HABERLER>SPOR
27 Temmuz 2021 Salı - 16:08

1,5 milyon TL’lik ‘telif hakkı’ istedi… Göztepe davalık oldu!

Göztepe Spor Kulübü'nün Medya Sorumlu Yardımcısı olarak görev yaparken 2019'da sözleşmesi feshedilen Anıl Elçi, sarı kırmızılı kulüp için hazırladığı 50 filmin, kendisinden izinsiz çeşitli mecralarda kullanılması üzerine Youtube'a şikayet etti. Youtube, filmleri kaldırdı. Film yapımcısı Elçi, telif hakkı olarak Göztepe'den 1,5 milyon lira istediğini açıkladı.

1,5 milyon TL’lik ‘telif hakkı’ istedi… Göztepe davalık oldu!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - 2014-2019 yılları arasında Göztepe'de Medya Sorumlusu Yardımcısı olarak görev yapan film yapımcısı Anıl Elçi, sarı kırmızılı kulüp için çektiği filmlerin, kendisinden izinsiz olarak çeşitli mecralarda parçalanarak kullanıldığını iddia etti. Anıl Elçi, telif hakları kendisinde olan videoların kaldırılması için Youtube'a başvurusu sonrası haklı bulundu ve tüm videolar Youtube'tan kaldırıldı. Elçi, avukatları aracılığıyla Göztepe'nin yanı sıra çeşitli kurumlar hakkında dava açacağını, telif hakkı olarak kulüpten 1,5 milyon lira talep ettiğini bildirdi.

HAK ETTİĞİM PARAYI ALMADIĞIM GİBİ SÖZLEŞMEMİ BİTİRDİLER
Söz konusu videoların yanı sıra bir de kulüp için logo hazırladığını hatırlatan Anıl Elçi, videoların parçalanarak, Puma Türkiye, Misli.com, Rönesans Holding ve Konak Belediyesi tarafından da kullanıldığını öne sürdü. Elçi, bu kurumların da telif haklarını ve mali haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açmaya hazırlanıyor. Elçi'nin avukatlarının bu konuda hazırlık içinde olduğu öğrenildi. Kendisine ulaştığımız film yapımcısı Anıl Elçi, yaşadığı süreci Egedesonsöz'e anlattı:

"2014'ten itibaren Göztepe'de çalışmaya başladım. 96. yıl tanıtım videosunu çekelim, dediler çektim. Sözleşme yapalım dediler ve 2019'un 7. ayına kadar çalıştım. Bu süreçte çok komik paralar aldık. Fanatik Göztepe taraftarıyım. Bu kulübün altyapısında formasını da giydim. Profesyonel işim, film yapımcılığı. Ben kulübüme her türlü katkıyı koydum ama Başkan Mehmet Sepil'in beni çok seviyor olmasına rağmen hep zarar ettim, hak ettiğim paraları alamadım. Bir gün sözleşmemi bitirdiler, benimle ilişkiyi kestiler. Bana Medya Sorumlusu Yardımcısı unvanını verdi Mehmet Sepil başkanımız. Filmlerimin içindeki eserlerin, çeşitli kurumlar tarafından parçalanarak kullanıldığını tespit ettim. 2016'da kulübün parçalı logosunu yaptım ve Avusturya'da lisansladım. O logoyu kulübün tüm filmlerinde kullandım. Benimle sözleşmeyi bitirdikleri halde logomu da kullanmaya devam ettiler."

YOUTUBE'TAN SİLİNDİ, SIRA DİĞER SOSYAL MEDYALARDA
Telif haklarının ihlal edilmesi üzerine Youtube'a başvurduğunu anlatan Anıl Elçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1996 tanıtım videosunda, bana ait logoyu kullandılar. Telif haklarımın ihlal edilmesi üzerine, lisans koduyla birlikte filmin kaldırılmasını istedim Youtube'den. Sonuçta haklı bulundum. Şimdi Facebook, instagram gibi diğer sosyal medyalardan da sildireceğim. Uzlaşmak için Mehmet Sepil, Talat Papatya yanı sıra üst düzeyde kim varsa hepsiyle temasa geçmeye çalıştım ama kimse olumlu bir adım atmadı. Beşiktaş'a 56 saniyelik bir reklam filmi çekmiştim ve 95 bin lira almıştım. Göztepe'ye 50 tane film çektim. Göztepe'den telif hakkı olarak 1,5 milyon lira talep ediyorum. Keşke uzlaşabilseydik, konuyu yargıya götürmek zorunda kalmasaydım."

 
Eğitimleri başladı: Sahne sırası vatandaşta!
 
Alaçatı'daki gece kulübüne kanlı saldırıda yeni gelişme!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rıza Baba 31 Temmuz 2021 Cumartesi 22:38

Bu kadar emeği olan birinin telefonlarını açmamak bence iletişim bozukluğu ve bu iletişim bozukluğuna neden olan kişilerin orada çalışmaması gerek. Sonuçta adam defalarca uyarmış inatlaşmışlar böyle olaylarda profosyonel davranmak gerek !.. Talepleri dinlemek orta yolu bulmak kulüp bence dua etsin Eğer 3 kere ihlal başvurusu yapsaydı ve kabul etseydi bir daha video yada fotoğraf paylaşamazlardı. Sosyal medya hesapları blokajlanırdı adam iyi niyetli

Yorumu oyla      2      3  
melisa yıldırım 28 Temmuz 2021 Çarşamba 11:36

herkes emeğinin hakkını almalı

Yorumu oyla      3      5  
Güzelyalı1925 28 Temmuz 2021 Çarşamba 08:36

Fırsatçılık yapmışsın anıl, komik paralar aldım diyorsun kime göre neye göre? Onu sözleşmen devam ederken isteyecektin, ki sözleşmende kaç para alacağın yazmıyor muydu? Kalkmışsın şimdi, çoğunu büyük ihtimal taraftarın kullandığı videolar için telif davası açıyorsun, ayıptır! Bu hatadan geri dön..

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da Görkem yeni transfer gibi!
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta sezona şampiyonluk parolasıyla hazırlanan ...
Altınordulu Emre, Fortuna Sittard'la imzaladı
Türk futbolunda altyapısına yaptığı yatırımlar ve yetiştirdiği oyuncularla ...
Göztepe'de Pereira listede
Süper Lig'de yeni sezon hazırlıklarını Erzurum'da sürdüren Göztepe bir ...
 
Altay golcüyü Norveç'ten buldu
Süper Lig'de mücadele edeceği yeni sezon öncesi Erzurum'da kampa giren ...
Menemenspor Kenyalı golcüyü istiyor
TFF 1'inci Lig'de yeni sezon hazırlıklarını Afyonkarahisar kampında sürdüren ...
Busenaz Sürmeneli çeyrek finalde
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın dördüncü gününde dünya şampiyonu milli ...
 
Kimse katılmayınca Denizlispor'un kongresi ertelendi
Denizlispor’da seçimli olağanüstü genel kurul, çoğunluk sağlanamaması üzerine 3 Ağustos’a ertelendi.
Fenerbahçe'den farklı prova
Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, hazırlık maçında TFF 1. Lig takımlarından ...
Altınordu'nun rakibi Somaspor
TFF 1'inci Lig'de geçen sezon Play-Off finalinde kaçırdığı Süper Lig biletini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva