HABERLER>GÜNCEL
27 Nisan 2016 Çarşamba - 07:15

13 IŞİD’li öldürüldü, büyük operasyon başlıyor!

Suriye tarafındaki Duvaybik'te dün Fırtına obüsleriyle vurulması çöken IŞİD'e ait binada 13 IŞİD'li terörist ölürken, 7 IŞİD'li terörist yaralandı. Binanın en alt katında bulunan 150 kadar Katyuşa roketinin de kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

13 IŞİD’li öldürüldü, büyük operasyon başlıyor!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye sınır hattında konuşlu topçu birliği dün IŞİD’i fırtına obüsleriyle vurmuştu. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, insansız hava araçları Halep’in kuzeyinde sınıra 12 kilometre, Kilis’e 26 kilometre uzaklıktaki Uvaybik’te iki füze rampası tespit etti. Fırtına obüsleriyle yapılan atışlarda iki füze rampası imha edildi. Türk topçu birliğinin atışları sonucu aynı bölgede IŞİD’e ait üç katlı bir bina da yerle bir edildi.

DHA'nın geçtiği son habere göre Suriye tarafındaki Duvaybik'te dün Fırtına obüsleriyle vurulması çöken IŞİD'e ait binada 13 IŞİD'li terörist ölürken, 7 IŞİD'li terörist yaralandı. Binanın en alt katında bulunan 150 kadar Katyuşa roketinin de kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

BÜYÜK OPERASYON BAŞLIYOR
Öte yandan Suriye’deki IŞİD bölgesinden Kilis’e atılan roket mermilerinin ardından örgüte menzil operasyonu başlatılıyor.

Yeni Şafak'ın haberine göre Türkiye, Kilis'e atılan roket mermilerinin ardından terör örgütü IŞİD'le mücadelede yeni bir dönemi başlatıyor. Türkiye'nin, IŞİD'le mücadelede ABD ve Almanya başta olmak üzere uluslararası koalisyon ülkeleriyle vardığı mutabakatın ayrıntıları yeni dönemin yok haritasını da ortaya çıkardı. Buna göre, ilk aşamada Azez'in doğusundan Cerablus'a uzanan 8 kilometrelik bir alanda IŞİD'e karşı temizlik operasyonu başlatılacak.

SÜPÜRME HAREKATI
Türkiye sınırından Suriye içlerine uzanan 18 kilometre derinliğinde bir alan acilen terör örgütü unsurlarından arındırılacak. Başlatılacak operasyonla birlikte IŞİD, sınırlarımızdan süpürülecek. Koalisyon uçaklarının hava desteğiyle yürütülecek operasyon kapsamında Türkiye, operasyona sınırdaki obüs, tank ve havan topları ile katkı verecek. Olası tehditlere karşı operasyonel birlikler de hazır bekletilecek. IŞİD'i süpürme operasyonuna özel eğitimli muhalif unsurlar da karadan katılacak. Uluslararası koalisyon, bu hattın uzun vadede korumasını üstlenecek.

ACİL ÖNLEM İHTİYACI
Koalisyon ülkeleriyle yapılan mutabakat, Türkiye topraklarına düşen roket mermilerine karşı acil önlem ihtiyacı üzerine gündeme geldi. Koalisyon ülkeleri ile yapılan görüşmelerde, “Kilis'in Halep'in kuzeyindeki alandan, hareketli pikaplar üzerinden atılan Katyuşa mermileri ile vurulduğu" bilgisi aktarıldı. Azez'in doğusundan Cerablus'a uzanan 8 kilometrelik bir alanda IŞİD'e karşı temizlik operasyonu başlatılacak.

HAREKETLİ HEDEFLERE KARŞI ÖNLEM
Görüşmelerde “IŞİD'in son saldırılarında doğrudan Türkiye'nin yerleşim alanlarını hedef aldığı, roketlerin yanlışlıkla düşmediği" de vurgulandı.

IŞİD'in hareketli hedeflerinin obüs ve tank gibi sabit hedeflere karşı etkili araçlarla vurulamadığı aktarılan görüşmelerde, Rusya'nın bölgede yarattığı tehdit dolayısıyla da daha etkin mücadele yürütülemediği belirtildi. Koalisyon ülkeleriyle mutabakat konusu alanın büyüklüğü de bu doğrultuda saptandı. IŞİD'den temizlenecek alanın büyüklüğü, Katyuşa roketlerinin etkili menzili olan 17-18 kilometre aralığı olarak belirlendi.

ABD'den füze desteği
Türkiye - Suriye sınırına ABD'nin çok namlulu füze sistemi HIMARS'ın yerleştirilmesi konusunda Washington'la anlaşmaya varıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, füze bataryalarının Mayıs ayında Türkiye'ye gelmiş olacağını açıkladı. HIMARS füzeleri, uzun vadede Mare-Münbiç hattından Türkiye sınırına kadar olan bölgenin IŞİD'den tamamen temizlenmesi görevini üstlenecek. Halen sınıra 30 ila 40 km. mesafedeki Münbiç bölgesini Fırtına obüsleri görebiliyor. Ancak obüslerin bu menziline karşı ABD'nin 90 km. menzilli füzelerinin daha etkili olacağı belirtiliyor.

IŞİD karşıtı koalisyonun ABD'li komutanlarından General Peter Gersten de, HIMARS için çalışmaların sürdüğünü, sistemin “harika" olduğunu söyledi. Gersten, “Menzili tam olarak erişmesini istediğimiz yere kadar ve bizim hava unsurlarımızla birleşmiş halde çalışacak." ifadesini kullandı. (dha)

 
Rusya'dan Türkiye mesajı: Yakın gelecekte...
 
Alsancak esnafından teşekkür pankartı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Şerif’ tweet attı: Reza Zarrab bugün…
İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab, yargılanmak üzere, bugün New York’ta ...
Bakanlık açıkladı: Türkiye neden karanlıkta kaldı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada ...
İstanbul'da gece kulübüne silahlı saldırı
Nişantaşı'nda bir gece kulübünün önünde tabanca ile ateş eden şüpheliler 4 kişiyi yaraladı.
 
Alsancak’ta Meclis Başkanı protestosu gerginliği: 11 gözaltı
İzmir’de, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili açıklamalarını ...
İzmir’de dehşet! Minibüs çöp kamyonuna çarptı: 2 ölü
İzmir’in Karabağlar İlçesi'nde minibüs, yol kenarındaki konteynırda bulunan ...
'Laiklik' tartışmasına Erdoğan'dan ilk yorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan, laiklik tartışmalarına ilişkin, "Meclis Başkanımız, ...
 
Alsancak'ta Meclis Başkanı protestosu
İzmir'de, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın ...
Meclis Başkanı'ndan yeni 'laiklik' açıklaması
Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın dün söylediği 'Laiklik yeni anayasada ...
Karaman'daki o öğretmene ikinci dava!
Karaman'da 10 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 508 yıl 3 ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva