HABERLER>POLİTİKA
30 Ocak 2024 Salı - 15:48

3 kadın aday için ‘Özel’ mesajlar!

Meclis grup toplantısında İzmir’in Karabağlar Adayı Emine Helil İnay Kınay, Konak Adayı Nilüfer Mutlu Çınar ve Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Behice Yıldız İşçimenler Ünsal hakkında özel parantez açan CHP Lideri Özgür Özel “Bu partide kadınların ve gençlerin önünü açacağız, bu partiyi Atatürk’ün istediği gibi kadın ve gençlerin partisi yapacağız” ifadelerini kullandı.

3 kadın aday için ‘Özel’ mesajlar!

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel partisinin grup toplantısında ‘İzmirli’ adaylara dair önemli mesajlar verdi. 

30 ilçe belediye başkan adaylarının 9 tanesinin kadın ve 14 tanesinin genç olduğunu vurgulayan CHP Lideri Özel, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’la ilgili özel açıklamalarda bulundu.

DAHA ÇOK KADIN VE GENÇ GÖRECEKSİNİZ
Özel “Değişim diyordunuz, ne oldu?’ diyenlere ‘Dün ilan edilen İzmir listesine bakın’ diyorum. Değişim orada! Dün İzmir’de CHP tam 30 belediye başkan adayı açıkladı. Adaylarımızın yaş ortalaması 46, 9 tanesi kadın, 12’si 40 yaş altında. Bundan sonraki süreçte de daha çok kadın ve gencin olduğu listeleri göreceksiniz. CHP tarihi boyunca İzmir’de 6 tane kadın belediye başkanı var. Listelerimizde 9’da 9 istiyoruz. Ama öyle kıyıda, köşedeki küçük ilçelere kadın aday koymadık. İzmir’in en büyük ilçelerine, Konak’a, Karabağlar’a, Karşıyaka’ya, Çeşme’ye, Foça’ya, Karaburun’a Menemen’e, Selçuk’a ve Kınık’a kadın koyduk” dedi. 

Özel “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Karşıyaka’da 5 yıl görev yapan, tecrübeli, vizyoner, önemli, dürüst, çalışkan bir arkadaşımız… Cemil Tugay’ı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 30 arkadaşımızın takım kaptanı olarak görevlendirdik, kendisine başarılar dilerim” diye konuştu. 

Özel, Karabağlar Adayı Emine Helil İnay Kınay, Konak Adayı Nilüfer Mutlu Çınar ve Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Behice Yıldız İşçimenler Ünsal ilgili parantez açtı. 

KENTE KARŞI SUÇLARA DİRENDİ
Özel “Her birini ayrı ayrı saymak isterim ancak bazı adaylardan bahsetmek isterim. Örneğin Karabağlar için aday gösterdiğimiz Emine Helil İnay Kınay Çevre Mühendisleri Odası’nın İzmir Şube Başkanlığını yürütmüş, çevre mücadelesinde önemli görevler üstlenmiş, Sao Paolo gemisinin denizlerimizi kirletmesine izin vermemiş, hem İzmir’de hem de Türkiye’nin dört bir yanındaki çevre mücadelesine katılmış, kente karşı suçlara direnmiş bir arkadaşımız… “ ifadelerini kullandı.

Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu’ya da dair de konuşan Özel “Bunun yanında yine Konak’ta yüksek mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu arkadaşımızın bu kentte bir tarih yazacağına inanıyoruz. Yine çok genç yaşında bir kadın arkadaşımız…” dedi. 

Özel, Karşıyaka adayı İşçimenler'le ilgili de “Benim Karşıyakalılara bir borcum vardı. 1994’ten beri, 30 yıldır, Karşıyada’da doğmuş Karşıyaka’da büyümüş bir belediye başkan adayı olmuyordu. ‘Karşıyakalı istiyoruz’ diyorlardı. Karşıyaka Behice Yıldız İşçimenler Ünsal’ı aday gösterdik. İşçimenler ailesi Karşıyaka’da Levantenlerin yaşadığı dönemdeki 2 yerli ailesinden bir tanesi. Büyük Dedesi Karşıyakaspor’un kurucu başkanı. Dedesi en uzun süre görev yapmış ikinci başkan. Babası Karşıyaka Başkanı, kendisi Karşıyaka’da basketbol oynamış ve diğer dallarda bir spor yapmış bir sporcu. Ve İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin seçilmiş ilk kadın yöneticisi… İzmir’deki eğitim, teknoloji vakıflarının başında Karşıyaka’ya Karşıyakalı genç bir kadını aday gösterdik. Karşıyaka’yı O’na, O’nu da Karşıyaka’ya emanet ettik” diye konuştu.

İzmir’in aday profilini çizen CHP Lideri Özel “38 yaşındaki Çağatay Güç Aliağa’ya, 40 yaşındaki Onur Yiğit’i Balçova’ya, 39 yaşındaki İrfan Önal’ı Bayraklı’ya, 35 yaşındaki Ömer Eşki Bornova’ya, 32 Uygar Yıldırım Çiğli’yi, 38 yaşındaki İlkay Çiçek Menderes’e, 33 yaşındaki Erman Uzun Narlıdere’ye hizmete edecek” mesajını verirken, sözlerini, “Bir dahaki sefere listenin başına oturan İzmir’e kadın büyükşehir belediye başkanı ararsa önünde aslan gibi 9  seçenek var, genç büyükşehir belediye başkanı ararsa 14 tane aslan gibi seçenek var. Bu partide kadınların ve gençlerin önünü açacağız, bu partiyi Atatürk’ün istediği gibi kadın ve gençlerin partisi yapacağız” ifadelerini kullandı.

 
5 terör şüphelisi yakalandı!
 
PFDK, 7 kulübe para cezası verdi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ay Şekerim 31 Ocak 2024 Çarşamba 07:57

Maşallah Konak adayınız çok genç. Acaba Alsancak ve Göztepe dışında Konak İlçemizin semtlerini bilir mi? Kendi aklından başka bu dünyada başka akıl var mı? Parti de kaç kişi tanıyor? Konak hazır ol. Zor günler seni bekliyor:)

Yorumu oyla      9      3  
Figen 31 Ocak 2024 Çarşamba 00:14

Çok güzel değişim yaptın tecrübesiz insanları koydun ilçelere İzmir kayıp alyın tepside sundun Akp ye izmiri kaybedecek chp izmir de yaxık ettin İzmir''e evet değişiklik yaptın chp değişecek İzmir de bu aday larla

Yorumu oyla      9      3  
Hamamcı 30 Ocak 2024 Salı 21:12

Hamamda her türkü söyleyenin sesi Kahtalı Mıcının sesi gibi çıkar beş sene sonra görürüz geçen dönem atanan 24 belediye başkanın 21 tanesi değişti çok başarısız oldukları için mi? Daha torpilli belediye başkanları olduğu için değiştirildi halkı enayi yerine koymayın...

Yorumu oyla      9      1  
karabaglar halkı 30 Ocak 2024 Salı 16:48

ALLAH AŞKINA VALLA KONU ADAY DEGİL AMA BU İLÇE BAŞKANLIGI O KADAR ADAY VARKEN .KARABAGLARI KAYBETMEK İÇİN Mİ CALIŞŞIYOR

Yorumu oyla      10      4  
Gürkan 30 Ocak 2024 Salı 16:41

Abdul Batur öncesi Sema Pektaş vardı; çivi çakmadan gitmişti. Sonra Batur geldi, Gültepe, plan dedi ve gitti. Şimdi de bu kişiler. Oy verecek miyim, tabi ki de hayır. Boş laflarla bu işler olmuyor.

Yorumu oyla      11      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Montrö'yü harfiyen uygulamayı sürdüreceğiz'
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Karadeniz'de Rusya-Ukrayna savaşı ile tırmanan ...
Özgür Özel’den DEM Parti açıklaması!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarı ekonomi ...
CHP İzmir'in seçim sloganı belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi’nden 31 Mart seçimleri için İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
Yerel seçim mesajı: Kararsızları ikna edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi'ni açıkladı. "Türkiye ...
Hacer Foggo'dan aday gösterilmemesine 'sitemkar' mesaj: Beni CHP'ye sığdıramadınız!
Yerel seçimler için CHP'den Konak Belediye Başkan aday adayı olan ve Karaburun’dan ...
Başkan Oran’dan kritik açıklama: Bağımsız aday mı olacak?
CHP Çeşme Örgütü’nde ilçe başkanlığı yapan, 5 yıldır Belediye Başkanlığı ...
 
15 günlük İzmir kampını anlattı: Listenin tamamını ben çalıştım!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İzmir adaylarına ilişkin yaptığı ...
AK Parti'den açıklama: Atalay'ın vekilliği düşüyor!
AK Parti Grupbaşkanvekili ve Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta, "Can ...
‘Gitar çalan başkan lazım’ demişti… İkizi ortaya çıktı!
CHP’nin Çiğli Beleidye Başkan adayı Uygar Yıldırım’ın sosyal medyada yaptığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva