HABERLER>GÜNCEL
16 Ocak 2017 Pazartesi - 15:42

'Gün aydın olsun'a DİSK desteği

Yaz saati uygulamasının kalıcı hale gelmesi sebebiyle hava henüz aydınlanmadan yollara düşen çalışanların ve öğrencilerin tepkisi büyüyor. İzmir'de 'Gün Aydın Olsun' sloganıyla başlayan kampanyaya DİSK Ege Bölge Temsilciliği’den destek geldi.

 Gün aydın olsun a DİSK desteği

Bakanlar Kurulu kararıyla bu yıl kış saati uygulamasına geçilmemesi İzmir’de de tepkilere neden oldu. Sosyal medya üzerinden yaz saati uygulamasına karşı başlatılan kampanya büyük ilgi görürken kampanyaya bir destek de DİSK’ten geldi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

“DİSK Ege Bölge Temsilcisi olarak sivil inisiyatifin başlatmış olduğu “GÜN VE AYDIN” adlı kampanyaya destek veriyoruz. Çünkü bu uygulama aşağıda belirttiğimiz gibi tasarruf adı altında bir uygulama değil aksine çocuklarımızın ve çalışanlarımızın ruhsal ve bedensel yapılarını bozmuştur. Çalışanlarımız sabah 09.00 ve 09.30’ a kadar kendilerine gelememiştir. Ve performans düşüklüğü yaşamaktadır. O Yüzden yaz saati uygulamasından bir an önce vazgeçilmelidir. Zifiri karanlıktan aydınlığa dönüş bir önce olmalıdır.

Yaz Saati Uygulaması: Faydası yok, Zararı Çok. Uygulamadaki ısrar, Ortadoğu karanlığına alışmamız için olmasın sakın…

Bilindiği üzere Bakanlar Kurulu 7 Eylül 2016 tarihinde almış olduğu kararla bu yıl kış saati uygulamasına geçmeyerek yaz saati uygulamasında kalma kararı almıştır. Gün ışığından daha fazla yararlanmak ve bu yolla tahmini 2.5 milyar TL tasarruf edileceği öngörüsüyle alınan karar sonucunda bazı yıllar kesintiye uğrasa da Türkiye 1947 yılından itibaren yapmış olduğu uygulamadan vazgeçmiş oldu.

Alınan bu kararla birlikte kış saati uygulamasına geçilmesi gereken Eylül ayından bu güne kadar birçok sorun yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Alınan bu kararla;

  1. Ülkenin batı kesiminde daha fazla olmak üzere sabahları gün doğmadan mesailer başladı, çocuklarımız zifiri karanlıkta okula gitmek zorunda bırakıldı, çocuklarımızda uyum sorunları yaşanırken bir çok aile güvenlik sebebiyle yürüme mesafesindeki okullara çocuklarını servisle göndermek zorunda kaldı.
  2. Sabah erken kalkan çocuklarımızın evlerinde ısıtma ve aydınlatma masrafları arttı.
  3. Güneş doğmadan başlayan gündelik yaşam nedeniyle özellikle sabah saatlerinde yaşanan trafik kazaları arttı.
  4. Teknolojik olarak batıya bağımlı bütün elektronik cihazlar, bilgisayar, cep telefonları vb. saatlerinde karmaşa yaşandı,
  5. Avrupa ile mesai saati çakışma süreleri azalırken Amerika ile neredeyse hiç kalmadı,
  6. Buna bağlı olarak Avrupa ve Amerika’yla bağlantılı iş yapan çevrelerde işlerini kaybedenler de oldu, uyum sağlamak için çalışanlarını zorunlu mesaiye bıraktıranlar da… İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ihracattaki kayıp 13 milyar doları bulacağını iddia ediyor.
  7. Ticaret, sanayi, bilim, ekonomi ve daha birçok alanda uluslar arası faaliyette bulunan Kurum ve kuruluşların (ihracat, ithalat firmaları, bankalar, üniversiteler vb.) yaşadıkları iletişim problemi ve kaos da cabası..

Peki bir faydası oldu mu diye soran olursa diye araştırdık, sonuç: Hayır!

Aksine TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası’nın yapmış olduğu açıklamaya göre geçen yıla oranla yurt genelinde % 6.5 İzmir özelinde ise % 11.4 oranında artış göstermiş. Bu artışın İzmir özelindeki maliyeti 68 milyon TL; olağanüstü bir etken olmadan, üstelik üretim geçen yıla oranla %3 daralmışken. Oluşan bu ekstra elektrik maliyeti yükünün Türkiye’deki elektrik tüketim oranlarına sektörel bazda bakıldığında; çoğunun konutlarda tüketildiği, yani vatandaşın sırtına yüklendiğini de belirtelim.

Bütün bu veriler ortadayken Yaz saati uygulamasından neden vaz geçildiği ve hala ısrar edildiğini anlamak gün geçtikçe daha zorlaşıyor.

Alınan kararla GMT+2’den GMT+3 saat dilimine geçen Türkiye batıdan 1 saat uzaklaşarak doğuya yaklaşmış bulunuyor. GMT+3 saat dilimindeki ülkelere baktığımızda Irak, Etiyopya, Tanzanya, Kuveyt, Batı Rusya, Yemen, Somali, Sudan, Cibuti, Beyaz Rusya, Suudi Arabistan, Kenya, Uganda ve Katar’ı görmekteyiz. Bu manzaraya baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan bu güne Batıya dönük olan yönü acaba Doğuya mı yöneliyor diye sormak istiyoruz?

Tüm bu verilere baktığımızda aklımız tek bir şey geliyor: Faydası yok, zararı çok bu uygulamadaki ısrar, Ortadoğu karanlığına alışmamız için olmasın sakın…"

 
HDP ikinci turda oy kullanmayacak!
 
Trump: NATO eskidi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtulmuş: Erken seçimi telaffuz etmek doğru değil
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, ''Erken seçimi telaffuz etmenin doğru olmadığı ...
İzmir’de şok eden görüntü: Devlet o köylere fidan gönderdi…
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün kırsal kesimde köylerde ağaçlandırma için ...
İzmir'de 'yasak aşk' cinneti: 3 ölü
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde 38 yaşındaki Mustafa Şirin, 2 çocuk annesi ...
 
İzmir'de okulun demir kapısını çalan 2 kişi tutuklandı
İzmir'in Konak ilçesinde bir ilkokuldaki demir kapıyı, öğrenci ve öğretmenlerin ...
Gaziler farkındalık için İzmir'de 
37DERECE inisiyatifinin 'Proje Omuz Omuza' projesi kapsamında önümüzdeki ...
Ödemiş'te facia kılpayı atlatıldı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, sağnak yağmur ve kuvvetli rüzgar nedeniyle, ...
 
İzmir’de ‘pes’ dedirten pişkinlik: Depoyu soydu, üstüne bir de…
İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde inşaat malzemelerinin bulunduğu depoya giren ...
İzmir’deki ‘Gezi davası’nda 24 yakalama kararı!
Hatay'daki eylemde Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesi nedeniyle İzmir'de ...
İzmir'de jandarmaya ByLock operasyonu: Çok sayıda gözaltı
İzmir merkezli 4 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva