HABERLER>GÜNCEL
16 Şubat 2021 Salı - 15:45

'Terör örgütü 37 yılda 6 bin 21 sivil katletti'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Meclis Genel Kurulu'nda konuşarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, 'Biz, bu ailelere sadece bir vatandaş muamelesi yapmadık, Allah şahittir, evlat olduk. Her üç ayda bir görüştük. Ama kimlerin nasıl görüştüğünü, bu ailelerimizi nasıl istismar etmeye çalıştıklarını, nasıl PKK'ya yönelik yeni bir alan açmak için çaba sarf ettiklerini söyleyeceğim. Üç ayda bir şehitlerimizin aileleriyle görüştük. Aileleri Cumhurbaşkanımız ile de görüştük. Terör örgütü 1984'ten beri 6 bin 21 sivili katletti" dedi.

 Terör örgütü 37 yılda 6 bin 21 sivil katletti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise şunları söyledi:

"Gardırop siyasetçisi değiliz. Üzerimize düşen meselenin nasıl yapılacağını bilerek, bize verilen sorumluluğu bu dünyada da öteki dünyada da gerçekleştirebilecek arkadaşlarız. Cenaze töreninde Ünzile Teyze bir cümle söyledi; evladıyla, acısıyla ilgili bir şey söylemedi. üç defa 'Dik durun' dedi. Dün gece 12 aileyi aradım. Şevket Altuntaş'ın söylediği cümle hayatım boyunca peşimden gelecektir, 'Gam yok, keder yok' dedi. Bu kadar uzun ve yorucu bir süreçten sonra ailelerin bu metaneti ve ortaya koydukları bu sabır bu milletin ruhunun hali bize dün akşam bir ders daha verdi.

Bu çocukların hiçbir pikniğe giderken kaçırılmadı, bir operasyondayken de kaçırılmadı. Bu olayın duyulduğu ilk andan itibaren, sosyal medya ve diğer cereyanlar içinde söylenenler bir amaca matuf şekilde söylenmektedir. Hem acımız var, hem bıçağı biraz daha içeri sokup canımızı yakmak için söylenenlerdir. Annesine babasına gitmek üzereyken kaçırıldılar. Kimisi de açık öğretim sınavına giderken kaçırıldılar.

4,5-5 yıldır hükümetimizin tüm birimleriyle yaşıyoruz. Biz bu ailelere sadece bir vatandaş muamelesi yapmadık. Her 3 ayda bir bu ailelerle görüştük. Biz terörle mücadele yapıyoruz, niçin Avaşin-Basyan, niçin Sinat-Haftanin? Terör örgütünün yaptığı tacizlerin yüzde 70 o bölgelerden geldik. Ölümü korkutarak o bölgelere gittiler. Niçin biz 300 altına indirdik terörist sayısını? Niye bu mücadelenin peşini bırakmıyoruz, sebebi bu.

Buradaki bu operasyonda, bu arkadaşlar 10'un şehit oldu. Belçika numaralı bir telefonda, deyin ki 'Buralar bombalanmasın' dediler. Ölümlerinde de istismar etmeye çalıştılar. Dedikleri şu; Emre Uslu denen müptezelden diğerlerine kadar, terör örgütünden merhamet bekleyen vicdansızdır. Terör örgütüne yaslanan hainoğlu haindir. 'Ailelerle hiç temas kurulmadı' deniyor, ben oradaydım. PKK'nın, HDP'nin ve İHD'nin yayınladıkları bildiri benzer bildiridir. 'Devlet de örgüt de sorumludur' öyle mi? Aileleri alıp Irak'a, Erbil'e götürüldü, elleri boş döndüler.

Terör örgütü 1984'ten bu yana 6 bin 21 sivil katliamı gerçekleştirdi. İHD bunlar için bir şey söyledi mi? Devlet burada her şeyi yapmıştır. Bu konuda da her türlü muhataplığı ortaya koyabilecek hiçbir kapıyı kapatmamıştır. Özlem Zengin'in yüzü burada; bu çocukların kaçırıldığı zaman siz Pervin Buldan'ı aradınız mı aramadınız mı? Pervin Buldan dedi ki, 'Biraz misafir edip, bırakacaklar' dedi. Bu katliamların nasıl olduğunu hepimiz biliyoruz.

ABD ne derse desin, biz bu coğrafyada ne acılar yaşandı biliyoruz. Şehitlerimizin vücut bütünlükleri fotoğraflarda, bu dosyada mevcut. Bu fotoğraflara baktığımızda, Allah şahittir ki o Murat Karayılan'ı bin parçaya bölmezsek şerefsiz. Orada iki terörist yakalandı. O hınçla her şey olabilirdi orada. Alındı, götürüldü, ifadesi alındı, talimatlar kimin tarafından verildiği orada ortaya konuldu.

Biz bu evlatlarımızın ailelerine canlı kavuşturulması için büyük bir heyecan ve beklenti içindeydik. Allah şahittir, bu PKK ve PYD terör örgütü ailelerimize karşı zafer kazanamayacak, ailelerimiz onları yenecek. PKK ve PYD şehitlerimize karşı zafer kazanamayacak, şehitlerimiz onları yenecek. Annelere karşı zafer kazanamayacak, anneler onları yenecek.

6 bin 21 katliamı nasıl yaptılarsa, bu evlatlarımızı da öyle katlettiler. Hüznümüz de yasımız da büyüktür. Bugün genel başkanlara tüm samimiyetimizle anlattık. TBMM'ye de izahatta bulunuyoruz. Derlerse ki, 'Bu izahattan sonra Trump'tan bunu isteseydiniz' diye sorsalardı, ben de 'Siz ne yaptınız da Trump'tan bunu istiyorsunuz' derim. Hem şehitlerimize rahmet diliyorum, ailelere başsağlığı diliyorum."

 
Bakan Akar, Gara harekatı detaylarını anlattı
 
Bitcoin'de tarihi rekor: 50 bin doları aştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Akar, Gara harekatı detaylarını anlattı
Milli Savunma Bakanı Akar, Meclis'te Gara operasyonuna ilişkin açıklamalarda ...
İzmir'de vapur seferleri iptal!
İzmir'de etkili olan kuvvetli rüzgar nedeniyle yolcu vapuru seferleri durduruldu.
Kapanan İstanbul-İzmir Otoyolu açıldı!
Bursa-İzmir Otoyolu, Balıkesir mevkiindeki yoğun kar yağışı nedeniyle ...
 
Sendikadan 'yüz yüze eğitim' tepkisi: 'Aşılanma olmadan okullar açılmamalıydı’
Köy okullarının eğitime başlamasını değerlendiren İzmir Eğitim-Sen 2 Nolu ...
Özel okullar için emsal karar: Ücret iade edilecek!
İzmir İl Tüketici Hakem Heyeti, bir velinin Kovid-19 salgını nedeniyle ...
İzmir'de canlı yayına polis baskını!
İzmir'de polis kaçak parfüm ve kol saati satan 4 şüpheliyi, sosyal medyadan ...
 
İzmir'de çok sayıda gözaltı... Şehit ve gazileri dolandırıcılığa alet ettiler!
İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen operasyonda, şehit ve gazilerin ismini ...
İzmir'de silah kaçakçılarına şafak baskını!
İzmir merkezli 3 ilde silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda,17 ...
İzmirli gemici korsan adasında yaşadıklarını anlattı: Armayı da bırakmadı!
Gine açıklarında kaçırılan gemide görev yapan İzmirli Gemici Akman, saldırının ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva