HABERLER>POLİTİKA
13 Eylül 2023 Çarşamba - 20:20

'Genel başkanımızın desteği sevindiricidir'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeniden adaylığıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının sorulması üzerine, "Bu yolculuğuma tabii ki sayın genel başkanımızın bir destek vermesi ve 'adayımızdır' demesi sevindiricidir" dedi

 Genel başkanımızın desteği sevindiricidir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Elektrikli Otobüs tanıtım toplantısına katıldı. İmamoğlu, tanıtım toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

DHA'da yer alan habere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden adaylığıyla ilgili açıklamasının sorulması üzerine İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Bizim yerel seçim çalışmamız hiç bitmedi. Bugün de bir yerel çalışmanın aslında seçim çalışmanın içerisindeyiz. Her açılışımız, her hizmetimiz bir seçim bittiği an itibarıyla başlar. Bir sonraki seçime kadar o yerel seçim çalışması devam ediyor. Hiç hız kesmedik. Seçim gününe kadar da hız kesmeyeceğiz. Elbette ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir evladı olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yolculuğunda yola çıkıyorum. 'Bu yolculukta varım' demekle fikrimi, niyetimi açıklamıştım. Ben tabii bu söylediğim kelimeden daha fazlasını kuramam. Partimizin, tüzüğümüzün gerekleri var. Bu yolculuğuma tabi ki sayın genel başkanımızın bir destek vermesi ve 'Adayımızdır' demesi sevindiricidir. Benim için değerli bir kanaattir, değerli bir tariftir. Bundan sonrası tabii ki partimizin kurullarının alacağı, netleşecek kararların verileceği makamlardır. Bunların başında genel Başkanımızın bu kanaatinden sonra parti meclisi gelir. O kararlar da alındıktan sonra hani tamamen resmiyete kavuşur ve var olan yolculuğumuz resmiyetiyle emin adımlarla bir yolculuğa dönüşür. Hayırlısı olsun. Zaten dediğim gibi ilk seçimden itibaren hiç gaz kesmeden bu yerel mücadeleyi sürdürüyoruz."

"SAYIN GENEL BAŞKAN İLE DİYALOĞUMU HİÇ KESMEDİM"
"Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'un programlarından haberdar edilmediğiniz, davet edilmediğiniz söylenmişti" şeklindeki soru üzerine İmamoğlu, "Yani bu sorunun muhatabı değilim. Daha önce bir gazeteye vermiş olduğum beyan dışında ilave bir beyanım bugün olmayacak" cevabını verdi. İmamoğlu, "Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştünüz mü?" sorusuna ise "Telefonda yani görüşüyorum, her zaman görüşüyorum. Konuda hangi konuda kafamda bir soru işareti var ise ya da öğrenmesini istediğim bir husus var ise sayın genel başkanımızla, 28 Mayıs itibariyle 29 Mayıs'tan beri bugüne kadar her konuda ama yüz yüze ama telefonla bazen yazışarak diyaloğumu hiç kesmedim" diye konuştu.

"BEN SAYIN AKŞENER'İN KAPILARI KAPATTIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'İYİ Parti lideri Sayın Akşener'le bir görüşmeniz oldu mu?' sorusuna da, "Sayın Akşener'le biz seçimden sonra farklı konularda birkaç kez görüştük, telefonla görüştük. Ama bu süreçlerle ilgili bir istişaremiz ya da bir diyaloğumuz başlamadı. Bunun olması için önce bizim siyasi olarak kendi içimizdeki süreçlerini olgunlaşması değerlidir. Tabii ki kendileriyle de sohbet etmek, diyalog kurmak daha önce olduğu gibi isterim" yanıtını verdi.

Akşener'in ittifak konusundaki açıklamalarının sorulması üzerine de İmamoğlu, "Sayın Akşener'in ben açıklamalarını ilgiyle takip ediyorum. Özenle izliyorum ve dinliyorum. Ben Türkiye'nin, ülkemizin geleceğine dair hele hele İstanbul'un geleceğine dair ki İstanbul sadece bir yerel seçim değildir. Bunu herkes biliyor. Bu manada diyalogların kapalı olmayacağını düşünüyorum. Ben az önce sizin ifade ettiğiniz gibi kapıları kapattığı düşüncenize de katılmıyorum" şeklinde konuştu.

 
Göçükte kalan işçilerin isimleri belli oldu
 
Paşinyan: Artık Rusya'ya bel bağlayamayız!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gerçek partili 13 Eylül 2023 Çarşamba 21:52

Bu nasıl siyâset ve nasıl bir diyalog,demekki bu halk oyununu bilerek kullanıyor,iktidar partisi bunların yüzünden seçim kayıp etmez CHP kurultaylardan zafer ile genel başkanlık sorunları çıkmadan kazanıyorlar...

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti'den seçim kararı: 81 ilde aday!
İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı sona erdi. İYİ Parti Sözcüsü ...
Balaban'dan adaylık açıklaması: Manisa'da tek adam rejimine son vereceğiz!
CHP Manisa İl Başkanlığı’nın 24 Eylül tarihinde gerçekleştireceği il kongresi ...
CHP İzmir’de seçime 3 kala… Yaşadıklarını ve o diyaloğu anlattı: Kılıçdaroğlu, Sındır’a ne dedi?
27. Dönem CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, il başkanlığına aday ...
 
Sezgin Tanrıkulu için soruşturma talebi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP'li Tanrıkulu hakkında "Devletin askeri ...
AK Partili Dağ’dan Başkan Soyer'e İZBAN tepkisi: Acımasızlık ve fırsatçılıktır!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ sosyal medya hesabı üzerinden ...
Musa Çam'dan Silivri Cezaevi'ne ziyaret
DİSK Eski Genel Sekreteri ve 24-25-26. Dönem İzmir Milletvekili Musa Çam ...
 
Kongre öncesi sıcak saatler... Örgütten 'Blok liste' resti!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de 16 Eylül'de gerçekleştirilecek İl Kongresi ...
Özgür Özel'in istifa talebine olumlu yanıt!
Gazeteci İsmail Küçükkaya, 15 Eylül Cuma günü tutum belgesini açıklayacak ...
Kılıç’tan kongreler için değerlendirme ve ‘dizayn’ uyarısı: CHP’de hiçbir şey unutulmaz!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, seçim sonrası parti içinde devam ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva