HABERLER>POLİTİKA
21 Eylül 2015 Pazartesi - 12:36

1 Kasım’ın merak edilen sorusu: Kuşu bu kez sandığa gidecek mi?

Yeni yasayla köye dönüşen Kuşu’da 2011 yılından sonra yapılan hiçbir seçimde sandığa gitmeyen bölge halkının gözü Danıştay’da… Merakla beklenen sandık sorusunun cevabını yeni muhtar Feridun Aktay verdi.

1 Kasım’ın merak edilen sorusu: Kuşu bu kez sandığa gidecek mi?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Kütahya’nın Simav İlçesi’nde bulunan ve 1952 yılında belde statüsü kazanan Kuşu, 2011’de nüfusu 2 binin altına düştüğü için muhtarlığa dönüştü.
 
Bunun üzerine uygulamaya tepki gösteren belde halkı, Kadılar, Yeni Mahalle, Dere ve Kaya mahallelerinde kurulan seçim sandıklarına gitmeyerek boykot kararı aldı.
 
Kuşu’da 2014 yılındaki 30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimi ile 2015’deki 7 Haziran genel seçimlerinde sandıklardan tek bir oy bile çıkmazken bölge halkının 1 Kasım’daki erken seçimde göstereceği refleks şimdiden merak konusu oldu.


 
Yerel seçimde, ‘Muhtar değil belediye başkanı seçmek istiyoruz’ diyerek bin 448 Kuşulu’nun oy kullanmama kararı olması sonrasında hükümet yetkililerinin devreye girmesiyle muhtar olarak atanan Kuşu Ortaokulu Müdürü Feridun Aktay Egedesonsöz’e konuştu.
 
BİN SENE DE GEÇSE SANDIĞA GİTMEYECEĞİZ
Aktay, konuşmasında davanın istedikleri şekilde sonuçlanması halinde sandığa gideceklerini aksi taktirde bin sene de geçse kimsenin oy kullanmayacağını ifade etti. Aktay, eylemin Kuşu köy Olmasın Platformu’nun organize ettiği bir durum olduğunu söylerken, “ Bizim yargı sürecimiz var. Bu sonuçlanıncaya kadar oy kullanılması söz konusu değil durumu vatandaşlarımızda var. Bu oturmuş bir durum. Danıştay’daki dava istediğimiz şekilde açıklanırsa Kasım’da seçime gidilir. Yok açıklanmazsa seçime gidilecek bir durumu yok gibi görünüyor. Vatandaşlar 100 sene de olsa bin sene de olsa sandığa gitmeyeceğiz diyorlar” dedi.
 
HİÇE SAYILMIŞLIK VAR
Aktay kimsenin kendilerine yol göstermediğini belirtirken, “Önceden burada 4 muhtar bir belediye başkanı vardı. Şimdi hepsi benim üzerimde. Bir de okul müdürüyüm ben. Bu şartlarda gidiyoruz ama nasıl gidiyor kimse bilmiyor. İşin kötüsü 4 seçim geçti kimse gelip, ‘Derdiniz nedir?’ diye sormadı. Hiçe sayılmışlık var. İnsanın ağırına da o gidiyor. ‘Siz yanlış yapıyorsunuz bunu böyle yapmayın’ diyen de yok ‘doğru yapıyorsunuz devam edin’ diyen de yok. Bu durum da vatandaşın zoruna gidiyor” diye konuştu. 
 


YAPTIĞIMIZ ŞIMARIKLIK DEĞİL
Yapılan hareketin şımarıklıkla alakası olmadığını belirten Aktay, davalarında yüzde yüz haklı olarak gördüklerini belirtti. Aktay, “Şımarıklık olsun diye seçimlere gitmeme diye bir şey yok. Yüzde yüz haklı olduğumuz bir dava var. İki belde birleşerek iki bini geçiyor bunlar belde kalıyor. Biz o tarihte birleşmeden iki binin üzerindeyiz köy kalıyoruz. Bundan dolayı kabullenmiyoruz. Biz kazanacağımıza yüzde yüz inanıyoruz. Biz de sabırsızlıkla oy kullanmayı bekliyoruz. Biz istemez miyiz vatandaşlık görevimizi yerine getirelim, bizi yönetecek insanları seçelim?” ifadelerini kullandı.

 
Özel Kalem Müdürü açıkladı: Erdoğan 4 Ekim’de…
 
Başkan’dan o öneriye yanıt: Ancak 2019’dan sonra
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nurullah 23 Eylül 2015 Çarşamba 00:02

evet devletle hukumet ayri ayri seyler ama biz ak parti oncesinide iyi biliyoruz ak parti bu karari yanliz basina almayip da; olmayan niye karsi ciktigini bilmeyen?muhalefete mi soracak ?

Yorumu oyla      11      5  
Tevfik AKTUĞLU 21 Eylül 2015 Pazartesi 16:08

Ülke parti devleti gibi yönetildiği için, arkadaşlar hükümetle devleti birbirine karıştırmışlar. AKP'nin tek başına aldığı karardan ötürü kapatılan belediyenin faturası neden muhalefete kesiliyor? Karadeniz fıkrası gibi! Sıkıysa, 'Bu karardan dönülene kadar AKP'ye oy yok' deyin.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özel Kalem Müdürü açıkladı: Erdoğan 4 Ekim’de…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fransa'nın Strasbourg kentinde ...
O 2 isim 'dışarıda' kaldı: AK Parti'de İzmir'i kim koordine edecek?
Seçim çalışmalarına başlayan AK Parti İzmir Teşkilatı’nda adaylar açıklanmadan ...
Flaş! AK Parti’de seçim startı: Davutoğlu ne mesaj verdi?
AK Parti, 1 Kasım seçimleri için seçim startını bugün Ankara Arena'daki ...
 
Kılıçdaroğlu oy oranını açıkladı, AK Parti’ye çattı!
CHP Kılıçdaroğlu anketlerin oy oranlarını yüzde 29 olarak gösterdiğini söyledi.
CHP’de o isim Kılıçdaroğlu’nun kıramadı, geri döndü
CHP'de aday listesine alınmayan ve genel başkan yardımcılığından istifa ...
İçişleri Bakanı'nın HDP'li bakandan 'Demirtaş isteği'
Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca, HDP'nin Cizre yürüyüşü öncesi, ...
 
HDP’den İzmir’e Kars’tan transfer: Parolası barış!
HDP Kars eski Milletvekili Mülkiye Birtane'yi İzmir 1'inci bölge 2'nci ...
AK Parti’de ‘Kaya’ azmi: Sahaya indi!
İzmir’de iki dönem talip olduğu Torbalı Belediye Başkanlığı'nı kazanamayan, ...
Erdoğan: 1 Kasım’da 500 tane yerli ve milli vekil gönderin!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilen "Milyonlarca ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Kestirmedi, çünkü!'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva