HABERLER>POLİTİKA
3 Mart 2023 Cuma - 10:04

6'lı Masa'ya veda mesajı... Yavaş ve İmamoğlu'na 'adaylık' çağrısı!

6'lı masanın 12. toplantısı sonrası ortak aday konusunda uzlaşıldığı ve ismin 6 Mart'ta açıklanacağı duyuruldu. Toplantı sonrası CHP ve İYİ Parti cephesinde görüşme trafikleri sürerken İYİ Parti lideri Meral Akşener'in de katıldığı Genel İdare Kurulu toplantısı sona erdi. Akşener toplantı sonrası açıklamasında, "İYİ Parti dayatmaya mecbur bırakılmış, tercihe zorlanmıştır. Elbette buna boyun eğmeyecektir” dedi.

6 lı Masa ya veda mesajı... Yavaş ve İmamoğlu na  adaylık  çağrısı!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel İdare Kurulu üyeleriyle bir araya geldiği toplantının ardından basın toplantısı düzenledi. Akşener, gelinen noktada, İYİ Parti'nin bir kıskaca alındığını ve dayatmaya mecbur bırakıldığını ancak buna boyun eğmeyeceklerini söyledi. Dün gerçekleştirilen 6’lı masa toplantısında 5 siyasi partinin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını dile getirdiğini kaydeden Akşener, "Biz de İYİ Parti olarak 3 yılı aşkın bir süredir sokaklarda, dükkanlarda ve meydanlarda, sıklıkla duyduğumuz; milletimizin yoğun bir teveccüh gösterdiğine hemen her yerde şahit olduğumuz ve yapılan tüm kamuoyu araştırmalarında da uzun süredir Sayın Erdoğan’a karşı açık ara kazandığını gördüğümüz 2 ismin adaylığı konusunda görüşümüzü beyan ettik. Bu 2 isim; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Sayın Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Sayın Ekrem İmamoğlu’ydu" dedi.

'ŞAHSİ HIRSLAR TÜRKİYE'YE TERCİH EDİLMİŞTİR'
Aday belirleme sürecinin sağlıklı yönetilmesi için her siyasi partinin ayrı ayrı belirleyeceği araştırma şirketlerinin yapacağı çalışmalar ışığında ortak cumhurbaşkanı adayının, veriye dayalı, rasyonel ve objektif usul ile belirlenmesini de önerdiklerini belirten Akşener "Ancak maalesef bu görüş ve önerilerimiz, masadaki paydaşlar tarafından kesin bir biçimde reddedildi. Yani milletimizin haklı beklentilerini, masanın kararlarına yansıtma çabamız reddedildi ve 6'lı masanın son toplantısında tırnak içi bir anlayışa varıldı. Bu vesileyle anlamış olduk ki şahsi hırslar, Türkiye’ye tercih edilmiştir. Anlamış olduk ki kişisel ajandalar uğruna, mübah sayılan kuyruklu yalanlar milletin kazandığı bir büyük hakikate tercih edilmiştir. Anlamış olduk ki yenilgi yenilgi büyüyen küçük hesaplar, 85 milyonun kazandığı kutlu bir zafere tercih edilmiştir" diye konuştu. 

'NOTER MASASINA DÖNÜŞMÜŞTÜR'
İYİ Parti olarak ‘Önce memleket' demekten asla vazgeçmediklerini, bir kez bile millete vermiş oldukları sözden dönmediklerini kaydeden Akşener, "Yeri geldi, parti çıkarlarımızı göz ardı edip, milletimiz için fedakarlık ettik. Bıkmadan, usanmadan, vazgeçmeden konuştuk, anlattık, dinlettik, gösterdik. Ancak ne yazık ki olmadı. Üzülerek söylüyorum ki geldiğimiz son noktada dün itibarıyla 6’lı masa artık millet iradesini, kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Milletin ortak iyiliği için iyi niyetlerle oturduğumuz 6'lı masa, artık potansiyel adayların tartışıldığı bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmıştır. Tek bir adayın tasdiki için çalışan, bir noter masasına dönüşmüştür. Biz bu noter masasında olmayacağız" dedi. 

YAVAŞ VE İMAMOĞLU’NA ÇAĞRI
Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da çağrıda bulunarak, "Değerli başkanlarım; siz bu milletin iradesiyle seçildiniz. Üzerinize atılan tüm iftiralardan alnınızın akıyla çıktınız. Görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Milletimizi enkazın altında bile yalnız bırakmadınız. Ne mutlu size ki milletimiz gayretlerinizi gördü, yanınızda durdu. Milletimiz, samimiyetinizi anladı, başının üstünde taşıdı. Milletimiz, sizleri sevdi, bağrına bastı ve bugün de çok kritik bir kırılmanın eşiğinde, sizi göreve çağırıyor. Tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi bugün de vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı tehlike altındayken, kurumlarımız yıpratılıp, içleri boşaltılırken, devletimizin itibarı her gün yok edilirken, saray hükumeti üzerine düşen sorumluluğu yerine getiremeyip, milletimizi yokluğa mahkum ederken, 100 yıl önce olduğu gibi bugün de milletimiz istiklalini yine kendi azim ve kararına bağlamıştır. Size de ateşten bir gömlek giymeyi vazife kılmıştır" diye konuştu.

Akşener, artık bir seçim yapılması gerektiğini söyleyerek, "Ya ışıl ışıl bir güneşin altında dimdik duracağız ya da uzayan gölgelerde kaybolacağız ya şanlı bir mücadelede milyonlarla yürüyeceğiz ya da trajik bir hikayede figüranlık yapacağız. Ez cümle; ya tarih yazacağız ya da tarih olacağız" dedi. 

 
Şubat ayı enflasyon rakamları açıklandı
 
Enflasyon açıklandı... İzmir’de suya bir zam daha!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serdar 4 Mart 2023 Cumartesi 00:34

Akşeneri destekliyoruz İzmirliler olarak, tek başına iktidar olabilir iyi parti

Yorumu oyla      3      6  
burak 3 Mart 2023 Cuma 20:04

satışın kralını yaptın ama kendi kaybettin Akşener. 2 ay kala mı dank etti kafana. Bu saatten sonra bahsettiğin adaylarla dikiş tutmaz. İyi partinin potansiyeli nedir ki bu şovlara giriştin. Sağ zihniyet millet kamuflajıyla mahvetti ülkeyi..

Yorumu oyla      6      5  
ATATÜRKÇÜ 3 Mart 2023 Cuma 19:28

SAYIN ERDOĞANI İLK TURDA KAZANACAĞI İÇİN ŞİMDİDEN TEBRİK EDİYORUZ..% 55 İLE RAHAT KAZANIR...5 Lİ MASA HDP İLE YİNE 6 LI MASA OLACAK OLSA BİLE...

Yorumu oyla      4      5  
Bülent Işık 3 Mart 2023 Cuma 18:49

Aylarca daha önce AKP nin 2015 haziran seçimlerinden sonra muhalefet ile yaptığı oyalama amaçlı iştikşafi görüşmeleri gibi diğer 5 lideri oyalamış.

Yorumu oyla      2      3  
Niye Soyer değil? 3 Mart 2023 Cuma 18:46

Mansur Yavaş'ın ne özelliği var da Yavaş ismi ön plana çıkartılıyor? HDP'nin açık açık oy vermeyiz dediği bir kişi neden aday yapılsın? Neden Soyer değil de Yavaş? Belediye hizmeti yarıştırırsak Soyer her türlü "tokatlar"

Yorumu oyla      5      6  
şeraFettin ZEYREK 3 Mart 2023 Cuma 18:31

Bunlara neden olan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu"dur. ÇIKIP GENEL BAŞKANIMIZ DURURKEN BİZ ADAY DEĞİLİZ diyemediler. ATIN BUNLARI DA chp"den.

Yorumu oyla      7      3  
Ağam 3 Mart 2023 Cuma 18:21

tarihe karıştın

Yorumu oyla      5      4  
Partili 3 Mart 2023 Cuma 18:15

Baştan başa yanlış düğme iliklendi,emanet milletvekilleri verildi,sağdan belediye başkanları ithalat edildi maalesef bu dizinin seneryosu böyle yazıldı birileri tarafından şimdi the end,loading...

Yorumu oyla      4      3  
selçuklu 3 Mart 2023 Cuma 17:42

kadın haklı madem ki 1 oyun bile cok önemi var imamoğlu ve yavaş butun anketlerde yuzde 60 üzeri oy alırken yuzde 45 alan kılıçtaroğlunda diretmek neyın kafası kaldıki çok isteyen saadet gelecek ve devanın muhafazakar secmeni kılıçtar oğluna 1 tane oy vermez bunu sız bılmıyormusunuz chp liler

Yorumu oyla      4      7  
alo 3 Mart 2023 Cuma 17:18

niye senin partinde adam yokmu da başka partinin içine el uzatıyorsun

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Son sayılar açıklandı... Hangi il kaç vekil çıkaracak?
Yüksek Seçim Kurulu, illerin milletvekili sayılarını açıkladı. Resmi Gazete'de ...
Türkiye'den ABD'nin terörizm raporuna tepki
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, ABD’yi müttefiklik ...
İYİ Parti'de alarm: 81 ilin başkanı Ankara'ya!
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayını pazartesi günü açıklamaya karar ...
 
Kılıçdaroğlu, SOL Parti ve TİP'le bir araya geliyor
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, SOL Parti ve Türkiye İşçi Partisi ile bir araya gelecek.
6'lı Masa toplantısında neler yaşandı?
T24 yazarı Murat Sabuncu, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda dün bir ...
Altılı Masa ortak adayda uzlaştı!
Altılı Masa'nın pazartesi günü yeniden toplanacağı bildirildi. Ortak adayda ...
 
Kahramanmaraş'ta kalıcı konutların inşasına başlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut ...
TBMM'de deprem komisyonu kuruluyor
TBMM Genel Kurulu'nda, Kahramanmaraş merkezli depremlerin sonuçlarının ...
Şentop, Özbek mevkidaşı ile görüştü
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Özbekistan Yasama Meclisi Başkanı Nurdincan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva