HABERLER>GÜNCEL
17 Temmuz 2021 Cumartesi - 09:43

'Koylara çökmek isteyenler var' dedi... Dikili'yi kimseye ham yaptırmayız!

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, ilçenin birbirinden güzel sahillerine çökmek isteyenler tarafından tehdit edildiğini belirterek, "Tehditleri kesinlikle kaale almıyoruz. Arkamızda şu isim var, bu isim var, diyorlar. Bizim arkamızda da Dikilili vatandaşlarımız var. Halkımız arkamızda durduğu sürece  Dikili'yi kimseye ham yaptırmayız, çöktürtmeyiz, peşkeş çektirtmeyiz" açıklamasında bulundu

 Koylara çökmek isteyenler var  dedi... Dikili yi kimseye ham yaptırmayız!

EGEDESONSÖZ- CHP'li Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Sonsöz TV'nin konuğu oldu. Gazeteci Fatih Yapar'ın sorularını yanıtlayan Kırgöz, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Dikili plajlarından pandemi dönemine, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinden yeniden aday olup olmama konusunda çok önemli açıklamalarda bulunan Kırgöz, hakkındaki eleştirilerle ilgili de yorumlar yaptı.

ÇALIŞMALAR PANDEMİ SÜRECİNDE KESİNTİYE UĞRADI
Pandemi süreci ile birlikte bazı çalışmaların sekteye uğradığını belirten Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, "Geçen hafta Dikili'ye geldiğinizde gördünüz. Hummalı bir çalışma içindeyiz. Tepeden tırnağa yenileniyoruz. Yoğun bir çalışma ortamında, telaş içindeyiz. Göreve geldiğimizde Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile temiz su çalışması başlatıldı. Bütün sokaklar, her mahalle tamamen kazıldı. Bunun ardından GEDİZ çalışma başlattı. Arkasından kazılan yolların yapım işlemi başladı. Sonra pandemi süreci girdi devreye. Dolayısıyla çalışımlar da pandemi sürecinde kesintiye uğradı. Bu da işlerimizi biraz yavaşlattı ancak işleri iyi toparladığımız düşünüyorum" dedi.

GEÇİŞ SÜREÇLERİ SANCILI OLUYOR
Planlamaların önünde bazı aksaklıkların çıkabileceğini belirten Kırgöz, şunları söyledi:

"Dikili'de çok büyük bir çalışma var. Kentin bütün temiz su altyapısı değişti. Kısmen pis su drenajları değişti, yağmur sularının bertaraf edilmesi için kazılar oldu. GEDİZ Elektrik ve Telekom'un çalışmaları var. Biz merkeze kadar olan kısımlara giremiyoruz çünkü GEDİZ Elektrik'in kazıları var. Yaz olmasından dolayı araç trafiği var ve araçları kaldırıp o bölgede çalışma yapıyorlar. 39 Sokak'ın asfaltlamasına geçemiyoruz, çünkü  onun paralelindeki 18 Sokak'ta GEDİZ Elektrik çalışma yapacak, onları bekliyoruz Biz her şeye rağmen tüm kurumlarla, İzmir Büyükşehir ile ortak bir çalışma yapıyoruz. Neden yaza kaldı bu işler, diye sorulursa... 2 yıl önce başladı bu çalışmalar. 2,5-3 yıllık planlamaları istediğiniz gibi yapamıyorsunuz, Atatürk Caddesi ve Yakamoz Caddesinin Karayolları'ndan bize devri geç oldu. 1,5 yıl bunun devrini bekledik. Büyükşehir temiz su hattının değişimi için izin alamadığından son ana kadar beklemek zorunda kaldı. Hatta yüklenici firma, eski hatta bağlayıp gideceğiz dedi ancak biz girişimlerimizi hızlandırdık ve çalışmalarımız bitirdik. Yani tüm çalışmalar zaman alıyor ve istediğiniz gibi bir planlamayı yapamıyorsunuz. Eşzamanlı olarak birçok kurum çalışma yapıyor çünkü. Biz acele bir şekilde yapıp kazılmış yerleri kapatırdık ancak 1 yıl sonra çalışma yapılmak istendiğinde 'durun' diyemeyiz. Bu aksaklıklar oluyor ancak Dikili'deki vatandaşlarımız bunu görüyor. Bittiği zaman vatandaşlarımız daha konforlu ve keyifli süre geçirecekler. Ancak geçiş süreçleri tabii ki  sancılı oluyor" diye konuştu.

 VATANDAŞLARIMIZDAN 6 AY SÜRE İSTİYORUZ
Geçmiş dönemlerin köklü bir çalışma yürütmediğini de belirten Kırgöz, "Şu an yaptığımız çok büyük bir iş. 4 bin 700 metrelik bir yolun refüjleri , kaldırımları değişiyor, kavşak düzenlemesi yapılıyor. Herkes bir katkı yapmış ancak bu kadar köklü bir çalışma yapmamışlar. Ben 6 ay süre istiyorum vatandaşlarımızdan.6 ay sonra çok farklı şeyleri konuşuyor olacağız. Vatandaşlarımızın eleştirileri haklı, mağduriyet yaşıyorlar ancak 6 ayın sonunda her yer çok güzel olacak" ifadelerini kullandı.

DİKİLİ'Yİ BAŞTAN SONA YENİLİYORUZ
Vatandaşların Dikili'deki memnuniyetlerini birbirine anlatarak dikiliyi tavsiye ettiklerini belirten Kırgöz, şu yorumlarda bulundu:

"Ulaşım çok önemli. İzmir Kuzey Otoyolunun açılması ile İzmir - Dikili arası 1 saate indi. Bu durum, Dikili'nin tercih edilmesinde önemli rol oynadı. Kentimiz her geçen gün daha fazla tanıtılıyor, bu sayede insanların daha fazla ilgilisini çekmeye başladı. Bununla ilgili bir yoğunluk var. Dikili'yi baştan sona yeniliyoruz. İnsanlarımız Dikili'de çok mutlu oldukları için, başkalarına da öneriyorlar. Biz göreve geldiğimizden itibaren bütün sahil ve parklarımızı yenileyeceğiz demiştik. Yarın balıkçı barınağımızın açılışını yapacağız, tüm vatandaşlarımızı da oraya bekliyoruz. Sevgi yolu vardı, aydınlatması yoktu. Onun çalışmaların bitirdik. Baby Beach diye bir yapı vardı, ruhsatsız; onunla ilgili hukuki işlemleri başlattık ve biter bitmez orasını yıktık. Oradaki yeşil alan ve peyzaj çalımlarını bitince vatandaşlara açacağız."

KARARLILIĞIMIZI KIRAMAYANLAR TARAFINDAN TEHDİT EDİLİYORUZ
Dikili'nin plajlarına çökmek isteyenlerin olduğunu öne süren Başkan Adil Kırgöz, "Buna izin vermeyeceğiz" dedi ve ekledi:

 "Eskiden ruhsat almak daha basitti, o zaman ruhsat almışlar ancak şimdi ruhsat dönemini bitirmiş ve yeniden ruhsat alınamadığı için biz de yasal işlemler başlatıp yıktık. Oraları vatandaşlara açacağız. Dikili'ye büyük bir talep var. Çünkü çok güzel sahile sahibiz. Özellikle bu yıl buralara çökmek isteyenler var. Onlardan baskı gördük. İstanbul'dan, oradan buradan geldiklerini söylüyorlar ve arkamızda şu isim var, bu isim var, diyorlar.Biz bunlara müsaade etmedik, etmeyeceğiz de. Bu kişiler, arkamızda şu var diyor ama bizim arkamızda da Dikilili vatandaşlarımız var. Dikilili vatandaşlarımız arkamızda olduğu sürece Dikili'yi kimseye ham yaptırtmayız, çöktürtmeyiz, peşkeş çektirtmeyiz. Herkesin gözü Dikili'de. Sağ olsunlar resmi kurumlarımız da dikiliye sahip çıkıyorlar. En ufak bir boşluk bıraksak, bizi bitirecekler. Referans verilen isimlerden hiç telefon almadık. Dolaylı yönden haber gönderiyorlar, tehdit ediliyoruz ancak kaale almıyoruz. İsimler söylüyorlar ancak dedikleri isimlerden kimse bize arayıp 'Şu arkadaşları kollayıp koruyun' demiyorlar. Deseler de cevabını veririz elbette. Yasal statüye oturtmadan Dikili'de hiçbir şeye müsaade etmeyiz."

NÜFUSUMUZ 45 BİN, MEVCUT EV SAYISI 70 BİN

Dikili'nin nüfusunun 250 binlere dayandığını belirten Kırgöz, "Dikili'de çok yoğun bir biçimde ikinci konutlar var. Son sayımlarda 45 bin kişi var deniliyor ancak Dikili'de 70 bin konut var.  Kıyıya sınırı olan kentlerde böyle bir sorun var, kayıtlı nüfusla yaşayan insan sayısı, orantılı değil. Biz de bu konuda çağrıda bulunuyoruz. Sahil kentlerindeki ilçelere farklı bir destek verilmesi lazım. Arkadaşlarımız ile gece gündüz çalışıyoruz ve üstesinden geliyoruz. Dikili'de 200-250 bin arasında nüfus olduğunu düşünüyorum. 70 bin konutun yüzde 90'ı dolu. Günlük misafirleri ile daha fazla" diye konuştu.

DERELERE SALIMLAR YASAKLANMALI
Arıtma tesislerinin ne kadar düzgün çalıştırıldığını bilmediklerini belirten Kırgöz, Dikili'de müsilaj sorunu olmadığını ancak denizde ciddi bir kirlenmenin görüldüğünü ifade etti:

"Ekiplerimiz, ilgili müdürlüklerimiz bu konuları sürekli araştırıyor. Büyük derelerin gerek İzmir Büyükşehir gerekse DSİ tarafından temizlikler yapıldı. Bundan kaynaklı çıkan bitkilerin denize gelmesi sebep gösterildi. Müsilaj tehlikesi yok. Bizim orada denize ulaşan, özellikle Kabakum bölgelerinde iki deremiz var. Bu derelere, yasal olarak sitelerin arıtma tesislerinin deşarjları veriliyor. Bunlarla ilgili radikal bir karar alınıp dereye salımların yasaklanması gerçekleşmeden denizlerdeki kirliliği önleyemeyiz. 24 saat çalışan tesis var ancak ne kadar sağlıklı çalışıyor, ne kadar sağlıksız çalışıyor, bilmiyoruz. Mutlaka çalıştırılmayan vardır ancak çalıştırılanların da ne kadar sağlıklı çalıştırıldığını sormak lazım." Yakın süreçte ilçeye arıtma tesisinin yapılacağını da belirten Kırgöz, "30 ilçe içinde arıtması olmayan tek ilçe biziz, fosiller arıtılarak derinlere deşarj ediliyor. Ancak orada absürde olmadığı için bu atıkların sahile vurma ihtimali var. Hiç arıtılmadan denize basılıyor. Yaklaşık 1 kilometrelik derine veriliyor. Bunla ilgile görüşmeler yapıyoruz İzmir Büyükşehir ile. Dikili'ye 40 dönüm üzerine biyolojik arıtma tesisini çok yakın zamanda yapacağız."

İLAÇLAMADA TÜM YÜZ ÖLÇÜME YETİŞMEK İMKANSIZ
Sinek konusunda ilaçlamaların yapıldığı belirten Kırgöz, "İlaçlama yapılıyor ancak 541 kilometrekare yüzölçümüne sahibiz. Bu coğrafyanın hepsine yetişmek imkansız. Sinek sorunu nereye gitseniz var. Geçenlerde Edirne'ye gittik, sineklerin hücumuna uğradık, yemek yiyemedik" dedi. Atıkların arıtılmadan denize dökülmesi konusunda Belediye'nin denetleme yetkisinin de olmadığını belirten Kırgöz, "Dikili belediyesinin yetkisi, bize ihbarlar geliyor, biz bunları gidip denetlemeyle sınırlı. Ancak bunları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ne bildirme yetkimiz var. Bizim denetleme, ceza kesme ya da açama kapatma yetkimiz yok. Mandıralardan çok şikâyetler geliyor. Bunları bakanlık denetliyor ve kabul edilebilir seviyede olduğu söyleniyor, ceza kesilemiyor" açıklamasında bulundu.

DİKİLİ-MİDİLLİ SEFERLERİNİ TEKRAR BAŞLATMAK İSTERİZ
Dikili-Midilli arasındaki seferlerin yeniden başlayıp başlamayacağı konusundaki görüşlerini "Göreve geldiğimizde Midili- Dikili seferlerini başlatmıştık. Bizde sıkıldığımızda giderdik Midilli'ye, senede birkaç kez... Oradan da gelirlerdi. Bu konuyla ilgileneceğim. Tekrardan seferleri başlatmak isteriz" sözleriyle açıkladı. Başkan Kırgöz, belediyenin araç filosu hakkında da değerlendirmelerde bulundu:

"Göreve geldiğimden itibaren Dikili Belediyesi tarihinde alınan araba sayısından daha fazla araba aldık. Dikili belediyesinin ekonomisi şu an iyi durumda. Maaşları ödüyoruz. Piyasa borcumuz 39 milyon liradan 900 bin liraya düştü, o da dönem borcu. Sıkıntımız yok, yatırımlarımız yapıyoruz. Kenti baştan aşağıya yeniliyoruz, kiralık araç derdimiz yok, sıfır araçlarımızı aldık. 26 ayda 27 adet araç almışız. Çöpü kendimiz topluyoruz, araçlarımız kendimizin. Dikili belediyemizin son 10 yıllık tarihinde 26 araç alınmış, biz 26 ayda 27 araç almışız. Göreve geldiğimizden beri 17 yeni park yapmışız, 18 eski parkı de yenilemişiz. Dikili'ye kurulduğundan beri 21 park yapılmış, biz 26 ayda 17 park yapmışız. Dikili belediyesi çok güçlü, kimse endişe etmesin, rüzgarın yönüne göre savrulan değil, kendimizi planlarımıza, programlarımıza göre yön tayin eden belediyiyiz. Tahminimizden çok kısa sürede çok mesafe kat ettik. Arkadaşlarımız canla başla çalışıyor."

 BAYRAM SONRASI ÇALIŞMA BAŞLIYOR
Kentin sorunlarını kendilerine dert edindiklerini de belirten Kırgöz, "90'a yakın evin fosseptiği denize akıyor, biz bunu dert edindik. Bugüne kadar kimse ilgilenmemiş. 2 yıla kadar bunun projelendirilmesi, işgallendirilmesi sürdü, ihalesini yaptık ve İzmir Büyükşehir'e yer teslimi yapıldı. Bayram sonrası çalışmalar başlıyor. Oradaki pislik, artık kanala akacak" dedi. Büyükşehir'in Dikili'de yaptığı yatırımların fazlalığına da dikkat çeken Kırgöz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir defa Adil Kırgöz samimi bir insan. Bunu benimle konuşan herkes görüyor. Dikili gerçekten çok eksik kalmış. 30 ilçe içinde belediye hizmet binası olmayan, belediye meclis salonu olmayan, kültür salonu olmayan tek ilçedir Dikili. Bizim düne kadar doğru düzgün yolumuz yoktu. Ben planlı programlı çalışan biriyim. Elimde bilgi belge olamadan kimseyle konuşmam. Ben Tunç Başkanıma Dikili'nin eksik kaldığı konusunda ikna ettiğime inanıyorum. Uğur Mumcu caddesinden geçerken belediye başkanı olarak utanıyordum. Tunç Başkanımız da bize inandı. Kendisini gelip bizi ziyaret ediyor ve yapılanları görüyoruz. İzmir ilçeleri içinde kişi başına vurulduğunda en büyük yatırımı alan ilçelerden biriyiz. Yaklaşık 300 milyon liralık yatırım aldık Büyükşehir'den. Dediğim gibi Dikili'nin eksikleri çoktu. Zamanında yardımları alan almış ama Dikili alamamış. Benim amacım hizmet. Benim kavga gibi bir derdim yok.  Para pul bulunur, önemli olan yürek, sevgi, sevda. Önemli olan, yaşadığınız kente aşkla bağlı olmanız. Bunlar varsa, yoku var edersiniz.  Tüm Büyükşehir çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Ne istediysek şimdiye kadar hiç hayır demediler."

 O KÜÇÜK YERLERİ SATMASAK İŞGAL EDERLERDİ
Geçmiş dönemde satılan ürünlerin değerine dikkat çeken Kırgöz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Keşke merkezdeki kupon yeleri satmasalardı. Geçmişte satılan merkezdeki yerlerin 1 tanesini satsak 5 yıl hiçbir şey satmadan bize yeterdi. Garaj alanı satılmış mesela, hiçbir şey bilmiyorsan bile kat karşılığı sat bari. Biz yer satıyor muyuz, satıyoruz! Kenarda köşede kalmış, ,işgal edilmiş yerleri satıyoruz. Biz köylerdeki bu arsaları satmasak, 5 yıl sonra satamayız. Çünkü hemen işgal edilir. 2007 yılında 300 kusurmuş İslamlar Köyü'nün nüfusu, devletimiz buraya imkanlar sağlamış, ancak nüfusu buna rağmen 232'ye düşmüş. Köyler boşalıyor, biz bunları ne yapacağız? Satmasanız, o köyü geliştirmeseniz, o köyde 10 yıl sonra 50 kişi kalacak. Sattığınız yerde bir yeni hayat başlıyor sonuçta. Belediye kaydına yeni alanlar kazandırdık. Göreve geldiğimizde kazındırdığımız tapular da var.  165 dönüm arazi vardı. O araziye üniversite yapılacak dendi. Biz buna karşı çıkmıştık. Üniversite olması için planların olması lazım dedik. Son 3 yılda bir şey yapılmadığını gördük, dava açtık ve belediye mülkiyetine geri aldık o 165 dönümlük alanı... Ayrıca 54 taşınmaz aldık. 1100 metrekare, 5 katlı belediye sosyal tesisi yeri vardı, satılmıştı. Biz ona da karşı çıktık. O gün için 650 bin TL'ye satılmıştı. Biz de o parayı geri verdik, yeri geri aldık."

PLANLAR BİTİNCE ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ
Salihler ve Kabakum bölgelerindeki planlama süreçlerinin devam ettiğine de dikkat çeken Kırgöz,  sözlerini şöyle sürdürdü:

"Salihleraltı, Kabakum bölgesi geniş bir bölge . 1984 yılında üst ölçekli planları yapılmış ve imara açılmış. 1996'da revizyon olmuş, genişlemiş ve 2014 yılından önce eski planların alt ölçekli planları Dikli Belediyesi tarafından yapılıyor.2014'ten sonra Büyükşehir yasası ile birlikte Büyükşehir bakmış ki orada bir sıkıntı var. Zayiat ile yapılmış. Bu Kabakum ve Salihleraltı planlarını ben bütüncül istiyorum demiş Büyükşehir Belediyesi. 2016 yılında Dikili Belediyemiz tarafından çalışmalar yapılmış ve iki ayrı çalışma gerçekleştirilmiş. Biz göreve geldiğimizde de süreç yürüyor ve yüzde 60'ı bitmişti. Biz göreve gelmesek o planlar 100 senede bitmezdi. Biz geldik, o planların yapılması lazım dedik. Çünkü orada bir karmaşa var. O planlar bittiği zaman, yol ve kaldırım çalışmalarını hızlı bir şekilde yapacağız. O bölgelerdeki pazaryerimiz planlarda var ve onları yapağız. Belediye hizmet alanları ve ibadet alanları oluşacak. Yani bölgeyle ilgili tüm sosyal donatı alanları hizmete girmiş olacak. Ben 3-4 defa Büyükşehir'de toplantı yaptım. Sonra bir dedikodu çıktı, imara açılıyor diye. Bu imara açılma, 1984 yılında yapılmış; biz sadece planlamaları yapıyoruz. Ben diyorum ki, varsa hata, buyurun yargıya gidin. 2 yıldır davul çalıyorlar ancak olan bir şey yok. Bu planları iptal etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. İptal de olabilir. Hata varsa düzeltilir. Neden ben göreve gelince bunların üstüne düştüler? Çünkü Adil Kırgöz yapıyor! Planlar bitsin hemen gireceğiz ve çalışmalarımız başlayacağız."

ŞİMDİDEN BUNU SÖYLEMEK ÇOK ERKEN
Gelecek seçimlerde aday olup olmayacağı sorusuna da yanıt veren Kırgöz, net konuştu:

 "Onu son 6 ay kala değerlendireceğiz. Şimdiden çok erken. Tabii ki belediye başkanları her zaman potansiyel adaydır. Bizim 5 yıllık planlarımız vardı. Şu anda bunların da önünde gidiyoruz. Zamanı geldiğinde bakacağız. İnsanların gözünden belli oluyor zaten."

 
Hasanağa’da çim konserleri başladı
 
Suç gelirinin aklanması ile ilgili genelge
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsmail kocabey 17 Temmuz 2021 Cumartesi 12:44

Dikili merkez ile ilgilendikleri kadar birazda siteler bölgesi ile ilgilenseler iyi olacak, sitelerin önlerindeki plajlara gelen dikili halkı sahilleri hor kullanıyor ve temizliği yapan site sakinlerine saygı göstermiyor. Halk plajında yapılan denetimlerin sitelerin plajlarında da yapılmasını istiyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni evli çiftin düğün masrafı kavgası... Sokak ortasında eşini yumrukladı!
Muğla'nın Marmaris ilçesinde kısa süre önce evlenen Ayşenur (23) ve Sinan ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bu hapishanenin ağzı dili olsa da!
Mehmet KARABEL yazdı... Bu hapishanenin ağzı dili olsa da!
Taklalar atarak durabildi... 2'si ağır 3 yaralı!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde otomobilin takla atması sonucu 2'si ağır 3 kişi yaralandı.
 
Okullar ne zaman açılacak? Bakan Selçuk tarih verdi!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kovid-19 vaka sayılarının yükselmemesi ...
Polis eşini tabancayla öldüren kadın tutuklandı
Samsun'da tartıştığı eşi Emrullah Çitil´i (31) tabancayla vurarak öldüren ...
İzmir'de devrilen traktörün altında kalan kişi öldü
İzmir'in Bergama ilçesinde devrilen traktörün altında kalan 68 yaşındaki ...
 
Çinli turist ayı saldırısına uğradı
Tunceli'nin Ovacık ilçesine turistik amaçla geldiği öne sürülen Çinli ...
Yunanistan'a kaçmaya çalışıyorlardı... 45 göçmen yakalandı!
İzmir'in Urla ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunanistan adalarına geçme ...
Çöp poşetinden 11 kilo uyuşturucu çıktı!
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, polis ekiplerince yapılan uygulamada bir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva