak Razgatlıoğlu, Endonezya'da 3'te 3 yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Silahlı-bıçaklı kavga: 1 ölü, 5 yaralı
Eskişehir'de Tepebaşı ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan bıçaklı, silahlı ...
POMEM için geri sayım! Alınacak polis sayısı netleşti
Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) 13 ...
Korkunç kaza... TIR devrildi: 2 ölü
Bursa'nın Gemlik ilçesinde bariyerlere çarparak yan yatan TIR'ın şoförü ...
 
Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG hedefleri vuruldu
Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı bölgesine saldırı hazırlığı yapan ...
Tarihi iş merkezi arazisi kiralandı... Bedeli 22 milyon TL!
İzmir'in Konak ilçesinde kısmi yapılaşmaya açılacağı belirtilen 120 yıllık ...
Çevre katilleri parmak izinden tespit edilecek
Isparta Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, umuma açık alanları kirleten kişiler ...
 
Uyuşturucu operasyonu: Metamfetamin ele geçirildi
Bursa'da polisin dron destekli düzenlediği operasyonda kamyonetinde 20 ...
Villaya zehir baskını: Hint keneviri ele geçirildi
Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde jandarmanın 2 katlı villaya düzenlediği ...
İspanya, Türkiye'ye 'Patriot desteği'ni sürdürecek
Türkiye'nin hava savunmasına katkı için gönderilen Patriot füze savunma ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva