HABERLER>GÜNCEL
18 Temmuz 2021 Pazar - 09:17

'Keşke yapsalar' dedi... Niye itiraz edeyim?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ulaşım ve kentteki trafik yoğunluğu konusundaki eleştirilere yanıt verdi. Soyer, Buca-Otogar bağlantısının önemine vurgu yaparken 2.çevreyolu projesi için ise, “Keşke yapsalar. Bu bir ihtiyaçtır. Niye itiraz edeyim ki?” dedi. Soyer milletvekillerinin önerilerini değerlendireceklerini söylerken, “Keşke AKP Grubu’ndan da öneri gelse” diye konuştu.

 Keşke yapsalar  dedi... Niye itiraz edeyim?

EGEDESONSÖZ/ İzmir’de uzun süredir tartışmalara neden olan yoğun trafik sorunu ve çözüm önerileriyle ilgili çalışmalar sürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin pandemi nedeniyle toplu ulaşımdan vazgeçilmesi olarak nitelendirdiği gerekçeye muhalefet karşı çıkarken bağlantı yolları ve yeni alternatif güzergahların yapılması önerilerinde bulunulmuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye  Başkanı Tunç Soyer konuya ilişkin yeni değerlendirmeler yaptı. Egedesonsöz’e konuşan Başkan Soyer, “Trafiğin en hızlı çözümü toplu ulaşımı tekrar insanların hayatına sokmak. Onun için bütün otobüslere wi-fi getirdik. İZBAN’a, metroya, tramvaya ücretsiz internet erişimi koyuyoruz. Yeni otobüsler aldık. Onlar hatlara çıkmaya başladı. Konforu yüksek, daha kaliteli bir şekilde hizmet ediyorlar. Dezenfeksiyonuna her zamankinden daha fazla dikkat ediyoruz. Kısacası toplu ulaşımı tekrar insanlara hatırlatmamız ve ne kadar cazip olduğunu göstermemiz lazım. En pratik çözümlerden bir tanesi ve en hızlı olabilecek şey budur” dedi.

MAZERET DEĞİL GERÇEK!

Başkan Soyer, “Rakamlar bize hala gösteriyor ki; toplu ulaşım çok düşük kullanılıyor. Bunu aşmak mecburiyetindeyiz, buna tüm vatandaşların da uyum sağlaması lazım. Bunun kendi trafik rahatlıkları, kendi ulaşım rahatlıkları için çözüm olduğuna inanmaları lazım. Güvenmeleri lazım. Bunun dışında zaten hayatın normal akışı içerisinde aldığımız göç olgusu da var. Yeni açmamız gereken arterler, deniz ulaşımında yapmayı düşündüğümüz artış, yapmayı düşündüğümüz yeni hafif raylı sistem hatları bulunuyor. Ayrıca bizim seçimden önce vaat ettiğimiz şeyler yürüyor. Ama bu dengeyi bozan, normal akışı içerisinde gitmesini engelleyen bir durumla karşılaştık. Araç sayısı öngörülebilir olandan çok arttı, toplu ulaşım kullanım sayısı çok düştü. Bunu mazeret olarak söylemiyorum, sadece realiteyi teşvik etmesi için söylüyorum” diye konuştu.

ÇEVREYOLU İHTİYAÇ

Başkan Soyer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yapmayı planladığı ikinci çevreyolu konusuna da değindi. ÇED başvurusu yapılan projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede “ağaçlar ve orman alanları” konusuna vurgu yapan Soyer çevre hassasiyetini dile getirmişti. Başkan Soyer bu kez, “Keşke yapsalar. Bu bir ihtiyaçtır. Niye itiraz edeyim ki? Bizim şimdi yapmaya başladığımız, yarım kalan tünel var ya (Buca-Otogar Bağlantı Yolu) o inanılmaz büyük bir kolaylık sağlayacak. Biz yaklaşık 1850 metrelik bölümü bu yıl sonuna kadar bitireceğiz. O bile çevreyolundan gelen akışı büyük ölçüde kent merkezine aktarımını rahatlatacak. Hele bir de o tünel, doğrudan doğruya Konak’la çevreyolu arasında inanılmaz hızlı bir by-pass yaratmış olacak” ifadelerini kullandı.

VEKİLLERİN ÖNERİLERİNİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

Soyer ayrıca CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter’in “tek çift plaka uygulaması”, Milletvekili Murat Bakan’ın “Londra Örneği” gibi alternatif trafik projelerini de değerlendirdi. Soyer şunları söyledi.

“Geniş bir yelpaze, bu önerilerin hepsini de değerlendiriyoruz tabi ki. Bu önümüzdeki birkaç hafta içinde bunlarla ilgili de biz çalışmalarımızı ve çözümlerimizi paylaşacağız. Bunları dinledik ve anladıktan sonra. Bunların hepsi olabilir, başka öneriler de gelse… AKP grubundan da keşke gelse. Biz bunların hepsine ciddiyetle değerlendirme yaparız. Çünkü trafik hepimizin derdi, sorunu. Birlikte çözmek istiyoruz bunu. Ortak bir akılla ortaya konmasını isteriz”

 
Bornova'da kaçak kesime geçit yok
 
Buca'da camiler bayrama hazır
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali ekber 19 Temmuz 2021 Pazartesi 01:20

sayın başkan bu konuda da fikir değiştirmiş. son açıklamalarında ikinci çevreyoluna karşı olduğunu söylemişti.

Yorumu oyla      3      3  
Beyin Bedava 18 Temmuz 2021 Pazar 18:19

"AlSANCAĞA" yazan akıl veriyor. Kardeşim sen önce Türkçe yazmayı öğren de sonra akıl verirsin. İkiçeşmelik'i kamulaştıracakmış. Hey Allahım! Şehirden bihaber ama akıl veriyor. Kafaya bak! tramvayı kaldırıyor; otobüsleri ara sokaklara alıyor; tescilli yapıları yıkıp, caddeyi genişletiyor ... ha ha ha ...

Yorumu oyla      5      10  
8 yıl olmuş 18 Temmuz 2021 Pazar 14:22

2.çevre yolu 2013'den beri yapılıyor.

Yorumu oyla      8      4  
VATANDAŞ 18 Temmuz 2021 Pazar 13:28

SAYIN BAŞKANA ULAŞIMA BAKAN BÜROKRAT VE ÇALIŞANLARINDAN ÖNERİ GELMİYORSA DURUM VAHİM...

Yorumu oyla      7      4  
İZMİRLİYİZ 18 Temmuz 2021 Pazar 13:26

ÖNCELİKLE TRAMVAY ÇANKAYA VE ALSANCAKTAN VE KARŞIYAKA MERKEZDEN KALDIRILACAK. KORDONDAN ALSANCAĞA GİDECEK. İKİÇEŞMELİK KAMULAŞTIRMAYLA GENİŞLETİLECEK. KONAK VE ÇANKAYA OTOPARKLARI KALDIRILACAK. DOLMUŞLAR MERKEZDEN KALDIRILACAK. OTOBÜS YOLLARI BELİRLENECEK. OTOBÜSLER ANA CADDEYE ALTERNATİF CADDELERDEN GEÇECEK.BUCA METROSUNA ÖNCELİK VERİLECEK. SAY SAY BİTMEZ. BÜYÜKŞEHİRDE ULAŞIM BÖLÜMÜ YOKMU?

Yorumu oyla      7      11  
Lombak 18 Temmuz 2021 Pazar 13:19

Yeni çevreyolu olsun. Tamam. Ama yol etrafında devasa hastane Avm, tekstil ve gıda zincirleri kurulmamalı. Mevcut çevreyollarının tıkanmasına neden oldu bunlar!!

Yorumu oyla      7      3  
Mehmet79 18 Temmuz 2021 Pazar 12:31

Toplu taşıma diyorsunuz da İZBAN'ın en yoğun saatlerinde kısa vagon koyuyorsunuz. Sefer sıklıkları da az üstelik.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Latife Hanım'a boşanırken 50 bin TL verdi!
Mehmet KARABEL yazdı... Latife Hanım'a boşanırken 50 bin TL verdi!
Şehirler arası otobüsleri 'gizli müşteri' denetleyecek
Çorum Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Bünyamin Demir, Kurban ...
Ek gözaltı süreleri 1 yıl uzatılıyor
Terörle mücadelenin etkin şekilde sürdürülmesi için gözaltı sürelerinin, ...
 
Dolmuş sürücüsüne silahlı saldırı
İstanbul Pendik'te seyir halindeki bir yolcu minibüsünün sürücüsüne silahlı ...
Kameralara yakalandı: Önce keşif yaptı, sonra hırsızlık
Antalya'nın Serik ilçesine arkadaşının yanına tatile gelen Azeri Faik ...
Otizmli gencin kollarını bağlayanlara hapis istemi
İstanbul Pendik'te bir rehabilitasyon merkezinin bahçesinde, otizmli bir ...
 
Kuş cennetinde felaket: Flamingolar ölü bulundular!
Kuş cennetinde felaket: Flamingolar ölü bulundular!
Bayramda 'gizli müşterili' denetim
Kurban Bayramı tatilinde şehirler arası otobüsleri 'gizli müşteri' denetleyecek. ...
Sınır kapısında bayram yoğunluğu
Yıllık izinlerini ve Kurban Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek isteyen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva