HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
13 Kasım 2022 Pazar - 08:56

540’lık dönüşüm mahkemelik!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın askıya çıkardığı Karabağlar’daki 540 hektarlık dönüşüm alanlarının planlarını yargıya taşıma kararı aldı.

540’lık dönüşüm mahkemelik!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Bakanlar Kurulu kararı ile 2012 yılında riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan İzmir’in Karabağlar ilçesinin Cennetçeşme ve Limontepe semtlerindeki 16 mahalleyi kapsayan 540 hektarlık alanın yeni imar planları geçtiğimiz haftalarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından askıya çıkarılmıştı.

Askıya çıkan planlarla birlikte ilk defa Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erdem, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı, Şerafettin ve Devrim Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan 540 hektarlık “riskli alan”ın yaklaşık 151 hektarlık kısmına ilişkin İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıya çıkarılmış oldu.

DOKUZUNCU KEZ YAYIMLANDI
Yine askıya çıkan planlarla birlikte ve daha önce Karabağlar Mahalleler Birliği, Şehir Plancıları Odası ve Karabağlar Belediyesi tarafından yargıya taşınarak sekiz kez iptal ettirilen ve 1. etap olarak bilinen 101.40 hektarlık kısmına ilişkin olarak hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına da dokuzuncu kez yayımlanmış oldu.

İLK DEFA ASKIYA ÇIKARILDI
Öte yandan ise yine 540 hektarlık riskli alan içerisinde yer alan ve 2. etap olarak bilinen 73,4 hektarlık alanın Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erdem ve Umut mahalleri ile 3. 4. ve 5. etaplara ilişkin ise 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı yayımlanmış oldu. 2. etap olarak bilinen alanın imar planları ise iki kez mahkeme tarafından iptal edildi. Yeni askıya çıkan planlarla birlikte ilk defa 540 hektarlık alanın tamamına ilişkin planlar yayımlanmış oldu.

Bölge halkının yaptığı itirazlardan sonra TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi de planları yargıya taşıma kararı aldı. Planların şehircilik ilkelerine ve kamu yararı ilkelerine aykırı olduğunu ileri sürecek Oda planların iptalini isteyecek. Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin dava açması bekleniyor.

Oda tarafından alınan kararlar şu şekilde:

- İzmir İli, Karabağlar İlçesi sınırları içerisinde bulunan toplam 540 hektarlık Riskli Alanın içinde yer alan ve İmar Planları İzmir 6. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen 74,34 hektarlık alana (2. Etap) ve toplam yaklaşık 316 ha alan olan 3. 4. ve 5. Etaplara ilişkin müellifi tarafından hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planına dava açılmasına,

- İzmir İli, Karabağlar İlçesi, Cennetçeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erdem, Umut, Gazi, Özgür, Yüzbaşı, Şerafettin ve Devrim Mahalleleri sınırları içerisinde yer alan 540 ha’lık “riskli alan”ın yaklaşık 151 ha kısmında müellifi tarafından hazırlanan İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı Değişikliği ile, 101.40 Ha’lık kısmına (1. Etap) ilişkin olarak hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına dava açılmasına

 
JED'den EİB'e yenilenebilir enerji desteği!
 
Araç sahipleri dikkat! Akaryakıta indirim geliyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ağam 13 Kasım 2022 Pazar 21:55

bu odalar yüzünden gecekondu halk rahat uyuyamıyor doğalgazsız yaşamaya çalışıyor.Allah rahat gün göstermesin bunlara.Sözde halk ıdüşününen bu burjuvazi takımına.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'3,2 milyon konutun dönüşümünü tamamladık'
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Şu ana kadar ...
İlçe nüfusu gibi... İzmir’deki TOKİ projelerine başvuru sağanağı!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ tarafından başlatılan ...
TOKİ'de 12 il için kura takvimi!
TOKİ kura çekimi, sosyal konut başvurusunda bulunan birçok kişinin gündeminde ...
 
Orta gelirliye konut projesi yolda!
TOKİ'nin sosyal konut projesinde kuralar heyecanla beklenirken sıra simdi ...
Bakan Kurum'dan 100 bin konutluk proje müjdesi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sırada orta ...
Sosyal konut başvuruları için son gün!
İlk Evim İlk İş Yerim Projesi'nde konut başvurusu yapabilmek için bugün ...
 
TOKİ başvurularında son gün yarın!
İlk Evim İlk İş Yerim Projesi'nde konut başvurusu yapabilmek için yarın ...
Gayrimenkul alırken bu risklere dikkat!
hukukauygun.com kurucusu Av. Faik Çalışan, gayrimenkulle ilgili bilgilere ...
TOKİ'den İzmir raporu: 2245'i tamamlandı!
İzmir depreminde evleri yıkılan ve ağır hasar gören vatandaşlar için TOKİ ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva