HABERLER>GÜNCEL
15 Kasım 2022 Salı - 23:27

25 bıçak darbeli cinayette yeni gelişme

Antalya'da, çatıdan atlayarak intihar ettiği iddia edilen Suat Sırım'ın vücudunda 25 bıçak darbesi tespit edilince tutuklanan ardından rapor doğrultusunda serbest kalan eşi T.S. ile kayınbiraderi A.T. hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Savcı, atılı suçları işlediğine dair bulguya rastlanmadığı gerekçesiyle tutuksuz sanıkların beraatini talep etti

25 bıçak darbeli cinayette yeni gelişme

Antalya'da, vücudunda 25 bıçak darbesi tespit edilen Suat Sırım'ın ölümüyle ilgili tutuklanan daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan eşi T.S. ile kayınbiraderi A.T. hakkında savcı beraat talep etti.

Olay, geçen yıl 17 Kasım'da, Muratpaşa ilçesi Deniz Mahallesi 129 Sokak'ta meydana geldi. Birinin 5 katlı apartmanın çatısından atladığı ihbarı üzerine adrese gelen polis ve sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, güvenlik görevlisi Suat Sırım'ın hayatını kaybettiği belirlendi.

25 BIÇAK DARBESİ TESPİT EDİLDİ

Kayıtlara "yüksekten atlamak suretiyle intihar" olarak geçen ölümün ardından Sırım'ın cansız bedeni, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Yapılan ilk muayenesinde, Sırım'ın vücudunda; boyun sol yanda 6, göğüs sol yanda 19 olmak üzere 25 kesici alet yarası bulunduğu saptandı. Olay yeri inceleme ekiplerinin araştırmasında, Sırım'ın atladığı çatıda kanlı ekmek bıçağı, cebinde de 'Bana bir şey olursa kendinize iyi bakın' yazılı not bulundu.

EŞİ VE KAYINBİRADERİ GÖZALTINA ALINDI

Olay sırasında Suat Sırım'ın yanında bulunduğu belirtilen eşi T.S. ile kayınbiraderi A.T., gözaltına alındı. 2 kardeş, "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun "Kişinin vücudunda tespit edilen kesici delici alet yaralarının tamamının kendisi tarafından oluşturulmasının mümkün olduğu ve sonrasında yüksekten atlayarak intihar etmiş olduğunun kabulü gerektiği" yönündeki raporun ardından T.S. ile A.T., takipsizlik kararı verilerek, serbest bırakıldı.

YENİ RAPOR TALEP EDİLDİ

Şüphelilerin serbest bırakılmasına Suat Sırım'ın annesi, kız kardeşi ve avukatları itiraz etti. Dosya, yeni rapor alınması için İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'na gönderildi. Savcılık, bıçak darbelerinin olduğu bölgelerin, meydana getirdiği yaralamanın niteliği itibarıyla maktul tarafından kendi kendine yapılabilir nitelikte olup olmadığının saptanmasını istedi.

Öte yandan savcılık, bıçak darbesinden sonra maktulün yanına gelen kayınbiraderi ile bir süre konuşması ve ardından eşinin gelmesi üzerine aniden hareketlenerek kendisini aşağı atması yönündeki iddianın da irdelenmesini talep etti.

İSTANBUL ADLI TIP KURUMU'NDAN YENİ RAPOR

İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'ndan gelen raporda; maktulün el parmaklarında savunma kesiklerinin tanımlandığı, bu kesiklerin kendisi tarafından veya başkası tarafından oluşturulmuş olabileceği belirtilerek, "Olayın adli tahkikat ile aydınlatılmasının uygun olacağı oy birliği ile mütalaa olunur" denildi.

Yeni raporun ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlandı. İddianamede Suat Sırım'ın eşi T.S. ile kayınbiraderi A.T.'nin 'kasten öldürme' suçundan yargılanması istendi.

"KUZUMUN KANI YERDE KALMASIN"

Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan T.S. ve ağabeyi A.T. ile Suat Sırım'ın annesi, kız kardeşleri, şikâyetçi ve taraf avukatları hazır bulundu. Suat Sırım'ın annesi Naile Sırım, "Kuzumun kanı yerde kalmasın. Adalet istiyorum" dedi.

"SANIKLAR YALAN SÖYLÜYOR"

Kardeş Yasemin Sırım ise, "Ağabeyimin mezarında rahat yatmasını istiyorum. Sanıkların cezalandırılmasını talep ediyorum" diye konuştu. Diğer kardeş Yüksel Sırım da "Sanıklar yalan söylüyor. Bunun peşini bırakmayacağız. Adalet istiyorum" dedi.

"BİZİM HİÇBİR SUÇUMUZ YOK"

Sanık T.S., kendisine ve ağabeyine yönelik suçlamaları reddederek, "Bizim hiçbir suçumuz, günahımız yoktur" diye konuştu. Sanık A.T. ise, "Bütün şahısların iftira ve kumpaslarını onlara iade ediyorum. Biz masumuz" dedi.

Ardından cumhuriyet savcısı, 68 sayfalık mütalaasını açıkladı. Savcı, "kasten öldürme" suçundan yargılanan T.S. ve A.T.'nin atılı suçları işlediğine yönelik bulguya rastlanılmadığı gerekçesiyle sanıkların beraatini talep etti.

"MÜTALAAYI KABUL ETMİYORUM"

Mütalaaya karşı görüşleri sorulan anne Sırım, "Mütalaayı kabul etmiyorum. Biz 2 yıldır neyin savaşını veriyoruz" diye konuştu. Kardeş Yasemin Sırım da "Adli tıp raporları ve başka deliller ile çelişkili tüm ifadeleri delil. Bunları nasıl gözden kaçırırsınız? Araştırın" dedi. Diğer kardeş Yüksel Sırım ise "Bir insan 25 kere kendini nasıl bıçaklar? Mütalaayı kabul etmiyorum. İnşallah doğru karar verirsiniz" diye konuştu.

Taraf avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için duruşma ertelendi.

 
Kestikleri ağaç üzerlerine yuvarlandı: 1 ölü
 
Meclis'te bütçe görüşmeleri sürüyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kestikleri ağaç üzerlerine yuvarlandı: 1 ölü
Rize'nin Çayeli ilçesinde, yamaçtan yuvarlanan tomruğun altında kalan ...
MHP'li başkanın Taksim bombacısı ile görüştüğü iddia edilmişti... Valilikten açıklama!
Şırnak Valiliği’nden, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyı düzenleyen ...
Bozdağ: Hiç kimse yargıya emir veremez
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Adalet bakanının yargıya emir verme yetkisi ...
 
Bombalı paylaşım yapan kadın tutuklandı
Eskişehir'de sosyal medya hesabından Eskişehir haritasının üzerinde sayaçlı ...
MİT operasyonla getirmişti... 15 yıl hapsi istendi!
MİT Başkanlığının operasyonuyla Özbekistan'dan getirilen FETÖ sanığı Gürbüz ...
İZBAN’da arıza... Yolcular raylara indi!
İZMİR Banliyö Sistemi'ndeki (İZBAN) arıza sebebiyle seferlerde gecikme ...
 
İzmir'deki iş kazasında can kaybı!
Bakioğlu Holding’e ait Bareks Plastik fabrikasında çalışan bir işçinin ...
Terör saldırısında yaralananlarla ilgili son durum!
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Taksim İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında ...
Ceza yazılmasına kızdı... Aracını denize attı!
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde kaçak midye avcısı 35 bin lira ceza kesilmesine ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva