HABERLER>POLİTİKA
3 Nisan 2024 Çarşamba - 20:59

'Şehir eşkıyalarına nefes aldırmayacağız'

Bazı illerde sokakların terörize edilmeye çalışıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dağdaki eşkıyaya nasıl müsaade etmiyorsak, kendini devletten, hukuktan üstün gören şehir eşkıyalarına da nefes aldırmayacağız." diye konuştu.

 Şehir eşkıyalarına nefes aldırmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik mensupları ile iftarda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"İçinde bulunduğumuz bu bereketli günlerin insanlık için barışa huzura vesile olmasını temenni ediyorum. Bir kez daha aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Rabbim tüm şehitlerimizi cennetiyle müşerref eylesin.

BEŞİKTAŞ'TAKİ GECE KULÜBÜ YANGINI
Beşiktaş ilçesinde yangın faciası yaşadık. 29 işçi kardeşimiz hayatını kaybetti. Vefat eden insanlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 9 kişi gözaltına alınmıştır. Belediye dahil kimin sorumluluğu varsa hepsinin üzerine gidilecektir.

"MİLLET İRADESİNE HÜRMETSİZLİK ETMEYİZ"
31 Mart'ta bir seçimi daha başarı ile tamamladık. Münferit olay dışında demokrasimize gölge düşürecek bir olay yaşanmadı. Bazı illerimizde bölücü örgüt provokasyonlarını sizin sayenizde boşa çıkardık. Bu seçimler milli iradenin gücünün yanı sıra, gündeme getirilen kimi ithamların da asılsız olduğunu ortaya koymuştur. Sonuçlar istedikleri gibi çıkmadığında bazı ithamlarda bulunanların bir daha buna kalkışmayacağını umuyorum.

Türk demokrasisinin olgunluğunu dünyaya göstermiş olduk. Seçimler için fedakarca çalışan güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Seçimler milli iradenin gücünün yanı sıra gündemde getirilen ithamların asılsız olduğunu ortaya koymuştur. Şunu herkesin kabullenmesi önem taşıyor.

Türkiye hangi kökene partiye mensup olursa olsun 85 milyonun ortak vatanıdır. Siyaset üstü görmemiz gereken bir diğer konu terör belasıdır. Tüm terör örgütleri milletimizin düşmanıdır. Operasyonlarımız sayesinde bölücü terör örgütünü bitme noktasına getirdik.

Attığımız adımları inşallah azimle sürdüreceğiz. Teröre yer olmadığını dost düşman herkese göstermekte kararlıyız. Seçimlerle beraber bu kararlılığımız perçinlenmiştir. Bazı illerimizde sokaklarımızı karıştırma hadiseleri yaşandı. Birileri yine sokaklarımızı terörize etmeye kalkmıştır. Emniyet güçlerimiz olayların büyümesini engellemiştir. Türkiye cumhuriyeti bir çadır devleti değildir, olmayacaktır. Milletin iradesine hiçbir şekilde hürmetsizlik etmeyiz.

"ORTA VADELİ PROGRAM VE 12'NCİ KALKINMA PLANIMIZI UYGULAMAKTA KARARLIYIZ"
Terör baronlarının baskıyla vatandaşlarımıza musallat olmalarına geçmişte kalan acıları tekrar yaşatmalarına izin vermeyiz. Bu tarz teşebbüsler karşısında demokrasimiz ne gerektiriyorsa onu yapmaktan çekinmeyeceğiz. Terörle mücadeleyi demokratikleşmeden, demokratikleşmeyi ekonomiden bağımsız görmüyoruz.

Son 21 yıldır olduğu gibi gelecekte de hak özgürlük alanlarında reformlarımızı idame ettireceğiz. OVP ve 12. kalkınma programımızı uygulamakta kararlıyız.

Yılın 2. yarısından itibaren enflasyonun düşüşe geçtiğine şahit olacağız. Bugün TÜİK'in açıkladığı veriler göre aylık enflasyonun mart ayında gerilediğini gösteriyor. Düzensiz göç ve suç örgütleriyle mücadelede de kapsamlı adımlar atmayı sürdüreceğiz. Dağdaki eşkıyaya nasıl müsaade etmiyorsak, kendini devletten, hukuktan üstün gören şehir eşkıyalarına da nefes aldırmayacağız." (AA)

 
Hindistan'da ilaç fabrikasında patlama: 4 ölü!
 
Seçim kaybeden muhtar yolu kapattı, zeytin ağacı dikti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Van'da mazbata DEM Parti'ye verilecek!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin ...
Dikili'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi
İzmir'in Dikili ilçesinde Bağımsız Belediye Başkan adayı Kemal Doyuran'ın ...
Manisa'da CHP'li Zeyrek, mazbatasını aldı
Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ...
 
Güzelbahçe'de 'mazbata krizi' tatlıya bağlandı!
Güzelbahçe’de yaşanan kısa süreli mazbata krizinden sonra yeni hâkimenin ...
Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı. İmamoğlu yaptığı açıklamada, ...
Kılıçdaroğlu'ndan MHP'li milletvekiline uyarı!
CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, isim vermeden MHP Kayseri Milletvekili ...
 
CHP'li Demir mazbatasını aldı, aracını bağışladı... Halkçı belediyecilik vurgusu!
Torbalı Belediye Başkanı seçilen Övünç Demir, mazbatasını alarak bugün ...
İzmir'de 'Özel' heyecan!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün hava yolu ile İzmir’e gelecek. Partililer ...
Selçuk’ta sandık düğümü… Oylar yeniden sayılıyor!
Selçuk ilçesinde 367 oyla seçim kaybeden bağımsız aday Vefa Ülgür’ün seçimin ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva