HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
22 Mayıs 2017 Pazartesi - 10:00

'İzmir'in kalbi'ndeki arazi için jet hızıyla dev satış!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir’in merkezinde Tariş’e ait alanları kapsayan arazinin yarısını konut ve ticaret-turizm alanına çevrmesinin ardından satış için jet hızıyla bir adım atıldı. Emlak GYO’ya devrolan dev arazinin 127 dönümlük bölümünde iki etap halinde ihale yapılacak.

 İzmir in kalbi ndeki arazi için jet hızıyla dev satış!

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ- İzmir’in Konak İlçesi sınırlarında Alsancak Liman arkası bölgesinde kalan, inşaatı devam eden Alsancak Stadı’nın arka bölümündeki Tariş ve TCDD’ye ait arazileri kapsayan dev arazi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeniden planlama yapmasının ardından jet bir satışa imza atılıyor. Emlak GYO’ya devredilen arazi ile ilgili olarak 2 etap halinde ihaleye çıkılması kararlaştırıldı.

NE OLMUŞTU?

İlk olarak mülkiyeti Tariş Birliklerini oluşturan SS. Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, SS. Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, SS. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği ile Tariş Yemta Yem Hayvancılık San. ve Tic. A.Ş’ye ait araziler Emlak Konut GYO A.Ş’ye devredilidi.

YARISI KONUT, TİCARET-TURİZM ALANI!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arazilerin birleştirilmesine yönelik itirazı ve sonrasında açtığı dava neticesinde İzmir 4. İdare Mahkemesi planları iptal edilirken Bakanlık, “bölgenin plansız kaldığı” gerekçesiyle yeni planı doğrudan kendisi yaptı.  Önceki planda “kentsel yerleşik alan” kategorisinde kalan arazide yeni planlama kararına göre, 127 dönüm alanı kapsayan arazilerin yarısı ticaret-turizm ve konuta ayrıldı. Geriye kalan alan ise kamu, yeşil alan ve eğitim alanı olarak belirlendi. Planlama ile alanda AVM, rezidans, otel, konaklama tesisleri, konut alanı vb. yapılmasının önü açılmış oldu.

BELEDİYELERDEN ŞERH

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan son yeni plana İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İzmir İl Müftülüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü “uygundur” görüşü verirken Konak Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi çeşitli nedenlerle plana şerh koymuştu.

JET HIZIYLA İHALE

Emlak GYO’nun satış planına aldığı liman arkasındaki bu arazilerin değer tespitlerinin yapmasının ardından ihale için harekete geçildi ve alanın 127 dönümlük  bölümünde iki etap halinde satış yapılmasına karar verildi. 

TARİHLER BELLİ OLDU

1.Etap ihale için 47 bin metrekarelik alan belirlendi. Planlamada 32 bin metrekarelik bölümde yapı inşa edilecekken 14 bin metrekarelik alan, cami ve park alanı olarak belirlendi. Alanın yüzde 5’inde kültürel işlevli alan yapılması kararlaştırılırken alanın yüzde 40’na kadar konut yapılabilecek.

Arazide yapılması düşünülen büro tipi yerler için ise en az 100, en çok 5000 metrekarelik yapılabilecek.

12 Haziran’da yapılacak olan 1. Etap ihalesinde iki ayrı oturum yapılacak. İlk oturumu “açık ihale usulü” ile “kapalı zarf teklif alma” usulü ile gerçekleştirilecek. İkinci oturumda ise açık arttırma yapılacak.

2. Etap ihalesi için  78 bin 558 metrekarelik alan belirlenirken 43 bin metrekaresinde yapı inşa edilecek iken, 11 bin metrekarelik alan iki ayrı eğitim tesis alanı ve geri kalan 24 bin metrekarelik alanın park alanı olarak düzenlenmesi kararlaştırıldı. 14 Haziran’da yapılacak satış için 1. Etap için yapılacak olan satış yönteminin aynısı izlenecek.

TÜRKİYE’NİN DEVLERİ ŞİMDİDEN TALİP, İZMİR’DEN HANGİ FİRMALAR?
Uluslararası statüde olmayan firmaların giremeyeceği ihale için dev firmaların şimdiden sıraya girdiği öğrenilirken İzmir’den üç firmanın ihale için adı geçmeye başladığı öğrenildi. Folkart A.Ş.’nin uzun süredir gündeminde olduğu bilinen arazi için Basmane Çukuru’nda olduğu gibi yeni bir konsensüsün oluşup oluşmayacağı merak konusu.

İzmir’de dev projelere imza atan Selim Gökdemir’e ait Megapol A.Ş.’nin adı ihale ile anılırken İzmir’de son dönemde önemli ihaleleri alan Sabri-Niyazi Memur kardeşlerin Mapeks ile Malatya merkezli Nimeks şirketiyle kurulan konsensüsün ihale için şimdiden görüşmelere başladığı öğrenildi. Mapeks-Nimeks ortaklığı geçtiğimiz günlerde TRT Blokları için yapılan ihaleye en yüksek teklifi vermiş ve ihaleyi kazanmıştı.

 
İzmir'de gençliğin festivali: Rüya gibiydi!
 
İzmir Bornova'da buluştu: Kiraz bayramı!
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Haziran 2017 Salı 21:36

http://eced.csb.gov.tr/ced/jsp/ek1/18047

Yorumu oyla      11      5  
5 binlik planlar. 22 Mayıs 2017 Pazartesi 22:02

http://www.csb.gov.tr/db/izmir/editordosya/L18A09A.pdf

Yorumu oyla      11      5  
şaka gibi ! 22 Mayıs 2017 Pazartesi 18:58

Türkiye' nin 3.büyük şehrine yapılan lüks konutu, AVM'yi, rezidansı, gökdeleni ne yapacaksınız diye adam ciddi ciddi soruyor. aynı tipler yalılar ne güzeldi diyen tipler.

Yorumu oyla      14      7  
izmir 22 Mayıs 2017 Pazartesi 17:14

1.etapta yeşil alan 14 bin metrekare , 2.etapta da 24 bin metrekare alan yeşil alana ayrılmış. Toplamda da 38 bin metrekare alan yeşil alana ayrılmış. 38 bin metrekare yeşil alan içinde de bir cami yeri var. Bu bölgenin büyük park ihtiyacını kültürpark zaten karşılıyor. Aynı büyüklükte bir tane daha aynı bölgeye yapmak istemek tamamen fantazi.

Yorumu oyla      12      6  
22 Mayıs 2017 Pazartesi 17:04

İzmir' in rahmetli başkanı Piriştina döneminde Alsancak Limanı'ndan Turan'a kadar 540 hektarlık alan İzmir' in yeni şehir merkezi ilan edilmişti. Tüm engellere rağmen bu bölge değişecek. İzmir' in gelişmesini , büyümesini istemeyenler, ufak olsun bizim olsunculara rağmen bu şehir büyüyecek ve Türkiye' nin eskiden olduğu gibi yine 2.büyük şehri olacak. Bugün Aliağa'da 30 milyarlık dev sanayi alanı kuruluyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı. Bir tarafta OSB'ler büyürken , Alsancak Limanı da büyüyecek , şehir merkezi kabuk değiştirecek, bunlar olurken de istemezükçü gruplar öyle bakacaklar. Şehir büyüsün , gelişsin diyenlere de yeşil düşmanı devam etsinler. Bu kadar kamusal alana meraklı iseniz Mithatpaşa' da belediyenin yaptığı alt geçit ve meydan projesine niye karşı çıkıyorsunuz? kültürpark tarihinde olmadığı kadar yeşil olacak bunlar ona da karşı. Harmandalı' yı çöpten kurtaracak, kuzeyin çöp sorununu çözecek modern katı atık tesisine niye karşısınız? Körfez geçişi olmasın , Konak Tüneli olmasın , tramvay olmasın, çöp tesisi olmasın , hiçbir şey olmasın.

Yorumu oyla      13      7  
22 Mayıs 2017 Pazartesi 16:25

Nato kafa nato mermer. İmar var rantiye var.Her biri başka şey. O lüks konutları,rezidansları,AVMleri,gökdelenleri isteyenler bunları ne yapacak acaba? Karşılarına geçip de manzarasından mı geçinecekler? Allahım akıl,fikir ver bu millete.

Yorumu oyla      14      8  
22 Mayıs 2017 Pazartesi 16:04

Alsancak Limanı bölgeden tamamen kaldırılmalıdır. Merkez halkındır. Halk o bölgeden, denizden yararlanamıyor.

Yorumu oyla      15      7  
istemezük 22 Mayıs 2017 Pazartesi 16:01

"Lüks konut kimseyi rahatsız etmez ancak merkez halkındır" yani ? Ne yapalım ? Komple Alsancak' ı, sahili yıkalım da park , eğlence merkezi mi yapalım?

Yorumu oyla      13      8  
zuhal Acarkan 22 Mayıs 2017 Pazartesi 15:57

Yazık.. İşte oraya ne güzel bir kongre merkezi yapılır. 1. etapta 47bin metre karelik alana yalnızca yüzde 5'ini kültüre ayırmaları çok ilginç. Ayrıca yeşil alan olarak yüzde 14 ayırmaları; üstüne üstlük bu alan bir de camii sıkıştırmak?!...

Yorumu oyla      15      8  
Havagazı Fabrikası Örnektir 22 Mayıs 2017 Pazartesi 15:46

Bu bölgede yapılması gerekli olan düzenlemeler için en iyi örnek Tarihi Havagazı Fabrikasıdır. Büyükşehir Belediyesinin bu örnek eseri dikkate alınarak, bu Bölgede bina ve trafik yoğunluğunu arttırmadan yeşil ve ferah sahalar oluşturulmalıdır. Ama ne yazık ki gözü para hırsı ile dolmuş rantiyeciler insanlarımıza yeşil sahaları çok görüyorlar.

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayyum atanan inşaat devleri için flaş açıklama
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, terör örgütü FETÖ ile ilişkili olduğu ...
Folkart'tan İzmir'e 475 milyonluk dev yatırım: Yeni proje yola çıktı!
İzmir'de önemli projelere imza atan Folkart'ın yeni projesi Incity yola ...
İzmir'in o ilçesine TOKİ müjdesi
Torbalı Belediye Başkanı Görmez’in göreve gelmeden önce vaatleri arasında ...
 
Mimaride şık tasarımların adresi: Bİ Mimarlık
Yola “Mutlu ekip, güzel projeler, mutlu müşteriler” sloganı ile çıkan ...
TOKİ'den İzmir'in iki ilçesinde dev satış
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 14 ilde toplam 411 bin 151,65 ...
Folkart'tan 'Ardıç Koyu' için kritik açıklama
İzmir’in Çeşme İlçesi’nde farklı yerlerde inşaat projeleri devam eden ...
 
Türkler bu ülkede ev kuyruğunda
Türk yatırımcıların yurtdışında yaptığı satın almalarda dikkat çeken detay ...
İzmir’de yaşamın yeni adresi: Larissa Göl Evleri
Alt yapısı, kültür-sanat, otopark, alışveriş merkezleri ve çevre ile bütünleşen ...
Ege-Koop'un 2 onur projesi yola çıkıyor
Ege-Koop'un 13. onur projesi Ege-Koop İzmir Körfez Evleri ile 14. prestij ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva