HABERLER>GÜNCEL
6 Ekim 2022 Perşembe - 17:00

'Görevi kötüye kullanmak'tan yargılanıyordu... İzmir'de belediye başkanına beraat!

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ve belediye çalışanlarının görevi kötüye kullanmak suçuyla yargılandığı davanın dördüncü celsesi İzmir Adliyesi 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Gerçekleştirilen duruşmada mahkeme heyeti mahkumiyete kanıt bir delil bulanamadığını belirterek beraat kararı verdi.

 Görevi kötüye kullanmak tan yargılanıyordu... İzmir de belediye başkanına beraat!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ - Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, meclis üyesi müteahhit Sercan Sefer Çiğdemoğlu, Belediye çalışanları Ali Murat Çelik, Burçin Çelik ve Ahmet Tolga Aydın hakkında görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik iddialarıyla açılan davanın dördüncü celsesi bugün gerçekleşti.
İzmir Adliyesi 17’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmaya Belediye Başkan İlkay Girgin Erdoğan ve avukatları, İçişleri Bakanı avukatı ve şikayetçi AK Parti İlçe Başkanı Adem Avcı’nın avukatı da katıldı.

Savcının celse arasında bütün sanıklar için atılı suçlarla ilgili beraat talep ettiği öğrenildi. Savcılık müteaalasında söz konusu yapım işinin belediye tarafından yasalara uygun bir şekilde yapıldığı ve somut deliller elde edilemediği belirtildi.

İçişleri Bakanı avukatı mütealada iddia edilen işin şüphe hali bulunduğunu belirterek tanıklardan biri işin ortağı olduğu şirket tarafından yapılmadığını ifade etti ve sahte belge düzenlendiğini dile getirdi. Avcı'nın avukatı da belediyeye kesilmiş bir fatura olduğunu hatırlatarak atılı suçlardan cezalandırılmasını ve soruşturmanın genişletilmesini talep etti.

Duruşmaya katılan sanıklar beraatlerini talep etti ve sanık avukatları da atılı suçun unsurlarının oluşmadığını belirterek sanıkların beraatlerini talep etti. 

Mahkeme heyeti mahkumiyetlerine kanıt bir delil bulanamadığını belirterek beraat verdi

İDDİANAMEDE NELER YER ALIYORDU??
AK Parti Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı'nın şikayeti sonucu başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede Karaburun'un Mordoğan Mahallesinin meydan kilit parke ve oluk/bordür döşeme  işinin 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında doğrudan temin yöntemiyle, ihaleye çıkılmadan yüzde 50 hissedarı belediye meclis üyesi Sercan Sefer Çiğdemoğlu’na ait olan şirkete  verildiği ve bu şirkete yapılan 36 bin liralık ödemenin kanuna aykırı bir işlem olduğu ileri sürüldü.

İddianamede “Karaburun ilçesi Mordoğan Mahallesinde bulunan meydanda yapılan kilit parke yapım  işi oluk/bordür yapım  işi motif ve muhtelif düzeltme işinin 5393 sayılı Belediye Kanununun 28. maddesine aykırı bir şekilde meclis üyesi Sercan Sefer Çiğdemoğlu’na doğrudan temin yoluyla vererek haksız menfaat sağladıkları, ayrıca yapım  işinin Sebahattin Üstündağ  Petrol Ürünleri İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Sti’ne firması tarafından yapılması sonrasında Gölkent isimli firmaya ait geçmiş tarihli piyasa araştırma tutanağı,  işin eksiksiz yapıldığına ilişkin tutanak ve yapım işinin Gölkent firmasına verildiğine ilişkin sözleşme imzaladıkları, böylelikle şüphelilerin atılı suçları işledikleri anlaşıldığından” ifadeleri yeri almıştı.??Savcılık sanıklar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 204’üncü maddesinde düzenlenen resmi belgede sahtecilik, 257’nci maddesinde düzenlenen görevi kötüye kullanma suçundan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemiştir. Ayrıca iddianamede sanıklar hakkında kamudaki görevlerinden istihdam edilme hakkından yoksun bırakılmasını da talep edilmişti.

ERDOĞAN: EN GÜZEL CEVABI YARGI VERDİ
Mahkeme çıkışı açıklama yapan Başkan Erdoğan, "Suçsuz olduğumuzu baştan beri söylüyoruz. Hala bu ülkede hukukun, adaletin olduğunu, makamların sağ duyulu hareket ettiği, delillere göre hareket edildi. Bu en güzel cevap oldu suçlamalara" dedi.

ERDOĞAN'DAN AK PARTİ İLÇE BAŞKANI'NA SERT ÇIKIŞ: SİYASET YAPMAYI ADLİYE KORİDORLARINDA DOLAŞMAK ZANNEDİYOR
Kararın ardından beraat kararını detayıyla irdeleyen Başkan Erdoğan, karara ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada AK Parti İlçe Başkanı Adem Avcı'yı sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, AK Partili Avcı hakkında, "sadece şahsıma yönelik toplumda olumsuz algı yaratmak olan AKP İlçe Başkanı Adem Avcı’nın pek çok şikayet dilekçesi verdiğine tanık olduk. Meclis toplantılarımıza bile katılmayan ve meclis üyesi arkadaşlarını yalnız bırakan ilçe başkanı, Karaburun’a ve ilçemizin geleceğine yönelik en küçük bir fikri ve söylemi olmadığı için, yerel siyaset yapmayı adliye koridorlarında dolaşmak sanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:

Kıymetli Hemşehrilerim, mutluluklar paylaşıldıkça çoğalırmış.  Ailem, çalışma arkadaşlarım, Meclis Üyelerim ve tüm sevdiklerim için mutluluk verici bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak ve mutluluğumu çoğaltmak istiyorum.  AKP Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı’nın toplumda olumsuz algı yaratmak amacıyla şikâyeti üzerine, Mordoğan Mahallesi’ndeki meydan düzenlemesi işimizde “görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik” iddiaları ile şahsıma açılan davanın dördüncü duruşması bugün beraatle sonuçlanmış bulunuyor. İzmir 17’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada yargılanan diğer sanıklar Sercan Sefer Çiğdemoğlu, Ali Murat Çelik, Burçin Çelik ve Tolga Aydın’ın yargılamalarının da beraatle sonuçlandığını sizlere müjdelemek istiyorum.

Değerli Hemşehrilerim, göreve geldiğim 2019 yılı Nisan ayından itibaren amacı; sadece şahsıma yönelik toplumda olumsuz algı yaratmak olan AKP İlçe Başkanı Adem Avcı’nın pek çok şikayet dilekçesi verdiğine tanık olduk. Meclis toplantılarımıza bile katılmayan ve meclis üyesi arkadaşlarını yalnız bırakan ilçe başkanı, Karaburun’a ve ilçemizin geleceğine yönelik en küçük bir fikri ve söylemi olmadığı için, yerel siyaset yapmayı adliye koridorlarında dolaşmak sanmaktadır.

Mordoğan’daki meydan düzenlemesine ilişkin sehven gerçekleşen ve her belediyede olabilen basit bir hatanın, iddia edilen suçun maddi ve manevi şartları oluşmadığının bilinmesine rağmen, dava konusu edildiğini sizlerle paylaşmıştım. 

Mesleğim icabı uzun yıllar adliye koridorlarında Avukat olarak dolaştım, şimdi de Belediye Başkanı olarak yargıya hesap vermekten hiçbir zaman korkmam. Adalete olan güvenimi hep ifade ettim, ‘İzmir’de Hakimler var’ dedim. Yargıyı kullanarak beni ve arkadaşlarımı sindireceklerini sananlar, yanıldıklarını en kısa zamanda göreceklerdir. 

4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın da beraatle sonuçlanacağına, hukukun arkasından dolaşılarak gündeme getirilen saçma sapan suçlamalardan aklanacağıma inanıyorum. AKP İlçe Başkanı’nın bu temelsiz iddiaları ile İzmir Adliyesi üzerinde gereksiz bir yük oluşturmaya devam etmemesini, yaşadığı ilçenin sorunlarına çözüm üretici noktada konumlanmasını diliyorum.

Dava sürecinde desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Meclis Üyelerimize, partimizin Karaburun İlçe Örgütü’ne, çalışma arkadaşlarıma ve çok sevgili Karaburunlu hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. 

 
Azerbaycan gazı iki kat artacak
 
Hastanelerde ek randevu dönemi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fatih 8 Ekim 2022 Cumartesi 21:04

Peki bir suçu yoktu. Kaybettiği yıllar. Çalışmak için seçilmişti çalışamadı. Madem suçsuz. Yargı boşuna uğraştırdığı için şikayet edeni kamuya zarar vermekten cezalandırmayacak mı?

Yorumu oyla      2      3  
Gonca ozdemir gulhan 7 Ekim 2022 Cuma 17:01

Geçmiş olsun gözünüz aydın sayın başkanım adalet elbet tecelli eder saygı ve se giyle

Yorumu oyla      2      3  
Arif Azman 6 Ekim 2022 Perşembe 21:01

Başkanım geçmiş olsun Kanunlar dürüstlerin yanındadır Suçsuz olduğunuzu bizler biliyorduk selamlar...

Yorumu oyla      3      3  
Mehmet işlekoğlu 6 Ekim 2022 Perşembe 20:27

Hakikatın gerçeklerin er veya geç meydana çıkma gibi bir özelliği vardır bu beraat kadarıyla buda tescillendi tebrik eder işlerinizde başarılar dilerim geçmiş olsun sayın belediye başkanı .

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özgürlüğüne düşkün kaz, İZBAN raylarına düştü!
İZBAN’ın Cumaovası durağında raylara atlayan kaz için görevliler kurtarma ...
Terör operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı!
Şanlıurfa'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.
Bakan Ersoy: Türk dizileri gönül köprüleri kuruyor
Yunus Emre Vakfı Danışma Kurulu toplantısında konuşan Kültür ve Turizm ...
 
AK Partili Çelik'ten, KKTC'li milletvekiline tepki
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kuzey Kıbrıs ...
İzmir için kuvvetli rüzgar uyarısı
İzmir'de, öğleden sonra başlayacak kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtınalı ...
Tren kazası davasında 4 yıl sonra tutuklama!
Tekirdağ Çorlu'da 4 yıl önce 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası ...
 
İzmir'deki 'tefeci' operasyonunda detaylar... 2 bin liraya 92 bin lira!
İzmir ve Aydın'da, polisin tefecilere yönelik operasyonunda gözaltına ...
Ehliyetsiz sürücü kurbanı olmuştu... Emirhan davasında yeni gelişme
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde otomobilin çarpması sonucu 2 yaşındaki çocuğun ...
Metin Feyzioğlu, Lefkoşa Büyükelçisi oldu
Türkiye Barolar Birliği Eski Başkanı Metin Feyzioğlu, Lefkoşa Büyükelçisi oldu.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva